Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

De leukste adventkalenders

Steeds meer bedrijven maken adventkalenders, van voordelig tot mega duur. Maar, allemaal met de claim dat er meer waarde ín zit dan dat je betaald. Ik zet de leukste (naar mijn mening) voor je op een rijtje.

Leestijd

Nou is het nadeel bij dit artikel dat ik geen foto’s mag plaatsen van de daadwerkelijke adventkalenders. Dit komt omdat ik geen rechten heb op die foto’s en dan zou ik Cynthia een boete kunnen bezorgen haha. Maar, ik zal ze allemaal linken en de meeste bedrijven zijn bedrijven die je waarschijnlijk wel kent. Via de link zie je natuurlijk gelijk hoe het eruit ziet, en in tekst vertel ik je vast wat de prijs is, wat ik kan zien aan inhoud en wat de totale waarde van de inhoud is!

Vorig jaar kocht ik een Rituals adventkalender en eentje met chocolade van Kinder én ik kreeg er eentje van Babor. Dit jaar is er nog niks met de post mee gekomen haha! Ik ben nog aan het rondkijken OF ik er eentje koop dit jaar. In ieder geval wel eentje met chocolaatjes hoor, vind het te leuk.

Ik hoop dat je mee kijkt 🙂

Dan begin ik er ook maar mee, met Rituals. Je vindt de kalenders als je hier klikt. 

Rituals heeft elk jaar twee varianten en dit jaar zelfs drie! Ze verkopen beide mega snel uit. Ik hoop dat wanneer jij dit artikel leest, ze er nog zijn!
Op de website van Rituals kun je ook de complete inhoud al zien, als je dat wil. Ik vind het zelf altijd wel leuk om het als verrassing te houden.

 1. €69,95 – 2D Advent Calendar.
  Ter waarde van €130,00, in de vorm van een Kerstboom met cadeautjes als een bodyscrub, een maskertje, een kaarsje, handcrème etc.
 2. €99,50 – 3D Advent Calendar
  Ter waarde van €160,00 en ook in de vorm van een Kerstboom maar dan met mooie gouden cadeautjes er aan vast gemaakt. Hij ziet er onwijs leuk uit en past ook goed bij de Kerstsfeer in huis om neer te zetten. Hier zitten dezelfde soort cadeautjes in maar dan luxer en groter. Bijvoorbeeld ook een mini geurstokjes en roomspray.
 3. €149,50 – Premium Advent Calendar.
  Ter waarde van €250,00 dus met het grootste ‘voordeel’. Deze heeft dezelfde vorm als de tweede maar is dan goudkleurig. De inhoud hiervan is nog luxer met bijvoorbeeld vier geurkaarsen, een autoparfum en een aantal geurstokjes.

De Bijenkorf heeft twee hele leuke kalenders van eigen hand. Het is begin oktober als ik dit schrijf en helaas is er toch al eentje uitverkocht. Ik vertel je er toch even over, misschien wil je volgend jaar in de digitale wachtrij liggen!

 1. de Bijenkorf Beauty-adventkalender – €129,00
  Deze heeft, of nou ja had, een waarde van €500,00. Oke, damn. Ik snap dat hij uitverkocht is! Het is een mooi oud roze kartonnen ladekastje met allerlei beautyproducten van goede merken zoals Paula’s Choice, Pixi, Nars en Balmain. Je kan hem hier nog even bekijken om jezelf te pijnigen dat ik te laat was met je hierop wijzen haha.
 2. Patisserie de Bijenkorf – €39,95
  Er staat niet bij welke waarde de inhoud heeft, maar het zijn 25 bonbons van, uiteraard, de patisserie afdeling van de Bijenkorf. Wederom een prachtig oud roze kartonnen ladekastje. Zo gezellig… elke dag een ander bonbonnetje bij de thee. Ik wil hem haha! Je vindt hem hier. 

Voor de beauty liefhebber die het wat voordeliger wil, is er Essence. Zij hebben dit jaar ook weer een leuke adventkalender voor maar €25,99. Deze zit vol met 21 full size producten en 3 mini nagellakjes. Ik zie geen totale waarde van de inhoud, maar ik kan wel zien dat er onder andere lipsticks, poeder en oogmaskers in zitten.
Je vindt deze kalender hier.


Voor de parfum liefhebber is daar Jo Malone. Oh mijn HEMEL wat zou ik deze kalender graag kopen maar ik vind het gewoon TE veel geld, ook al is de waarde echt wel hoger want je betaald per cadeautje ‘maar’ €16,46. De kalender koop je voor €395,00 dus. Een smak. Maar daar krijg je elke dag een geurtraktatie voor. De geuren van Jo Malone zijn gewoon ONTZETTEND lekker. Parfums, geurkaarsen en huisparfums maken de inhoud van deze chique doos met twee verdiepingen. Love it, je vindt hem hier. 


Dan een verrassende in dit rijtje: Easytoys! Ook zij maken een hele goede deal want hun ‘The Naughty And Nice Adventskalender 2022 kost €129,99 en heeft een waarde van €500,00!
Deze kalender is een mooi donkergroen drie luik met gouden details, waarin allerlei laatjes zitten met de cadeautjes erin. Hij zit vol sexy toys en accessoires voor zowel hem, haar en ons. Aldus Easytoys. Je vindt de kalender hier! 

Wie is er nou niet gek op Tony’s Chocolonely? En wat is er nou beter dan een kalender vol met Tony’s Chocolonely chocolade. Ja oke, een Jo Malone kalender haha maar die moet ik even vergeten nu. Chocola. Lekker.
Deze kalender, in de bekende huisstijl, van €14,49 geeft je elke dag een ander smaakje. Je vindt hem hier. 


My Jewellery heeft dit jaar ook een adventkalender, maar dan met maar 10 cadeautjes. Ik weet niet of we het dan eigenlijk wel een adventkalender mogen noemen want ja, advent is 24 dagen!
Maar, sieraden kun je natuurlijk niet kleiner maken of minder luxe. Sieraden zijn sieraden. En bij My Jewellery zijn ze allemaal van roestvrijstaal, waardoor ze niet verkleuren. Ik denk dat ze denken dat hij anders te duur zal worden voor het grote publiek, dus ze komen met een adventkalender met 10 cadeautjes. Hij kost €69,99 en heeft een waarde van €165,90. Het zit niet in een kalendervorm zoals de anderen, maar je krijgt gewoon 10 ingepakte cadeautjes die je los onder de Kerstboom kan leggen. Fun fact: je kan aangeven of je zilver of goud wilt. Slim! Je vindt deze ‘kalender’ hier. 

 


Dan eentje uit de interieurhoek. Riviera Maison heeft een hele mooie grote witte, met donkerblauwe doos als adventkalender, deze klap je open en daarin vind je 24 cadeautjes. De kalender kost €189,00 en heeft een waarde van €279,00. Ik kan niet precies zien wat er in zit maar ze hinten vooral op woonaccessoires in de Kerstsfeer. Als je hier gek op bent, is dit een leuke! Je vindt deze hier. 

Biertjes maken ook uitstekende adventkalenders! Elke dag een ander speciaalbiertje, moet kunnen in december haha! De twee die als eerste naar voren komen zijn:

Ook heb ik gelezen dat Aldi met een speciaalbier kalender uit gaat komen, of al uit is gekomen en online kun je echt onwijs veel van dit soort opties vinden.


Voor de nagellak liefhebber komt O.P.I met een kleurrijke doos met 24 nagellakjes voor €66,95. Deze kun je hier vinden. 


Tot slot, er zijn natuurlijk onwijs veel verschillende soorten te vinden. Je hebt bij de Action bijvoorbeeld ook Barbie adventkalenders voor kinderen, bij de supermarkt kalenders met chocolade van bijvoorbeeld Kinder of Lindt of kalenders met snoep.
Ik ben er gek op. Ik ben gewoon gek op een mini verrassing elke dag, ook al is het niet perse iets wat je zelf zou kopen. Je leert op die manier ook nieuwe producten kennen.

Ik koop dit jaar geen dure kalender, maar eentje met chocolaatjes gaat er zeker nog wel komen.

Ook een leuke tip; je kan ook zelf een adventkalender voor iemand maken! Bij Sostrene Grene heb je bijvoorbeeld leuke verpakkingen met de nummers 1 tm 24. Andere webshops hebben ook opties, maar soms loopt alleen de verpakking dan al behoorlijk in de papieren. Je kan er ook gewoon met een stift een nummer op schrijven, dus laten we niet moeilijker doen dan nodig haha. Onwijs leuk om te doen, en zo kun je zelf bepalen wat je er in stopt voor iemand.

Hopelijk vond je het leuk om te lezen!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)