Fitbit Alta

Laatst kon je hier een review lezen van de Misfit Ray activity tracker. Daarin vertelde ik al dat ik ook de Fitbit Alta ging testen, een tracker die wél een schermpje heeft en die toch wat anders werkt. Na zo’n drie maanden testen vandaag de review!

Leestijd

Al zo’n drie jaar draag ik altijd een bandje om mijn pols die mijn beweging en slaap bijhoudt. Waarom ik precies een activity tracker draag, kan je lezen in mijn artikel over de MisFit Ray. Kortgezegd: ik draag het om de bewustwording op gebied van slaap en beweging, voor de motivatie (om meer te bewegen en langer/beter te slapen) en als stille wekker. Dat vind ik erg prettig: het bandje wekt me door te trillen waardoor Willem niet wakker wordt.

Fitbit Alta: info & eerste indruk

Zo’n vier jaar geleden testte ik al eens een Fitbit. Toen was ik wel enthousiast over het idee, maar ging ik toch al snel over op Jawbone. Waarom? Ik vond dat bandje véél lekkerder zitten en de app vond ik ook prettiger werken. Nu, jaren later, heeft Fitbit heel wat stappen gemaakt (pun intended) en dat merk ik aan alles!

De Fitbit Alta kost €129. Dat is een stuk duurder dan de Misfit Ray (€89), maar er zijn nog duurdere. Zo heeft Fitbit zelf ook de luxere Fitbit Charge 2 die €159 kost, die meet ook je hartslag en je gelopen traptreden. Dat bandje is ook wel een stuk groter. Of de Fitbit Blaze, die is €249. Dan is deze prijs nog aardig gemiddeld.

Het bandje ziet er strak uit, zit lekker en is makkelijk om en af te doen. Er zijn twee maten, S en een L. Vooraf moet je dus even je pols meten. Het bandje is er in allerlei kleuren (ik heb zwart) en komt met een kunststof bandje. Je kan er apart bandjes voor kopen, die in prijs variëren van €24 tot €90.

 • Fitbit Alta heeft een scherm waarop je de tijd kan zien en als je op het scherm tikt, ook de stappen die je gelopen hebt (en de afstand en verbrande calorieën).
 • Je kan je telefoon koppelen aan de Alta zodat je notificaties van je smartphone op het display krijgt.
 • De tracker meet slaapritme.
 • Je laadt het bandje op met de bijgeleverde lader, ongeveer een keer per week (duurt ongeveer 45 minuten)
 • De Fitbit Alta is niet waterdicht zoals de Misfit Ray, wel spatwaterdicht. Ik douche er niet mee.
 • Fitbit Alta heeft geen hartslagsensor.

Dit is mijn eerste activity tracker met een display en daar ben ik meteen gek op. Het is erg handig omdat mijn bandje nu meteen een horloge is. De tijd staat niet de hele tijd in beeld, pas als ik mijn arm ‘optil’ om op mijn horloge te kijken of als ik op het scherm tik, komt de tijd tevoorschijn. Dat is om batterij te besparen, wel slim. Als ik nog een keer tik, zie ik hoeveel stappen ik heb gezet, hoeveel kilometer ik heb gelopen, hoeveel calorieën ik heb verbrand, hoeveel tijd ik gelopen heb én de wekker die ik al dan niet heb gezet.

Dit is echt ideaal: ik hoef niet telkens de app te pakken als ik wil zien hoeveel stappen ik vandaag al heb gezet en ik heb meteen een horloge om.

Als ik een wekker instel, kan ik die uitzetten door dubbel op het scherm te tikken. Dit kost soms wat moeite, hij pakt het niet altijd de eerste keer. Dat is ’s ochtends vroeg wel een beetje irritant.

Fitbit Alta - de app

Een belangrijk onderdeel van de Fitbit Alta is natuurlijk de app. Deze download je gratis. Je maakt een account aan en voert je gegevens in. In het begin doe je een soort testje: hoeveel beweeg en slaap je nu, hoe is je ritme, hoeveel zou je willen bewegen en slapen? Hoeveel calorieën wil je per dag verbranden? Of wil je liever focussen op afstand afleggen? Op basis daarvan stel je je doelen. Mijn doelen: 10.000 stappen zetten per dag en 7.5 uur slapen. Mijn ‘ideale’ ritme is dat ik van ongeveer 23.00 tot 07.00 uur slaap. Je kiest trouwens ook zelf wat andere mensen kunnen zien!

Je bepaalt zelf hoe je ‘dashboard’ eruitziet in de app. Ik focus me op stappen, dus dat staat bij mij bovenaan. Verder staat slaap groot in beeld en hoeveel dagen ik bewogen heb deze week. Het is allemaal heel duidelijk en intuïtief, het wijst zichzelf en je ziet in een oogopslag hoeveel je hebt bewogen of geslapen. Je hoeft het bandje trouwens niet ‘in te stellen’ als je gaat slapen, dat merkt Fitbit zelf door je (gebrek aan) beweging.

Zie hieronder een aantal schermen uit de app. Als je op een foto klikt, kan je makkelijker door de schermen heen scrollen, dat kijkt prettiger.

Wat ik bij Jawbone altijd erg leuk vond en wat bij Fitbit ook fantastisch is zijn de ‘Challenges’. Je kan met vrienden wedstrijden doen! Ik zit vaak met een groepje Fitbit vrienden in een ‘Workweek Hustle’ en dan gaat het erom wie de meeste stappen zet. Maar je kan ook een ‘Daily Showdown’ of ‘Weekend Warrior’ doen. Het motiveert toch net om iets meer te bewegen en dat is erg leuk.

Ook werkt Fitbit met badges en trophies. Je kan allemaal ‘prijzen’ winnen door een bepaald aantal stappen te zetten of door challenges te winnen. Dat is gewoon een leuke, vrolijke bijkomstigheid.

Ik vind het handig dat er ook een dashboard is dat je op je computer kan bekijken. Hier kan je ook nog net wat meer info zien dan in de app, het is wat groter opgezet en het kijkt wat rustiger. Ik gebruik dat zelf niet zo heel vaak, ik pak de app er vaker bij, maar soms is het wel leuk om even rustig door alle data te scrollen. Hieronder wat schermen uit het dashboard.

Waar de Misfit Ray heel duidelijk andere sporten herkent, is de Fitbit daar nog een beetje raar in. Online vind ik er op fora ook hele discussies over. Als ik bijvoorbeeld ga fietsen, telt Fitbit daar stappen voor. Aan de ene kant ‘klopt’ dat, want ik beweeg, dus dan is het fijn als het meegeteld wordt in mijn stappentotaal. Aan de andere kant: ik zet geen stappen, maar ik fiets. Bij Misfit werkte dat wat beter omdat zij met punten werken en niet met stappen, waardoor je altijd ‘iets’ kan toewijzen aan een activiteit. Bij Fitbit is dat dus wat gek. Aan de ene kant denk ik: ik doe mijn bandje af als ik ga fietsen, maar ik vind het ook wel weer fijn om de ‘beloning’ van de stappen in mijn overzicht te zien.

Je kan trouwens ook handmatig activiteiten toevoegen of koppelen met andere sport-apps zoals Strava of Runkeeper. Je kan ook met de Fitbit app een acitiviteit bijhouden die je doet.

Fitbit Alta: conclusie

Pluspunten:

 • het display
 • opladen duurt niet lang en ik doe een week met een opgeladen Fitbit
 • de app werkt goed en makkelijk, synchroniseren werkt altijd en werkt ook snel
 • de wekker werkt top
 • slaap wordt goed bijgehouden
 • het bandje zit lekker, gaat makkelijk om en af

Minpunten:

 • heeft geen hartslagmeter
 • het uitzetten van de wekker gaat niet altijd in één keer goed
 • €129 is niet bepaald goedkoop
 • de Fitbit zelf met het bijgeleverde bandje is niet echt een sieraad

Ik testte de Fitbit Alta en de Misfit Ray tegelijk en de Fitbit ben ik blijven dragen. Waarom? Ik vind de app fijner werken, het bandje zit lekkerder en is zoveel handiger door het display en ik vind de challenges héél leuk. Het grote voordeel van de Misfit vind ik dat hij waterdicht is én niet opgeladen hoeft te worden, dat zou bij een volgende variant wel echt een mega stap zijn.

De Fitbit Alta is voor €129 te koop bij onder andere Coolblue. Net nieuw is ook de Fitbit Alta HR met een hartslagmeter erin, die ga ik ook nog testen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

68 reacties
 1. Sabine

  Tip voor de mensen die hem willen aanschaffen: Op AliExpress is hij te koop voor €10 zonder hartslagmeter en €15 met hartslagmeter.

 2. Mascha

  Cynthia,
  Super bedankt voor deze super uitgebreide review. Ben er heel erg blij mee! Want ik wil al een jaar een activity tracker, en ben zojuist overtuigd dat ik deze wil. ( tsja, dure dingen, dus twijfelen en sparen en toch weer twijfelen)

 3. Sanne

  Hey, ik vroeg me af waar je het roze bandje vandaan hebt? Ik heb zelf ook een alta maar kan nergens een roze bandje vinden (behalve de dure leren versie).

  Alvast bedankt 😀

 4. Maud

  Hoii,
  Ik ben al lang op zoek naar een activity tracker en deze leek mij heel erg fijn! Alleen vraag ik mij af of je altijd je telefoon bij je moet hebben? of telt de fitbit zelf ook de stappen en kun je later synchroniseren? Ik werk namelijk in een kinderopvang en mag daar niet mijn telefoon bij mij hebben. Als je wel je telefoon dichtbij moet hebben, zal het dus niet werken voor mij.

  Hoop dat iemand mij kan helpen!

  • Cynthia Schultz

   Nee je hoeft je telefoon dan niet bij je te hebben. Je kan later synchroniseren via Bluetooth 🙂

 5. Kim

  Ik heb 2 dagen geleden ook de Fitbit Alta HR gekocht, dus met hartslagmeter. Het is echt zo’n leuke motivatie om meer te lopen. Als je je goal bereikt hebt, 10.000 stappen, gaat hij ook trillen en licht het beeldscherm op. Het klinkt misschien kinderachtig, maar het geeft toch voldoening haha! Leuk ook om te zien hoe je hebt geslapen. De wekker werkt bij mij (nog) niet echt, ik werd pas na 20 minuten wakker. Misschien even wennen? Al met al wat mij betreft echt een aanrader voor mensen die meer inzicht willen hebben in hun slaap- en bewegingspatronen en die wat extra motivatie zoeken.

 6. Fiona

  Ik heb naar aanleiding van je review over de Jawbone Up24 deze aangeschaft en was er ontzettend blij mee! Alleen ging deze snel stuk terwijl ik er altijd heel zuinig op was. Daarna ben ik voor de Up3 (geloof ik) gegaan. En ook deze begaf het snel. Nu ben ik al een hele tijd zonder, maar laatst begon het toch weer te kriebelen om een activity tracker aan te schaffen. Helemaal als ik jouw positieve reviews weer lees. Alleen ben ik bang dat een nieuwe weer snel stuk zal gaan. En dan wordt het toch wel een duur grapje..
  * twijfel twijfel *

 7. Nuray

  Hoe heet de kleur van dat lichte bandje? Ik heb op ebay een kleur blush gevonden die er hoop ik op lijkt. Vind dit zo n mooi bandje. Ik heb een fitbit alta hr.

 8. Ria

  Wat als ik mijn armband verlies? Kan een ander dan mijn gegevens bekijken?
  Of kan die ander mijn armband resetten?

  • Kim

   Die persoon zal dan de app moeten downloaden en moeten inloggen en dat gaat dan niet.

 9. Anouk

  Door alle positieve reacties hier heb ik mij er ook eentje besteld: een Fitbit Alta HR. Superbenieuwd ernaar en toen hij vandaag geleverd werd ben ik er meteen mee aan de slag gegaan. Wat blijkt nu: een Fitbit werkt maar op een beperkt aantal pc’s of smartphones. Zowel mijn pc (een Acer van slechts 3 jaar oud) als mijn smartphone (een Huawei P8 Lite, toch een populaire gsm) werken niet met de Fitbit. Enorm teleurgesteld hierin!

  • Danielle

   Ja teleurstellend is that hé!
   Ik check altijd voordat ik zoiets iets koop of het werkt met mijn apparatuur…

   Weet niet of je een tablet hebt, maar misschien werk ‘ie daar op!

   Ik had mijn UP ook een tijd aan mijn iPad gekoppeld omdat mijn telefoon niet ondersteunend was.

 10. ellen

  Hallo,

  Top artikeltje ..
  Geeft zin om ook eentje aan te schaffen.
  Welke kleur is het eerst bandje dat je aanhebt.
  Groetjes

 11. Jessica J.

  Een display lijkt me inderdaad ook het handigste. Die challenges zijn fijn! Niets mis met een beetje competitie, toch? 😉

 12. Marieke

  Wat ik niet zo goed snap. Hoe meet ie dan dat je slaapt(zonder hartslagmeter) en of je aan het fietsen bent?

  Is het meten van het slapen wel accuraat? Heb nu een mi-band 2,maar deze is langzaam aan het overlijden volgens mij. Opzoek nu dus naar een nieuwe!

 13. Rosalinde Markus

  Fijne review! Ik heb naar aanleiding van jouw review van de Jawbone UP24 ooit de Jawbone aangeschaft. Sindsdien houd ik van activity trackers. Helaas ging mijn Jawbone na een jaar kapot, dus heb ik de Fitbit Alta aangeschaft. Heel fijne tracker, motiveert echt, houd alles goed bij. Het enige nadeel vind ik inderdaad dat ie niet alle sporten herkent en dat ie geen hartslagmeter heeft. Daarom heb ik mezelf beloofd dat ik, na het inleveren van mijn scriptie, de Fitbit Charge 2 mag kopen. Die tracker meet je hartslag, heeft begeleide meditatiesessies en telt ook verdiepingen/trappen. Meteen een goede motivatie om af te studeren! 😉

 14. Madiek

  Kort vraagje… Ik zie bij je slaapgegevens dat hij in de middag ook wat meet. Doe je dan een heerlijk dutje… of verward hij een uur stilzitten lezen ofzo met slapen?

 15. Jorien

  Ik ben zelf ook echt fan van de fitbit. Ik heb zelf de charge (v1) en wil graag de v2 ondertussen. Die heeft wel een hartslagmeter, en vind ik heel fijn. Deze ziet er ook goed uit!

 16. Marieke

  Ik vind dit eigenlijk de mooiste die ik tot nu toe gezien heb! Mooier dan die andere. Het roze bandje vind ik er tof uitzien! De app lijkt me ook super handig en die challenges lijken me heel leuk! Ik heb zelf alleen een hele lelijke blauwe, die ook nog eens heel simpel is en vrijwel alleen stappen telt. Die draag ik praktisch nooit. Ik ben benieuwd naar je review van die met de hartslagmeter erin. Ik heb nu een aparte hartslagmeter voor tijdens het hardlopen, maar alles in één lijkt me wel veel handiger! Wel onhandig dat ‘ie fietsen ook telt. Het is inderdaad ook bewegen, dus niet tellen is ook zonde, maar toch.

 17. Vandewalle

  Kan die app ook in het Nederlands?

 18. Annika

  Ik ben gek op mijn fitbit, ik heb hem nu ruim een jaar en ik gebruik hem nog iedere dag. Hij helpt echt als motivatie.

  • Nina

   Ik douche elke dag en met mijn werk worden mijn handen/polsen nog wel eens nat.. hoe doe jij dit? ik twijfel al maanden om de charge 2 aan te schaffen maar het houdt me zooo tegen omdat deze niet waterdicht zijn.. ik wil heel graag een waterdichte fitbit met display.. maar die is er nog steeds niet.. momenteel in bezig van tomtom runner maar het bandje is net overleden… pff..

 19. Janneke

  Leuke review, en heel herkenbaar! Ik heb sinds kort de fitbit flex 2 en gebruik het voor zelfde functies als die je beschrijft, het motiveert mij ook om meer te bewegen, super fijn. Mis bij de flex 2 wel een schermpje (een horloge zou fijn zijn), maar heeft voor de rest (m.u.v. GPS/heartrate) zelfde functies als de Alta met zelfde app + challenges. Bovendien kan de flex 2 ook nog onder water. Prijs is stuk goedkoper (heb de mijne voor 60 euro gekocht). Misschien een tip voor diegene die wat minder te besteden hebben : )

 20. Lou

  Wow, fijne reviews, deze en die van de misfit ook trouwens! Ik heb net dan toch mn bestelling geplaatst, lekker om er straks weer een te hebben! Mn zip was stuk, en die werkte goed. Nu toch maar over op een bandje. Had mn zinnen gezet op een alta, maar het wordt nu toch een charge 2. Dan maar wat minder mooi. Zo mooi is de alta nu ook weer niet. En met een milanees armband kan het best…

 21. Melanie

  Het klinkt goed deze Fitbit Alta, maar ben nog het meest benieuwd naar de Alta HR omdat deze ook de hartslagmeter heeft. Ik hoop dat ik daar dan nog een review van zal lezen nadat je die getest hebt!
  Gelukkig werkt mijn Jawbone UP3 nog prima en ben er heel blij mee. Maar mocht deze er toch mee ophouden (hoop dat dat nog wel even duurt uiteraard, want ben ook echt blij met de UP app) dan lijkt mij de Alta HR misschien wel wat….ik vind die grotere allemaal sowieso niet mooi. Ik heb namelijk een mooi horloge en draag het dus als extra ernaast.
  Fijne review in ieder geval weer!

 22. Jewelsite

  Wat een fijne review weer! Het lijkt mij ook echt ideaal, ik twijfel alleen nog tussen echt een fitbit of een smartwatch. De functies zijn ongeveer hetzelfde, alleen moet je een smartwatch wel elke dag opladen en dat duurt gemiddeld twee uur. Alleen met een smartwatch heb je ook wel echt een sieraad om je pols, zeker met die nieuwe van Michael Kors:)

 23. Irma

  Joehoe, ik ben enthousiast! Twijfel alleen nog over de alta of de charge. Hmm..

 24. Marloes

  Ik heb zelf ook nog even kort naar de activity trackers gekeken maar ben uiteindelijk toch uitgekomen op een sporthorloge. Ik wilde graag hartslagmeting maar ook dat ie diverse sporten zoals hardlopen en fitness etc kan bij houden. Ben uiteindelijk uitgekomen op de TomTom spark 3 cardio. Het is geen ding wat de schoonheidsprijs verdient maar toch draag ik hem non stop omdat ie ook m’n stappen en slaap bijhoudt. Maar vooral met sporten issie top. Geen telefoon meer meeslepen met hardlopen.

  • Marloes

   Oh en hij ziet automatisch wanneer ik fiets zodat hij dat niet als stappen mee telt. Zelfs als ik de fietsfunctie niet aanzet.

 25. Jannike

  Zo’n display lijkt me super handig! Dat is het enige wat ik nu eigenlijk mis bij mijn Jawbone up3.

 26. Annemieke

  Hey!
  Je zou ook eens de Xiaomi MiBand 2 moeten testen:) is +- 25 euro, heeft een hartslagmeter, een hardloopfunctie en verder alle functies die je hierboven benoemt. Ook kan hij je een seintje geven wanneer je te lang stil zit. Daarnaast hoeft hij maar 1x in de 2 maanden opgeladen te worden. Enige nadeel is dat hij alleen in China wordt verkocht en de levertijd dus iets langer is, bol.com verkoopt hem ook maar dan is hij onnodig een stuk duurder!

  • Danielle

   Bol.com verkoopt m voor 25 euro zag ik laatst, dus valt nog mee. 🙂
   Ik heb ‘m een tijd gedragen voordat ik de UP3 kocht, geweldige tracker idd!

   Maar 1x in de 2 maanden opladen?? mijne moest echt elke 14 dagen opgeladen worden, what’s your secret?

 27. Nina

  Wil de fitbit charge 2 aanschaffen maar dat deze niet waterdicht is weerhoud me ervan. In bezit van TomTom tracker bevalt goed. Alleen niet altijd betrouwbaar qua stappen op mijn werk achter de kassa. Ziet bewegingen als stappen. Zit te wachten tot fitbit tracker heeft met display en waterdicht is..

 28. Romee

  Ik heb zelf de alta hr. Herken me in veel punten uit je review, maar mijne trackt ook dingen als fietsen, rennen, crosstrainer. Wel pas na 10 minuten uitoefenen, dat kan ook niet lager ingesteld worden. Misschien even kijken bij instellingen van daily exercise? Daar staat dat bij mij. En ben je toevallig nog op zoek naar Fitbit vrienden? Ik wel ?

  • Eline

   Hey hey!
   Ik heb de gewone Alta .. & als ik ga sporten dan zet ik het handmatig op.
   Dan zit je niet met dat hij onder de 10 minuten niets meet. Weet niet of dit kan helpen?

 29. Ise

  Goede review! Vooral het aantal stappen en uren slaap lijken me erg handig om te weten 🙂

 30. Sanne

  Ik heb de Fitbit Charge HR2 en deze bevalt ook heel goed. Had (destijds door jouw review) een jawbone up24, maar uiteindelijk toch overgegaan naar fitbit en dit bevalt erg goed!

 31. Joop

  Ik heb de fitbit alta hr, ben er tevreden over
  Grootste verschil met bijv een Apple watch is dat ik met de fitbit minder gestoord word door alle online ‘verplichtingen’ zoals fb whatsapp enz
  Ik laat m’n telefoon nu vaker in m’n tas en krijg van telefoontjes een melding op de armband. Hierdoor mis ik niets maar kan ik zelf een beslissing maken of ik een telefoontje terugbel of niet

  Dat ik alleen oproepen en meldingen van berichten zie vind ik dus alleen maar een plus, in de tijd dat er al zoveel van je verwacht wordt
  Ik voel me heel bereikbaar maar er zit toch een stap tussen zeg maar

  Hartslag meter doet het goed en komt overeen met wat de bloeddruk meter aangeeft

  De wekker vind ik net als jij een minpuntje, moet vaker tikken voor hij uit gaat
  Leuke revieuw ben benieuwd wat jij van de hr vindt!

 32. Moniek

  Ik heb sinds kort de Fitbit Charge 2 en ben er heel tevreden over! Meet ook automatisch als ik fiets en is redelijk secuur. Ook heel fijn voor sporten! En ik vind een hartslagmeter toch wel een pluspunt omdat zo alles veel secuurder gemeten kan worden.

 33. Lilian

  Fijne review! Ben benieuwd naar de volgende en ga dan denk ik toch een beslissing nemen 🙂

 34. Jojo

  Ik heb de Fitbit Charge 2 en ben er heel blij mee. De hartslagmeter werkt goed.
  Ik ben wel teleurgesteld in de wekfunctie. Die trilt zo zachtjes dat ik er niet wakker van word als ik diep slaap. Ik gebruik die dus niet omdat ik er niet van op aan kan.

 35. Petra

  Leuke gadget, maar niet erg betrouwbaar.
  Er zijn wetenschappelijke studies gedaan naar de werking van dit soort activity trackers. De calorieverbranding klopt vaak niet want die is van te veel factoren afhankelijk. (Lichamelijke factoren en omgevingsfactoren)Een stappenteller aan de pols registreert de armbewegingen en dat klopt dus vaak niet met het reeele aantal stappen die je loopt. Dan is een tracker die je aan je broeksband draagt veel secuurder. En het klopt al helemaal niet als je fietst. Dit heeft met de snelheidsmeteing te maken.
  Als je er veel lol mee hebt ivm met chalenges etc voor al blijven gebruiken. Maar hecht niet te veel waarde aan de uitslagen…..

  • Cynthia Schultz

   Het lijkt me dat hij de snelheid van mijn fietstochtje kan meten? Er zit GPS in. In ieder geval: Het motiveert en ik word er blij van doordat ik meer ga bewegen. Dat is voor mij belangrijk. Ik hang er verder niks zwaars aan op.

 36. martina

  Ik vind het zeker prijzig maar aan de andere kant valt het ook weer heel erg mee als je ziet wat hij allemaal registreert. Ik blijf dit heel leuk vinden. Ongeveer twee jaar geleden heb ik de jawbone gebruikt tot hij stuk ging. Ik vond vooral de slaap registreren met een pasgeboren baby erg interessant. Deze ga ik onthouden want deze trager spreekt me voor nu het meeste aan. Misschien heb ik er overheen gelezen maar heb jij maat s of l ?

 37. rachel

  ik blijf het leuk speelgoed vinden maar nog steeds niet aangeschaft. ik zou hem alleen voor mijn slaap gebruiken….ja wat niet heb hahah maar verder niet dus beetje zonde van de centjes dan

 38. Sandra

  Het klinkt als een fijn product. Zelf heb ik de Vivosmart HR+ van Garmin, wel een hele andere prijscategorie, maar daarvoor heb je wel hartslagmeter, is hij waterdicht, heeft hij gps en herkent hij sporten gemakkelijk. Ook echt een aanrader, al is hij nog iets minder charmant als deze Fitbit.

 39. Loes | Gewoon iets met Loes

  Leuk dat je al zo’n tijd met die activity trackers bezig bent! Ik heb een maand of 8 een jawbone up gehad, maar toen die kapot ging, heb ik eigenlijk niet echt wat weer gekocht. Wel zo’n ander plat ding van jawbone om te testen, maar die deed het niet zoals ik wilde, en ik vond ze uiteindelijk gewoon te duur voor een ‘gadget’.
  En nu mis ik het eigenlijk helemaal niet. Probeer mijn telefoon zoveel mogelijk bij me te hebben als ik ga lopen en kan dan ook redelijk zien hoeveel stappen ik heb gezet. Wel mis ik soms het inzicht voor het slapen, dat was wel echt iets leuks van die bandjes.

 40. Juliette

  Hij klinkt heel fijn, zeker omdat je er ook gewoon op kan kijken ipv alleen maar op een app! Handig artikel 😀

 41. Wendy

  Hoi Cynthia,
  Vraagje: ik mag tijdens mijn werk geen sieraden om mijn pols dragen. Zou het stappen tellen ook werken als ik de Fitbit in mijn zak zou doen?

  • MU

   Ja dit doet hij! Ik heb hem tijdens mijn werk in de zak van mijn uniform.

   Wat wel weer vervelend is (ik heb de charge hr) dat hij op de een of andere manier een hartslag meet ondanks dat ik hem niet aan mijn pols heb, dus hij niets kan meten.

 42. Dimphy

  Keuze nu gemaakt. Ga dan liever voor de Fitbit dan Misfit. Alleen zit nog te twijfelen wel of geen hardslag meter. Ben dus heel nieuwsgierig naar je volgende review. Ik had nog een vraagje. Zijn die bandjes makkelijk te verwisselen en schoon te houden? ?

  • Sophie

   Ik heb zelf de Fitbit charge 2. Die is iets groter en heeft al bovenstaande punten inclusief hartslagmeter en ben er erg blij mee. Wellicht kan je er iets mee ?

  • Eline

   Hoi Hoi,

   ik heb de gewone Alta… Ik mis toch wel een hartslagmeter hoor!

 43. Lauren

  Een kleine tip voor mensen die toch ook hun hartslag willen bijhouden: de nieuwe fitbit alta hr heeft die wel. Hij is €30 duurder maar daar krijg je dus wel een goede hartslagmeter voor in de plaats.

 44. Michèle

  Ik zit altijd te kijken naar dit soort reviews, en toch blijf ik gewoon bij m’n fitbit zip (dat stappentellertje dat je aan je onderbroek ofzo hangt). ik vind de Alta heel mooi en gaaf maar voor die prijs vind ik m zelf wat duur. als hij ook hartslag zou meten en hoogtemeters zou ik verkocht zijn, maar dit is voor mij nog steeds een wat veredelde stappenteller 🙂 slaap meten doe ik zelf niet, stille wekker niet nodig, en de app werkt gewoon prima ook met m’n zip.

  dus jah, leuk ding (en mooi!!!), maar ik hou het nog ff bij m’n zip 😛 (daarbij moet ik de batterij trouwens pas om de zoveel maand een keer te vervangen)

 45. Kim

  Wat een fijne en herkenbare review. Ik had eerst de fitbit charge 2, maar ben vanwege het design overgestapt op de fitbit alta hr. Wat een fijne activitytracker. Misschien een tip voor anderen: ik baalde dat ik geen challanges kon doen omdat ik geen vrienden heb met een fitbit, maar op facebook is er een fitbit Nederland groep die elke weer challanges organiseert met mensen die ongeveer evenveel stappen zetten als jij. Zo leuk en Het motiveert zo erg!

  • Elsemiek

   Hoi Kim, ik ben heel erg in twijfeling tussen de Alta HR en de Charge 2. Kun jij me er meer over vertellen? Ik vind persoonlijk het design van de Alta HR mooier, maar heb het idee dat de Charge 2 meer functies heeft..

 46. Cynthia

  Hey Cynthia,

  Ik ben dol op dit soort gadgets. Heb een tijdje de Garmin Vivosmart gehad, maar ben nu trotse eigenaar van een Apple Watch 2. Ge-wel-dig. Stappen, wekkers, meldingen, agenda, er is zoveel mogelijk!

  Enige 3 nadelen:
  – Megaduur
  – Geen slaapanalyse, begrijp niet waarom :S
  – Batterij moet 1x in de 2 dagen worden opgeladen

  Groetjes!
  Anne

  • Cynthia Schultz

   Vanwege dat opladen ben ik ook niet voor de Apple Watch gegaan. Leek me zo onhandig!

 47. jonna@burgertrutjes

  Fijne review, de fitbit is ook mijn favorite. Al heb ik niet genoeg discipline om hem elke dag te dragen…

 48. Sharon – Choose to Shine

  Je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt naar de Fitbit. Vooral die challenges lijken me leuk, zo maak je er een soort uitdaging van om op die manier genoeg stappen te zetten op een dag.

 49. Shirley

  Ik heb zelf ook aardig wat bandjes getest en draag nu de Fitbit Charge HD. Vind Fitbit wel echt superfijn werken 🙂

 50. Susan

  Ik ben benieuwd naar de review van de fitbit alta, ivm de hartslagmeter. Zelf zou ik ook eerder voor de fitbit gaan.