Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Films & series najaar 2019 deel 1

Volgens mij had ik dit najaar een series- en filmrecord. Ik beleef er om een of andere reden meer plezier aan! Ik deel weer de films en series die ik keek met je! Ik splits het in twee delen op, want het is echt teveel om in één post te delen. Ik vertel je vandaag over onder andere IT, The Wolf of Wall Street en Unbelievable.

Leestijd

IT

De ‘oude’ IT keek ik een tijdje geleden en nu was het echt tijd om de remake eens te kijken. Classic horrorfilm met clowns waarin de grootste angsten van de hoofdrolspelers werkelijkheid worden. Intense schrikmomenten (die je gelukkig aardig goed vooraf aan ziet komen), hele toffe kindacteurs en een hele creepy clown. Waanzinnige film die volledig voldeed aan mijn verwachtingen.

Love Island

Ik zat een beetje te bladeren op Videoland en toen zag ik Monica Geuze voorbijkomen op een banner van Love Island. Gezien ik erg kan genieten van programma’s als Temptation Island, zette ik het maar eens aan. En ja hoor. Totaal verslaafd. Totaal niet oké ook dat er élke dag een nieuwe aflevering is en ik die dus elke dag wil kijken. Hahah, fijne guilty pleasure dit. Ik vind Luca trouwens de leukste jongen, naast dat hij prachtig is, vind ik hem grappig en lief. En hij heeft echt karakter, hij zegt het ook als hij het ergens niet mee eens is of als hij vindt dat iemand kut doet. Van de dames vind ik Melody het liefst, denk ik. Maar ik vind de mannen eigenlijk leuker dan de vrouwen qua doen en laten. Inmiddels natuurlijk allang afgelopen, maar ik heb echt van elke aflevering genoten.

Isle of Dogs

Oh, wat is dít toch een waanzinnige film! Het gaat over een dystopisch Japan waar alle honden worden verbannen naar een eiland vol afval. De mensen hebben last van de honden omdat ze agressief zouden zijn en dus willen ze van ze af. Atari Kobayashi gaat naar het eiland om zijn hond Spots te vinden. Wat volgt is een bizar verhaal wat er vooral waanzinnig mooi uitziet door de stop motion stijl van Wes Anderson. Deze ga ik binnenkort gewoon nog een keer kijken.

Ik ben groot fan van de films van Wes Anderson en ook deze vind ik weer waanzinnig. Je moet ook echt eens making of beelden van deze film opzoeken, zo gaaf om te zien!

The Wolf of Wall Street

Ook zo’n klassieker die ik nog nooit had gezien. The Wolf of Wallstreet gaat over Jordan Belfort, een beursmakelaar op Wall Street die door zijn salestechnieken miljoenen (miljarden?) heeft verdiend. In dit waargebeurde verhaal krijg je een inkijkje in het bizarre leven van Belfort, hoeveel mensen hij oplichtte en op wat voor bizarre manier hij leefde. Denk aan gekke grote feesten, zieke hoeveelheden drugs en een hele heftige egocentrische manier van leven. Misselijkmakende film, maar erg vermakelijk om te kijken en gewoon een verhaal wat je moet kennen.

 

Unbelievable

Van Unbelievable kreeg ik echt kippenvel. Deze serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het verhaal van tiener Marie. Ze wordt in haar eigen huis verkracht en nadien denken politieagenten dat ze liegt. Uiteindelijk gelooft iedereen in haar omgeving dat ze haar verkrachting heeft verzonnen om aandacht te krijgen. Maar rechercheur Duvall gelooft Marie wél en gaat er vol voor om deze zaak op te lossen.

Het is een intens verdrietig verhaal van dit meisje dat niet geloofd wordt, en met het idee in mijn achterhoofd dat dit echt gebeurd is, krijg ik er toch wel extra kippenvel van. Heel knap geacteerd en heel geloofwaardig neergezet. Freaky.

The Ted Bundy Tapes

In de documentairereeks The Ted Bundy Tapes zie je hoe seriemoordenaar Ted Bundy te werk ging en hoe lang hij dat vrijwel ongestoord heeft kunnen doen. Uiteindelijk heeft hij 30 moorden bekend, maar waarschijnlijk heeft hij nog meer vrouwen vermoord. Ziek verhaal, ongelooflijk en héél erg eng. Vooral omdat Ted op het oog zo’n charmante man was. Bizar ook dat zoveel vrouwen hem kwamen ‘aanbidden’ tijdens de rechtszaken. Zoals wel vaker met de documentairereeksen op Netflix vind ik deze ook wel wat langgerekt, maar toch wel interessant genoeg om af te kijken.

Extremely Wicked, Shockingly Evil & Vile

Vlak na de documentairereeks keek ik de film. Wat een tegenvaller. Als je door de Ted Bundy Tapes wat er daadwerkelijk is voorgevallen, is het kijken van deze film geen pretje. Niet dat er niet goed geacteerd wordt, maar het verhaal is flinterdun, niet trouw aan de werkelijkheid en erg ongeloofwaardig, terwijl het dus gebaseerd is op een echt gebeurd verhaal. Het einde vond ik wel erg sterk, maar verder ben ik er niet echt wild van.

Baby Driver

Een van mijn favoriete films van het afgelopen jaar: Baby Driver. Baby Driver gaat over Baby, een jonge jongen die vluchtauto’s bestuurt voor criminelen. Tijdens zijn ‘werk’ luistert hij constant muziek omdat hij een gehoorprobleem heeft. Deze muziek is een constante factor in zijn leven en daardoor ook in de film. Hij ontmoet serveerster Debora en besluit dan te stoppen met zijn criminele werk, maar dat is niet zo makkelijk als hij zou willen.

Wat ik zo vet vind aan Baby Driver is de muziek en de scenes die op basis van de muziek in elkaar zijn gezet en gemonteerd. Elke scene is een klein kunstwerkje en sommige delen heb ik wel vijf, zes keer opnieuw gekeken omdat ik ze zó tof vond.

Daarnaast is het verhaal tof. Het is niet super diepgaand, maar het is wel een opmerkelijk verhaal waarbij je vanaf minuut één nieuwsgierig bent naar hoe dit precies in elkaar zit…

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.