Liv x Cynthia.nl ride fotoverslag

Vorige week donderdagavond ging ik samen met zo’n 35 van jullie een mooi ritje door de omgeving maken in samenwerking met Liv. Dat was óntzettend leuk, ik heb enorm genoten van het fietsen en de gesprekken. Vandaag deel ik graag de foto’s met je!

Leestijd

Een paar weken geleden deed ik een aankondiging voor deze rit. Het enthousiasme was groot en het zat snel vol: dat had ik niet verwacht! Ik weet wel dat veel van jullie ook fietsen, maar dat zoveel ook het zo leuk zouden vinden om samen een ritje rond Zwolle te maken, dat had ik misschien niet helemaal verwacht. Daardoor kreeg ik er nog meer zin in.

Vorige week donderdag was het zover, rond half zes verzamelden we bij het net geopende Parkpaviljoen in Park de Wezenlanden in Zwolle voor een hapje en een drankje. Rond zessen was het tijd om op te stappen! Ik stippelde een route uit die ik zelf heel graag fiets: door de Marshoek naar Dalfsen en dan via Heino en Laag Zuthem weer terug, ongeveer 35 kilometer. Hieronder de foto’s! Alle foto’s zijn gemaakt door Ferdy Damman.

Dit was mijn eerste fietsrit die ik organiseerde en het voelde wat onwennig. Ik ben bij mezelf nagegaan waarom eigenlijk. Ten eerste omdat ik nog best moet wennen dat ik dit soort dingen ‘mag’ doen. Dat ik niet meer een beautyblog heb, maar een lifestyleblog. En dat ik dus dit soort enorme toffe evenementen ‘mag’ organiseren! Het kan, het hoort nu meer bij mij en mijn blog en dat vind ik waanzinnig leuk. Maar ook best wennen – voor mijn gevoel kon dit jarenlang niet omdat ik een beautyblog had.

Daarnaast moet ik er aan wennen omdat ik mezelf diep van binnen nog steeds het luie meisje voel zonder conditie. Nu ben ik echt niet de meest topfitte sportieve persoon die er bestaat hoor, maar in de laatste jaren is er toch echt wel wat veranderd in mijn leven. Ik ben zoveel actiever en sportiever geworden en ik heb een sport gevonden waar ik erg veel plezier aan beleef: wielrennen. Ik word gelukkig van een beetje rondjes fietsen – hoe simpel kan het zijn? Naast dat ik het gewoon heel tof vind, merk ik ook dat mijn conditie is verbeterd. In het dagelijks leven merk ik dat ik fitter ben en lekkerder in mijn vel zit. Daar ben ik echt zo blij om en dankbaar voor, maar het is ook nog steeds wennen. Op een goede manier, natuurlijk!

Ik vond het echt ongelooflijk leuk. Ik houd sowieso van kleinschalige evenementen samen met bezoekers, zo kan ik iedereen ook echt even spreken en mijn aandacht goed (proberen te) verdelen. En nu was het zo leuk dat we iets allemaal gemeen hebben: we zitten graag op de fiets! Ik heb met zoveel vrouwen leuke gesprekken gevoerd en ik heb zelfs wat buurtgenoten leren kennen waarmee ik zeker vaker ga fietsen. Ik vond het ook te gek om deze mooie route te delen, geen van de vrouwen had hem ooit gefietst – ook omdat de deelnemers uit het hele land kwamen. En de Zwollenaren gaan toch vaak over de dijk naar Dalfsen omdat dat óók zo’n mooi ritje is.

Dit is de route die we gereden hebben en ik kan hem van harte aanraden:

Iedereen kreeg bij vertrek een toffe goodiebag mee met daarin wat Liv cadeautjes en natuurlijk ook wat dingetjes uit mijn beautykast. Ik heb alleen maar blije gezichten gezien en dat was fantastisch. Ik ga in de toekomst zeker vaker met Liv fietsdingen organiseren, want dit smaakt absoluut naar meer. Het is zo leuk om andere fietsliefhebbers te ontmoeten!

Bedankt lieve meiden die mee waren en natuurlijk heel veel dank aan Liv voor deze toffe samenwerking.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

23 reacties
 1. suzan

  Hi Cynthia,

  Wauw wat een mooie foto’s! Leuk om te zien en te lezen.

  Ps: Als het goed is heb je een Susy pakje ontvangen. Ik hoor erg graag of alles naar wens was. Zo niet, zou je het pakje dan terug kunnen sturen? Alvast heel erg bedankt! Groetjes Suzan/Susy

 2. Jolanda

  Wauw leuk iniatief..
  Zelf fiets ik ook, maar ik heb zeker niet zulke flitsende kleding als jullie!! echt super gaaf 😀

 3. Kirsten

  Enorm leuk Cynthia! Ik hoop dat ik in de toekomst een keer mee kan doen :D.

 4. Anne

  Jaa super leuk als je het nog een keer organiseert! Dit keer kon ik er helaas niet bij zijn maar de volgende keer ben ik er graag bij!

 5. Adinda

  Hoi Cynthia,

  Sinds 2008 kijk ik al zo’n eens in de paar maanden op jouw blog rond, niet vaak vanwege alle drukte. Naarmate ik ouder werd vond ik make-up ook steeds minder interessant. Als ik dan op je blog keek, was ik toch met name geïnteresseerd in hoe het met je ging. De stap naar deze, meer volwassen aanvoelende blog, kan ik dan ook alleen maar waarderen.

  Nu ik deze post lees, zou ik je een grote knuffel willen geven. En feliciteren met wat je bereikt heb op het gebied van je gezondheid in al die jaren!

  Het onwennig voelen bij een sportevenement is mij niet onbekend.
  Sinds 2013 ben ik 28kg afgevallen en steeds fitter geworden. In de afgelopen jaren heb ik jou ook steeds slanker en met name gezonder en fitter zien worden. Ik ben gaan hardlopen, zwemmen en sinds een paar maanden heb ik ook een racefiets. Jij hebt zeker een rol gespeeld in de keuze of ik überhaupt zo’n fiets voor mezelf “mocht” kopen. Er zijn weinig rolmodellen die er zo uitzien als ik op een racefiets. Ik twijfelde al een jaar of twee en toen ik jouw blogposts over fietsen zag , dacht ik: “zie je, Cynthia doet het ook gewoon en het staat helemaal niet raar.”
  Een maand terug liep ik voor het eerst een hele marathon. Tussen de mensen in het startvak voelde ik me ook nog steeds onwennig; ging ik echt hetzelfde doen als al die afgetrainde mensen (70% mannelijk btw) om me heen?!
  Ik denk dat het meedoen aan dit soort evenementen, of zoals jij, het organiseren van een evenement, dit gevoel wat minder maakt.

  Eigenlijk is het best jammer dat er ook externe prikkels bestaan, waardoor je soms het gevoel krijgt dat sporten alleen voor de super afgetrainde mensen is. Hoe paradoxaal.
  Inmiddels heb ik maat 36-38, maar gezien het forse gewichtsverlies, wel veel cellulitis op mijn benen. Tot vorig jaar liep ik zelfs in de zomer met lange broek, uit schaamte, dit jaar niet meer. Ongeveer eens per maand krijg ik opmerkingen naar mijn hoofd over dat ik nog maar even harder moet doorlopen ofzoiets. Afgelopen zaterdag maakten twee jongens die langs fietsten kots-geluiden naar me. Ik vind het vervelend, maar kan het naast me neerleggen, omdat ik weet dat ik een gezond gewicht heb en gezond ben.
  Ik kan me zo voorstellen dat dit ontzettend ontmoedigend werkt, als dit je overkomt als je nog wel een beetje of heel erg te dik bent. Dan is het ook niet zo gek dat je het gevoel blijft houden dat je niet op sportevenementen hoort. Ik ken ook meiden die alleen maar in het donker willen buiten sporten en dat vind ik echt erg.

  Kortom, ik denk dat het hard nodig is dat publieke figuren zoals jij zich hier over uitspreken. Jij hebt je publiek laten zien dat je gezonder kan leven, zonder dat het overboard gaat. Dat maakt dat het voor iedereen bereikbaar voelt. Door dit soort dingen te doen moedig jij mensen zoals ik en jezelf aan om meer te gaan bewegen en gezonder te zijn. En wat is nou een groter goed dan je gezond en fit voelen?
  Dus nogmaals: “gefeliciteerd met al je prestaties op sportief niveau!” Je bent het waard. Ga zo door!

 6. Manon

  Hi Cynthia,

  Vandaag kwam ik uit op Cycle for Plan van Plan Nederland. Je hebt dan een fietsavontuur door Vietnam/Zambia of Nicaragua. Tevens bezoek je dan allerlei projecten van Plan Nederland en je ontmoet een sponsorkindje die dor de opbrengst van jouw deelname 3 jaar wordt gesteund. Vond het mooi iniatief.

  Groetjes

  • Manon

   zou je ‘m aanbevelen?

 7. Manon

  Hi Cynthia,

  Is het Cycle for Plan van Plan Nederland niet iets voor jou?
  Is een fietsavontuur door Vietnam/ Zambia of Nicaragua.

  Tijdens de reis bezoek je diverse projecten van Plan en maak je kennis met je sponsorkind, die door jouw deelname aan Cycle for Plan drie jaar lang wordt gesteund.

  • Manon

   Oeps.. dubbel. Slecht internetbereik..

 8. Bente

  Wat leuk! Ziet eruit als een geslaagd evenement! Hopelijk met een vervolg! 🙂

 9. merel

  Super leuk dat je dat georganiseerd hebt in samenwerking met LIV! Als ik de volgende keer kan wil ik zeker mee doen! Lijkt me heel gezellig met zoveel mensen die hetzelfde leuk vinden.

 10. Loes | Gewoon iets met Loes

  Wat een gezellige foto’s! En ontzettend leuk dat je dit georganiseerd hebt. Fijn dat je er met een goed gevoel op terug kijkt!

 11. T

  Hé Cynthia, heb je wel eens gehoord van de fietselfstedentocht? Hij is net geweest, maar misschien leuk om zo te fietsen of voor volgend jaar?

 12. Liza

  Wat een leuk event! Ik heb wel even een vraagje.

  Mij lijkt wielrennen mij ook heel leuk, alleen ik heb zelf dus geen fiets en ik zou niet weten hoe ik moet beginnnen. Jij hebt begeleiding gehad en dat lijkt mij ook fijn, alleen moeilijk te verkrijgen denk ik. Heb jij, of iemand anders, misschien tips hoe ik kan beginnen? Ik woon in omgeving utrecht als dat helpt

  • Suus

   Ja die vraag heb ik ook!

 13. rachel

  ik vond het idee toen al heel leuk en kijk nou hoe gaaf het is geworden meis 😀

 14. Amber

  Het was echt een leuke avond! Zeker de lange autorit waard 🙂

 15. Marianne

  Hey Cynthia,
  Wat was het leuk vorige week donderdag!! En wat een leuke post heb je er van gemaakt.

  Zeker voor herhaling vatbaar ?

 16. Bianca

  Wat een leuke blogpost! Het plezier straalde ervan af. En jullie hebben het getroffen met het weer !

 17. Thyra

  Wat ziet het er leuk uit! Jammer dat het zo snel vol zat, ik was graag mee gegaan 🙂