Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Kringloop shoppen met Emmy

Er verscheen eerder al een artikel met tips hoe je het beste leuke koopjes kon scoren bij de kringloop. Vandaag neem ik je mee bij een tripje die ik maak, terwijl ik ook twee zakken kleding terug breng naar de kringloop. Ik laat je door mijn ogen mee kijken, waar ik potentie in zie, misschien krijg je inspiratie!

Leestijd

Mijn eigen lading dat richting de kringloop gaat.

De foto’s zijn gemaakt bij Het Goed, een keten van kringlopen (no spon). In Hengelo zit hij tegenover de sportschool waar ik naar toe ga, een goed excuus om extra vaak even naar binnen te wippen. Het verschilt per kringloop hoe duur items zijn. Zo zit er een kringloop in een dorp hier in de buurt die voor een schaaltje zo het drie dubbele vraagt als Het Goed doet. Ook zijn er kringlopen die daar nog weer onder zitten omdat ze sneller prijzen geven en massaler inkopen. Er is geen vaste prijs, prijzen worden vaak met natte vinger werk bepaald. Soms valt er dus ook nog wel te onderhandelen, maar over het algemeen zijn de prijzen al zo laag dat ik dat niet doe.

Ik probeer eigen kleding die ik niet meer draag naar de kringloop te brengen zodat een ander er weer wat aan heeft. Ook breng ik ze wel eens naar een goed doel die ze naar derde wereld landen verstuurd. Ik heb vorig jaar een poging tot Vinted en United Wardrobe gedaan maar ik vond dat teveel gedoe en zo krijg ik er ook een beter gevoel bij.

Na het wegbrengen van mijn eigen kleding loop ik rond, ik neem je erin mee en vertel je wat ik zie en hoe ik het zou kunnen gebruiken. Dat betekent niet dat ik het koop, want als ik alles zou kopen wat ik leuk vond was het einde zoek haha. Ik koop uiteraard alleen wat ik nodig (denk te) heb(ben). Misschien krijg je er inspiratie van, of bekijk je dingen met andere ogen. Soms is het even hulpvol als een ander zijn of haar licht er op schijnt. Ik verdeel het even in drie categorieën; glaswerk en servies, meubels en tot slot kleding waar ook schoenen en tassen onder vallen. Het is best veel, dus pak er een drankje bij haha.

Glaswerk en servies

Meubels

Kleding

Nou, heeft het je anders doen laten kijken? Ik hoop het wel natuurlijk, dan kun jij ook wat vaker een koopje scoren!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)