Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Boeken van november 2019

Na een maand met weinig boeken, nu weer een maand met veel boeken! Niet zo gek, want ik was 10 dagen op Curacao waar ik veel gelezen heb. Eindelijk weer een ‘boeken van…’ om lekker in te duiken.

Leestijd

Stephen King - The Shining

Stephen King – The Shining

In De Shining is de nieuwe baan van Jack Torrance in het Overlook Hotel de perfecte kans voor hem om opnieuw te beginnen. Als conciërge in het dalseizoen van het sfeervolle oude hotel heeft hij genoeg tijd om zijn gezin weer te leren kennen en aan zijn manuscript te werken. Maar als de strenge winter begint, voelt de idyllische plaats wel heel verlaten… en heel sinister. En de enige die iets merkt van de vreemde en vreselijke krachten die zich verzamelen in het Overlook is Danny Torrance, een vijfjarige met een unieke gave.

Klik hier voor het e-book, klik hier voor het fysieke boek.

Dit boek wilde ik al tijden lezen, en nu deed ik het eindelijk. Wat een waanzinnig spannend boek. Dit ging onder mijn huid zitten en ik wilde alleen maar verder lezen. De dreiging is de hele tijd voelbaar, bij elke pagina die ik omsloeg, dacht ik: ‘Shit’s about to go doooown!’. Heel gaaf gedaan. En echt een goede setting voor een horrorverhaal, zo’n verlaten hotel… Dikke aanrader als je van enge boeken houdt. Want eng is hij absoluut.

Saskia Oudshoorn - Recept voor Geluk

Saskia Oudshoorn – Recept voor Geluk

De 24-jarige Liv werkt onder toeziend oog van een opdringerige manager in de keuken van een grote hotelketen. De uren zijn lang en het werk eentonig; ze kan niets van haar creativiteit kwijt in het gebak dat ze dag in dag uit op basis van exact hetzelfde recept moet maken. Wanneer ze op een regenachtige middag samen met haar vriend Onno langs een verwaarloosd winkelpand in de binnenstad slentert, komt haar droom van een eigen patisserie opeens weer in alle hevigheid opzetten.
Onno heeft zijn bedenkingen, maar Liv besluit de sprong te wagen en ondertekent impulsief het huurcontract. Al snel komt ze erachter dat het beginnen van een eigen zaak heel wat voeten in de aarde heeft. De hulp die ze krijgt van Matthew, de handige en vooral knappe zoon van de huurbaas, is daarom meer dan welkom. Maar zijn aanwezigheid zorgt er ook voor dat Livs relatie met Onno steeds meer onder druk komt te staan.
En wie is toch dat meisje dat elke dag langskomt en alle recepten overschrijft …?
Saskia M.N. Oudshoorn won met deze heerlijke feelgood ‘Recept voor geluk’ de #KoboTalent schrijfwedstrijd 2019.

Klik hier voor het e-book, klik hier voor het fysieke boek.

Ik had na The Shining wel even zin in een vrolijk boek waar ik blij van zou worden, dus ik ging voor het nieuwe boek Recept voor Geluk. Nou, hier werd ik inderdaad blij van. Dit verhaal over je hart en passie volgen én de liefde is ontzettend leuk en vrolijk. Liv is een klein beetje naïef, maar dat maakt haar ook wel weer leuk. Enige minpunt dat ik kan noemen is dat Onno nogal ééndimensionaal is (lees: vanaf moment één een botte lul) en dat het verhaal uiteraard aardig voorspelbaar is. Maar: wel met echt heel veel plezier gelezen.

Astrid Holleeder - Familiegeheimen

Astrid Holleeder – Familiegeheimen

De ongezonde manier waarop wij van jongs af aan getraind waren in het bewaken van geheimen, vormde de vruchtbare grond voor ons leven na dat met mijn vader.

In Familiegeheimen vertelt Astrid Holleeder openhartig en meeslepend over het leven dat zij en de andere leden van de familie – moeder Stien, dochter Miljuschka, zus Sonja en haar kinderen Richie en Francis – leiden, voor en tijdens het proces tegen Willem Holleeder. Maar vooral is er ruimte om na te denken over een leven daarna.

Hoe neem je afscheid van een gezinslid? Hoe leef je met gevoelens van schuld, angst en verraad; hoe verhoud je je in een nieuwe gezinsformatie tot elkaar en tot de buitenwereld, en hoe kijk je naar de toekomst?

In gesprekken met haar therapeute geeft Astrid Holleeder volledige openheid over haar diepste zielenroerselen, en zijn we getuige van de hernieuwde band met haar dochter Miljuschka, over wie ze nog niet eerder schreef.

Splitsen komt doordat je niet geleerd hebt een mens in zijn totaal te ervaren, met zijn goede en zijn slechte kanten, en toch het vertrouwen te behouden.

Familiegeheimen – het slot van een trilogie, samen met Judas en Dagboek van een getuige – is een pleidooi voor een bestaan dat niet bepaald wordt door anderen. Een leven waarin Astrid Holleeder het heft in eigen hand neemt, en kiest voor de liefde en niet voor de haat.

‘Wat ga je nu doen?’

‘Even naar Mil. Ik moet haar een vraag stellen, die ik haar nog niet heb durven stellen. En dan kan ik verder met mijn leven.’

Klik hier voor het e-book, klik hier voor het fysieke boek.

We gaan weer even terug naar griezelig en zwaar: het laatste boek van Astrid Holleeder. Ik las haar eerste twee boeken ook, ik vond ze heftig om te lezen, maar kon niet stoppen. Ik keek ook de televisieserie Judas, die ik steengoed vond, erg spannend. Het tweede boek vond ik veel ‘lucht’, maar dit derde boek is weer echt een nieuw hoofdstuk omdat dit gaat over de getuigenissen in de rechtszaak tegen Willem Holleeder én de gesprekken die ze met haar therapeut heeft. Wat ik heel knap vind is dat het grappig is. Astrid heeft veel humor en dat komt er in dit boek écht uit, wat ik bij de vorige boeken helemaal niet had. Ik merkte dat zij een andere weg in is geslagen, maar dat merk je niet alleen aan de humor, ook aan hoe en wat ze schrijft.
Literair gezien niet het beste hoogstandje, maar dat interesseert me eigenlijk ook helemaal niet: het karakter van zowel Astrid als haar familieleden en Willem komen enorm goed naar voren en het verhaal wordt duidelijk verteld. Een aanrader als je de vorige boeken ook gelezen hebt, of als je op de hoogte bent van het verhaal.

Joyce Spijker - Volg me

Joyce Spijker – Volg me

Volg me van Joyce Spijker is een actuele thriller; een gevaarlijke cocktail van macht, influencers en de façade van het onlinewereldje.

Claire Kant is een hardwerkende influencer en bouwde dankzij manager Thomas in korte tijd een droomcarrière op. Op beeld lijkt haar leven een sprookje, maar achter de schermen gaat een schrijnende werkelijkheid schuil en legt haar verslechterende gezondheid een bom onder haar succes.

Thomas de Bruijne ontwikkelde dankzij paradepaardje Claire en de dubieuze financiële hulp van zakenpartner Reinier zijn talent agency tot het meest gewilde influencersbureau van Nederland. Maar nu Claires gezondheid opspeelt, moet hij verder gaan dan ooit om de droom te blijven verkopen.

Joelle Lammerstee is een documentairemaker en stelt de waarheid boven alles. Ze keurt de bewerkte wereld van influencers geen blik waardig tot haar baan op het spel staat en een docu over Claire haar kan redden. En niet alleen dat. In haar zoektocht naar de waarheid heeft ze een verborgen agenda. Hoe goed kennen we onze naasten? Wat is de echte waarheid in de wereld van influencers en filters?

Met Volg me levert Joyce Spijker een perfecte thriller af over het influencersleven dat ze van binnenuit kent.

Klik hier voor het e-book, klik hier voor het fysieke boek.

Vlak voor ik het vliegtuig in stapte terug naar Amsterdam, stuurde de auteur van dit boek de epub naar me op. Iets om te lezen voor onderweg. Superleuk, ik zette hem meteen op mijn e-reader en heb een groot deel van de reis zitten lezen. Dat zegt veel: ik wilde dolgraag doorlezen, het is een boek dat je niet loslaat, daar houd ik van. Er zit vaart in.

Het verhaal gaat over influencers en gezien ik zelf influencer ben was ik heel erg benieuwd wat Joyce erover zou schrijven. Toch wel een beetje kritisch las ik het boek, want: klopt het? Is dit verhaal waarheidsgetrouw? Zou zoiets in het echt kunnen gebeuren?
Mijn antwoord is: ja. Het verhaal is hier en daar zeker wat sappiger gemaakt, maar hey, het is fictie, en het is leuk om over sappige, heftige dingen te lezen. Logisch. Zo geloof ik bijvoorbeeld niet dat er influencerbureaus zijn die letterlijk zeggen dat de influencers een bepaalde maat moeten hebben (dat is meer iets voor de modellenindustrie), maar er zijn wél influencerbureaus die zeggen hoe influencers zich idealiter zouden moeten gedragen en hoe ze hun Instagram pagina moeten inrichten (lees: hetzelfde als elke andere influencer). Het komt erop neer: het kan er nogal heftig aan toe gaan, zeker voor de jongere influencers, en dat is waar het over gaat.

Ik heb genoten van Volg Me. Ik herkende me absoluut in een aantal passages. En ik kon me enorm goed verplaatsen in Claire. Hier en daar is het mij net iets té heftig neergezet, maar ik snap die keuze heel goed. Het is dan ook een thriller.

Michael Michalowicz - Profit First

Michael Michalowicz – Profit First

Hoe zou het zijn als winst niet langer een restje is dat aan het eind van het jaar hopelijk overblijft? Als het in plaats daarvan een bedrag is dat je bij iedere euro die binnenkomt veiligstelt? Zodat je meer winst maakt, meer overhoudt, meer kunt investeren, meer inzicht hebt, betere keuzes kunt maken en meer rust ervaart? Met dit boek geven Mike Michalowicz en Femke Hogema je de tools om dit zelf te realiseren. Profit First is een financieel systeem dat de financiële wereld volledig op zijn kop zet. Het veegt de internationale formule Omzet – Kosten = Winst van tafel. In plaats daarvan krijgt winst een prominente plek: Omzet – Winst = Kosten. Dit boek laat zien dat iedere ondernemer vanaf de allereerste dag een financieel succesvol bedrijf kan runnen, door te focussen op winst. Profit First. Begin er vandaag nog mee! ‘Profit First is een praktisch en waardevol boek om je winstgevendheid direct te vergroten. Een must voor iedere ambitieuze ondernemer.’ – Laura Babeliowsky, auteur van Het geheim van € 100.000 per jaar. ‘Rarely is a translated book as good as the original. Only in the most remarkable situations does a book get even better. That is the case with this book.’ – Mike Michalowicz

Klik hier voor het e-book, klik hier voor het fysieke boek.

Op Curacao las ik ook nog een ‘studieboek’, Profit First. Dit boek wilde ik al tijden lezen, en op het strand besloot ik er dan eindelijk werk van te maken. Profit First gaat over een manier om als ondernemer je financiën te beheren. Ik had er weleens over gehoord en ik dacht altijd dat het puur ging over het maken van een aantal potjes, waar je geld in stort. Simpel gezegd is dat ook wel waar het op neer komt, maar het is nog veel meer dan dat. Het is een systeem dat er voor zorgt dat je steeds meer winst gaat maken en dat je anders naar je financiën gaat kijken. Voor mij enorm interessant omdat ik jarenlang gewoon totaal níet naar mijn geld keek (ik gaf het uit en ik geloof wel dat het goed zat, niet bepaald handig als ondernemer) en ik sinds dit jaar daar veel meer helderheid en grip op wil krijgen. Ik maakte meteen aantekeningen en ga aan de slag met dit boek. Vet interessant, must read voor elke ondernemer.

Ik las Profit First, Familiegeheimen en Recept voor Geluk via Kobo Plus (abonnement krijg ik van Kobo). Volg Me kreeg ik van de auteur. De andere boeken heb ik zelf gekocht. 

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.