Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Favo podcasts – update 2022

Ik heb een hele tijd terug wel een artikel geschreven over wat podcasts die ik leuk vond maar het is tijd voor een update! Ik loop ze met je langs.

Leestijd

Marc-Marie & Aaf Vinden Iets

Ik vind dit wel zó’n gezellige podcast! Marc-Marie en Aaf Brandt Corstius hebben samen een podcast even tevens ook een Instagram kanaal dat daar aan gelinkt is. Ik luister het heel graag, met name omdat het niet zo diep inhoudelijk is. En nee, dat is geen sneer maar juist een compliment want het is zo lekker luchtig dat je het altijd wel kan luisteren. Ik voel me er oprecht fijn door, vrolijker. Ze nemen hun week door, hebben altijd een vast onderwerp van de week wat even besproken wordt en gaan ook altijd even een roddelblad doornemen. Gewoon echt leuk, goede humor en geen zwaarheid. Ze hebben beide ook zo lekker veel zelfspot. Ik moest laatst tijdens het sporten zo hardop lachen waardoor ik een gewicht bijna liet vallen dat ik boven mijn hoofd aan het tillen was haha.

Big Kid Problems

Dit is een podcast van een Amerikaanse uit Nashville die ook een gelijknamig Instagram account heeft. Oorspronkelijk kreeg ze succes op Twitter en daar is ze vanuit verder gaan bouwen. Op Instagram deelt ze vooral grappige meme’s en opmerkingen, humorische posts dus. In de podcast is ook veel humor maar daar gaat ze wel echt diep op onderwerpen in en daarbij is ze zelf ook niet bang om zich kwetsbaar op te stellen. Van manifestatie tot beleggingen tot trouwen tot vruchtbaarheid tot mental health, het krijgt allemaal een plekje. Ze nodigt leuke experts uit om met haar over het onderwerp te praten en ze stelt daarbij ook vaak de vragen die ik zou willen weten.

With Whit

Zoals jullie inmiddels misschien al eens voorbij hebben zien komen kijk ik kraag naar het Youtube kanaal van Whitney Port wie bekend werd ooit door haar deelname aan realityserie The Hills. In haar podcasts neemt ze hele échte onderwerpen op zich om over te praten en deelt daarbij ook echt haar eigen standpunt. Zo vertelt ze uitvoerig over hun IVF traject en haar miskramen maar ook over haar bedrijven die ze op heeft gezet of het huis dat ze aan het renoveren zijn als investeringsproject. Minder humor, en daarom luister ik dit niet altijd. Ik heb er niet altijd zin in haha. Ik kijk vooral of het onderwerp me aanspreekt en dan luister ik het ook altijd wel graag af.

Met z'n allen, de podcast van Gwen van Poorten

Niemand minder dan onze eigen Cynthia Schultz was hier onlangs te gast! Deze aflevering kwam op 3 mei online.
Gwen zit aan tafel met verschillende mensen en dan met name in de hoek van persoonlijke ontwikkeling en zelfhulp. Ze heeft hele interessante gasten die écht wat te vertellen hebben in hun expertisegebied. Ik leer echt dingen van deze podcast en Gwen vind ik heel empathisch en kan goed met iedereen praten. Ze stelt de juiste vragen en geeft de gasten ook echt goed het gevoel dat ze luistert, geeft hun daar mee het gevoel hun volledige verhaal te kunnen doen maar deelt tussendoor ook precies genoeg over zichzelf. Ja, top wel.

Zelfspotcast

Dit is een podcast van Jaap Reesema en Sander Schimmelpenninck die jeugdvrienden van elkaar zijn. Ze nemen hun leven en actualiteiten met elkaar door en maken vooral elkaar en zichzelf veel belachelijk. Ik luister deze eigenlijk vooral als ik de ander podcasts ‘op’ heb haha. Dat klinkt lullig, maar ik vind ze wel echt heel erg leuk maar de rest nog nét iets leuker haha!

Damn, Honey

Deze podcast leert mij heel veel over diversiteit, inclusiviteit en feminisme. Want, laten we eerlijk zijn, ik leef best wel in een witte privilege bubbel waardoor je sommige dingen gewoon niet zo echt tot je neemt. Terwijl ik dat wel echt wil. Ik wil daar niet op achter lopen en ik wil anderen ook kunnen wijzen op dit soort zaken om onze wereld voor íedereen leuker en toegankelijker te maken. Ook voelt het als een leuke vriendinnen club dat lekker kletst waarbij je lekker kan meeluisteren.


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)