Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Hoeveel geef ik in een week uit?

Ik vind het altijd dol interessant om te zien, wat mensen uitgeven. Ik neem je vandaag mee in de uitgaves van een random week in maart!

Leestijd

Eerst een kleine uitleg over hoe ik dit benader. Ik deel met je mijn uitgaves, en sommige dingen zijn voor mij alleen en sommige voor Luuk en mij samen zoals boodschapen. Wij zijn natuurlijk getrouwd dus het komt allemaal op hetzelfde neer, maar ik neem niet mee wat Luuk heeft uitgegeven aan dingen voor zichzelf. Bijvoorbeeld wielrenkleding die hij deze week kocht.

Verder deel ik de vaste lasten ook niet, want daar heb je niet zoveel aan als je het op één week bekijkt.

Ik zal aan het einde in de opsomming wel even onderscheid maken tussen boodschappen en dingen die ik daarnaast kocht.

Ook deel ik niet alles wat ik doe wat geen geld kost, bijvoorbeeld als ik gewoon aan het werk ben. Dan zou het meer een dagboekje worden, doe ik ook nog wel een keer weer! Dit zijn dus alleen de activiteiten die me me geld hebben gekost :).

Maandag

Ik bestel een elastiek voor onze homegym bij Decathlon online – €10,94.

Ik werk de hele dag thuis dus dat beschermt mijn uitgaven patroon gedeeltelijk haha, maar de supermarkten bezoek ik regelmatig. Iets te regelmatig waarschijnlijk in Corona tijd maar hey, my guilty pleasure. Ik vind het gewoon heel fijn om, als ik de tijd heb, de dag af te sluiten door rustig naar de supermarkt te lopen en te bedenken wat voor lekkers ik ga koken. Ik ben de kok thuis, en eigenlijk ook vaak de gene die de boodschappen doet. Ik ga naar de Aldi waar ik €22,06 uitgeef en daarna wip ik de Albert Heijn in die er naast zit en daar geef ik €19,21 uit.

Ik doe vaak eens per week een tripje naar een Aldi of Lidl voor de voordeeltjes, een net avocado’s bijvoorbeeld of wc papier. De rest van de week ga ik naar de Albert Heijn, en heel soms naar Jumbo.

Dagtotaal: €52,21 waarvan €41,27 aan boodschappen.

Dinsdag

Ik ga met mijn zus Elise naar een woonwinkel voor een bank, ik vind uiteindelijk geen bank die ik mooier vind dan degene die ik al heb gezien. Ik koop wel vier kussens voor buiten, ze zijn nu in de sale voor 50% en daardoor zijn ze alle vier samen maar €25,92.

Toch maar terug naar Trendhopper, waar ik de bank zag die het waarschijnlijk gaat worden!

Dagtotaal: €25,92. 

Woensdag

Ik koop via Instagram een ketting voor een vriendin en voor mezelf, €32,85. Die van haar betaald ze zelf, dus eigenlijk geef ik maar €16,45 uit.

Ik koop ook kaartjes voor een stadswandeling aankomend weekend, €7,00. Hier heb ik zin in! In Enschede lopen we door de stad een route, langs vijf horecazaken die mee doen en waar je dan kleine hapjes kunt kopen. Hier komen dus nog meer kosten bij, maar die volgen zaterdag.

Ik ga naar de Kringloop in Hengelo, Het Goed, en daar geef ik €11,90 uit voor een vriendin. Zij is net bevallen en wilde dolgraag shoppen dus ik nam haar even op Facetime door de winkel haha. Ik vraag het geld niet aan haar terug.

Ik geef ook nog €4,50 uit aan verzendkosten voor een DHL pakket, ik had wat verkocht op marktplaats. Deze kosten krijg ik weer terug van de persoon die het van me koopt, dus ik reken ze niet mee.

Ook ga ik naar de supermarkt en kruidvat waar ik €30,99 en €6,25 uitgeef.

Dagtotaal: €72,59 waarvan €37,24 aan boodschappen. 

Bij Velvet Monkey!

Donderdag

Er wordt €55,30 afgeschreven van Klarna dat ik uitgaf bij &otherstories aan een cadeautje en een armband voor mezelf. De sieraden van &otherstories zijn niet van goud en ook niet verguld, maar ze blijven toch erg lang mooi. Ze zijn dan ook iets duurder dan budget, maar prima van prijs. Bovendien vind ik de stijl prachtig.

De hele middag zit ik bij de kapper, Velvet Monkey. Ze starten om 12:45 en om 18:30 loop ik de salon weer uit. Ik reken €214,00 af. Een hoop geld, maar als je het terugrekent naar een prijs per uur dan vind ik het niet belachelijk. Bovendien ga ik maar eens in de zeven maanden zo ongeveer, doen ze precies wat ik wil én is het een hele fijne salon waar ik het gezellig heb en waar ik geïnspireerd word. Dit klinkt een beetje alsof ik mezelf verdedig, maar ik wil je uitleggen waarom ik daar veel geld aan uitgeef haha, want veel geld is het.
Ik heb de auto ook geparkeerd in een parkeergarage en daar betaal ik nog €6,00.

Dagtotaal: 275,30

Vrijdag

Ik doe boodschappen voor het weekend, waaronder duurdere producten voor sushibowls die ik zelf maak voor vriendinnen op zaterdagavond en wat wijn. Ik haal ook altijd een lekker ontbijtje in huis voor het weekend en ik ga red velvet brownies bakken – €58,72.

Tussen de middag bestellen Luuk en ik een broodje bij de lunchroom van zijn zus, het is tenslotte vrijdag – €11,65. Ik moet ook nog een fotoalbum ophalen bij Hema voor allerlei losse kinderfoto’s die ik bij mijn oma vond, en die haal ik nu gelijk even op gezien ik in het centrum moet zijn. Deze kost €12,50.

Aan het einde van de middag haal ik sushi af voor mijzelf en een vriendin en ik rij door naar Gronau waar zij woont. Gronau ligt net over de grens en daar heb je dus helemaal geen enkel sushi afhaal restaurant, dus als ik naar haar toe ga neem ik het mee. Overigens is ze net bevallen dus ze kan wel wat sushi gebruiken! Ik had willen trakteren maar ze stribbelt teveel tegen en ze drukt me €20,00 in mijn jaszak. Uiteindelijk kost het me daardoor dus €23,00.

Dagtotaal: €105,87 waarvan €58,72 aan boodschappen.

Zaterdag

We lopen de tour door Enschede langs de restaurants, waar ik op woensdag kaartjes voor kocht. We geven samen €62,00 uit maar we krijgen de helft terug van vrienden waarmee we liepen. Ik schoot alles even voor. Uiteindelijk geven we dus €31,00 uit.

Ik haal mijn gouden armband die ik van Luuk kreeg op van de juwelier, hij was kapot en zij hebben hem gemaakt €25,00.

Dagtotaal: €56

Zondag

We halen wat boodschappen voor het avondeten en het ontbijt/lunch voor de volgende dag €23,20.

Dagtotaal: €23,20

Tijdens de stadsroute met eten!

Week totaal

Oké, dit was een hele dure week en als ik het zo opsom is het nog meer dan ik gevoelsmatig dacht.
€611,09 waarvan €160,43 aan boodschappen. 

Qua boodschappen is het wel een redelijk normale week. Ik geef veel geld uit aan boodschappen. Dat is een keuze. Ik kies vaak voor vegetarische producten en biologische producten en die zijn over het algemeen duurder. Ook maak ik geen beslissing op basis van aanbiedingen maar zie ik een aanbieding als een gelukje als ik het toevallig toch nodig heb. Kan ik anders doen, maar voel ik nu geen behoefte toe. Drogisterij producten koop ik dan wel weer altijd in de aanbieding, eigenlijk vrijwel alles in die categorie koop ik vaak 1+1 gratis.

Dit was een dure week, met name door de kapper. Ik geef elke week wel geld uit aan iets voor mezelf en ook bijna elke week wel aan eten afhalen en een cadeautje voor iemand maar nu kwam het allemaal wel even samen. Ook ben ik een beetje aan het ‘inhalen’ nu de winkels weer open kunnen op afspraak. Daardoor haal ik dingen die ik anders al eerder had gehaald nu allemaal in een korter tijdsbestek.

Ik zal dit artikel nog eens herhalen, maar dan in een goedkopere week, dan zien jullie dat ik dat ook heus kan haha. Maar nee zonder gein, ik geef best wat uit, dat weet ik en ik ben heel dankbaar dat dat ook allemaal kan. We gaan eigenlijk heel zorgvuldig met geld om en zorgen voor vaste spaarbedragen die we ook altijd halen. Ik weet dat er veel mensen zijn die dit niet uit kunnen geven. En zo zijn er ook veel die waarschijnlijk nog veel meer uitgeven en nog veel meer sparen. Zo is het bij iedereen anders, maar ik hoop dat jullie het open kijkje in deze (voor mij) duurdere week waarderen :).


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)