Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Ideeën voor ‘leuke dingen’ die je nu nog kan doen

We zijn deze lockdown geloof ik allemaal onwijs zat, dus vandaag is het tijd om te bedenken wat we allemaal nu wél kunnen doen. Ik las laatst dat weinig mensen nog iets hebben om naar uit te kijken, laten we daar eens verandering in brengen. Ik deel vandaag wat ideeën voor ‘leuke dingen’ die je nu nog wél kan doen.

Leestijd

Iedereen heeft natuurlijk een ander idee bij wat iets ‘leuks’ is om te doen, maar ik heb in dit artikel verzameld wat ik in deze tijd doe om nog iets te hebben om naar uit te kijken. Tja, dat zijn nu even niet hele wilde dingen, maar ik denk dat we het (juist) in deze tijd moeten hebben van de kleine dingetjes.

En ik geef onderaan ook nog wat tips voor als je de dingen die ik doe maar saai vind, haha.

Let er met al deze dingen op dat je de richtlijnen van het RIVM aanhoudt en doe vooral niks waar jij je niet prettig bij voelt.

Thuis uit eten

Voor de hand liggend, maar wel écht leuk: thuis uit eten. Een pizza bestellen is puur genot voor mij, maar het is soms ook wel echt leuk om even uit te pakken. Een uitgebreid diner van een goed restaurant is echt geweldig. Niet hetzelfde als uit eten gaan, maar het komt toch in de buurt.

Zo hebben wij al menu’s laten bezorgen van Brass Boer, het Weeshuys en Bar Senang uit Zwolle, en komend weekend hebben we een Indonesische rijsttafel van Ron Blaauw.
Het zijn dingen waar ik écht naar uitkijk en wat ook leuk is om te doen, omdat bij sommige restaurants je het nog zelf (een beetje) moet afmaken.

Goed glas wijn erbij en genieten maar.

Natuurgebieden bezoeken en lekker wandelen

De paden op, de lanen in! De omgeving verkennen en lekker wandelen is heerlijk en vet gezond. Superleuk om wat nieuwe plekken te ontdekken en een frisse neus te halen. Ook leuk om op deze manier met een vriend(in) af te spreken om even bij te kletsen.
Misschien heb je wat aan m’n boek! 😉

Film- of spelletjesmiddag

Wij hebben het afgelopen jaar zoveel met vrienden samen spelletjes gespeeld of films gekeken thuis. Nu je maar met één persoon op bezoek mag kunnen Willem en ik niet meer samen bij vrienden op bezoek, dus we doen het allemaal gefaseerd, maar het is nog steeds leuk om te doen. Helemaal als je het inplant en er naar kan uitkijken. Lekkere snacks erbij, zó gezellig.

Je vindt in dit artikel ook nog wat tips voor leuke spelletjes voor 2 personen.

Stadswandelingen met lekkers

Hier in Zwolle worden culinaire stadswandelingen georganiseerd (waar je bijna geen plekje meer voor kan bemachtigen omdat ze zo snel vol zijn), maar ook bijvoorbeeld een hiphopwandeling die ik laatst heb gedaan. Erg leuk om op die manier je eigen stad of een andere stad te ontdekken.

En je kan natuurlijk ook zelf een culinaire stadswandeling doen 😉 Vooraf even verdiepen: op welke plekken kan je iets heerlijks to go halen? Leuke route uitstippelen, lekker rondbanjeren en happen maar. Zo steun je de horeca ook nog eens.

Op vakantie in eigen land

Je kan nog steeds op vakantie, maar dan wel in eigen land. Zo gaan wij half maart naar Terschelling (wat anders Japan zou zijn, hoezo contrast?). We hebben een huisje in de duinen geboekt en komen echt niemand tegen. We kijken er enorm naar uit, al kunnen we waarschijnlijk niet uit eten (wat we normaal gesproken graag en veel doen op vakantie), maar we vermaken ons wel. Eindeloze wandelingen maken in de duinen, eten laten bezorgen of zelf lekker koken, urenlang lezen, spelletjes spelen, uitslapen…

Je kan ook een hotel boeken, alleen kan je dan geen roomservice bestellen of in het restaurant eten. De meeste hotels bieden wel een afhaalservice aan als ze een restaurant hebben, waardoor je alsnog lekker op je kamer kan eten. Je moet ’t zelf een beetje leuk maken!

En verder…

  • Ga uitgebreid koken of bakken
  • Ga creatief aan de slag met verf, stiften of waar je dan ook maar mee wilt werken
  • Doe een online escaperoom
  • Een online cursus volgen en je eindelijk verdiepen in dat ene onderwerp waar je eerder nooit tijd voor had
  • Thuis een bier- of wijnproeverij doen
  • Eindelijk dat ene boek lezen wat al tijden op de plank ligt
  • Ik weet niet of je ’t leuk vindt, maar… (samen) sporten
  • Spelletjes doen op de Nintendo of PlayStation
  • Netflixen, Videolanden, Amazon Primen…

Wat denk ik belangrijk is in deze tijd is dat je dit soort dingen in gaat plannen. Natuurlijk zijn spontane acties leuk, maar ik merk dat het heel goed werkt om iets te hebben om naar uit te kijken. Dat we volgende week zaterdag weer ’thuis uit eten gaan’, daar heb ik nu al zin in. Die voorpret is belangrijk.

Natuurlijk gaan we liever écht uit eten, de stad in, citytrips maken, naar de bios, écht leuke dingen doen. Maar tot die tijd vermaken we ons hier wel mee, toch?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.