Kringloop shoppen met Emmy

Er verscheen eerder al een artikel met tips hoe je het beste leuke koopjes kon scoren bij de kringloop. Vandaag neem ik je mee bij een tripje die ik maak, terwijl ik ook twee zakken kleding terug breng naar de kringloop. Ik laat je door mijn ogen mee kijken, waar ik potentie in zie, misschien krijg je inspiratie!

Leestijd

Mijn eigen lading dat richting de kringloop gaat.

De foto’s zijn gemaakt bij Het Goed, een keten van kringlopen (no spon). In Hengelo zit hij tegenover de sportschool waar ik naar toe ga, een goed excuus om extra vaak even naar binnen te wippen. Het verschilt per kringloop hoe duur items zijn. Zo zit er een kringloop in een dorp hier in de buurt die voor een schaaltje zo het drie dubbele vraagt als Het Goed doet. Ook zijn er kringlopen die daar nog weer onder zitten omdat ze sneller prijzen geven en massaler inkopen. Er is geen vaste prijs, prijzen worden vaak met natte vinger werk bepaald. Soms valt er dus ook nog wel te onderhandelen, maar over het algemeen zijn de prijzen al zo laag dat ik dat niet doe.

Ik probeer eigen kleding die ik niet meer draag naar de kringloop te brengen zodat een ander er weer wat aan heeft. Ook breng ik ze wel eens naar een goed doel die ze naar derde wereld landen verstuurd. Ik heb vorig jaar een poging tot Vinted en United Wardrobe gedaan maar ik vond dat teveel gedoe en zo krijg ik er ook een beter gevoel bij.

Na het wegbrengen van mijn eigen kleding loop ik rond, ik neem je erin mee en vertel je wat ik zie en hoe ik het zou kunnen gebruiken. Dat betekent niet dat ik het koop, want als ik alles zou kopen wat ik leuk vond was het einde zoek haha. Ik koop uiteraard alleen wat ik nodig (denk te) heb(ben). Misschien krijg je er inspiratie van, of bekijk je dingen met andere ogen. Soms is het even hulpvol als een ander zijn of haar licht er op schijnt. Ik verdeel het even in drie categorieën; glaswerk en servies, meubels en tot slot kleding waar ook schoenen en tassen onder vallen. Het is best veel, dus pak er een drankje bij haha.

Glaswerk en servies

Meubels

Kleding

Nou, heeft het je anders doen laten kijken? Ik hoop het wel natuurlijk, dan kun jij ook wat vaker een koopje scoren!


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint

Gerelateerde artikelen

25 reacties
 1. Marit

  In mijn studentenkamer was alles, behalve mijn bed, van de kringloop/marktplaats. Echt ideaal, goedkoop en duurzaam! Soms zelfs gratis af te halen terwijl het nog hartstikke mooi is. Likje verf en klaar.

 2. Nica

  Witte tekst op geel is haast niet te lezen 🙁

 3. Ellen

  Wat een geweldig artikel! Ik kan bijna niet wachten om zelf naar de kringwinkel te gaan. Ik probeer er zelf ook ongeveer maandelijks binnen te springen, vooral voor bloempotten (heb een nogal uitgebreide collectie kamerplanten) en boeken. Ik heb helaas nooit zoveel geluk met kledij. Volgende keer moet ik toch nog maar eens beter zoeken tussen de kledingrekken

 4. Kim

  Wat een superleuk artikel! Ik ben zelf niet zo goed in het bedenken hoe je meubeltjes kunt upstylen enzo, maar ik kom wel redelijk vaak bij de kringloop. In Utrecht hebben we Emmaus en ik vind dat ze daar echt goede spulletjes hebben. Het Goed ken ik van het dorp van mijn ouders, daar moet ik ook maar weer eens een keertje heen.
  Ik heb vorig jaar voor 2,50 een heel leuk zwangerschapsbroekje gekocht bij de kringloop wat ik de hele zomer gedragen heb. Waarom veel geld uitgeven voor iets wat je maar relatief kort nodig hebt (als in: glitterdecemberjurken). Sinds corona ben ik er niet meer geweest, binnenkort toch maar weer eens binnenwippen.
  Van mij mag je vaker dit soort artikelen maken, leuk!

  Reageren
 5. Brenda

  Leuke foto’s helaas kan ik de tekst in de gele vlakken niet lezen, te weinig contrast.

  Reageren
 6. M

  Leuk!

  Reageren
 7. Suuz

  Leuk hoe jij snel iets ziet in een product. Ik vind dat altijd heel lastig om potentieel te zien in iets.

  Reageren
 8. Merel

  Wat een ontzettend leuk artikel! Ik ben ook dol op kringloopshoppen. Laatst zo’n houten ouderwetse krantenbak gekocht. Helemaal uit elkaar gehaald, opgeschuurd, mooi geschilderd in een kleur die bij onze bank past en nu staat hij heerlijk te shinen in onze woonkamer. Ideaal om magazines, telefoonopladers ed in te stoppen want de ruimte ziet er veel opgeruimder uit. Plantje erop gezet. Love it!

  Reageren
 9. rachel

  leuke post dit !! wij hebben hier de grootste rattaplan achter ons zitten en daar al wat leuke dingen weg weten te halen :D. altijd leuk om dingen op te knappen vind ik. Alleen schoenen worden hier niet 2e hands gekocht 😉 slecht voor je voeten en echt fris vind ik het persoonlijk niet

  Reageren
 10. Lauren

  Geweldig artikel! Ik ga vooral naar de kringloop voor boeken en interieur spulletjes. 🙂

  Reageren
 11. Anne

  Heel leuk artikel dit, het enige problem: als ik nu naar de kringloop ga, neem ik waarschijnlijk 10x zoveel mee, omdat jij m’n ogen hebt geopend Emmy!

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   Haha dat was de bedoeling, super leuk om te horen!

 12. Dorien

  Super leuk artikel, fijne tips!
  Ik kom heel graag bij de kringloop, zeker als ik net paleis voor een prikkie heb gekeken.
  Ik vind tweedehands heel leuk, veel meer leven in en daarnaast onzin om alles nieuw te kopen en qua prijs soms ook bizar, een bloempot bijvoorbeeld is vele malen goedkoper dan bij een tuincentrum. Ja misschien is de action ook een optie maar daar hebben ze weinig keus, dr zit weinig leven in en ben niet zo’n alie fan;)
  Mijn plan was om dit jaar naar drie kringlopen te gaan waar ik nog niet geweest ben. Vanwege de Corona nog weinig gelukt maar heb nog vier maanden;) snel maar eens 1 inplannen. Ik zeg vaker doen zo’n artikel.

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   Zeker snel inplannen, zo leuk zo’n kringloop tourtje 😀

 13. Paula

  Complimenten Emmy, wat een geweldig goed artikel heb je gemaakt! Je hebt me helemaal geïnspireerd.

  Reageren
 14. Annelot

  Wat een leuk artikel!

 15. sanne

  Leuk artikel! Ik merk wel dat er een groot verschil zit tussen de verschillende het goed filialen. Die bij ons in Emmen vind ik zelf niet top en vooral behoorlijk aan de prijs, vooral qua kleding (soms dezelfde prijs als normaal in de winkel of nóg duurder). In Deventer ben ik laatst bij het goed geweest en die was tóp!

  Reageren
 16. Ingrid

  Wat een mega tof artikel!!
  Ik kom eerlijk gezegd zelden bij een kringloop, misschien toch maar eens doen, aangezien er bij ons vlak in de buurt ook ‘Het Goed’ zit.

  Reageren
 17. Audrey

  Echt leuk, dit artikel! Qua lampen en bloempotjes spot ik zelf nooit zulke leuke varianten bij de kringloopwinkel, maar ik heb er al heel wat vandaan gehaald. Dit artikel brengt me weer op wat ideetjes waar ik zelf nooit aan gedacht had.

  Reageren
 18. Ilona

  Jaaa superleuk! Waarom kom ik zelf nooit bij de kringloop? Volgens mij is die geinige pot toch een parapluhouder? Hij komt me zo bekend voor van mijn opa!

  Reageren
  • Marea

   De “pot” is een ouderwetse kolenkit, werd heel lang geleden gebruikt om de kolen voor de kachel vanuit de opslag (schuur) in huis te halen en in de kachel te doen.

  • Emmy Bovenhorst

   Hahaha jaaa zoals hier al wordt beschreven, dat is het vast. Maar; pampamgras kan nog steeds :p

  • Sandra

   Heeeel leuk artikel! Heerlijk om zo af en toe eens bij de kringloop te neuzen en hopelijk een goeie koop te doen.
   En het is idd heel gaaf om pampaSgras (ipv pampam 😉 ) in zo’n kolenkit te stylen

 19. J.

  Ik heb deze keer alleen plaatjes kunnen kijken. Een geel vlak met witte letters (zoals onder de foto’s) is niet te lezen op je mobiel. Misschien kun je de kleur nog aanpassen? Wel jammer van al je schrijfwerk/moeite. #tip