Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Greenstory Greenbook

Laatst schreef ik over de notebooks van steenpapier van Rockbooks, vandaag wil ik nog een duurzaam notitieboek met je delen: de Greenbook van Greenstory. Dit notitieboek heeft ‘whiteboard’ pagina’s die je helemaal vol kan schrijven en vervolgens uit kan wissen.

Leestijd

Wat is een Greenbook?

Een Greenbook van Greenstory is heel simpel een notitieboek met ‘whiteboard’ pagina’s. Je kan deze pagina’s beschrijven met de speciale whiteboard pen. Als je je notities niet meer nodig hebt, wis je ze uit met een doekje met water. Oftewel: het is een notebook dat je jarenlang kan gebruiken, dat nooit ‘op’ gaat en waar geen papier voor gebruikt is om het te maken.

Zelf je Greenbook samenstellen

Naast dat het hele whiteboard idee superslim klinkt, is het ook erg handig dat je je Greenbook zelf kan samenstellen. Wil je een notebook vol met to do lists, of wil je liever een planner? Of wat dacht je van een boek met alleen maar gelinieerde pagina’s of juist een beetje van alles? Zo heb ik een Greenbook samengesteld met een een maandoverzicht, twee weekplanners, to do lijsten en gelinieerde pagina’s. Zo heb ik alles wat ik nodig heb in één boekje! Ik heb er tabblaadjes ingedaan zodat ik het overzicht houd.

Hoe bevalt de Greenbook?

Ik had al eerder een soortgelijk boekje aangeschaft, de Bambook. Het nadeel van de Bambook vond ik al snel de bamboe kaft, die vind ik gewoon niet zo mooi en hij is niet flexibel. Ook zijn de zwarte randen om de pagina’s niet zo mooi. Mijn Bambook ga ik dus weggeven aan iemand die er meer plezier van beleefd. Toen ik de Greenbook opgestuurd kreeg, dacht ik: oh ja, weer hetzelfde, daar ga ik niet heel lyrisch over zijn. Maar: de Greenbook heeft een veel prettigere, flexibele en zachte kaft, ligt lekkerder in de hand en heeft geen zwarte randen om de pagina’s wat veel rustiger oogt.

Het schrijven op de whiteboard pagina’s is even wennen, het is enorm glad en daardoor schrijf het anders dan op papier of steenpapier. De inkt droogt heel snel waardoor je er al snel weer met je handen overheen kan gaan. Het uitwissen met de achterkant van de pen gaat niet heel gemakkelijk, het is prima om een foutje mee te corrigeren, maar een hele pagina uitwissen doe ik met het bijgeleverde doekje en de spray. De spray heb je niet per se nodig trouwens, je kan ook gewoon water gebruiken.

Ik heb ontdekt dat het enorm veel voldoening geeft om een to do lijst of planning helemaal te wissen zodra alles gedaan is of zodra de week erop zit.

De Greenbook gebruik ik persoonlijk niet voor notities die ik moet bewaren. Natuurlijk kan je met je telefoon een foto van de desbetreffende pagina(‘s) maken en opslaan, maar dat vind ik toch wat onhandig. Belangrijke notities maak ik liever op (steen)papier.

De Greenbook kan je kopen via de Greenstory webshop, vanaf €16,50 heb je een Greenbook met 10 gelinieerde, blanco of gestippelde pagina’s (die is €19,50), daarbij kan je zelf losse pagina’s kopen die je er makkelijk in klikt. Een set van bijvoorbeeld vier gelineerde pagina’s kost €2,25, 2 weekplanners €3,25 en een set van 2 to do pagina’s kost €2,25. Zo kan je je Greenbook zo uitgebreid of juist simpel maken als jij zelf wilt. Er is ook een all in one Greenbook met 10 gelineerde pagina’s, een jaarplanner, een maandplanner, 2 weekplanners, 2 week tijdplanners, vijf to  do pagina’s, een habit tracker en 4 tabbladen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.