Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Films & series Mei 2019

Wow, in mei keek ik voor mijn doen echt veel films en series. Met als absolute toppers Undercover en Dead To Me, twee series waar ik helemaal verslingerd aan was.

Leestijd

The OA

Eindelijk begon The OA weer! Deze nogal bijzondere serie eindigde vorig jaar met een knaller en ik was zo benieuwd naar het vervolg. Dat blijkt net zo vaag te zijn als seizoen 1, maar dat vind ik juist wel lekker. Wat een topserie. Ik kan vrij weinig zeggen omdat ik anders iets verklap voor mensen die seizoen één nog niet hebben gezien, maar ik kan wel zeggen dat het allemaal lekker raar blijft en dat je niet echt kan voorspellen wat er allemaal gebeurt. Wel lekker: nieuwe karakters in seizoen 2. 

Selling Sunset

Op Instagram zag ik Selling Sunset al een paar keer voorbij komen: het werd getipt als ‘The Hills, maar dan volwassener’. Vroeger was ik verslaafd aan The Hills, dus ik besloot Selling Sunset eens te gaan kijken. Het gaat over een makelaarskantoor in Los Angeles, The Oppenheim Group, en er komt een nieuw meisje werken, Chrishell. Belandt in een hechte groep collega’s die ook elkaars vrienden zijn – en ook nogal sterkte persoonlijkheden. Het is inderdaad The Hills maar dan volwassener, en ik was er meteen weg van. Je ziet de meest waanzinnige huizen in Los Angeles voorbij komen (want The Oppenheim Group verkoopt huizen tot ongeveer 40 miljoen dollar) en daarnaast is er aardig wat drama tussen de vrouwen. Smullen. En: het is niet gescript. Het kantoor bestaat echt en de mensen in de serie werken er ook echt. Ik volg ze nu allemaal op Instagram en daar gaat de serie eigenlijk gewoon door, haha. Ik kan niet wachten op een tweede seizoen!

Streetfood

In het verlengde van Chef’s Table maakte Netflix de serie Streetfood. In verschillende afleveringen wordt je meegenomen naar allerlei grote streetfoodsteden en daar maak je kennis met een goede streetfoodchef. Geen chique restaurants, geen verfijnde gerechten die met pincetten in elkaar worden gezet, maar écht straateten. Maar dan héél goed. Het water loopt me in de mond, ik word aangestoken met de passie van de chefs en bij elke aflevering denk ik: ‘Daar wil ik heen!’ Soms een tikje dramatisch, net als hoe Netflix dat met Chef’s Table deed, maar verder vind ik het fantastisch.

Instant Hotel

Na Selling Sunset werd Instant Hotel me aangeraden. Ook een realityserie, maar dan héél anders. In Instant Hotel strijden vijf koppels met elkaar om het beste ‘Instant Hotel’. Alle vijf hebben ze in Australie een AirBnB en in elke afleveringen gaan ze bij elkaar op bezoek om hun ‘instant hotel’ te beoordelen. Het is heerlijk, want elk verblijf is weer totaal anders en de stellen zijn ook uitersten. Dat leidt regelmatig tot gekibbel en geroddel en stiekem is dat natuurlijk heel leuk om naar te kijken.

Taal is zeg maar echt mijn ding

In het vliegtuig geef ik de Nederlandse film Taal is zeg maar echt mijn ding, geïnspireerd op het gelijknamige boek van Paulien Cornelisse. Typische Nederlandse chickflick. Zo’n feelgood film met een liefdesverhaal waarvan je vanaf de eerste vijf minuten al weet hoe het af gaat lopen. Toch leuk, doordat Anne een obsessie voor taal heeft en dat is een rode draad door haar leven en relaties. Gewoon een leuke film die zeker geen must-se is, maar zeker wel vermakelijk. 

Undercover

Oh wauw. De winnaar van deze maand is absoluut Undercover. Undercover is een Nederlands-Vlaamse serie over drugsbaas Ferry Bouman. Ferry is een hele enge en tegelijkertijd grappige vent, met een dikke bierbuik en vet achterovergekamd haar. Verdient miljoenen met de productie en verkoop van XTC vanuit Limburg, vanaf de camping, met natuurlijk een trouwe groep partners. Undercoveragenten Bob en Kim gaan in de stacavaran naast die van Ferry op de camping wonen om daar hun werk te doen. Daniëlle, de vrouw van Ferry is mijn favoriete personage. Vooral heel lief en naïef, een tikkie dom, maar zo grappig, zo Limburgs, zo plat en een beetje ordinair. Bob en Kim weten langzaam maar zeker dichtbij Ferry en Danielle te komen, maar uiteraard worden de zaakjes al snel gevaarlijk. En daardoor retespannend.
Ik vind Undercover fantastisch. De kneuterige taferelen op de camping. De totaal verschillende ‘Bob’ en ‘Kim’, angstaanjagende Ferry die tegelijkertijd hilarisch is en Daniëlle, die vooral heel graag een goede vriendin wil. Kan jij wel raden wie dat wordt… 

Brené Brown: The Call to Courage

In het vliegtuig terug naar Amsterdam keek ik Brené Brown: the Call to Courage. Onderzoekshoogleraar Brené doet onderzoek naar schaamte, kwetsbaarheid en moed. Ik heb al haar boeken gelezen en ben groot fan, ik heb zoveel geleerd van haar. Deze talk van haar borduurt voort op haar boeken en is doorspekt met verhalen, anekdotes, kwetsbaarheid en een heleboel humor. Wat is zij grappig! Ik vond het heerlijk om te kijken. Voor mij zaten er geen nieuwe eye openers in omdat ik haar boeken heb gelezen, maar nog steeds is het erg leuk en inspirerend om te zien.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.