Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Favorieten van juli 2018

Het is alweer augustus! En dus is het tijd om mijn favorieten van juli met je door te nemen. Wat was mijn favoriete boek, film, maaltijd, dag en wijn? Dit en meer bespreek ik met je.

Leestijd

Favoriete boek

Je kon al in mijn artikel over mijn boeken van juli lezen dat het geen fantastische leesmaand was. Uit deze vier boeken wil ik dan dus ook niet kiezen. Een ander boek waar ik heel veel tijd aan besteed heb in juli was mijn lesboek van WSET Level 3, de wijnopleiding waar ik in september mee begin. Wat een fantastisch boek, echt een schat aan informatie. Ik heb hem nog lang niet ‘uit’ (ik doe pas examen in december), dus ik ga nog heel wat uurtjes doorbrengen met dit boek.

Favoriete serie/aflevering/film

Ondanks het prachtige weer van juli heb ik wat meer films en series gekeken dan normaal. Mijn favoriete film was denk ik The Babadook. Deze horrorfilm gaat over een alleenstaande moeder en haar zoon. Hij is doodsbang voor een zogenaamd monster in hun huis, en zij probeert hem telkens weer gerust te stellen. Ze wordt bijna letterlijk gek van hem: ze heeft bijna geen nachtrust en is constant bezig hem te bewijzen dat er geen monster is. Maar al snel ontdekt ze dat hij misschien toch gelijk heeft.

Het klinkt als een cliché horror, maar ik vond de symboliek in deze film echt heel gaaf en het was ook gewoon écht doodeng. De spanning bouwt zicht fantastisch op en het ‘monster’ is angstaanjagend.

Favoriete beautyproduct

Nog net in juli kocht ik op het vliegveld in Oslo het Urban Decay Naked Heat Palette. Ik zag hem liggen en was meteen verliefd. Mijn naam staat hierop! Wat een prachtige kleuren, ze passen precies bij mij. Het palet is ook nog eens héél mooi vormgegeven en de pigmentatie is geweldig. Review komt eraan!

Favoriete muziek

In juli luisterde ik nauwelijks naar muziek. Ik luister meestal alleen in de auto muziek, en in juli zat ik nauwelijks in de auto. Dus: geen favoriete muziek in juli.

Favoriete maaltijd

Dat was zonder twijfel onze avond bij ’t Nonnetje in Harderwijk. Van Willem kreeg ik dit etentje cadeau voor mijn verjaardag, en het was een waanzinnige, onvergetelijke avond. De plek (we zaten heerlijk buiten op het terras), het te gekke eten, de wijnen, de gastvrijheid… Het was boven verwachting en we hebben er ontzettend van genoten. Je kan mijn hele review van deze avond hier lezen.

Favoriete gadget

Al een hele tijd aasde ik op de iPhone X. Die camera… Toen ik laatst bij mijn schoonzus en zwager was en ik met zijn iPhone X bezig was en foto’s maakte, hakte ik na maanden twijfelen eindelijk de knoop door en bestelde ik hem. Ik ben er zó blij mee, hij is razendsnel en de foto’s zijn helemaal fantastisch. Ik heb heel wat uurtjes doorgebracht in juli met mijn nieuwe telefoon!

Favoriete dag

Dat is tijdens ons Zweden-tripje geweest. Willem en ik mochten samen een kleine roadtrip door Värmland in Zweden doen, op uitnodiging van Visit Sweden. Dat was waanzinnig en daar lees je binnenkort meer over. Ik denk dat onze tweede dag daar wel mijn favoriete dag van juli was. We werden wakker in een prachtig hotel in de natuur, aten een heerlijk ontbijt, maakten een wandeling langs het water, bezochten een te gek museum/restaurant in Borgvik, wandelden nog een beetje langs een meer, ontmoetten elanden en gingen ’s avonds eten en slapen in weer een mooi hotel aan weer een ander meer. Het was zo’n prachtige dag met mooi weer, veel groen en natuur, meren, lekker eten…

Favoriete wijn

Mijn favoriete wijn van juli was een Amerikaanse Chardonnay die ik kocht in Zweden bij de Systembolaget, de enige drankenwinkel in het land. Het was de Buena Vista Chardonnay uit 2015, uit Sonoma in Californië, VS. Het is zo’n Chardonnay die houtrijping heeft gehad, en hij smaakt heel vol en krachtig, boterig, naar citroenmeringuecheesecake (ja, echt!), vlierbloesem, citroenschil, karamel, gebakken appel… Dat klinkt toch hemels? Nou, dat was het ook.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.