Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Boeken van juli 2019

Juli was weer een mooie leesmaand. Waar ik normaal vooral romans en verhalen lees, las ik deze maand veel ‘leerboeken’. Onder andere over rust en champagne (mooie combinatie, ook). Maar ik las ook twee hele fijne romans waar ik je graag meer over vertel!

Leestijd

Michael Breus - The Power of When

Michael Breus – The Power of When

The latest research shows that there is a right time for all of us to do everything, from drinking a cocktail to getting a flu shot. The catch? That ‘right time’ varies from person to person. Fortunately, as Dr Michael Breus proves in The Power of When, learning to work with your body clock to achieve maximum health and productivity is easy, exciting and fun. When we stop focusing on the ‘how’ and ‘what’ of our lives and start focusing on the ‘when’, we reveal our body’s natural schedule and unlock our hidden potential.

In The Power of When, Dr Breus presents a groundbreaking new programme based on the most cutting-edge research for how to get back in sync with your body’s natural rhythm. Filled with fascinating facts, true-life success stories, fun personality quizzes and easy to follow guidelines, The Power of When will teach you how to not only understand your own body clock, but the body clocks of everyone around you. After you’ve taken Dr Breus’s comprehensive chronotype (body clock) quiz (are you a bear, a lion, a dolphin, or a wolf?) you’ll learn to schedule your day for peak productivity and well-being.

Whether you are interested in the nitty gritty of body clock research or just want to follow the big-picture plan and learn how to be your best, The Power of When promises to help you achieve your goals.

Ik ben zelf een ultiem ochtendmens. In de ochtend krijg ik altijd het meeste gedaan, heb ik de meeste energie en ben ik altijd het meest productief en creatief. Laatst vroeg ik een bevriende psycholoog die ook veel met dit soort onderwerpen bezig is, of je dat gegeven kan veranderen. Stel, je bent een avondmens, kan je dan een ochtendmens worden? Hij raadde me dit boek aan: The Power of When. Dit boek bevat allemaal over wetenschappelijk gestoelde informatie over onze bioritmes en chronotypes. Het bevat uitgebreide tests om te ontdekken wat jouw chronotype bent en vervolgens legt Breus je uit wat je het beste wanneer kan doen.

Super verhelderend en leerzaam, helemaal als je dit over jezelf nog niet zo goed weet. Ik ben volgens de test een leeuw (je kan ook een dolfijn, wolf of beer zijn) en veel van de tips die gegeven worden paste ik al toe, maar er stonden ook veel nieuwe dingen in, bijvoorbeeld over dutjes en wanneer je het beste koffie kan drinken bijvoorbeeld.
Het is wel erg uitgebreid en soms een beetje overbodig, maar de test en een aantal hoofdstukken van dit boek kunnen super verhelderend voor je zijn én ervoor zorgen dat je veel gelukkiger gaat leven omdat je rekening gaat houden met ritme, in plaats van dat je er tegenin werkt.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Lisette Jonkman - Verknocht

Lisette Jonkman – Verknocht

Na Verkikkerd en Verslingerd van Lisette Jonkman is Lucy terug in het langverwachte laatste deel Verknocht, een heerlijke feelgoodroman waarin ze op een kruispunt in haar leven staat…
Lucy gaat naar Toscane om mee te werken aan een film. Ze doet de visagie van de beroemdste acteur van Nederland, Aris. Een buitenkans! Niet dat Lucy Aris leuk vindt, trouwens. Aris is gewoon goed voor haar netwerk. Meer niet. Eenmaal thuis lijkt het alsof haar vriend Olivier zich steeds verder van haar afkeert. Is hij jaloers, of is er een andere reden? Lucy wordt afgeleid door haar studielast, de bruiloft van twee vrienden en ze maakt zich zorgen om haar beste vriendin. Zo ziet ze over het hoofd wat écht belangrijk is. Pas als het bijna te laat is, ontdekt ze hoe groot haar probleem precies is…

Oh, heerlijk, weer een boek van Lisette! Lucy en Kikker zijn terug! Lisette heeft echt het talent om een verhaal zowel grappig en luchtig als diepgaand en triest te maken. Ik moet altijd hardop lachen om haar verhalen, maar moet óók altijd wel ergens een traantje wegpinken. Dat was ook bij Verknocht het geval. Soms een tikje voorspelbaar, maar dat is helemaal niet erg wat mij betreft. Ik zeg het opnieuw: ik ben groot fan van Lisette. Als je zin hebt in een heerlijk luchtig én ook verdrietig verhaal, en als je zin hebt om regelmatig te lachen, lees Verknocht.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Tess Gerritsen - Sterf twee keer

Tess Gerritsen – Sterf twee keer

Rechercheur Jane Rizzoli reist af naar Afrika om een macabere moord te onderzoeken. Terwijl patholoog-anatoom Maura Isles zich buigt over het toegetakelde lichaam van de man, zoekt Jane uit of er een verband bestaat tussen deze moord en de tragedie die zich zes jaar eerder afspeelde tijdens een safari in Botswana.

Toen ik bij mijn schoonouders was, trok ik dit boek uit de kast om te gaan lezen. Ik had al zoveel over Tess Gerritsen gehoord, maar nog nooit iets van haar gelezen. Dit was de kans (niet dat ik niet een boek van haar op mijn e-reader kon zetten, maar goed, nu stond het voor mijn neus). Dit boek is een deel van de ‘Rizzoli & Isles’ serie, maar ik las het op zichzelf zonder ooit een ander boek uit de serie te lezen en ik kan bevestigen dat dat prima kan. Je mist wat geschiedenis tussen Jane en Maura, maar dat maakt niet uit (al weet ik na dit boek wel dat ik graag meer uit de serie wil lezen en binnenkort met deel één ga beginnen).

Dit verhaal gaat over een zieke moordzaak en Rizzoli & Isles gaan het (proberen) op (te) lossen. Het verschaal schakelt steeds tussen Boston, waar ze samenwerken aan een moordzaak, en Botswana jaren geleden, waar een groepje vakantiegangers in de bush op zijn zachtst gezegd nogal in de problemen komen. Naar verhaal, retespannend. Wel zo’n typische moordzaak-thriller, maar soms heb je daar gewoon zin in. Echt een pageturner. En niet al te voorspelbaar.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Fran Hauser - Nice Girls Rule

Fran Hauser – Nice Girls Rule

Nice girls DO get the corner office!

Er bestaat een hardnekkige mythe die dicteert dat ‘aardige vrouwen’ het nooit ver zullen schoppen of gezaghebbende leiders kunnen worden. Veel vrouwen denken ten onrechte dat ze hun vriendelijkheid moeten onderdrukken om hogerop te komen. Aardig zijn wordt dikwijls als zwak en ineffectief gedrag bestempeld. Maar stel je je zakelijk op, dan ben je ineens een bitch.

Fran Hauser laat zien dat vriendelijkheid, ambitie en assertiviteit prima hand in hand gaan. Nice girls rule leert hoe je sterk onderhandelt, gehoord wordt, zelfvertrouwen uitstraalt, achter je besluiten blijft staan en omgaat met conflicten zonder te hoeven verhullen dat je een aardig persoon bent.

Heerlijk boek dit. Fran Hauser is een succesvolle zakenvrouw en vertelt in Nice Girls over dat je echt succesvol en sterk kan zijn en toch nog steeds vriendelijk. Het lijkt soms alsof je alleen maar een bitch kan zijn als ‘zakenvrouw’ en dit boek vertelt je hoe je lief én succesvol én krachtig kan zijn. Met hele praktische tips en voorbeelden. Ik vind het hier en daar wat te Amerikaans, ook sommige situaties die Fran schetst, maar het is nog steeds leerzaam en erg leuk om te lezen. Aanrader als je wilt ontdekken hoe jij ook in je werk aardig én succesvol kan zijn.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Alex Pang - Rust in Uitvoering

Alex Pang – Rust in Uitvoering

“Rust in uitvoering’ van Alex Pang is een pleidooi om meer rust te nemen. Meer rust is slim! Overwerken is het nieuwe normaal, rusten doe je wanneer het werk af is – maar het werk is nooit af. Door meer en doelbewust te rusten verhoog je je productiviteit, je krijgt meer energie, een scherpere blik, en vooral een beter leven.

“Rust in uitvoering’ laat zien hoe je dat doet, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Welke ontspanning levert je het meeste op? Slaap? Vakantie? Alex Pang levert overtuigend bewijs dat je meer en anders moet rusten om werkelijk meer voor elkaar te krijgen. Vol met tips om je persoonlijke effectiviteit te vergroten.

Dit boek vond ik geweldig.
Het gaat helemaal over rust. En hoe ongelooflijk belangrijk dit is in je leven.
Dat het geen optie is, maar een grote prioriteit.
Het boek vertelt waarom dit zo is. Er wordt verwezen naar talloze wetenschappelijke onderzoeken en dit gebeurt binnen thema’s. Denk aan vakanties, sabbaticals, ochtendrituelen, wandelen, lichaamsbeweging et cetera. Enorm leerzaam en voor mij zaten er zeker eye-openers in, als ook veel bevestigingen voor dingen die ik al doe en dingen die ik mensen leer via Structuurjunkie.
Twee minpunten: Super Amerikaans met heel veel anekdotes, die ik veelal over heb geslagen. Ook mis ik een beetje het ‘hoe’. Het boek gaat vooral over het ‘wat’ en ‘waarom’, het ‘hoe dan?’ wordt niet zoveel beschreven. Dus ik wacht op een vervolg met hoe je dit allemaal kan gaan toepassen. Want ik snap dat het belangrijk is in je vrije tijd helemaal los te komen van je werk, maar het zou nuttig zijn hier ook tips voor te krijgen.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Peter Liem - Champagne

Peter Liem – Champagne

Champagne is one of the most sought-after wines in the world, but also one of the most misunderstood wines as well. Enter this revolutionary new book from a trusted authority. Based on years of on-the-ground and personal research, this is the first book to describe producers and wines based on their terroir, complete with a comprehensive buyer’s guide and maps of every vineyard in the region.

Toen we in juni in de Champagne waren, bestelde ik dit boek. Ik wilde nog wat meer leren over de streek en over de fantastische drank. Dit boek is waanzinnig. Ten eerste is het prachtig, met hele mooie foto’s, en ook met een aantal prachtige kaarten van de streek. Peter Liem is een expert en vertelt op een laagdrempelige manier over champagne. Hij gaat diep in op de geschiedenis, de productie en vooral op de verschillende delen van de streek en hun eigenschappen. Ik heb hier echt van gesmuld, ik ging er helemaal in op. Ik heb er superveel van geleerd. Welk wijnboek wordt de volgende..? Misschien over port? Aanraders zijn welkom!

Klik hier voor het fysieke boek.

Ik merk dat ik echt in een hele leergierige periode zit, dus daar maak ik lekker gebruik van. Voor komende maand heb ik nog wel wat boeken liggen. Zo lees ik in de VakantieBieb nu ‘Ciao Sicilia’, die ik bijna uit heb. Ook wil ik ‘The Handmaid’s Tale’ lezen, omdat ik helemaal in de ban ben van de serie. En dus verder met Rizzoli & Isles. En zo gaat de eindeloze ‘nog te lezen’-lijst verder…

Wat las jij in juli?

Dit artikel bevat affiliate links. Als je via de link het boek koopt, krijg ik daarvoor een kleine vergoeding. Dat heeft geen invloed op mijn mening.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.