Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Films & series april 2019

Volgens mij moet ik elke maand een ‘films & series’ blog gaan schrijven, net als over boeken… Want ik heb alweer genoeg materiaal verzameld voor een nieuwe update! Ik keek in april vier verschillende films en series. Met als favoriet Russian Doll en als grote guilty pleasure natuurlijk Temptation Island.

Leestijd

Dirty John: The Dirty Truth

Nadat ik de serie Dirty John keek, wilde ik ook graag de documentaire zien. Dirty John is namelijk een waargebeurd verhaal over een seriemanipulator, John Meehan. Ik kreeg ook veel tips over de podcast, die moet ik misschien ook maar gaan luisteren, ik raak aardig geobsedeerd door dit verhaal… In de documentaire zie je de echte beelden en de echte verhalen over John en wat voor ravage hij aanrichtte, niet alleen bij Debra en haar gezin, maar ook bij andere vrouwen en zelfs zijn eigen familie. Ik vond het heel interessant om na de serie te zien wat er nu precies allemaal echt gebeurd is, en welke dingen zijn geromantiseerd of aangedikt. Het blijft bizar dat dit verhaal echt gebeurd is.

The Disappearance of Madeleine McCann

Iedereen heeft natuurlijk weleens van Madeleine McCann gehoord: het Britse meisje dat vermist raakte op vakantie in Portugal en nog steeds niet gevonden is. In The Disappearance of Madeleine McCann volg je het hele verhaal: vanaf het moment dat ze vermist raakte tijdens een vakantie in Praia da Luz, Portugal. Je ziet alle kanten van de vermissing en de zaak en de rare wendingen die het neemt. Het is natuurlijk een bizar verhaal, ook omdat het zo’n enorme mediahype wordt en de ouders van Maddie totaal geleefd worden door de media. De media, die zich op een bepaald moment ook tegen ze keert.

Het is een verschrikkelijk verhaal dat in deze documentairereeks helder wordt neergezet. Veel mensen komen aan het woord (de ouders van Madeleine zelf niet), van politie tot vrienden van de ouders van Madeleine, andere vakantiegangers, PR-mensen, advocaten, journalisten… Je wordt meegenomen in de horrorachtbaan van deze zaak en ik kon niet anders dan me constant verschrikkelijk voelen voor Kate en Gerry, haar ouders. En dan het idee dat ze nog altijd niet terecht is…

Temptation Island

Sinds Temptation Island 2018 ben ik totaal fan. Echt compleet geobsedeerd. Ik volg alle deelnemers op Instagram (en wow, daar gebeurt meer dan in de afleveringen op televisie) en elke week weer kijk ik uit naar de donderdagavond. Ik kan echt genieten van al die verschillende mensen met hun eigenaardigheden (ik ben groot fan van Sidney en Demi) en dit concept is gewoon zo fout dat het goed is. Nu is dit seizoen wel een tikkeltje saai maar stiekem vind ik dat ook wel weer mooi, je ziet gewoon hoe ze in de montage het toch spannend willen laten lijken en dat de cliffhangers altijd mooier lijken dan ze zijn.

Russian Doll

We sluiten af met de winnaar: de serie Russian Doll. Wat een fantastische serie. Ten eerste al door de actrice, Natasha Lyonne. Orange is the new black kijkers herkennen haar natuurlijk meteen. Ik vind haar zo’n goede actrice en ze zet in Russian Doll ook een prachtig type neer. Nadia is een kettingrokende, zelfdestructieve, grof gebekte dame die altijd in het zwart gehuld is en gewoon altijd lekker zegt wat ze denkt. Of je dat nou leuk vindt of niet. En oh ja, ze zit in een tijdslus: elke dag gaat ze dood en elke dag staat ze opnieuw in het toilet van haar appartement, op haar eigen verjaardagsfeestje. Hoe ze doodgaat, verschilt elke keer. De ene keer wordt ze aangereden, dan valt ze van de trap of de lift waar ze instaat gaat plotseling kapot. Na een tijdje ziet ze het aankomen en gaat ze voorzichtiger doen (zo vermijdt ze de trap in haar appartement omdat ze bang is er weer vanaf te vallen). Maar dood gaat ze hoe dan ook. En daarna staat ze weer in de badkamer op haar eigen feestje. Waarom en hoe, is onduidelijk, en het duurt vrij lang voordat het wel duidelijker wordt, voor zowel haar als de kijker. Ik zeg niks, ik wil niks verklappen, maar de serie wordt steeds gelaagder naarmate de afleveringen verstrijken.

Heerlijk ook dat de afleveringen nog geen halfuur duren. Ik heb vaak geen geduld voor series die per aflevering een uur van je tijd in beslag nemen, 25 minuten is perfect, en ik word ook elke keer verrast door het einde. En het liedje, Gotta Get Up van Harry Nilsson, dat elke keer opnieuw speelt als Nadia haar nieuwe dag begint in de badkamer, zit voor altijd vast in mijn hoofd. Absolute aanrader, deze serie. Mijn grootste favoriet op seriegebied sinds tijden!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.