Meer zelfvertrouwen krijgen? Hoe doe je dat in vredesnaam?

Helemaal over alles zelfverzekerd zijn? Dat is niemand geloof ik. Ik denk dat iedereen z’n eigen onzekerheden heeft, maar de ene persoon kan er wel beter mee omgaan dan de andere. Ik, Emmy, vertel er vandaag meer over hoe ik dat doe. Ook vraag ik Cynthia naar haar tips!

Leestijd

Solo zelfverzekerdheid

Onlangs verscheen er een artikel van Cynthia over een boek wat zij heeft gelezen, en waar zij ook instaat van Mayra Louise. De comments hierop zetten me aan het denken. Los van het boek, dat ik overigens nog niet heb gelezen, kaart ik Bodypositivity even aan. Het is een mindset waarbij je van jezelf leert houden zoals je bent. Welke vorm, kleur of hoedanigheid dan ook. Mooi, maar ik merk dat er ook vaak de andere kant op wordt geslagen. Dat je onzeker zou zijn als je op let wat je eet of dat je gehersenspoeld bent Ik ben geen onzeker persoon. Tenminste, zo zou ik mezelf niet bestempelen. Maar als ik er over nadenk, zijn er eigenlijk toch best veel onzekerheden of ‘angstjes’ die mij regelmatig even door het hoofd spoken. Dit uit zich bij mij soms ook wel eens in nachtmerries, waardoor ik er eigenlijk pas bewust van wordt. Wanneer ben je dan als persoon echt onzeker? Als je rood wordt als iemand met je praat? Als je vind dat die ene broek je niet staat omdat je in jouw beleving te dikke billen hebt? Waar ligt die grens? Geen idee. Solo zelfverzekerdheid, dat bestaat gewoon niet denk ik.

Ik noem mijzelf niet onzeker omdat ik gemakkelijk praat in en voor grote groepen. Ik leg gemakkelijk contact en vind het niet lastig om een praatje aan te knopen. Ik ben blij met wie ik ben, van buiten en van binnen. Ik kies ervoor om mijn persoonlijkheid uit te dragen in kleding en make-up en voel me niet snel ‘too much’. Ik wordt ook niet snel zenuwachtig en in een discussie of ‘geschil’ sta ik voor wat ik eerlijk, rechtvaardig en juist vind. Ik verstop mezelf niet. Ik ben een open boek en houd ook niet veel van Emmy achter gesloten deuren. What you see is what you get.

Hierdoor denk ik dat ik mij in de grote lijnen als best een zelfverzekerd persoon kan bestempelen. Denk ik, wat misschien ziet een ander dat wel anders. Hoe ik dat dan doe, zelfverzekerder zijn, dat wil ik ook wel graag met je delen.

Onzekerheden

Ik zal me in deze even kwetsbaar opstellen, ziel op tafel enzo; ik deel ook mijn onzekerheden met je. Ik denk dat veel van jullie deze wel zullen herkennen. Ik heb ze ook zeker niet allemaal onder controle maar bij veel kan ik het ook regelmatig wel wegrelativeren. Ik denk dat ook veel onzekerheden of issues die je hebt met jezelf voort kunnen komen uit bepaalde zaken waar je geen invloed op hebt gehad. Denk bijvoorbeeld aan de relatie met je ouders, de omgang die je had met volwassen in je jeugd, gebeurtenissen in je jeugd en verdere leven etc. Dit moet je ook allemaal maar kunnen verwerken.

Ik denk dat veel vrouwen soms denken dat perfectie bestaat. Ook ik moet mezelf regelmatig herinneren dat dit niet zo is en dus ook geen streven moet zijn. Deze blijft wel echt terug komen! In werk, uiterlijk, relatie, sport. Hoezo denken wij dat we perfect moeten zijn? Die eeuwige competitie met mezelf, daar roep ik mezelf echt regelmatig van weg. De gedachte komt net zo hard weer terug, maar dan corrigeer ik mezelf wel opnieuw en opnieuw.

Allerlei kleine uiterlijke dingen. Dit loopt uiteen van ‘ziet iemand dat ik zweet’ tot ‘kan ik die crop top wel hebben’. Of zo’n situatie dat je vol in de zon zit en je je afvraagt of je je wenkies wel goed hebt geëpileerd of je ziet dat je een strook haar op je been bent vergeten. Komt die perfectie weer naar boven, alsof andere mensen dat nooit hebben. Over het algemeen kan ik dit vrij snel wegrelativeren door mezelf te vertellen dat het nou eenmaal zo is en dat andere mensen dit soort dingen ook wel eens hebben.

Mijn relatie. Ik ben absoluut niet onzeker over onze relatie in de zin dat het niet goed zou zijn, maar ik maak me er regelmatig ‘druk’ om dat Luuk spontaan ontdekt dat ik eigenlijk een ontzettende kneus ben en even verder gaat shoppen. Of dat zijn gevoel weg zal ebben of iemand tegenkomt die veel leuker, knapper, grappiger, liever is. Ik doe hem werkelijk veel te kort met dit soort gedachtes want hij geeft mij geen enkele reden voor dit soort gedachtes. Hij is all in, committed en in it for the long run. Lekker wat Engelse termpjes erdoor. Dit zijn kleine gedachtes hoor, niks wat de overhand neemt, maar ik heb liever dat ze er niet zijn.

Ik ben regelmatig onzeker over wat ik toevoeg in een vriendschap. Ben ik wel een goede vriendin? Heb ik wel genoeg aandacht aan vriendin x besteed of ben ik er wel genoeg voor vriendin x? Daarmee komt dan ook eigenlijk zo’n drang om het dus ‘perfect’ te doen.

Ook hangt dit natuurlijk wel samen met een drang om maar door iedereen leuk gevonden te willen worden, kan gewoon niet, onmogelijk, ongetwijfeld zitten er nu mensen te lezen die op vrijdag avond even met hun vriendin x bespreken hoe irritant ik weer was. Ik weet dit, ik accepteer dit, maar toch ergens in de verte wil ik dat de hele wereld mij geweldig vindt.

Herkenbaar? Ik denk eigenlijk dat er mensen moeten zijn die dit herkennen maar toch voelt het best kwetsbaar om dit zo op tafel te leggen. Vind ik dan ook weer irritant van mezelf haha :).

Tips

 • Leg focus je op je kwaliteiten, en besef je dat perfectie niet bestaat. Als je jezelf hierop betrapt, denk dan verplicht een negatieve gedachte om naar een positieve.
 • Vergis zelfverzekerheid niet met arrogantie, en wees daardoor ook niet bang om zelfverzekerd te zijn. Arrogante mensen durven geen complimenten te maken, want die willen zichzelf op een bepaalde hoogte houden.
 • Vier behaalde doelen en geniet van je prestaties. Sta er even bij stil, ook al is het nog zo klein. Hierdoor krijg je langzaamaan het besef dat je best een hoop bereikt.
 • Wees dankbaar voor alles wat je hebt en wat er wel is. Baal je van je korte benen? Vrouw, wees blij dat je ze hebt en dat ze werken! Eer je lijf voor alles wat het je brengt.
 • Wees lief voor je lijf en zorg er goed voor, hierdoor krijg je vaak een betere relatie met je lichaam en ga je er ook meer van houden. Niet alleen voor je lijf, maar ook je geest. Vind jezelf het waard om tijd aan te besteden en plan tijd in voor JOU. Wat dat dan ook betekent. Voor mij is dat de sportschool geworden. Ik maak hier tijd voor mijzelf, en het is bijna meditatief geworden. Ik werk daar aan MIJ. Ik zie dat mijn lichaam bepaalde kracht laat zien en daarvoor waardeer ik het ook meer. Hierdoor ga ik er automatisch ook beter voor zorgen. En met beter voor zorgen bedoel ik niet minder snoepen, maar ik bedoel zorgen dat het alles binnen krijgt wat het nodig heeft. Eiwitten, vetten, koolhydraten, the whole shabang.
  Hier zet ik dan ook even een kleine kanttekening bij hoe sommigen met de bodypositivity aan de haal gaan. Ik zie dat online gebeuren, daarmee doel ik absoluut niet op iemand specifiek nu. Het is een mindset waarbij je van jezelf leert houden zoals je bent. Welke vorm, kleur of hoedanigheid dan ook. Super mooi, maar ik merk dat er ook vaak de andere kant op wordt geslagen. Dat je onzeker zou zijn als je op let wat je eet of dat je jezelf dingen misgunt in het leven. Zo zie ik dat zelf totaal niet. Bij mij draait het om goed zorgen voor het lijf dat ik heb, wat dat dan ook betekent voor mij, zonder dat ik daar ongelukkig van wordt. Ik word er juist gelukkig van want ik eer mijn lijf voor alles wat het me brengt. Gezondheid. Hierin moeten we wat aardiger voor elkaar worden. Er hoort geen #teamcarrotcake en #teamcarrot. Alleen #teamliefdevoorjezelf. En die liefde geef ik door af en toe carrotcake te eten en af en toe een carrot.
 • Probeer niet voor een ander te denken. Dit gebeurt heel erg snel maar corrigeer jezelf. Je weet namelijk helemaal niet wat iemand anders denkt en dat kun je ook niet weten want iedereens hoofd werkt anders.
 • Stel je af en toe kwetsbaar op en besef je dat iedereen onzekerheden heeft. Je bent hier niet alleen in. Het is ook goed denk ik om die onzekerheden te delen want dan verliezen we met z’n allen misschien die drang naar perfectie iets meer.
 • Spendeer minder tijd op social media. Ik haal ook veel inspiratie uit social media hoor, ik vind er nieuwe oefeningen of toffe outfits, leuke vakantieplekken en ga zo maar door. Als je er echter gevoelig voor bent (en dat zijn we allemaal in meer of mindere mate denk ik) kun je ook bepaalde beelden op jezelf gaan projecteren. Je hebt wél genoeg vrienden, je doet wél genoeg leuke dingen, néé het leven is niet perfect (van niemand niet), en néé het is niet nodig om helemaal droog getraind te zijn om je lekker in je vel te voelen.
 • Vraag jezelf vaak; is dat gras wel groener aan die andere kant? Kijk eens om je heen (in real life, niet online) en vraag je af met wie je zou willen ruilen. Vaak is dat helemaal niet het geval.
 • Niet iedereen vind je aardig. Het kan niet, onmogelijk. Een hele mooie quote op dit gebied vind ik (vertaald); ‘Al ben je nog de sappigste perzik aan de boom, er zijn altijd mensen die niet van perziken houden’. Een geweldig besef als je deze zin op je in laat werken.
 • Oefen lastige momenten als je worstelt met lastige situaties zoals een bepaald gesprek waar je tegen op ziet. Vraag iemand je gesprekspartner te spelen. Hierdoor voel je je iets meer in control. Lastige situaties oefenen kun je ook doen door het gewoon vaker op te zoeken. Als je daten doodeng vindt, ga het dan vaker doen. Hierdoor word je er steeds minder zenuwachtig voor.
 • Als je je zelfverzekerder gedraagt dan wordt je ook zelfverzekerder. Het valt te oefenen. Eenzelfde effect als dat je blijer wordt als je vaker glimlacht, ook al is het alleen maar de beweging van je gezichtsspieren. Dit sluit ook wel aan op de vorige tip, want soms moet je dapper zijn. Soms moet je bereid zijn om een angst los te laten en eerst in het diepe te springen voordat je kunt zwemmen aan het oppervlak. Uit je comfortzone gaan is gezond, en jezelf verrassen geeft zelfverzekerdheid.
 • Wat is het ergste wat er kan gebeuren is daarbij ook een goede vraag die je jezelf af moet stellen. Is het gene wel echt zo belangrijk?
 • Zorg dat je onzekerheden geen verbittering wordt. Je omringen met positiviteit brengt ook positiviteit. Een ander naar benedenhalen haalt jezelf niet omhoog. Dit is alleen maar negativiteit en dat reflecteert ook op jezelf. Net als positiviteit. Omring jezelf met mensen die oprecht het beste met je voor hebben en positief in de wereld staan. Hierdoor ga jij ook in de lift.
 • Uiterlijk is echt niet het belangrijkste maar wij mensen zijn nou eenmaal zo geprogrammeerd dat we ons er beter door kunnen voelen als we ons prettig voelen in onze kleding en/of make-up. Ga opzoek naar wat voor jou prettig aanvoelt, maar zoek af en toe ook de grens van die comfortzome wel op. Wederom, hierdoor kun je jezelf verrassen en ‘leer’ je mentaal ook wat nieuws bij over jezelf.
 • De laatste maar ik denk ook de belangrijkste; STOP. MET. VERGELIJKEN! Niemand is het zelfde, niemand kan exact hetzelfde bereiken, niemand heeft exact dezelfde wensen en niemand heeft dezelfde potentie. Uitdagingen liggen voor iedereen op een ander niveau en op een ander vlak. Uitdaging is echter uitdaging en dit valt alleen voor jezelf te meten. Iets wat een uitmuntende prestatie lijkt kan wel piece of cake voor diegene zijn geweest en iets wat niks lijkt voor te stellen kan wel de grootste horde zijn. Vergelijk jezelf dus niet, maar een ander ook niet.

Cynthia is natuurlijk al jaren online veel aanwezig en heeft een groot aantal volgers op de socials en op deze briljante website ;). Ik ben soms echt in shock wat die vrouw allemaal over zich heen krijgt (ook positieve dingen natuurlijk), maar soms ben ik ook bijna ik shock dat ze niet bij de pakken neer gaat zitten. Super knap. Ik weet niet of ik al die negativiteit zou trekken, zeg ik je eerlijk. Toch lijkt zij er goed mee om te kunnen gaan dus uiteraard vraag ik haar ook naar haar tips.

Cynthia: ‘Voor mij zij er twee soorten zelfverzekerdheid: één die te maken heeft met zelfbeeld en uiterlijk en een die te maken heeft met met je ‘kunnen’. Dus met je skills, wat je kan, je levenshouding ook. Mijn zelfbeeld is door de jaren heen steeds beter geworden, net als mijn confidence. Ik heb vaak vertrouwen in mezelf, ik weet wat ik kan en ik weet wat ik waard ben. Maar dat gaat heus niet elke dag goed en het blijft vallen en opstaan. Mijn allerbeste tips als aanvulling op de tips van Emmy:

 • Je kan niet iedereen tevreden houden. Al ben je nog zo perfect, er zullen altijd mensen zijn die jou of wat je doet niet goed genoeg vinden. Dat is oké. Doe dus daarom wat je zelf wilt en waar jij je zelf goed bij voelt.
 • Ik realiseer me steeds vaker dat het niet uitmaakt welke maat ik heb of hoe ik eruit zie. Hoe leuk ik het ook vind om me leuk aan te kleden en mijn make-up en haar mooi te doen, het is niet waar het om draait. Waar het om draait is wie ik ben en wat ik doe. Welk laagje daaromheen zit is eigenlijk helemaal niet zo relevant.
 • Je kan beter iets doen en dat het dan misgaat, dan dat je ooit iets spannends uitprobeert.
 • Realiseer: mensen zijn echt niet zoveel met je bezig als je denkt. Als blogger en instagrammer zijnde is dit iets lastiger, maar je moet echt beseffen dat mensen niet zoveel op je letten als je denkt. Als jij op het strand zit je druk te maken over je vetrol, denk je dat iedereen jouw vetrol ziet en daar een mening over heeft. Weet je, mensen zijn vooral met zichzelf bezig. Die zien jouw vetrol niet eens. En zo wel, ook boeiend.
 • Je kent vast dat stemmetje in je hoofd dat blijft herhalen hoe waardeloos je bent en dat je benen er dik uitzien. Geef haar een naam. Als je realiseert dat je het weer doet, denk dan: ‘Oh ja, Lisa (of welke naam dan ook) is weer bezig. Lekker aardig Lisa, ga maar weg.’ Probeer op zo’n moment jezelf juist een compliment te geven. Draai het om. Maar vooral: realiseer dat je het doet.
 • En: mensen mogen je stom vinden en ze mogen negatief over je denken. Hoe lastig dit ook is (en ook wel zal blijven), het is wel een bevrijdend idee. Jij vindt toch ook niet iedereen aardig?
 • Het is ook oké als je je soms wél waardeloos voelt, als het even niet zo goed gaat, als je jezelf tóch vergelijkt met anderen en als je lelijke dingen over jezelf denkt. Je werkt eraan, het komt goed, straf jezelf niet zo. Het mag ook even niet zo lekker gaan.
 • Lees het boek van Mayra Louise: Op je lijf geschreven.

Hoe doen jullie dit? Heb je wat aan deze tips of heb je er juist wat aan toe te voegen?

Ik denk dat het belangrijkste is dat we met z’n allen meer van elkaar moeten gaan houden. Elkaar meer moeten gaan waarderen en respecteren met wat diegene uit het leven wil halen. Dat is niet gelijk aan die van jou, en die van jou zijn niet gelijk aan die van mij. In plaats van aandacht te geven aan de verschillen, wil ik liever aandacht geven aan overeenkomsten zodat we ons meer een team gaan voelen met z’n allen. Maak ruimte in je hart, en corrigeer jezelf als je hard bent voor een ander. Als je het voor een ander minder bent, ben je het voor jezelf ook minder. Laten we elkaar meer reden geven om zelfverzekerd te zijn en laten we meer liefde geven aan de belangrijkste persoon in je leven. Jijzelf.

<3


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint

Gerelateerde artikelen

20 reacties
 1. Anna

  Wat een lief en fijn artikel!! Jullie brengen al allemaal nieuwe ideeën voor mij. Ik heb bij vlagen last van enorme onzekerheid en kan mezelf dan ontzettend veel dingen wijs maken die helemaal niet waar zijn. Mij helpt het vaak om uit te zoomen en mezelf ook niet nog eens te straffen voor het hebben van onzekerheden. Soms spreek ik mezelf ook toe ‘iedereen heeft gebreken en dit is de mijne’ (dat ik bijvoorbeeld nooit op Whatsapp antwoord).
  Heel prakische tip is lief zijn voor je lijf door je regelmatig in te smeren met een fijne bodylotion, dan raak je jezelf ook op een positieve manier aan 🙂

  Reageren
 2. Annelie

  Dit is nu eens echt een relevant artikel met goede en bruikbare tips! Als ik jou een tip mag geven (ik hoop dat je dit als opbouwende kritiek opvat): je kunt je artikels misschien best steeds even laten nalezen. Het valt me op dat er toch wel wat dt-fouten en andere taalfouten in deze blogpost staan. Dat is zo jammer, want ondanks de goede inhoud van het artikel komt het dan toch een beetje onprofessioneel over.

  Reageren
 3. Alida

  Mooi geschreven! Ben zelf ook minder onzeker dan voorheen. Ook dit heeft te maken dat ik meer aan beweging doe (yoga) en beter in m’n vel en lijf zit. Het is echt wel een aanrader. Misschien komt het ook als je ouder wordt dat je beter kan relativeren. Bovendien kost onzeker zijn veel tijd en negatieve energie.

  Reageren
 4. Saskia

  Dankjulliewel voor deze blog! Onder andere door dit soort artikelen, hou ik zo van Cynthia.nl
  En ja ook ik werk hieraan, het boek van Mayra Louise heb ik klaarliggen om te lezen 🙏🏻

  Reageren
 5. Lisa

  Fijne opstekers en mooie content. Daarom hou ik zo van Cynthia.nl. Heerlijk om zo’n artikel door de weeks ineens als oppepper voorgeschoteld te krijgen.

  Reageren
 6. Martine

  Heel mooi artikel! <3

  Reageren
 7. Ireen

  Mooi 🙂 ja herkenbaar.. zucht. Ik kan vooral onzeker worden van vergelijken met anderen…t ergste zijn dan toch wel de exvriendinnen van mijn vriend die van die fitgirls zijn en ik uhhh ben meer van de netflix&chill avondjes en dan zijn die bikini foto’s op hun sociale media wel een soort dolk door mijn zelfbeeld :-/ of in je jeans en basic shirt naar n feest gaan en zijn ex tegenkomen in een fantastische party dress en op gave hakken die ik never ever everrrrrr zou overleven. En dan natuurlijk ook nog lekker sociaal met Jan en alleman terwijl ik meer een muurbloempje ben in drukke sociale situaties. ik weet niet waarom, maar t maakt me stiekem wel heel erg onzeker. Mijn vriend is super lief en trots op mij, ik heb een kei interessante job en leuke vrienden, lekker huisje en alles op de rit enzo maar toch… die knappe fitgirls maken me ongelooflijk verdrietig en soms zelfs bang om nog naar feestjes te gaan waar we ze tegen kunnen komen- ookal geeft mijn vriend ze echt geen aandacht! herkennen meer meiden dit? #lievergeenfitgirlexvriendinnentegenkomenplz🤞

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   haha hier kan ik me echt mega goed in inleven hoor, ik denk dat iedereen dat heeft! Wij vrouwen vergelijken onszelf altijd, daar moet ik mezelf dus ook ECHT in corrigeren!

 8. Stephanie

  Oh wat een TOP artikel dit.
  En perfecte timing, ik was juist gisteravond aan het uithuilen bij mijn man dat ik niet lekker in mijn vel zit. En ik weet gewoon dat het voor een groot deel komt door een van de dingen die je noemt, het goed voor je lijf zorgen. Of nouja, het gebrek daaraan dus nu. Ik WEET dat als ik even een paar weken let op wat ik in mijn mond stop (qua vitamientjes dan, niet eens per se qua calorieen) en weer lekker de prioriteit leg bij het sporten, ik me een stuk beter voel. En toch is dat een van de dingen die het eerst verdwijnt als het leven even te druk word… Dus dankjewel voor de reminder 🙂
  En Cynthia, wat een top tip om dat stemmetje een naam te geven. Die ga ik proberen de komende tijd!

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   Die periodes hebben we allemaal volgens mij, wees niet te streng voor jezelf 🙂

 9. Irene

  Dankjewel voor dit artikel <3 Komt precies op het goede moment. Ik blijf oefenen oefenen oefenen. Liefs

  Reageren
 10. rachel

  heel goed artikel dit!! iedereen is onzeker en de een gaat er makkelijker mee om dan de ander of kan zich erover heen zetten. en de perfecte plaatjes op insta van meiden…ach die zijn het meeste onzeker 😉

  Reageren
 11. Eva

  In het eerste stukje haal je onzekerheid en introversie door elkaar. Die twee hebben niet noodzakelijk wat met elkaar te maken. Iemand kan weinig behoefte hebben aan veel sociaal contact of het moeilijk vinden spontaan ‘praatjes te maken’ maar kan nog steeds zelfzeker zijn. Andersom kan een heel extravert persoon vanbinnen eigenlijk heel onzeker zijn. Dat onderscheid is belangrijk, vind ik. Verder een boeiend artikel!

  Reageren
  • Claudia

   Klopt helemaal! Ik ben ook introvert en heb daardoor gewoon minder behoefte aan sociale contacten, maar dat komt zeker niet voort uit onzekerheid.

  • Emmy Bovenhorst

   heb je helemaal gelijk in! ik was hardop (al typend) aan het nadenken over mijn eigen onzekerheid en waarom ik mezelf als zelfverzekerd zou bestempelen.

 12. Anna

  Wat een prachtig artikel, zo lekker uitgebreid! En ook heel veel bruikbare tips waar ik echt iets aan heb. De zin over de perziken vind ik echt geweldig, haha, zo is het maar net 😀

  Reageren
 13. Jessica J.

  Heel erg mooi artikel, Emmy. En ook precies wat ik nodig had. Nu ik erover nadenk: de enige vrouwen op wie ik echt jaloers ben (‘jaloers’ is een te sterke term, maar hopelijk begrijp je wat ik bedoel), ken ik enkel van op social media en zij verdienen daar volgens mij ook hun brood mee. Nogal wiedes dat zij er altijd nagenoeg perfect uitzien.
  En Cynthia: ik ga écht proberen rekening te houden met die vetrol-op-het-strand-tip. Ik voelde me vorig jaar mégaonzeker op het strand en durfde niet eens m’n topje uittrekken, want oh nee, wat zouden mensen van me denken? Moet je weten dat er uiteraard niemand naar me keek én dat de mijne heus niet de enige vetrol was – integendeel. Nu heb ik laatst wel een shaping badpak gekocht waarin ik me oké voel, dus dat gaat ongetwijfeld helpen. 🙂 Echt gek hoe irrationeel onzekerheid je maakt.

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   klopt! een #fitgirl maakt echt geen foto net na een maaltijd hoor, dat wordt heus allemaal getimed en ook wordt er geposeerd en helaas ook soms worden de foto’s bewerkt. Als jouw baan is dat je een fitness influenceer bent dan hoort sporten ook bij je werk en dan ligt daar veel meer tijd en focus. Is bij ons gewoon anders en TOCH vergelijken we onszelf met hun. Maargoed, menselijk!

 14. Rowan Chanel

  Denk dat dit precies even was wat ik nodig had.
  Heb al een hele tijd geen social media meer, eigenlijk wel om deze redenen. Ben echt wel een zelfverzekerd persoon van mezelf, kan heel erg goed relativeren. Maar soms heb je inderdaad echt van die dagen dat je onderuitgezakt op de bank ligt, incl. onderkin en waarschijnlijk de dag dat je je haren moet wassen (HAHA) dat je lekker uitgebreid allemaal make-up tutorials kijkt en uiteindelijk doelloos beland op een kanaal van een of andere Braziliaanse influencer, die je niet eens verstaat. Máár haar haren zitten fantastisch. In ELKE video.
  En dan denk ik erna, tja, als ik even de tijd neem om me ook helemaal mooi te maken, zie ik er net zo uit. YouTube eraf gegooid en m’n haren zitten al weken fantastisch.
  Het doel van deze post snap ik helemaal. Thanks!

  Reageren