Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

De gekste beautybehandelingen

We zijn hier op cynthia.nl natuurlijk GEK op beauty, maar sommige dingen gaan ook ons te ver. Er zijn wereldwijd nog al wat gekke beauty behandelingen te vinden, ik zet een paar hele maffe voor je op een rijtje!

Leestijd

Even een kleine disclaimer:
Onderstaande behandelingen zijn niet geverifieerd op succes en/of gevaar. Ook weet ik niet van elke behandeling op welke plek je dit zou kunnen uitvoeren. Voor je een beauty behandeling uitvoert moet je zelf altijd even onderzoek doen en je goed inlezen in de plek waar je heen gaat, wie het uitvoert en wat ze dan exact met je gaan doen. De behandelingen die ik nu opnoem heb ik zelf niet geprobeerd. 

Vampire Facial
Wellicht is dit nog de minst cowntroverciele in dit rijtje want dit wordt ook gewoon in Nederland gedaan. Er wordt bloed afgenomen en hieruit wordt plasmarijk bloed gefilterd doormiddel van een centrifuge. Dit wordt dan weer geïnjecteerd voor verschillende doeleinden. Gezichtsverjonging, haaruitval, acne littekens en wondgenezing. Het is mij niet duidelijk of dit wetenschappelijk al is bewezen of dat dit zich baseert op alleen theorie. Sinds ik Kim Kardashian’s bloederige gezicht zag, blijft het toch een beetje gek.

(Stieren)sperma
Het schijnt dat er in het Verenigd Koninkrijk best wat mensen zijn die stierensperma gebruiken als een soort van haarmasker omdat het zo vol proteïnes zit. Ik vraag me af of dit wel zo werkt haha. Ik vond ook nog een video op Youtube van Tracy Kiss, een Youtuber die bekend werd omdat ze (mensen)sperma  gebruikt als gezichtsmasker…. Je vindt de video eventueel hier (wees gerust, het zijn geen pornografische beelden haha). Ze zegt dat haar gezicht er rustiger en zachter van wordt. Uhm… nou mij niet bellen in ieder geval!

Vogelpoep
Victoria Beckham heeft ooit gezegd gebruik te maken van dit … goedje…de uitwerpselen van Nachtegalen! Voordat jij jezelf zo’n vogel aanschaft voor thuis gebruik; na een kleine googleronde kom ik erachter dat het vooral gaat om guanine, een enzym dat de huid zacht en soepel maakt. Het zit in best een aantal cosmetische producten, maar er wordt dan wel gebruik gemaakt van een gesteriliseerde versie van de vogelpoep.

Snel op de teentjes getrapt
Je hebt er vast wel eens van gehoord dat mensen een rib laten weghalen zodat ze een smallere taille hebben. Ik had er zelf echter nog niet eerder van gehoord dat mensen een teen korter lieten maken of zelfs WEG laten halen zodat ze in smallere pumps passen. Meid, pak die sneaker!

Smokin’ hot
In China schijnt er een beautybehandeling te zijn waarbij ze een handdoek weken in alcohol en een speciaal goedje, die handdoek wikkelen ze je dan om je bakkes en dan steken ze de hele boel in de hens. WAT? Blijkbaar heb je daarna nog gewoon een hoofd over en zou het je huid ‘lekker’ activeren. Doe mij maar gewoon zo’n heet handdoekje uit de handdoekenverwarmer, danku.

Slakken
Slakkenslijm in cosmetica heb je vast wel eens voorbij zien komen. Maar denk niet dat de mogelijkheden daar stoppen. Nee hoor, als je wil kun jij in Thailand gewoon terecht voor een uurtje stoeien met slakken. Er worden gewoon meerdere slakken op je gezicht gezet die van de stress allerlei goedjes loslaten die onder andere flink wat anti-oxidanten bevatten. Ik eet persoonlijk liever een blauwe bes extra, het is goed met je.

Bloedzuigers
Alsof we nog niet genoeg hebben van alle vreemde dierengoedjes, zijn daar dan ook nog de bloedzuigers. Het zou stammen van de oude Egyptenaren en dit is dan een behandeling die ook in de Westerse geneeskunde zou worden ingezet bij verschillende dingen. Als een bloedzuiger zich in je vastbijt pakt hij namelijk een beetje van je bloed, en hun speeksel wordt dan naar binnen gewerkt. Hierdoor krijg je minder snel bloedstolsels en zal nieuw weefsel minder snel afstoten. Best wel bijzonder, maar ik hoop er nooit gebruik van te hoeven maken!

Bitchslap
In Thailand kun je ook terecht voor een flinke klap in het gezicht. Het schijnt een dure behandeling ook nog te zijn haha! Ze slaan je dan een tijdje in het gezicht op bepaalde manieren, wat rimpels tegen zou gaan.

Ik houd het voorlopig maar bij m’n crèmetjes haha, wat jij?! 


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)