Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Boeken van maart 2022

2022 is so far nog niet echt mijn leesjaar – ik beland maar niet in een leesflow. Ik ben nu al een paar keer in boeken begonnen die ik uiteindelijk weer weglegde, en ik heb nog niet vaak meegemaakt dat ik zó weinig aan het lezen was. Toch las ik twee boeken in maart waar ik erg enthousiast over ben, dus let’s go!

Leestijd

Jenny Colgan - Op goed geluk

Jenny Colgan – Op goed geluk

Om die dip te doorbreken besloot ik een feelgood boek te lezen van Jenny Colgan. Ik heb inmiddels aardig wat boeken van haar gelezen en ik vind ze meestal heel leuk en vrolijk, en het zijn boeken die ik ook graag dóórlees. Gelukkig beviel Op goed geluk perfect, want het deed precies wat het moest doen: het zorgde ervoor dat ik weer lekker ging lezen. Ja, ’t is zoetsappig, ja ’t is ietwat voorspelbaar, maar op z’n tijd  word ik hier gewoon hartstikke blij van.

Op goed geluk is het eerste deel van de nieuwe driedelige feelgoodserie van Jenny Colgan, bekend van de Café Zon & Zee-serie. Bibliothecaris Nina weet precies wat mensen moeten lezen. Op goed geluk maakt ze een keuze: welk boek helpt tegen liefdesverdriet en welk verhaal de eenzaamheid kan verjagen. Maar als de bibliotheek sluit en Nina werkloos wordt, helpen boeken haar ook niet. Of toch wel? Nina opent haar eigen, heel bijzondere boekwinkel: ze rijdt met een boekenbus door de Schotse Hooglanden. Maar een happy end is in het echte leven ietsje ingewikkelder dan in een roman. Gelukkig is er de ietwat knorrige, maar heel aantrekkelijke huisbaas die haar steeds redt uit de zoveelste noodsituatie.

Arjan Broer - I am Tao

Arjan Broer – I am Tao

 

Tijdens een livedag van het Structuurjunkie Membership gaf Arjan Broere een sessie in de ruimte tegenover die van mij, en toen wisselden we boeken uit. Ik las van hem I am Tao, een boek over communicatie op de werkvloer. Heel praktisch (en luchtig) ingestoken boek met veel praktische tips om gestroomlijnder en makkelijker met elkaar te ‘praten’ (en dus ook mailen, appen, vergaderen). Een boek waar veel mensen wat aan kunnen hebben als ze openstaan om hun eigen communicatie onder de loep te nemen.

I AM TAO is dé methode om je communicatie te stroomlijnen en helder, elegant en met aandacht te communiceren. Met de vijf stappen uit dit boek zorg je voor ruimte in je hoofd en in je inbox.

In dit boek laat productiviteitsexpert Arjan Broere je kennismaken met I AM TAO, de methode om helder, elegant en met aandacht te communiceren. En dat is hard nodig, want met de stortvloed aan mails, vergaderingen, appjes, sociale-mediaposts en andere informatie die we op ons af krijgen is het soms lastig het overzicht te bewaren. Vaak worden we zelf ook niet gezien of gehoord, want zie maar eens iemand te bereiken die al net zo overweldigd is als jij. Tijd voor helderheid en eenvoud, met als uitgangspunt: minder is meer. Minder letters, minder eindeloze powerpoints, minder lange mails en vergaderingen. Maar ook: meer gerichte communicatie en meer aandacht voor wat je communiceert. Met de vijf stappen van I AM TAO leer je je communicatie te stroomlijnen en weg te halen wat overbodig is. Zo creëer je ruimte in je hoofd en in je werk, voor jezelf en voor iedereen met wie je samenwerkt.

Een beetje een matige leesmaand dus, maar wel met twee boeken die ik  top vond. Dat is ook wat waard. Op goed geluk zat in Kobo Plus en I Am Tao kreeg ik dus cadeau.

Op naar een leesflow in april, AUB!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.