Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Mijn favoriete Instagram accounts

Het leek me leuk om eens te delen welke accounts ik graag volg! Ik volg 652 accounts, maar ik heb natuurlijk wel mijn favorieten. Lees je mee?

Leestijd

Zelf ben ik te vinden onder @emmystudiomint waar ik regelmatig post maar niet standaard elke dag. Ik verdien er niet mijn brood mee (af en toe een zakcentje) en het moet leuk blijven. Ik post wel bijna elke dag wat op mijn stories, maar mijn feedposts post ik iets minder vaak.

Ik volg natuurlijk graag accounts van vrienden en ook de zakelijke accounts die zij hebben, als ze die hebben. Je support elkaar toch graag! Zo natuurlijk ook de accounts van Cynthia en Structuurjunkie. Daarnaast volg ik ook nog een hoop mensen die ik niet ken, want ik heb geen 655 vrienden haha. Ik loop ze met je langs en vertel je waarom ik ze graag volg. Ik maak een aantal categorieën.

Als je de accounts zelf ook wil opzoeken, dan zie je de instagramhandle boven in de foto staan!

Foodies

Ik volg niet heel veel foodaccounts omdat ik niet echt een recepten persoon ben. Ik bedenk meestal zelf wat en de smaak van een persoon moet ook een beetje overeenkomen met jouw smaak. Deze twee accounts geven me beide altijd inspiratie, ook vooral in de zoete recepten! Ik sta nog te springen om de cheesecakejes op sloffenbodem van Miljuschka te gaan maken…

Nederlandse influencers

@veracamilla volg ik al zo lang als ik Cynthia ook volg/ken. Echt vanaf het begin van de beautyblog scene. Destijds voor de make-up looks en reviews maar nu voor meer. Ik vind het heel verfrissend hoe ze haar platform heeft getransformeerd naar iets waar ze echt haar stem kan gebruiken om taboe’s en stigma’s te doorbreken, een feministische stem ook wel, en ook waar ze helemaal zichzelf is; the good the bad and the ugly.

@kaesutherland volg ik graag omdat ze echt letterlijk dezelfde smaak in kleding heeft als dat ik heb. Dat tref ik niet vaak, maar bij haar is het spot on en vind ik alles wat ze aantrekt ge-wel-dig.

@vivianhoorn heeft prachtige foto’s omdat ze ook echt fotografe is. Daarnaast is zij zelf prachtig om naar te kijken, en heeft ze een heel interessant digital nomad life. Door haar posts normaliseert ze ook het beeld van meerdere lichaamstypes en vormen op social media op een minder provocerende manier dan wat ik normaal wel eens zie. Liefdevoller op de een of andere manier, vrouwelijker, sexyer.

@queenofjetlags vind ik inspirerend op fashiongebied, en bovendien heeft ze net een over the top wedding achter de rug wat ik heel leuk vond om te volgen.

@yaramichels vind ik inspirerend als persoon. Ze heeft een geweldige ondernemende spirit, maar ik vind het ook gewoon heel erg leuk om haar leven te volgen. Ze is nu zwanger, heeft net een onwijs mooi huis gebouwd, dat zijn dingen wat ik leuk vind om te volgen. Daarnaast heeft ze ook een hele leuke kledingstijl waar ik veel inspiratie uit haal.

Fitness grammers

Beide dames zijn fitness Instagrammers en beide hebben een lijf waarvoor je naast elke dag (ja, echt elke dag) kei hard werken in de sportschool ook een hoop voedsel moet laten staan. Ik kan dat redelijk goed loskoppelen van mijn zelfbeeld, want ik ga never nooit zo weinig eten en zoveel sporten haha, maar als je dat niet kan moet je ze vooral niet volgen Ik vind hun gymsessies vooral leuk om als inspiratie mee te nemen om zelf oefeningen toe te voegen aan mijn workouts.

Internationale influencers

Ik begin met @whitneyeveport, origineel bekend van haar rol in de realityserie The Hills. Ik volg haar vooral heel graag op Youtube want daar kijkt ze samen met haar man The Hills terug en dat is hilarisch om te zien omdat ze er zelf in zit en ook extra achtergrond informatie geeft. Daarvoor keken ze samen The City, de spinoff serie die Whitney heeft gemaakt nadat The Hills stopte. Ik heb elke aflevering gezien, echt elke haha. Ik kijk vrijwel geen Youtube maar dit mis ik echt niet!

@gypsea_lust is een travel Instagrammer met echt de meest prachtige plaatjes. Echt realiteit laat ze niet zien, wat ik wel eens jammer vind omdat het echt niet allemaal zo perfect kan zijn. Maar, ook dat is een concept. Op haar Youtube doet ze dat wel wat meer maar die video’s vind ik vaak iets te traag om helemaal af te kijken.

@elsas_wholesomelife is de tweelingzus van @gypsea_lust, net zo prachtig, maar met een ander leven. Zij post veel over vegan eten, over haar enorm knappe zoontje en haar Youtube heeft ook meer die onderwerpen. Ook vind ik het leven gewoon mega intrigerend om te volgen. Ze woont in een idyllisch kustplaatsje in Australië, heeft een eigen kledinglijn, een geweldig mooi huis. Het is bijna te jaloersmakend allemaal, echt om over te fantaseren.

Magazines

Dit zijn de enige twee magazines die ik nog leuk vind om fysiek te lezen. De rest vind ik de laatste jaren echt minder qua inhoud. Linda Meiden vind ik dan nog iets leuker, ook al ben ik al ouder dan de doelgroep, omdat ik in Linda ook vaak veel ellende lees waar ik vrijwel standaard om moet huilen. Je wil het lezen, maar ook weer niet zeg maar. Linda meiden is luchtiger, politieker, scherper.

Op Instagram heeft Linda vooral pagina waar nieuws op verschijnt en dan vooral nieuws in de categorieën die ik wil lezen haha, dus daarom vind ik ze op Instagram fijn!

Quotes

Deze twee accounts volg ik beide om de quote achtige teksten. Ik houd daar niet heel erg van, maar deze twee grijpen me toch vaak wel even. Ik ben zelf positief ingesteld maar door Omdenken krijg ik ook vaak nog wel even een por. Liefleven vind ik vaak gewoon lief, zacht, troostend.

Memes

Dit zijn allemaal accounts die ik volg omdat ze grappig zijn. Ze gaan eigenlijk allemaal over shit die dertigers mee maken en dat is herkenbaar en hilarisch. Dit zijn de accounts waar ik memes van doorstuur naar vrienden.

@bigkidproblems heeft ook een podcast die ik heel graag luister!

Interieur

Hier zit ook één hashtag bij naast accounts. Deze volg ik allemaal om hun interieur inspiratie. @farrowandball is een verfmerk, en deze dan eigenlijk meer om de kleurinspiratie. De rest wordt ik gewoon altijd heel erg blij van.

Fashion

En dan tot slot wat kleding. Ik volg niet heel veel kledingmerken eigenlijk maar deze wil ik gewoon niet overslaan omdat ik heel veel van mijn kleding koop. Afgezien van @needleandthreadlondon dan, want daar heb ik nog nooit wat van gekocht. Ik vind het echter wel zó prachtig, dat ik gewoon door fantaseer over een gelegenheid dat ik mezelf toesta om zo’n jurk te kopen.

Natuurlijk vergeet ik vast wat, ik volg nog veel meer mensen die ik op een niveau dus blijkbaar ook inspirerend vind, maar deze springen er voor mij nu uit. Vind jij nou dat ik nog een account moet volgen, dm mij gerust! 🙂


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)