Kaweco Sport Skyline

Ik kan dus helemaal geobsedeerd zijn door een pen of notitieboek. In dit geval is het weer raak en wel met de Kaweco Sport Skyline vulpen. Na hem overal te zien opduiken wilde ik hem graag zelf en nu wil ik met niks anders meer schrijven. Schrijven met een vulpen is sowieso hemels.

Leestijd

Over Kaweco

Kaweco is een Duits pennenmerk dat is opgericht in 1883 in Heidelberg. In 1921 maakten ze al 130.000 pennen per jaar. Nu in 2019 worden de pennen en accessoires verkocht in meer dan 40 landen wereldwijd en is het merk een enorm begrip. Ze staan vooral bekend om hun vulpennen, maar ze maken ook balpennen en potloodpennen. Ik zag de pennen steeds vaker online voorbij komen bij andere pennen- en stationeryliefhebbers, en toen ik ze laatst bij mijn uitgever zag moest ik er ook een hebben.

Kaweco Sport

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kaweco (@kaweco.germany) op

Na even rondkijken ging ik voor de Kaweco Sport. Dit model is ontwikkeld in 1911. Het is een kleine vulpen die maar 10,5 centimeter is met de dop erop. Als je de dop op achterkant zet, wordt de pen langer (13 centimeter) waardoor hij lekker in de hand ligt. Ik heb de Skyline Sport Fountain Pen Mint met een Medium punt. Je kan kiezen uit Extra Fine, Fine, Medium, Broad en Extra Broad. Lastig kiezen, dus ik heb gewoon even gegoogeld naar plaatjes waarop je het verschil tussen de pennen kan zien. Ik ben erg blij met mijn keuze, ik denk dat ik de Fine varianten te dun zou vinden.

De Kaweco pennen vind ik prachtig, als ik op de website kijk, word ik zo hebberig! Ik zou ze allemaal wel willen hebben, maar voorlopig lijkt één me wel genoeg. Daarnaast schrijft de vulpen ook heerlijk. Ik hoef niet hard te drukken, de inkt komt er prettig uitvloeien en de pen ligt lekker in de hand. Ik heb echt nostalgische gevoelens bij vulpennen. Ik leerde er op de basisschool mee schrijven, maar ik ben daarna vooral met balpennen gaan schrijven. Met een vulpen schrijven voelt zo… ouderwets, of zo. Op een goede manier. Alsof je hele belangrijke, gewichtige dingen opschrijft. Ik wil nu echt alleen met deze pen schrijven.

Er zijn meerdere webshops die Kaweco pennen verkopen, ik kocht hem bij Buiten de Lijntjes voor €18,95. Voor zo’n fijne en mooie vulpen wat mij betreft een prima prijs.

Kan jij ook zo blij worden van een mooie, fijne pen? En wat is jouw favoriet?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

19 reacties
 1. Marleen

  Bedankt voor je review Cynthia! Heb er gister een gekocht, schrijft heerlijk! Heb er ook m’n zus een cadeau gedaan (gewoon ‘doeslief’), is er ook super blij mee!

 2. Maartje

  Bijzondere vorm van deze vulpen. Verbaast me dat deze zo betaalbaar is.

  Ben zelf, ondanks dat ik linkshandig ben, dol op schrijven met een vulpen. Vaak juist wel met een fine-punt. Heb namelijk een klein handschrift.
  Ik gebruik thuis veelal Japanse vulpennen met een speciaal inktreservoir dat inkt opzuigt uit een potje.

 3. Liza

  haha, Ik had altijd een hekel aan de vulpen! Linkshandige vulpennen en niet op de ‘correcte’ manier de vulpen vasthouden resulteerde altijd in vlekken op mijn papier. Ik kreeg precies hoe jij omschrijft dat ouderwetse gevoel van de vulpen en inderdaad op een positieve manier!! Maar voor mij was dit helaas niet ideaal. 😛

 4. Mayo

  Ik schrijf ook graag met een vulpen en vul deze zelf met een speciaal inktreservoir uit een inktpot. Ik meng zelfs mijn eigen kleur inkt…
  Ik zou wel adviseren om een vulpen uit te proberen in een speciaalzaak. Zo kom je erachter waar je het fijnste mee schrijft.

 5. Leonoor

  Hier nog zo’n stationary-addict! Vulpennen schrijven zo fijn! Heb er zelf meerdere en deze staat nu dus ook op mijn lijstje 😂

 6. jose

  Haha, ik kan me niet herkennen in jouw enthousiasme over een pen, maar ik vind het heerlijk om erover te lezen :).

 7. Yolanda

  jaaa, nog een vulpen freak hier. Ik heb twee prachtige identieke Waterman Aubade vulpennen met bloemen en een gouden dop. Eentje thuis en eentje op mijn werk. Ik ben er heel blij mee en zuinig op.
  Niet vulpen gebruikers, snappen maar niet dat ze NIET met mijn vulpennen mogen schrijven.

  Deze pen ziet er ook fijn uit, leuk prijsje ook!

 8. Marijke

  Ik ben al jaren fan van de Pilot Frixion pennen. Ze schrijven fijn, zijn er in leuke kleurtjes én je kan je foutjes makkelijk weggommen met de onderkant van de pen.

 9. rachel

  hier nog zo’n freak met 3 parker vulpennen die mij heilig zijn en deze klinkt goed en ja moet ik hebben haha.

 10. Kelsey

  Toen ik deze voorbij zag komen in een eerdere blogpost was ik meteen enthousiast. Ik houd van pennen! Gisteren heb ik mijn Sport pen met een “fine” tip binnengekregen. Helaas komt er bij mij amper inkt uit en schrijft hij heel krasserig en niet zonder moeite. Ik moet behoorlijk hard drukken en dat heb ik nooit gehad met een vulpen. Dat krasserige blijft zelfs op wat gladder papier. Alleen als ik vanuit een bepaalde hoek een rechte lijn zet met wat kracht schrijft ie lekker. Ik heb al contact gezocht met Kaweco want dit lijkt me niet de bedoeling. Wel typisch dat ik na jaren een nieuwe vulpen te hebben gekocht pech heb, haha. Mijn lievelingsvulpen van vroeger was er een van Didl. Die schreef echt fantastisch. Ik zou hem zo weer pakken als ik hem nog had.

  • Yolanda

   Dat klinkt alsof de pen op de punt is gevallen, lijkt me inderdaad niet kloppen!

  • Patricia

   Oh ja die vulpen van Didl! Die had ik ook, met mijn naam er zelfs op geloof ik. Schreef inderdaad super lekker, die wil ik weer terug!

  • Carina

   Ohja, Didl, daar heb ik nog een roze/paarse vulpen van.. dop inmiddels aardig kapot maar verder intact.
   Vond vroeger vulpennen fantastisch, nu schrijf ik ook graag met fineliners.

  • T

   Ik werk bij een pennenwinkel/webshop.

   Ik zou terug gaan naar de winkel of webshop waar je de pen gekocht hebt. Het klinkt alsof de punt niet goed geslepen is, waardoor het krast. Dit kan ook verklaren waarom er bijna geen inkt uit komt. Het kan ook zijn dat de voeder kapot is, maar waarschijnlijk ligt het echt aan de punt.

   Overigens kan niet elke inkt in elke pen gebruikt worden, maar bij Kaweco is dit geen veel voorkomend probleem.

 11. Maria

  Ik vlek altijd mijn hand helemaal onder, dus ik kan er echt niet mee schrijven. Nu schrijf ik ook zelden of nooit meer, af en toe krabbel ik wat met een hb-potlood. Lekker zacht en geen vieze handen. Qua pennen geen favoriet, een reclamepen is voldoende.

 12. Marja

  Je kunt voor minder dan een tientje een extra penpunt kopen voor je Kaweco. Voor als je ook af en toe met bijvoorbeeld een indrukwekkend brede lijn wilt schrijven, maar aan één vulpen genoeg hebt.

 13. Claudia Mooijman

  Hoi Cynthia. Ik ben wel benieuwd welke kleur inktpatroon je er nu in hebt zitten. De vulpen zit al in het winkelwagentje hoor😊 Vroeger had ik een Waterman vulpen toen ik op de PABO zat (was verplicht om mee te schrijven in 1994(!)