Hoe gelukkig wij worden van Kees

Zoals je weet, woont sinds januari Kees bij ons. Willem en ik wilden al heel lang een hond, en sinds zij er is, kan ik me niet meer voorstellen dat ze er niet zou zijn. Ze brengt zoveel vreugde, liefde, gezelligheid en ik moet élke dag zoveel lachen om haar. Ik wil vandaag graag met je delen hoe blij ik word van deze hond én ik wil je ook wat vertellen over de nieuwe film Dog Days!

Leestijd

Kees is voor ons een enorme bron van plezier en liefde. Elke ochtend als ik beneden kom, ligt ze kwispelend naar me te kijken, is ze blij om me weer te zien. Elke keer als ik de riem pak om met haar te gaan wandelen, is ze door het dolle heen en rent ze door de kamer heen. Hoe ze als een bezetene door het park rent, hoe leuk ze speelt met andere honden, hoe ze met haar pootjes communiceert (me pootjes geeft en aantikt als ze aandacht wilt) en gewoon hóe lief en grappig ze is. Er is zóveel leuk aan haar! Het is nu ook nog véél leuker om na een tripje weer thuis te komen. Thuiskomen vond ik altijd al heerlijk, maar nu zij er is, en zó blij is om me te zien, is het helemaal het einde.
Als ik aan het werk ben thuis, kijk ik regelmatig naast me, want daar ligt ze meestal. Niet op schoot, maar wel vlakbij. Altijd gezellig bij mij in de buurt.
Ze ziet er ook zo fantastisch uit met haar warrige haar, haar volle wenkbrauwen en haar manen. Kees is echt onze grote liefde en we zeggen zó vaak tegen elkaar hoe gek we op haar zijn. We sturen elkaar ook regelmatig foto’s van Kees als een van ons weg is… Heel cheesy, we worden er allebei zo blij van.

Ook haar vooruitgang is zo te gek om te zien. Toen ze net bij ons was, kon ze nauwelijks alleen thuis zijn, was ze een bitch naar andere honden en blafte ze bij elk geluidje. Nu is ze zóveel relaxter, liever, rustiger. Ik kan makkelijk een dagdeel op pad, ze gaat gewoon rustig slapen. Ze is leuk met andere hondjes, gaat lekker spelen en is gewoon zo lief. Het is voor mij ook leuk als zij met andere hondjes speelt: ik heb ineens met veel meer buren leuk contact, omdat onze honden met elkaar spelen. Elke wandeling heb ik wel weer een leuk gesprek met iemand, en dat is zo gezellig.

Willem en ik zijn ook dichter bij elkaar gekomen door de komst van Kees. Het voelt nu echt alsof we een gezinnetje zijn. We wandelen ook veel meer samen nu, we gaan vaak ’s avonds naar een bos of park, en op zondag gaan we ook vaak een stuk met Kees wandelen. Wandelen deed ik ‘voor Kees’ vooral alleen, nu steeds vaker samen. Samen een hond opvoeden en ‘verzorgen’ schept echt een fijne band waar ik heel dankbaar voor ben. Oh, die Kees. Ik raak niet over haar uitgepraat!

Klik hier als je de trailer niet kan zien.

Dat sociale aspect, de liefde voor een hond en hoe het je gelukkig kan maken, is waar de nieuwe film Dog Days over gaat. Met acteurs en actrives als Eva Longoria, Nina Dobrev, Vanessa Hudgens, Jon Bass en Adam Pally wordt een verhaal neergezet rondom honden! Een film waar ik meteen enthousiast van word, ik ben zó gek op honden. De trailer maakt me ook helemaal blij, het is echt een feelgood film en ik kan niet wachten om hem te gaan zien: hij draait vanaf 23 augustus in de bioscoop.

Ik geef ook drie keer twee kaartjes voor de film weg! Check mijn Instagram vandaag voor meer info over hoe je kan winnen.

Heb jij een hond, en word jij ook zo enthousiast van deze trailer?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

16 reacties
 1. Stefanie

  Ik ben al heel m’n leven gek op dieren. Dat komt mede doordat ik thuis met honden ben opgegroeid, en mijn tantes en grootouders hadden ook honden en katten. Mijn vriend wordt er soms gek van maar als ik een mooie hond of kat zie smelt ik helemaal en word ik blij. Zelf hebben we geen hond, maar soms mis ik dit wel. We werken beiden fulltime buitenshuis dus het beestje zou niet genoeg aandacht krijgen naar zijn mening. Voor lichaamsbeweging zou dit niet slecht zijn, met een hond moet je wel buiten 😀
  Wat fijn dat Kees zo’n vooruitgang heeft gemaakt, ze voelt zich duidelijk thuis bij jullie.

 2. Bianca

  Wat zal ik zeggen….. niets is zo fijn als een of meerdere harige vrienden in huis. Het verrijkt je leven en je krijgt er zo veel voor terug.. gezelschap, beweging, lachen en helaas ooit ook huilen. Ze begrijpen je, ze voelen hoe jij voelt, altijd in voor iets leuks. Ik zou niet meer zonder kunnen! Als bonus: Het is wetenschappelijk bewezen dat het aaien van een huisdier erg goed voor je gezondheid is!

 3. Suuz

  Ik vind het altijd zo leuk om te lezen hoe blij jullie ervan worden.
  Wij hebben ook een hond (Golden Retriever), al moet ik zeggen dat dit vooral de wens van mijn man was; ikzelf heb gewoon niet zoveel met dieren in huis, al betekent het dat zelfs ik nu vaker buiten kom, wat dan wel weer positief is 🙂

 4. Christa

  Hahaha ik heb net al zo gelachen om de trailer, heerlijk!!! Zelf werk ik bij een dierenopvang die veel samenwerkt met stichtingen uit het buitenland. Zo komt het dat we op het werk zo’n 4 1/2 jaar geleden een filmpje zagen van een die voor het eerst uit het asiel in Turkije kwam om naar de dierenarts te gaan. Hij was zo blij en maakte bokkesprongen van geluk. Er moesten foto’s van zijn achterpoten worden gemaakt want die zijn misvormt. Mijn hart sprong open …….Je snapt dat deze knapperd bij ons is komen wonen en ja daarmee vormde we ook gelijk een gezin. Dik een jaar geleden hebben we gezinsuitbreiding gekregen met nog een hond uit Turkije, we kunnen niet gelukkiger zijn met onze Morris en Fons!!!

 5. Marije

  Zo herkenbaar .. dat had ik ook met mijn hondjes. Ze geven zoveel liefde en als ik een rot dag had, dan deden ze wel weer iets waardoor ik moest lachen

 6. Colette

  Superleuk artikel Cynthia & heel herkenbaar 😊 “ons kind” is ook een 🐶
  Film wil ik zeker zien!
  Geniet ze op Curaçao!
  Ik houd er ook SUPER van om dingen alleen te doen. Groetjes Colette

 7. Teddy

  Ah Kees is zo’n schatje! Ik snap wel dat jullie er heel blij mee zijn!

 8. irene | tussenmarsenjupiter

  Wij hebben sinds april ook een hond in huis en kan me ook al niet meer voorstellen dat hij er niet meer zou zijn. Het brengt zoveel leven in de brouwerij! Altijd iemand thuis als je terug komt van je werk. Hij komt knuffelen, doet al eens gek en zorgt er voor dat ik toch minstens een keer per dag een half uur wandel (ik doe vaak maar één wandeling mee door m’n werk, m’n vriend gaat wel twee keer per dag wandelen). Het enige nadeel vind ik al het zwarte haar dat door ons huis verspreid ligt waardoor we nu 3 of 4 keer per week stofzuigen maar dat neem ik er graag bij! 😀

  • irene | tussenmarsenjupiter

   Oja, ik wou eigenlijk ook nog zeggen dat ik snap hoe je je voelt in verband met je gezinnetje. Dat voel ik ook zo! Het is echt een soort van ons kind eigenlijk. Voorlopig voelt ons gezin compleet aan. Heel fijn! Al zou ik er misschien op termijn nog wel graag een hondje bij willen ^^

 9. Haydée

  Ik begrijp volledig hoe het voelt als je huisdier een ‘deel van het gezin’ is. Niet alleen de liefde die je krijgt en geeft aan dat beestje, maar ook hoe fijn het is als je het als koppel samen graag ziet.

 10. Lou

  Vroeger thuis drie honden gehad (niet allemaal tegelijk gelukkig), en hoewel de meeste heel leuk waren (een was een beetje gekkig helaas) heb ik in de jaren op mezelf geleerd hoe fijn het is om er vooral géén te hebben. Al dat uitlaten, iedere keer, de stank, de haren, het gedoe om oppas te regelen, het gedoe als je gasten hebt die niet zo dol zijn op honden, de kosten… Ik heb nog een kat gehad, dat beviel al beter. Maar nu hebben we geen huisdier en doe we het net de dieren die hier in de imgeving leven. De egel die hier in de tuin woont, vogels, marters, eekhoorns, vleermuizen, veldmuizen. Minstens zo leuk, stuk minder gedoe 🙂

  • Charlene

   Herkenbaar! Wij hebben een hond en ik zeg eerlijk: hier na geen dier meer. Met 2 kinderen en een hondenharen, uitlaten (amerikaanse bulldog dus moet een keer of 5 uit) niet makkelijk weg kunnen…

   Super super lief beest maar hier na niet meer.

  • Femke

   Voor mij ook heel herkenbaar! Wij hebben twee katten, maar wil hierna nooit meer een huisdier. Hoeveel ik ook van ze houd; altijd extra schoonmaakwerk door de haren en de kattenbakken, de extra kosten en als we op vakantie willen belasten we weer iemand met het verzorgen van onze katjes. Dus het heeft zeker ook een andere kant.

  • Cynthia Schultz

   Voor mij wegen de voordelen absoluut enorm op tegen de nadelen 🙂 Ik moet ook altijd oppas/uitlaat regelen als we er niet zijn, elke dag stofzuigen, meer schoonmaken, elke dag vier keer wandelen, de ‘zorgen’… Maar ik doe het met liefde als ik kijk hoe gelukkig ik van haar word.

 11. rachel

  wij hebben geen hond wel gehad vroeger en vind het altijd gezellig met een hond. maar nu gaat dat niet meer hihi en vind de trailer super leuk iig!!

 12. Ilona

  Hier twee eigen konijnen, twee pleegkonijnen en een poes. Ze maken mijn leven echt compleet (oh nee, wat klinkt dit erg *verstopt zich onder een steen*). De vrolijkheid van een huisdier is zo fijn! Mijn twee eigen konijnen zitten binnen in een ruime ren en lopen ’s avonds los door huis. De twee pleegkonijnen van de opvang zitten buiten. Onze poes is heel aanhankelijk, volgt me overal en komt wanneer ik haar roep. Op zich bijna een hond, alleen zonder uitlaten, want we hebben een volledige baan waardoor een hond niet mogelijk is.