Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Boeken van oktober

Oktober was niet zo’n hele beste maand qua lezen. Ik liep een beetje vast in een boek wat ik nu aan het lezen ben (De vrouw die met vuur speelde van Stieg Larsson) en ik wil hem per se uitlezen… Ik las deze maand ‘maar’ drie boeken, wat voor mij niet zoveel is, maar ik deel wel graag met je welke boeken dat dan waren.

Leestijd

Stieg Larsson - De vrouw die met vuur speelde

Stieg Larsson – De vrouw die met vuur speelde

Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist, en uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages én ze is een hacker van wereldklasse.

Drie moorden, één avond. De slachtoffers zijn twee journalisten die aan een publicatie over mensensmokkel werkten, en de voogd van Lisbeth Salander. Op het moordwapen worden de vingerafdrukken aangetroffen van Lisbeth. Het hele politieapparaat komt in beweging, maar Lisbeth is onvindbaar. Blomkvist, overtuigd van Lisbeths onschuld, gaat langzamerhand een verband zien tussen de drievoudige moord en het artikel in wording over vrouwenhandel. Dan wordt een vriendin van Lisbeth ontvoerd door een motorbende. Salander laat het aankomen op een bloedige confrontatie met de onzichtbare bendeleider, Zala, een bekende uit haar verleden …

In September las ik het eerste deel van de Milennium-trilogie en natuurlijk ging ik meteen door met deel twee. Hier had ik wat meer moeite mee, ik vond hem een stuk trager en ingewikkelder met veel informatiedumps. Het duurde dan ook weken voor ik hem uit had (tegenover vijf dagen bij deel één). Het blijft wel spannend, maar ik vond het wat te complex hier en daar en ook een tikje langdradig. Ik ga nu wel door met deel drie, maar ik moet me er wel een béétje toe zetten…

Klik hier voor het boek.

 

Taco Oosterkamp - Schaamteloos Delegeren

Taco Oosterkamp – Schaamteloos Delegeren

‘Ik kan het zelf beter.’ — ‘Ik kan het sneller.’ — ‘En ze doen het toch niet zoals ik het wil.’ Klinkt bekend? Delegeren is misschien wel de belangrijkste vaardigheid die moderne leiders, directeuren, managers en ondernemers nodig hebben. Maar er wordt nog veel mee geworsteld. Dat moet anders, want delegeren helpt om tijd vrij te maken. Tijd om te werken aan de groei van je impact, omzet en werkplezier. Bovendien helpt het om je team te professionaliseren. Wie schaamteloos gaat delegeren kan zijn eigen werktijd ook nog eens dramatisch inperken, goed voor de broodnodige balans tussen werk en privéleven.

Schaamteloos delegeren is geen droge kost, maar een heerlijk leesbaar managementboek voor op kantoor, in bed of aan het strand. Bestsellerauteur Taco Oosterkamp geeft veel praktische tips, maar legt ook uit welke methodes en concepten erachter zitten. En hij vertelt met smaak verhalen van zijn klanten en zichzelf.

Dit boek won ik tijdens een livedag van het bedrijfsgroeiprogramma van Taco waar ik in zit. En het is een superwaardevol boek. Sinds dit jaar ben ik steeds meer werk aan het uitbesteden en daar heb ik dus genoeg over te leren. Dit boek is heel praktisch en geeft handige tips om meer te delegeren. Maar ook het waarom komt aan bod. Voor mij zitten er grote eye openers in die ervoor hebben gezorgd dat ik nog meer ben gaan delegeren. Waardoor ik toe kom aan de dingen die ik goed kan en die ik ook nog eens echt heel erg leuk vind. En waar ik dus de meeste waarde in toevoeg.

Klik hier voor het boek.

Suh Yoon Lee & Jooyun Hong - The Having

Suh Yoon Lee & Jooyun Hong – The Having

In ‘The Having’ van Suh Yoon Lee en Jooyun Hong kom je erachter hoe je slapend rijk kunt worden. Als journalist Jooyun Hong op zoek gaat naar het geheim achter de rijkdom in haar land belandt ze onverwachts in de leer bij de mysterieuze goeroe van de Zuid-Koreaanse rich and famous: Suh Yoon Lee.

Wat ze van deze goeroe leert, verandert haar leven – ze wordt gelukkiger, vindt meer rust, en wordt rijker dan ze ooit had durven dromen. En zo rijk kun jij ook worden – zonder veel moeite. In ‘The Having’ delen goeroe en student deze baanbrekende methode om miljonair te worden.

Dit boek lag laatst op de mat, de uitgever stuurde het me op en ik was meteen benieuwd. Op een zaterdagochtend las ik hem in één keer uit.
Het is een zelfhulpboek, maar niet in de traditionele zin van het woord. Het is geschreven als een verhaal, het verhaal van Jooyun die ontmoetingen heeft met haar goeroe Suh Yoon. Daardoor leest het vlotjes en verhalend.

The Having gaat over ‘de manier om rijk te worden’. En in de basis komt het er op neer dat ‘Having’ inhoudt dat je mindful bent en geniet van de kleine dingen. Dat je heel bewust geniet van bijvoorbeeld een kop koffie, maar dat je ook geniet van het feit dat je die kan kopen. The Having gaat voor een deel over ‘money mindset’ en hoe je positief naar geld kan kijken. En hoe je positief kan kijken naar geld uitgeven. Geld uitgeven is voor veel mensen iets negatiefs, iets pijnlijks. Als je ‘Having’ beoefent, leer je het positief te zien. Elke maand je hypotheek en je rekeningen betalen is positief, want in ruil daarvoor leef je in een huis, kan je de verwarming aanzetten en heb je internet, waar je altijd van kan genieten.

Ik geloof er zelf sterk in dat een goede mindset de basis is van alles. Ook met geld. Als jij gelooft dat geld de bron is van al het kwaad en als je telkens als je geld uitgeeft een slecht gevoel krijgt, zal het ook veel lastiger zijn om geld in overvloed te hebben. Als je daarentegen positief naar geld kijkt, het uitgeven ervan als iets positiefs ziet en er over het algemeen een goede relatie met geld hebt, zal het makkelijker voor je zijn geld in overvloed te hebben.
Maar zó simpel is het natuurlijk niet. Dit boek zegt eigenlijk: als je ‘Having’ uitoefent, zal het geld naar je toestromen. Een voorbeeld in het boek is dat de schrijfster op een dag ineens duizenden euro’s terugkreeg van de belasting, door ‘Having’. Dat vind ik persoonlijk wat kort door de bocht. Ik denk dat het een combinatie is van mindset en actie. Op de bank zitten ‘Having’ uitoefenen gaat er wat mij betreft niet voor zorgen dat je rijk gaat worden.

De boodschap van het boek vind ik leerzaam en ik denk dat veel mensen hier baat bij hebben, ook omdat het niet alleen over geld gaat, maar over een algemene levenshouding: dankbaarheid en positiviteit.
Het is hier en daar wat te zweverig naar mijn zin, en ik vind het soms een beetje creepy hoe de schrijfster Jooyun Suh haar goeroe Yoon wel erg ophemelt en bijna verafgood.

Klik hier voor het boek.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.