Films en series najaar 2019 deel 2

Ik keek dus echt veel films en series in het najaar van 2019 en vandaag deel ik het tweede deel hiervan met je! Ik bespreek onder andere Once Upon a Time in Hollywood, Ma, You, The End of The F***ing World en The Lion King.

Leestijd

The Good Place seizoen 4

Ik had even wat moeite om door het vierde seizoen te komen van The Good Place. The Good Place gaat over het leven na de dood, oftewel ‘The Good Place’ of ‘The Bad Place’. In het laatste seizoen vind ik het allemaal nog heel wat verder gezocht dan in de eerdere seizoenen. Ik ga er niet al te diep op in omdat ik niks wil verklappen, maar het gaat nog steeds over The Good Place en The Bad Place, maar dan met nogal wat omwegen en gedoe. Uiteindelijk heb ik het wel uitgekeken, maar het is denk ik goed dat dit het laatste seizoen is. Het voelt voor mij een beetje uitgemolken en alle concepten die in seizoen vier aan bod komen, zijn eerder in de serie ook al behandeld. Op zich leuk, maar eigenlijk niet helemaal de moeite meer waard, terwijl ik de eerste drie seizoenen wel heel tof vond.

After Life

After Life is een serie van Ricky Gervais waar hij zelf ook de hoofdrol in speelt. Tony (Ricky Gervais) heeft zijn vrouw verloren aan kanker en hij ziet het zelf niet bepaald meer zitten. Hij heeft eigenlijk al besloten dat ‘ie zelfmoord gaat plegen, maar goed, voor dat zover is sleept hij zichzelf door het leven. Hij probeerde het eens, maar toen zag hij dat zijn hond honger had en toen deed hij het toch maar niet. Op de krantenredactie waar hij werkt (waar zijn baas familie van hem is) is hij niet bepaald het zonnetje in huis en neemt hij iedereen mee in zijn zware humeur.
De serie is zwartgallig maar óók grappig (dat kan niet anders met Ricky Gervais) en op zijn eigen manier vindt Tony weer redenen om te leven. Het is niet zo’n standaard verhaal waarin er een ‘gebeurtenis’ is waardoor alles ineens weer rooskleurig is (lees: een nieuwe liefde, cliché cliché), en juist daarom is dit zo’n verfrissende serie. Keihard, ontroerend en ook grappig.

The Lion King

Ik keek eindelijk de nieuwe Lion King! De tekenfilmversie was de allereerste film die ik als kind in de bioscoop keek. Vet spannend. Nu keek ik de nieuwe 3D versie thuis op de bank. En ik heb 928 keer gehuild. Mijn hemel wat een drama allemaal.

Ik vind de nieuwe Lion King fantastisch gemaakt. Het is het grootste deel van de tijd alsof je naar een natuurfilm kijkt. Het is zó levensecht.
En daar zit meteen wat ik er lastig aan vind. Want een pratende cartoonleeuw gaat er mentaal wel in, maar een pratende levensechte leeuw is toch een beetje gek. Na een halfuurtje ben je daar wel aan gewend, maar toch. Daarnaast vind ik de voice acting niet overal even goed en merk je dat ze met deze film vooral op fantastische zangers en zangeressen hebben gemikt en niet per se op hele goede acteurs.

Toch heb ik genoten van deze film. Waanzinnig mooi gemaakt en heel ontroerend.

The End of the F***ing World seizoen 2

Vorig jaar keek ik het eerste seizoen van The End of the F***ing World en nu was het tijd voor seizoen twee. Ik zal niet teveel details over de verhaallijn vertellen, zodat er geen spoilers zijn. Maar oh man wat is dit triest allemaal. En wat is Alyssa nog meer onuitstaanbaar dan in het eerste seizoen.
Ik weet niet of ik het heel erg leuk vond. Het was hier en daar grappig en ook zeker hier en daar spannend, maar ik vond het meer van hetzelfde van het eerste seizoen. Het kabbelt een beetje voort. Na het nogal heftige einde van seizoen 1 keek ik er echt naar uit, maar het voelt voor mij alsof het niet per se nodig was dat dit seizoen er nog is gekomen.

Ma

We hadden weer eens zin in een lekkere horror. Dat werd ‘Ma’. Sue Ann is een alleenstaande wat oudere dame die een pestverleden heeft. Als ze op een dag bij een tankstation van een groepje tieners de vraag krijgt of ze wat flessen drank voor ze wilt kopen, doet ze dat. Al snel nodigt ze ze bij haar thuis uit en ‘Ma’ wordt vrienden met de tieners. Maar al snel blijkt dat Ma niet zo vriendelijk is als ze lijkt.

Prachtig, deze film. Niet omdat het de beste film ooit gemaakt is, maar omdat ik de ontwikkeling heerlijk vind. Sue Ann lijkt zo’n lieve, vriendelijke vrouw, maar je wéét dat de shit heel snel down gaat. En het is wachten op dat moment. Wanneer gaat het mis? Ik vind het geheel vrij geloofwaardig neergezet, al vind ik het einde net een tikje te extreem. Lekkere horror die eng is, maar waar niet teveel schrikmomenten in zitten. Lekkere spanningsboog.

Once Upon a Time in Hollywood

In korte tijd keek ik Once Upon a Time in Hollywood twee keer. Een keer in het vliegtuig. Die eerste keer liet me een beetje onthutst achter. Ik snapte er niks van. Dus thuis keek ik hem nog een keer. Toen snapte ik er nog steeds niet superveel van. Maar op een betere manier dan de eerste keer. In het vliegtuig wordt je toch wat afgeleid en kijk je niet volledig gefocust, thuis kon ik er helemaal in opgaan en alle belangrijke details opmerken.

Once Upon a Time in Hollywood gaat over acteur Rick Dalton (Leonordo DiCaprio) en zijn stuntman Cliff Booth (Brad Pitt). Rick is een groot acteur, vooral in westerns, maar het lijkt hem niet te lukken een echte filmster te worden. In de film volg je de vriendschap tussen twee ouder wordende mannen, Rick en zijn stuntman Cliff, voor wie er eigenlijk steeds minder werk is.

Het is best lastig om als ‘niet-filmkenner’ iets zinnigs te zeggen over zo’n waanzinnige Tarantino film, maar ik zal je gewoon mijn persoonlijke mening geven.
Ik vond het waanzinnig. Grotesk. Overdreven. Met zoveel kleine details waar je echt goed voor wilt gaan zitten. De drama van Dalton, de trouwheid van Cliff, de vriendschap tussen de twee. Een van de naarste moordzaken uit Hollywood die wordt uitgelicht en de ‘traagheid’ van de film en dat ‘ie dan toch lekker blijft om naar te kijken.
Er gebeurt heel veel en weinig tegelijk en de meeste shots zijn heerlijk om gewoon van te genieten.
Supervette film die me ook de tweede keer wat verward achterliet (zo van ‘Holy shit wat gebeurde er nou net allemaal?’) en waar ik heel erg van genoten heb.

Oh ja, en Brad Pitt en Leonardo DiCaprio als hoofdrolspelers in één film?
Sowieso een reden om het te gaan kijken.

You seizoen 2

Op tweede kerstdag kwam het tweede seizoen van You uit. Ohhh, heerlijk.

You gaat over Joe. Een hele charmante, grappige, knappe en lieve jongen. Beetje jammer alleen dat hij een stalker en moordenaar is. In seizoen één vind ik hem wat over the top, echt een evil karakter. In seizoen twee neemt verhuist hij en neemt hij zich voor om het dit keer echt beter te doen. Geen stalking meer. Geen moorden meer.

Ik vind Joe geloofwaardiger en leuker in seizoen 2. Het hele verhaal wordt iets geloofwaardiger ook. Niet dat hij nu ineens een fantastische gast is… Maar dat maakt het juist ook zo leuk. Heerlijke serie. En nu wachten op seizoen 3…


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

14 reacties
 1. Saskia

  Kijk je ook nog wel eens gewoon tv, en dan bedoel ik niet een beetje zappen maar echt gericht kijken? Zo ja, kun je daar een blog overschrijven 😊

  • Cynthia Schultz

   Nee eigenlijk niet, op Wie Is de Mol en Heel Holland Bakt na!

 2. Chris

  Ah, ik ben After Life nu aant kijken! Gek op Ricky Gervais en vind deze serie ook echt sterk. En Once Upon a Time in Hollywood… pfiewww wat een film! Fantastisch! Moet ‘m ook echt nog een keer zien om alles goed te kunnen verwerken denk ik!

 3. Alida

  Ik vond Ma een beetje tegenvallen, had hem wel wat spannender verwacht. End of the fuckin world keek gewoon lekker weg, 2e seizoen was idd wat overbodig maar zeker vermakelijk. Once upon a time in Hollywood vind ik geweldig. Heb hem daarom ook 2x gekeken. Ben sowieso al fan van Tarantino, maar deze film eindigt wel in mijn top 3 van zijn gemaakte films.

 4. Lucinda

  Als aanrader zou ik ook nog willen meegeven de ‘Chilling adventures of Sabrina’. zo’n enorm gave serie die wij echt verslonden hebben. Verslind tegenwoordig ook serie naar serie op Netflix en Amazon Prime en zaterdag weer heerlijk even naar Zwolle naar de bios voor een filmpje.

 5. Caroline

  “A fall from Grace” film op Netflix is ook echt een aanrader.

 6. Ingrid

  Wat ik heel erg goed vond aan Once upon a time in Hollywood is dat de hoofdrolspelers beiden heel anders omgaan met het afnemen van hun populariteit. De ene hoofdpersoon is enorm gestrest en perfectionistisch en gaat richting een zenuwinzinking, de andere hoofdpersoon is heel relaxed en laat het over hem heenkomen. Dat gaf naar mijn mening diepgang aan de film en de vriendschap kreeg hierdoor een interessante dynamiek.

 7. Jessica J.

  After Life vond ik ook geweldig goed. En The Lion King moet wil ik ook nog steeds kijken, al ben ik bang dat de film m’n verwachtingen niet waarmaakt. Blijft risky met zo’n klassieker …

 8. Jose

  Ik vond Once upon a time in Hollywood een prachtige film. Maar ik denk dat het leuker is, als je de geschiedenis erachter kent. In de jaren 60 is de vrouw (Sharon Tate) van regisseur Roman Polanski vermoord door de sekte van Charles Manson, terwijl ze hoogzwanger was. Sektes en hippies werden toen niet als iets raars of gevaarlijk gezien, en dit veranderde dat hele beeld, omdat de moord echt gruwelijk was. Wat ik zelf uit de film haalde is dat Quentin Tarantino hier zijn geschiedenis ‘herschrijft’ met een andere afloop (ik verklap niks). Ik vond het zelf daarom des te aangrijpender, omdat het om een echte gebeurtenis gaat die hij vanuit een ander perspectief opeens heel anders laat eindigen.

  • femke

   Zijn er echt mensen die deze geschiedenis niet kennen? Nouja, ik ben al 40 jaar, dus misschien weet de jongere generatie niets van Charles Manson? Hoe dan ook, geweldige film!

  • Heleen

   Joh echt iedereen kent dit verhaal hahahaha.
   Overigens vind ik dat je hiermee al véél te veel over de film vertelt. Niet tof.

 9. Marloes

  Jaaa You was echt zo goed! Ik wacht op seizoen 3 maar dat duurt helaas nog even!

 10. Ilona

  Bedankt voor de horrorfilm tip! Ik ben dol op horror, maar kan echt tegen die schrikmomenten op zien. Ik veer dan echt op waardoor mijn vriend en katten weer enorm van mij schrikken. Deze horror lijkt me heel leuk met acceptabele schrikmomenten!

  After Life doet me herinneren aan Richard says Goodbye met Johnny Depp. Misschien vind je deze ook leuk als je van Johnny Depp houdt, een tikje humor en een kleine traan. Richard says Goodbye gaat niet diep in op inhoud dus daarvoor moet je hem niet kijken. Wel is het een vermakelijke lieve film.

 11. Tineke

  Ik ben vooral erg benieuwd naar Ma en naar de Lion King.