Kobo Plus: e-book abonnement van Kobo & bol.com

Eindelijk is het er, datgene waar ik zo lang op zat te wachten: een abonnementdienst voor e-books: Kobo Plus. Voor €9,99 per maand toegang tot (op dit moment) 40.000 e-books. Onbeperkt lezen voor een vaste prijs. Ik testte het meteen!

Leestijd

Wat is Kobo Plus?

Kobo Plus is de Netflix voor e-books: voor €9,99 per maand kan je onbeperkt e-books lezen en kiezen uit zo’n 40.000 boeken, waarvan ongeveer 16.000 in het Nederlands. Als je dit abonnement afsluit, kan je de boeken lezen op je Kobo e-reader of op je smartphone of tablet met de bol.com Kobo app. Je kan offline lezen, maar wel maximaal vijftien boeken achter/door elkaar. Na een maand moet je dan wel even online gaan.

Fijn is dat je het de eerste maand gratis mag proberen en dat je het daarna elke maand kan opzeggen. Je zit dus nergens aan vast.

Het idee is dat er dagelijks nieuwe e-books bijkomen. Een alternatief bestond al: Bliyoo, een initatief van Bruna. Zij hebben een aanbod van zo’n 15.000 boeken en dit abonnement kost ook €10 per maand. Deze boeken kan je ook op je tablet en smartphone lezen via de Bliyoo app, maar je kan ze alleen op de Icarus en Illumina e-readers lezen.
De Bibliotheek heeft ook e-books: maar slechts een deel van de 12.000 beschikbare titels zijn maar op een e-reader te lezen.

Hoe werkt Kobo Plus?

Het is heel simpel: je logt gewoon in met je bol.com account. Als je al een Kobo account hebt, koppel die dan aan je bol.com account. Dat is sowieso handig: als je een e-book via bol.com aanschaft, synchroniseer je Kobo e-reader het boek meteen en staat hij er meteen op. Ook in de app staan je boeken meteen!

Via de website sluit je je abonnement af, wat dus de eerste maand gratis is, vanaf de tweede maand ga je een tientje per maand betalen. Vervolgens browse je door het aanbod!

Bij de boeken op bol.com die bij Kobo Plus zitten, zie je een knop ‘Ebook in Kobo Plus.’  Vervolgens klik je op de blauwe knop. Je krijgt dan een bevestiging en als je je Kobo e-reader vervolgens synchroniseert, staat het boek erop en kan je gaan lezen. Je kan het ook doen in de shop op je Kobo, maar ik vind het makkelijker op mijn telefoon (of computer) via de shop van bol.com.

Verder werkt alles zoals met ‘gewoon’ e-books lezen. Alles werkt hetzelfde! En je kan de boeken dus zowel op je e-reader lezen als op je smartphone of tablet. Het is natuurlijk wel een beetje beperkt dat je het alleen in combinatie met de Kobo reader kan gebruiken – nu heb ik het ‘geluk’ dat ik die zelf gebruik.

 

Verder...

Je moet het zo zien dat je de boeken ‘leent’. Zodra je je Kobo Plus abonnement opzegt, verdwijnen de boeken uit je e-reader en de app wanneer je betaling afloopt. Persoonlijk vind ik dat geen probleem: ik lees boeken toch meestal niet vaker dan één keer en als ik een boek echt fantastisch vind, dan koop ik hem fysiek om in de boekenkast te zetten.

Kobo Plus - conclusie

Ik heb echt lang gewacht op een initatief als Kobo Plus. Ik kende Bliyoo, maar vond het aanbod wat beperkt en wil e-books kunnen lezen op mijn Kobo e-reader. Dus dat werkte voor mij niet. Ook vind ik het Bibliotheek aanbod te klein. Dit is voor mij dus een topuitkomst als fervent (e-book)lezer: ik verslind boeken en gaf er erg veel geld aan uit. Nu kan je op een legale manier voor een klein bedrag per maand heel erg veel boeken lezen. Ik vind dat echt een top oplossing.

Sinds Kobo Plus beschikbaar is gebruik ik het en ik ben echt mega enthousiast. Het werkt vlekkeloos. Het is echt klik-en-lees en dat is erg prettig. Ook vind ik het aanbod goed, al heb ik natuurlijk niet door alle 40.000 boeken gescrold. De enige kanttekening die ik kan maken is dat ik de eerste dag soms een foutmelding kreeg als ik een boek wilde downloaden, dat lijkt inmiddels opgelost.

Ik kan Kobo Plus aan iedereen aanraden die meerdere e-books per maand leest. Je hebt het er eigenlijk al uit als je normaal één e-book per maand aanschaft. Je kan hier het proefabonnement afsluiten.

Ik heb van Kobo en Bol.com een jaar Kobo Plus ontvangen. Natuurlijk ben ik daar heel erg blij mee, maar deze blogpost bevat mijn oprechte meningen en visie.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

77 reacties
 1. Mieke

  Voor enkele euro’s meer kun je ook luisterboeken downloaden

 2. ashley

  Kan je ook een abonnement delen met je partner die ook een kobo heeft?

  • Ilona

   Daar ben ik inderdaad ook wel benieuwd naar! Mijn moeder en ik hebben allebei een Kobo e-reader en zitten er aan te denken om het Kobo Plus Abonnement aan te schaffen. Het zou zonde zijn om €9,99 per persoon per maand te betalen als we het ook kunnen delen 🙂

  • Ingrid

   Nog geen reactie op de hierboven gestelde vraag? Heeft iemand al geprobeerd of je een KOBO-plus abonnement kunt delen met bv je partner die ook een eigen KOBO reader heeft? Uiteraard maak je dan gebruik van hetzelfde account en wachtwoord (prima), maar ik vraag me af of je dan ook hetzelfde menu en dezelfde leeslijst ziet, en of je dan wel ieder een eigen boek kunt lezen? Of worden beide ereaders dan identiek, en staat bij openen hetzelfde boek open? En, ik ben bang als ik zijn ereader ook aanmeld, dat al zijn boeken, die er nu op staan, eraf gaan? Dat was overigens ook toen ik mijn eigen ereader koppelde aan KOBO plus abonnement…. gelukkig allemaal van anderen gekregen ebooks, niet gekocht. Hopelijk kan iemand hier antwoord op geven

  • Cynthia Schultz

   Hey Ingrid, dit heb ik (per ongeluk) uitgetest met Willem omdat hij mijn oude e-reader ging gebruiken. Het antwoord op je vragen is ja. Je krijgt dan van binnen de identieke gebruikerservaring. Je ziet het zelfde menu, zelfde leeslijst, bij openen staat het zelfde boek open. Als je boeken via USB op je e-reader hebt gezet blijven die er wel opstaan geloof ik maar dat kan ik je niet 100% garanderen.

 3. miranda

  dit snap ik niet helemaal. Op de kobo-site (en dus ook via bol.com denk ik) vind je duizenden boeken die je kunt toevoegen en eventueel kopen als je dat wil, dan kun je ze houden.

  • Cynthia Schultz

   Ja, maar daar moet je dan wel voor betalen 🙂

 4. marianne jansen

  Blij met het abonnement via bol.com, alleen 1 nadeel je betaalt € 9.95 per maand, maar echt up to date is hij niet ja de koop ebooks maar waar heb je een abonnement voor, vind ook jammer dat je verplicht blijft om een abonnement te houden anders zijn je boeken eraf je bewaart ze niet na opzegging. heb nu 5 maanden een abonnement en er zijn niet veel gratis boeken bij gekomen

 5. Wendy

  Ha Cynthia, wat klinkt dit goed! Ik ga mijn boek nog even uitlezen en daarna ook het abonnement eens proberen!

  Verder vroeg ik me af of je een Goodreads account hebt? Ik geniet altijd erg van je posts over boeken die je gelezen heb en doe er weer inspiratie door op voor mijn volgende boek. Zou leuk zijn om je te kunnen volgen! 🙂

 6. Eveline Fleur

  Klinkt erg goed! Zijn het ook nieuwe boeken binnen verschillende categorieen? Ik vond dat Bliyoo verouderde boeken er op had staan of alleen de top 10 aan bestsellers en dat vond ik eigenlijk niet leuk genoeg.

  • Shirley

   Ik heb nu een paar dagen een proefabonnement, er staan nieuwe en oude boeken op. Ik heb ebooks van 2017, 2016 maar ook ouder voorbij zien komen. Bestsellers en onontdekte pareltjes. Zeker een proefabootje waar! 🙂

  • Shirley

   *waard, dus 😉

 7. Tiffany

  Lijkt mij wel een heel leuk initiatief!
  Kan je een nieuwe boek downloaden ook al is de andere nog niet uit?

 8. Femke

  Leuk artikel, is het kopen van een Kobo toch weer het overwegen waard.

  1 typfoutje gespot:
  Dat is sowieso handig: als je een e-book via bol.com aanschaft, synchroniseer[T] je Kobo e-reader het boek meteen en staat hij er meteen op.

 9. Jessica J.

  Klinkt goed, alleen vraag ik me af of het aanbod me ligt. Binnenkort de proefmaand maar eens nemen! 🙂

 10. An

  Al eens opgezocht/nagevraagd hoeveel een auteur krijgt als je zijn/haar boek leest via zo’n abonnement? Dat is echt schan-da-lig weinig. Als in: 1 à 2 eurocent per boek.

  Lezen 30.000 mensen je boek, krijg je een met veel geluk een half maandloon (gewoon maandloon, niet het jouwe 😉 )

  Zou jij als zelfstandige zo weinig betaald willen worden voor je harde werk? Ik vermoed dat je meer advertentiegeld per gelezen blogbericht krijgt, dan een auteur per gelezen boek met deze formule.

  • Cynthia Schultz

   Ik heb inderdaad begrepen dat dat weinig is. Ik denk maar zo: liever zo dan illegaal via torrentsites downloaden, toch? Het is een legale manier van e-books lezen. Net als dat dat ook via bijvoorbeeld de bibliotheek kan. Ik zou het persoonlijk prima vinden als mijn boek ook op deze manier te lezen zou zijn – maar nu hoef ik ook niet rond te komen van de verdiensten met mijn boek.

 11. Maaike

  “En je kan de boeken dus zowel op je e-reader lezen als op je smartphone of tablet. Het is natuurlijk wel een beetje beperkt dat je het alleen in combinatie met de Kobo reader kan gebruiken”

  Dit stukje snap ik het niet helemaal: kan je de boeken nou alleen op je e-reader reader lezen, of wel ook op de smartphone en tablet? Of bedoel je dat het met smartphone, tablet, en kobo e-reader kan, maar niet met e-readers van andere merken? En kan dit gewoon met elke Kobo, of alleen de nieuwere? Ik heb zelf ook een Kobo, maar dat is al wel een oudje inmiddels.

  Wel een gaaf idee dit! Weet alleen niet of het zo geschikt voor mij is dat de boeken na je abonnement weer verdwijnen – ik ben juist iemand die wél boeken meerdere keren opnieuw leest, als ik ze echt heel leuk of mooi vind. Dan koop ik ze toch liever permanent (of leen ze eindeloos opnieuw in de bibliotheek :-)).

 12. Leonie

  Hoi Cynthia,

  Wat leuk, ik heb gelijk een abonnement afgesloten voor op m’n iPad. Misschien moet ik nog wat verder klungelen, maar ik kon geen goed overzicht vinden van boeken die meededen. Boeken die ik zocht hadden allemaal niet de Kobo knop, dus of ik zocht toevallig de verkeerde of ik doe iets niet goed… kan iemand me misschien helpen 🙂

  Groetjes leonie

  • Miranda

   Hellllp hier t zelfde probleem! Wie heeft er tips?

 13. Lilian

  Gelijk een proefabonnement om te proberen. Komt er ook weer eens een blogpost met aan te raden boeken? Altijd leuk om te lezen 😀

 14. Loes | Gewoon iets met Loes

  Ik vind het zo grappig dat er nog steeds mensen zijn die zeggen dat ze het niet fijn vinden om op een e-reader te lezen. Sinds ik een e-reader heb, lees ik bijna geen gewone boeken meer. Ja, reisgidsen, omdat ik de plaatjes daar in vaak zo leuk vind. Of nieuwe boeken die ik graag in de collectie wil hebben (zoals vorig jaar Harry Potter), maar verder lees ik alles op de e-reader! On topic: dit is wel een heel leuk idee zo, vooral als je veel leest. Jammer dat het alleen voor Kobo is, op mijn Kindle Paperwhite heb ik er dan niks aan.

 15. Paulien

  Ik heb een abbonement op Elly’s Choice. Daar krijg je elke maand 8 boeken,die je ook echt koopt en van jou zijn. Ze “verdwijnen” niet bij t opzeggen van je abbonement ,blijven jou eigendom. Sinds verleden maand krijg je 8 boeken ipv 10 omdat 10 boeken lezen per maand erg veel was (volgens reviews). Maar nieuw is dat je ze zowel kan lezen als kan gebruiken als luisterboek. Is misschien wel voordeliger omdat je ze ook daadwerkelijk houd….

  • Leanne

   had ik ook, was een leuk alternatief, maar ik nu ga toch overstappen op dit 😀 Bij Elly’s choice was de helft van de boeken toch niet echt mijn smaak.. En dan kocht ik ebooks erbij in de kobo store die ik ook nog graag wilde lezen.

  • Sandy

   Dat heb ik ook, en ik ben er blij mee. Ik lees boeken die ik anders zelf niet zou uitkiezen, het is betaalbaar en de optie met luisterboek maakt het helemaal leuk.

 16. Mieke

  Als ontzettend trouw fysiekeboekenmeisje moet ik toegeven: ik word hier zelfs enthousiast van! Klinkt als een goeie deal en alsof het super soepel werkt. Mocht ik ooit overgaan op een e-reader in plaats van fysieke boeken, dan sluit ik sowieso dit abonnement af!

 17. Sophie

  Naar aanleiding van jouw reviews 1,5 jaar geleden een e-reader aangeschaft en ik verslind sinds die tijd zoveel boeken. Ik neem hem altijd mee in mijn tas en zodra ik een kwartier over heb pak ik hem er gelijk bij om een paar bladzijdes te lezen. Toen ik jouw Instagram post hierover zag ben ik gelijk gaan kijken bij Kobo Plus en ik heb ook een proefabonnement genomen! Er staan heel veel boeken op die ik graag lees dus ik ben nu al enthousiast :). Super fijn artikel!

 18. Benthe

  Dat klinkt echt superhandig! Ik ga er gauw eens naar kijken ?.

 19. Emily

  Klinkt goed alleen helaas heb ik een e reader van Sony 🙁

 20. Noraly

  Klinkt heel interessant! Ik ben nog steeds aan het orienteren op een e-reader. Ik heb wel een abonnement afgesloten bij bookchoice, misschien is dat ook nog een leuk extraatje, je krijgt dan elke maand 8 boeken als e-book en luisterboek.

  Hopelijk ben ik er snel uit met de e-readers, en als het een kobo is ga ik dit misschien ook proberen

 21. Lisette

  Wow leuk, ik heb ook een kobo en probeer wel aan twee boeken per maand te komen dus dit zou ik er uit halen!

 22. Ilse

  Ik heb het ook meteen uitgeprobeerd. Ik snapte eerst wel niet goed hoe het werkte. 😉
  Maar ik vind het wel leuk. Je hebt echt nog veel keus.

 23. Marieke

  WOW, wat super handig dit! Ik heb ook een kobo (naar aanleiding van jouw blogs gekocht 😉 ). Super dit!

 24. Sigrid

  Leuk artikel! (en snel: het is nog geen week uit, haha) Ik ben al een tijdje aan het twijfelen om een e-reader te kopen (Kobo of Tolino) en nu twijfel ik nog meer :p ik weet alleen niet of het echt de moeite is, per maand lees ik ongeveer 2 boeken…

 25. Gina

  Ik wilde toch even zeggen dat ik helemaal fan ben van je nieuwe site en heerlijke artikelen. Helemaal mijn style!

  Liefs

 26. Hilde

  Klinkt goed, zit er soms over na te denken. Maar wat ik zo leuk vind nog aan de ‘oude’ bibliotheek
  is dat ik er graag kom, lekker rustig is en steeds ff kijk of de titel er is die ik graag wil lezen.
  Ik kan niet wennen aan al die nieuwe techniekjes. (ik klink nu als m’n moeder)

 27. Yolanda

  Yes! Dit lijkt me vooral rond de zomervakantie een top oplossing ! Ik lees graag maar niet meerdere boeken per maand behalve dan in de vakantie periodes.

 28. Tjitske

  Het lijkt mij wel wat, al zal ik eerst even het aanbod checken. Ik heb echter nog een Sony e-reader, wat volgens mij betekent dat ik eerst een Kobo moet kopen. Dat is een beetje jammer.
  Welke Kobo heb jij Cynthia en bevalt die? Je scherm lijkt wat klein op de foto. Is dat prettig?

 29. Jildou

  Dit abonnement is zeker interessant! Ik ga de tip ook even met mijn vader delen. Hij heeft nu een abonnement op Elly’s Choice. Dan krijg je elke maand zo’n 40 e-books, die je dan ook weer met 3 anderen mag delen (met mij!). Heel fijn, maar toch beperkter dan dit abonnement.

  • Cynthia Schultz

   Ja daar heb ik ook wel eens naar gekeken, dan krijg je een willekeurige selectie van e-books toch elke week/maand?

 30. Kelly

  Gelijk donderdag geprobeerd, ideaal omdat ik in de UK woon en zo toch Nederlandse boeken kan lezen zonder bibliotheek in de buurt. Helaas kwam ik er achter dat het vanuit het buitenland nog niet werkt (ook al staat dit wel op de site)… Bol.com probeert wel uit te zoeken of ze dit kunnen verhelpen.

  • Cynthia Schultz

   Oh wat shit! Komt dat misschien door de rechten van boeken of zo? Ik hoop voor je dat het wordt opgelost!

 31. Kirsty

  Dit klinkt als een goed initiatief! Ik lees zelf alleen niet zo graag digitaal, dus ik denk dat het voor mij dan in verhouding nog wel duur is als je gaat kijken hoeveel ik het zou gebruiken.

 32. Irina

  Wat handig! Ik ga deze tip doorsturen naar mijn moeder: die vind dit vast geweldig!

 33. Lenneke

  Ik vind het zo jammer dat ik niet graag van een scherm lees, want dit klinkt wel ideaal. Het liefst heb ik gewoon een papieren boek in mijn handen, alleen al vanwege de geur. En omdat ik niet voor niets vijf Billy-boekenkasten in mijn huis heb staan. Ze moeten toch ooit vol. :’)

  • Cynthia Schultz

   Ik ook, hoor. Ik lees het liefst een écht boek, maar ik vind de voordelen van een e-book soms tegen een papieren boek opwegen. Zeker op reis. En het leest zo makkelijk (als in, je hoeft geen pagina’s om te slaan en een zwaar boek vast te houden #lui).

 34. Vera

  Ik ben ook direct lid geworden maar vind het aanbod nog niet reuze, op internet las ik het volgende:

  blijkt dat veel Nederlandse uitgeverijen toch de kat een beetje uit de boom kijken.
  en vragen zich vooral af of dit wel rendabel zal zijn voor de auteurs.
  Reden voor hun om wel de backlist maar niet de recentste (bestsellende) titels te leveren.

  Jammer, ik denk dat ik te hoge verwachtingen had.

  • Cynthia Schultz

   Klopt inderdaad, ik verwacht wel dat er snel meer bij komt!

  • Ier

   Was wel zo netjes geweest om dit ook even in de review mee te nemen, denk ik 🙂

  • Cynthia Schultz

   Hey Ier, ik bespreek het aanbod in de review, en ik ben daar zelf heel blij mee. Ik vond meteen een heleboel boeken die ik graag wil lezen. Dat is natuurlijk persoonlijk. Er staat in de review dat het de bedoeling is dat er dagelijkse nieuwe boeken bij komen.

 35. Mar

  Wat fijn dat je hier over schrijft! Ik zat al tijdje te twijfelen of ik een e-reader zou aanschaffen, omdat ik graag lees. Ene kant vind ik boeken zo duur, andere kant lijkt het me niet fijn om hele tijd op een beeldscherm te lezen.
  Maar sinds ik van dit abonnement hoorde, denk ik dat ik toch echt een e-reader wil.

 36. Marlin

  Om heel eerlijk te zijn, vind ik dit ook geen leuk artikel. Hoe zoiets werkt is tegenwoordig voor veel mensen van zelfsprekend. Ik vind het, merk ik, toch erg jammer dat je blog is veranderd. Ik kom veel minder en door dit soort artikelen versterkt dat alleen maar. Zonder onaardig te zijn, wilde het alleen even kwijt.

  • Cynthia Schultz

   Het is ook geen tutorial maar een artikel vanuit mijn eigen enthousiasme om dit nieuws te delen 🙂 jammer dat je m’n blog niet zo leuk meer vindt. Ik ben bang dat ik er niet zoveel aan kan doen.

  • ..

   Ik kom juist nu weer vaker omdat ik een beetje uitgekeken was op makeup na zoveel jaar dus ben heel blij dat je deze verandering hebt gemaakt.

 37. Bianca

  Super mooi initiatief van Kobo & Bol.com, de eerste waarvan ik denk ik ga een abonnement nemen!

 38. ElzaK

  Ik heb ook van iets nieuws gehoord. Kost € 2,50 in de maand (koopje!!! en wat een prijsverschil) en dan kan je ook heel veel boeken lezen, maar ook filmpjes kijken en internetten. Het heet ……….(tromroffel) ……… de bibliotheek.
  Is er nog ergens een foundation van € 150,– die je wil slijten????????

  • Cynthia Schultz

   Goede tip! De bieb is fantastisch. Ik haal hem ook aan in mijn artikel. Het aanbod bij de bieb is op het gebied van e-Books wat beperkt. Kobo plus is een mooi alternatief.

  • Kelsey

   Bij onze bibliotheek zou ik daar 5 euro per maand voor kwijt zijn en dan mag de boeken maar voor 3 weken lenen. Natuurlijk kun je ook verlengen maar als een boek gereserveerd is heb je pech en moet je hem alsnog inleveren. Vaak hebben ze ook niet de nieuwste titels, of kun je deze maar heel kort (1 weekje) lenen. Verder lees ik alleen Engelse boeken en die heeft onze bibliotheek er amper. Dus was de bibliotheek maar zo’n feest!! 😉

  • Iris

   Die muffe bibliotheek is bij ons alleen open op werkdagen tussen 10 en 5 oid. Dus ik kan nooit gaan, want dan werk ik gewoon. Daarnaast is het bij ons duurder (weet niet precies meer hoeveel), en is de kwaliteit van de boeken ook niet altijd top meer. Nee geef mij maar lekker e-books, makkelijker meenemen ook. Mooie actie dit 🙂

 39. Ka

  Ik heb de abbo al afgesloten toen ik erover las in de krant donderdag. Moest gelijk aan jou denken, en wilde je nog op de hoogte houden. Blijkbaar heeft bol je al benaderd 😉

 40. Sjess

  Ik heb er naar zitten kijken, maar vind de keuze in Engelstalige boeken nog niet echt om te juichen. Zal zelf dus liever wachten tot ze de titels verder uitbreiden.

 41. Janet

  Ik ben wel benieuwd naar het abonnement, maar denk dat ik dit alleen voor vakantie zal gebruiken. Dan heb ik wat meer tijd om te lezen.

 42. Heleen

  Het is fantastisch. Afgelopen woensdag was de dienst uitgerold en donderdag werd m’n zoontje ziek. Ik heb dus nu letterlijk al bijna alle kinderboeken gelezen die er zijn. Eindelijk! Ik ben hier echt zo blij mee!

 43. Liset

  Leuk en handig als je een e-reader hebt. Zelf lees ik boeken nog op de ouderwetse manier en ben ik lid van de bibliotheek.

  • Heleen

   Je kunt ze eventueel ook lezen op je mobiel of tablet

 44. Patricia

  Wauw wat een uitkomst. Ik ga straks even inloggen bij bol.com om te kijken of dit voor mij wat is.

 45. Ivy

  Hier wacht ik al heel lang op! Helaas heb ik geen Koboereader maar een Sony. Gelukkig heeft de bibliotheek ook wel wat digitaal aanbod, maar het is erg beperkt

 46. Nicole

  Ik zag het toevallig gisteren voorbij komen bij bol! Omdat ik waarschijnlijk ook een e-reader aan wil schaffen kwam ik dit abbonement ook tegen, het klinkt heel fijn!

  • Suzanne

   Dit lijkt me echt wel wat! Blijven de geleende boeken allemaal op je e-reader staan tot je het abonnement opzegt?

  • Cynthia Schultz

   Ja Suzanne, tot je betaaltermijn is afgelopen.