Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Kobo Plus: e-book abonnement van Kobo & bol.com

Eindelijk is het er, datgene waar ik zo lang op zat te wachten: een abonnementdienst voor e-books: Kobo Plus. Voor €9,99 per maand toegang tot (op dit moment) 40.000 e-books. Onbeperkt lezen voor een vaste prijs. Ik testte het meteen!

Leestijd

Wat is Kobo Plus?

Kobo Plus is de Netflix voor e-books: voor €9,99 per maand kan je onbeperkt e-books lezen en kiezen uit zo’n 40.000 boeken, waarvan ongeveer 16.000 in het Nederlands. Als je dit abonnement afsluit, kan je de boeken lezen op je Kobo e-reader of op je smartphone of tablet met de bol.com Kobo app. Je kan offline lezen, maar wel maximaal vijftien boeken achter/door elkaar. Na een maand moet je dan wel even online gaan.

Fijn is dat je het de eerste maand gratis mag proberen en dat je het daarna elke maand kan opzeggen. Je zit dus nergens aan vast.

Het idee is dat er dagelijks nieuwe e-books bijkomen. Een alternatief bestond al: Bliyoo, een initatief van Bruna. Zij hebben een aanbod van zo’n 15.000 boeken en dit abonnement kost ook €10 per maand. Deze boeken kan je ook op je tablet en smartphone lezen via de Bliyoo app, maar je kan ze alleen op de Icarus en Illumina e-readers lezen.
De Bibliotheek heeft ook e-books: maar slechts een deel van de 12.000 beschikbare titels zijn maar op een e-reader te lezen.

Hoe werkt Kobo Plus?

Het is heel simpel: je logt gewoon in met je bol.com account. Als je al een Kobo account hebt, koppel die dan aan je bol.com account. Dat is sowieso handig: als je een e-book via bol.com aanschaft, synchroniseer je Kobo e-reader het boek meteen en staat hij er meteen op. Ook in de app staan je boeken meteen!

Via de website sluit je je abonnement af, wat dus de eerste maand gratis is, vanaf de tweede maand ga je een tientje per maand betalen. Vervolgens browse je door het aanbod!

Bij de boeken op bol.com die bij Kobo Plus zitten, zie je een knop ‘Ebook in Kobo Plus.’  Vervolgens klik je op de blauwe knop. Je krijgt dan een bevestiging en als je je Kobo e-reader vervolgens synchroniseert, staat het boek erop en kan je gaan lezen. Je kan het ook doen in de shop op je Kobo, maar ik vind het makkelijker op mijn telefoon (of computer) via de shop van bol.com.

Verder werkt alles zoals met ‘gewoon’ e-books lezen. Alles werkt hetzelfde! En je kan de boeken dus zowel op je e-reader lezen als op je smartphone of tablet. Het is natuurlijk wel een beetje beperkt dat je het alleen in combinatie met de Kobo reader kan gebruiken – nu heb ik het ‘geluk’ dat ik die zelf gebruik.

 

Verder...

Je moet het zo zien dat je de boeken ‘leent’. Zodra je je Kobo Plus abonnement opzegt, verdwijnen de boeken uit je e-reader en de app wanneer je betaling afloopt. Persoonlijk vind ik dat geen probleem: ik lees boeken toch meestal niet vaker dan één keer en als ik een boek echt fantastisch vind, dan koop ik hem fysiek om in de boekenkast te zetten.

Kobo Plus - conclusie

Ik heb echt lang gewacht op een initatief als Kobo Plus. Ik kende Bliyoo, maar vond het aanbod wat beperkt en wil e-books kunnen lezen op mijn Kobo e-reader. Dus dat werkte voor mij niet. Ook vind ik het Bibliotheek aanbod te klein. Dit is voor mij dus een topuitkomst als fervent (e-book)lezer: ik verslind boeken en gaf er erg veel geld aan uit. Nu kan je op een legale manier voor een klein bedrag per maand heel erg veel boeken lezen. Ik vind dat echt een top oplossing.

Sinds Kobo Plus beschikbaar is gebruik ik het en ik ben echt mega enthousiast. Het werkt vlekkeloos. Het is echt klik-en-lees en dat is erg prettig. Ook vind ik het aanbod goed, al heb ik natuurlijk niet door alle 40.000 boeken gescrold. De enige kanttekening die ik kan maken is dat ik de eerste dag soms een foutmelding kreeg als ik een boek wilde downloaden, dat lijkt inmiddels opgelost.

Ik kan Kobo Plus aan iedereen aanraden die meerdere e-books per maand leest. Je hebt het er eigenlijk al uit als je normaal één e-book per maand aanschaft. Je kan hier het proefabonnement afsluiten.

Ik heb van Kobo en Bol.com een jaar Kobo Plus ontvangen. Natuurlijk ben ik daar heel erg blij mee, maar deze blogpost bevat mijn oprechte meningen en visie.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.