Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Boeken van september

In mijn artikelen over de boeken die ik deze zomer las, had ik al een deel van de boeken van september meegenomen. Maar! Er zijn twee boeken die ik nog niet met je heb gedeeld en ik vind dat die ook wat aandacht verdienen, want ik vond ze beide he-le-maal geweldig en ik wil je ze (met heel veel klem) aanraden om te lezen of luisteren. Komen ze… (al kan je ze ook al op het plaatje zien, haha, mooie cliffhanger, not).

Leestijd

Maisie Hill - De cyclus strategie

Maisie Hill – De cyclus strategie

In De Cyclus Strategie laat bestsellerauteur Maisie Hill zien hoe het samenwerken met je hormonen je dagelijks leven kan veranderen. De Nederlandse editie van Period Power.

De bestseller De Cyclus Strategie van Maisie Hill leert je samenwerken met je hormonen. Het biedt een no-nonsense uitleg van wát er nu exact in je lichaam gebeurt elke maand en hoe je elke fase van je cyclus in je voordeel kan laten werken. Na het lezen van dit revolutionaire boek ervaar je je hormonen niet langer als een last maar als een kracht, en zal je je afvragen waarom niemand je dit eerder heeft verteld.

Je leert onder andere hoe:

– Je lichaam elke maand door verschillende fasen gaat en welke hormonen daarbij een rol spelen

– Je elke fase in je cyclus kunt zien als een seizoen: winter, lente, zomer en herfst, en hoe dat je denken verandert

– Je je maandelijkse krachten maximaliseert en je levensstijl kunt aanpassen aan je mindere dagen

Oké, ik heb hem nog niet hélemaal uit, maar ik ben er wel uit dat iedereen met een baarmoeder dit boek moet lezen. O mijn hemel, wat is dit interessant. Dit zou middelbare-school-verplichte-kost moeten zijn wat mij betreft.

Ik ben dit boek gaan lezen omdat ik half december ga stoppen met mijn endometriose medicatie. In overleg met mijn arts, niet zomaar zelf doen als je medicatie slikt, ga altijd in gesprek met je arts en ik weet ook nog niet hoe dit gaat uitpakken, dus gebruik me hiervoor alsjeblieft niet als voorbeeld 😉 Dat betekent dat ik – hopelijk – mijn cyclus weer terug ga krijgen en boy, dat is spannend, want ik word al zo’n tien jaar niet ongesteld. Eerst doordat ik de pil doorslikte, daarna door mijn endometriose medicatie.

En dus… wilde ik meer weten hierover. Hoe werkt dit in vredesnaam? Ik kreeg dit boek veel getipt en ja, wow. Dit is boeiend. Dit gaat over mijn lijf en ik wil dit allemaal weten! Het behandelt hoe een cyclus werkt, hoe ons lijf werkt, en ook hoe je zo kan leven dat je mét je cyclus werkt en niet er tégen. De schrijver ziet je cyclus als een periode waarin je 4 seizoenen doorgaat en dat je daar dus ook je werk en je leven op kan afstemmen. Als je wilt. Ik vind het ongelooflijk leerzaam en geniet erg van dit boek.

Je kan dit boek gratis luisteren op Storytel via mijn link, want je krijgt daar 30 dagen gratis (!). Je zit nergens aan vast en kan opzeggen wanneer je wilt.

 

Bianca Toeps - Deze autist ging naar Japan

Bianca Toeps – Deze autist ging naar Japan

‘Mijn “ik kan alles zelf”-mentaliteit heeft ook zo z’n nadelen, want bij het aanvragen van een visum kun je nu eenmaal niet alles zelf. Dus ik waagde me in een nieuw domein: het domein van uitbesteden. Niet in de laatste plaats omdat mijn Japans zich op dat moment beperkte tot het bestellen van een Matcha Tea Latte.’

Toen Bianca Toeps in 2008 voor het eerst in Japan was, wist ze het al: ‘Hier ga ik ooit wonen.’ Sinds kort heeft ze eindelijk haar micro-appartementje in Tokio, maar dat ging niet zonder slag of stoot.
In dit boek vind je geen levenswijsheden, opgehangen aan een Japans woord waar men in het Westen veel meer betekenis aan toedicht dan menig Japanner. Ook geen freakshow, want in tegenstelling tot wat je op tv ziet, zijn de meeste Japanners heel normaal. Wat dan wel?
‘Deze autist ging naar Japan’ is het inspirerende verhaal van een vrouw die op humoristische wijze vertelt over een verhuizing naar de andere kant van de wereld – naar een plek waar sommige dingen voor autisten misschien net iets beter werken. Behalve belastingzegels dan. En bankrekeningen. En faxen.

Auteur Bianca Toeps schreef eerder ‘Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit’, waarin ze uitlegt wat het betekent om autisme te hebben.

De andere boeken van Bianca Toeps heb ik met veel interesse (en ook wel een stuk herkenning) gelezen, en toen ik bij mijn uitgever op kantoor was en zag dat er een boek van Bianca uitkwam over Japan, móest ik die natuurlijk lezen. ‘Deze autist ging naar Japan’ gaat over Bianca, die naar Japan verhuist. En dat doe je niet zonder slag of stoot, zeker niet tijdens een coronapandemie. Ze vertelt heel open en kwetsbaar over het hele proces, alle worstelingen, en ook juist over haar liefde voor Japan. Ik vond het heerlijk om te lezen, óók omdat ik zelf in november naar Japan ga. Loved it.

Je kan dit boek vanaf 1 november gratis luisteren op Storytel. Ik zou ‘m vast op je favorietenlijstje zetten!

Dit boek heb ik gekregen van de uitgever.

Dit artikel bevat affiliate links.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.