Boeken van juli 2019

Juli was weer een mooie leesmaand. Waar ik normaal vooral romans en verhalen lees, las ik deze maand veel ‘leerboeken’. Onder andere over rust en champagne (mooie combinatie, ook). Maar ik las ook twee hele fijne romans waar ik je graag meer over vertel!

Leestijd

Michael Breus - The Power of When

Michael Breus – The Power of When

The latest research shows that there is a right time for all of us to do everything, from drinking a cocktail to getting a flu shot. The catch? That ‘right time’ varies from person to person. Fortunately, as Dr Michael Breus proves in The Power of When, learning to work with your body clock to achieve maximum health and productivity is easy, exciting and fun. When we stop focusing on the ‘how’ and ‘what’ of our lives and start focusing on the ‘when’, we reveal our body’s natural schedule and unlock our hidden potential.

In The Power of When, Dr Breus presents a groundbreaking new programme based on the most cutting-edge research for how to get back in sync with your body’s natural rhythm. Filled with fascinating facts, true-life success stories, fun personality quizzes and easy to follow guidelines, The Power of When will teach you how to not only understand your own body clock, but the body clocks of everyone around you. After you’ve taken Dr Breus’s comprehensive chronotype (body clock) quiz (are you a bear, a lion, a dolphin, or a wolf?) you’ll learn to schedule your day for peak productivity and well-being.

Whether you are interested in the nitty gritty of body clock research or just want to follow the big-picture plan and learn how to be your best, The Power of When promises to help you achieve your goals.

Ik ben zelf een ultiem ochtendmens. In de ochtend krijg ik altijd het meeste gedaan, heb ik de meeste energie en ben ik altijd het meest productief en creatief. Laatst vroeg ik een bevriende psycholoog die ook veel met dit soort onderwerpen bezig is, of je dat gegeven kan veranderen. Stel, je bent een avondmens, kan je dan een ochtendmens worden? Hij raadde me dit boek aan: The Power of When. Dit boek bevat allemaal over wetenschappelijk gestoelde informatie over onze bioritmes en chronotypes. Het bevat uitgebreide tests om te ontdekken wat jouw chronotype bent en vervolgens legt Breus je uit wat je het beste wanneer kan doen.

Super verhelderend en leerzaam, helemaal als je dit over jezelf nog niet zo goed weet. Ik ben volgens de test een leeuw (je kan ook een dolfijn, wolf of beer zijn) en veel van de tips die gegeven worden paste ik al toe, maar er stonden ook veel nieuwe dingen in, bijvoorbeeld over dutjes en wanneer je het beste koffie kan drinken bijvoorbeeld.
Het is wel erg uitgebreid en soms een beetje overbodig, maar de test en een aantal hoofdstukken van dit boek kunnen super verhelderend voor je zijn én ervoor zorgen dat je veel gelukkiger gaat leven omdat je rekening gaat houden met ritme, in plaats van dat je er tegenin werkt.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Lisette Jonkman - Verknocht

Lisette Jonkman – Verknocht

Na Verkikkerd en Verslingerd van Lisette Jonkman is Lucy terug in het langverwachte laatste deel Verknocht, een heerlijke feelgoodroman waarin ze op een kruispunt in haar leven staat…
Lucy gaat naar Toscane om mee te werken aan een film. Ze doet de visagie van de beroemdste acteur van Nederland, Aris. Een buitenkans! Niet dat Lucy Aris leuk vindt, trouwens. Aris is gewoon goed voor haar netwerk. Meer niet. Eenmaal thuis lijkt het alsof haar vriend Olivier zich steeds verder van haar afkeert. Is hij jaloers, of is er een andere reden? Lucy wordt afgeleid door haar studielast, de bruiloft van twee vrienden en ze maakt zich zorgen om haar beste vriendin. Zo ziet ze over het hoofd wat écht belangrijk is. Pas als het bijna te laat is, ontdekt ze hoe groot haar probleem precies is…

Oh, heerlijk, weer een boek van Lisette! Lucy en Kikker zijn terug! Lisette heeft echt het talent om een verhaal zowel grappig en luchtig als diepgaand en triest te maken. Ik moet altijd hardop lachen om haar verhalen, maar moet óók altijd wel ergens een traantje wegpinken. Dat was ook bij Verknocht het geval. Soms een tikje voorspelbaar, maar dat is helemaal niet erg wat mij betreft. Ik zeg het opnieuw: ik ben groot fan van Lisette. Als je zin hebt in een heerlijk luchtig én ook verdrietig verhaal, en als je zin hebt om regelmatig te lachen, lees Verknocht.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Tess Gerritsen - Sterf twee keer

Tess Gerritsen – Sterf twee keer

Rechercheur Jane Rizzoli reist af naar Afrika om een macabere moord te onderzoeken. Terwijl patholoog-anatoom Maura Isles zich buigt over het toegetakelde lichaam van de man, zoekt Jane uit of er een verband bestaat tussen deze moord en de tragedie die zich zes jaar eerder afspeelde tijdens een safari in Botswana.

Toen ik bij mijn schoonouders was, trok ik dit boek uit de kast om te gaan lezen. Ik had al zoveel over Tess Gerritsen gehoord, maar nog nooit iets van haar gelezen. Dit was de kans (niet dat ik niet een boek van haar op mijn e-reader kon zetten, maar goed, nu stond het voor mijn neus). Dit boek is een deel van de ‘Rizzoli & Isles’ serie, maar ik las het op zichzelf zonder ooit een ander boek uit de serie te lezen en ik kan bevestigen dat dat prima kan. Je mist wat geschiedenis tussen Jane en Maura, maar dat maakt niet uit (al weet ik na dit boek wel dat ik graag meer uit de serie wil lezen en binnenkort met deel één ga beginnen).

Dit verhaal gaat over een zieke moordzaak en Rizzoli & Isles gaan het (proberen) op (te) lossen. Het verschaal schakelt steeds tussen Boston, waar ze samenwerken aan een moordzaak, en Botswana jaren geleden, waar een groepje vakantiegangers in de bush op zijn zachtst gezegd nogal in de problemen komen. Naar verhaal, retespannend. Wel zo’n typische moordzaak-thriller, maar soms heb je daar gewoon zin in. Echt een pageturner. En niet al te voorspelbaar.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Fran Hauser - Nice Girls Rule

Fran Hauser – Nice Girls Rule

Nice girls DO get the corner office!

Er bestaat een hardnekkige mythe die dicteert dat ‘aardige vrouwen’ het nooit ver zullen schoppen of gezaghebbende leiders kunnen worden. Veel vrouwen denken ten onrechte dat ze hun vriendelijkheid moeten onderdrukken om hogerop te komen. Aardig zijn wordt dikwijls als zwak en ineffectief gedrag bestempeld. Maar stel je je zakelijk op, dan ben je ineens een bitch.

Fran Hauser laat zien dat vriendelijkheid, ambitie en assertiviteit prima hand in hand gaan. Nice girls rule leert hoe je sterk onderhandelt, gehoord wordt, zelfvertrouwen uitstraalt, achter je besluiten blijft staan en omgaat met conflicten zonder te hoeven verhullen dat je een aardig persoon bent.

Heerlijk boek dit. Fran Hauser is een succesvolle zakenvrouw en vertelt in Nice Girls over dat je echt succesvol en sterk kan zijn en toch nog steeds vriendelijk. Het lijkt soms alsof je alleen maar een bitch kan zijn als ‘zakenvrouw’ en dit boek vertelt je hoe je lief én succesvol én krachtig kan zijn. Met hele praktische tips en voorbeelden. Ik vind het hier en daar wat te Amerikaans, ook sommige situaties die Fran schetst, maar het is nog steeds leerzaam en erg leuk om te lezen. Aanrader als je wilt ontdekken hoe jij ook in je werk aardig én succesvol kan zijn.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Alex Pang - Rust in Uitvoering

Alex Pang – Rust in Uitvoering

“Rust in uitvoering’ van Alex Pang is een pleidooi om meer rust te nemen. Meer rust is slim! Overwerken is het nieuwe normaal, rusten doe je wanneer het werk af is – maar het werk is nooit af. Door meer en doelbewust te rusten verhoog je je productiviteit, je krijgt meer energie, een scherpere blik, en vooral een beter leven.

“Rust in uitvoering’ laat zien hoe je dat doet, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Welke ontspanning levert je het meeste op? Slaap? Vakantie? Alex Pang levert overtuigend bewijs dat je meer en anders moet rusten om werkelijk meer voor elkaar te krijgen. Vol met tips om je persoonlijke effectiviteit te vergroten.

Dit boek vond ik geweldig.
Het gaat helemaal over rust. En hoe ongelooflijk belangrijk dit is in je leven.
Dat het geen optie is, maar een grote prioriteit.
Het boek vertelt waarom dit zo is. Er wordt verwezen naar talloze wetenschappelijke onderzoeken en dit gebeurt binnen thema’s. Denk aan vakanties, sabbaticals, ochtendrituelen, wandelen, lichaamsbeweging et cetera. Enorm leerzaam en voor mij zaten er zeker eye-openers in, als ook veel bevestigingen voor dingen die ik al doe en dingen die ik mensen leer via Structuurjunkie.
Twee minpunten: Super Amerikaans met heel veel anekdotes, die ik veelal over heb geslagen. Ook mis ik een beetje het ‘hoe’. Het boek gaat vooral over het ‘wat’ en ‘waarom’, het ‘hoe dan?’ wordt niet zoveel beschreven. Dus ik wacht op een vervolg met hoe je dit allemaal kan gaan toepassen. Want ik snap dat het belangrijk is in je vrije tijd helemaal los te komen van je werk, maar het zou nuttig zijn hier ook tips voor te krijgen.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Peter Liem - Champagne

Peter Liem – Champagne

Champagne is one of the most sought-after wines in the world, but also one of the most misunderstood wines as well. Enter this revolutionary new book from a trusted authority. Based on years of on-the-ground and personal research, this is the first book to describe producers and wines based on their terroir, complete with a comprehensive buyer’s guide and maps of every vineyard in the region.

Toen we in juni in de Champagne waren, bestelde ik dit boek. Ik wilde nog wat meer leren over de streek en over de fantastische drank. Dit boek is waanzinnig. Ten eerste is het prachtig, met hele mooie foto’s, en ook met een aantal prachtige kaarten van de streek. Peter Liem is een expert en vertelt op een laagdrempelige manier over champagne. Hij gaat diep in op de geschiedenis, de productie en vooral op de verschillende delen van de streek en hun eigenschappen. Ik heb hier echt van gesmuld, ik ging er helemaal in op. Ik heb er superveel van geleerd. Welk wijnboek wordt de volgende..? Misschien over port? Aanraders zijn welkom!

Klik hier voor het fysieke boek.

Ik merk dat ik echt in een hele leergierige periode zit, dus daar maak ik lekker gebruik van. Voor komende maand heb ik nog wel wat boeken liggen. Zo lees ik in de VakantieBieb nu ‘Ciao Sicilia’, die ik bijna uit heb. Ook wil ik ‘The Handmaid’s Tale’ lezen, omdat ik helemaal in de ban ben van de serie. En dus verder met Rizzoli & Isles. En zo gaat de eindeloze ‘nog te lezen’-lijst verder…

Wat las jij in juli?

Dit artikel bevat affiliate links. Als je via de link het boek koopt, krijg ik daarvoor een kleine vergoeding. Dat heeft geen invloed op mijn mening.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

21 reacties
 1. Fobe

  Hey,
  Ik heb de test online gedaan en ik kwam uit op Beer.
  Online deed ik wat research over wat dit precies betekend.
  Ik vond een handig schemaatje en dat klopt bijna volledig, echt grappig.
  Volgens dat schema heb ik 8 uur slaap per nacht nodig en dat klopt volledig.

 2. Petra

  Zo vooral bij Power of When en Rust in uitvoering ben ik erg benieuwd naar hoe en waar je dan mee aan de slag moet/kunt. Jammer dat dat niet helemaal uit de verf komt bij deze boeken. Ik ben eindelijk eens kruistocht in spijkerbroek gaan lezen (vond het echt een kinderboek en tegenvallen) en Hoe ik Hitler’s getuige werd, was ook al niet mijn boek. Volgende maand beter!

 3. Brenda

  Nou ben ik net het boek “Nice girls don’t get the corner office” van Lois P. Frankel aan het lezen, blijkt dat ik eigenlijk het tegenovergestelde moet doen! 😀

 4. Claudia

  Ik heb inmiddels ook al een aantal delen van de Rizzoli & Iles serie gelezen. Lekkere spannende boeken, sommige details worden wel een beetje grafisch beschreven. Na het lezen van het eerste deel duurde het wel even voordat ik weer met het raam open durfde te slapen 😉 Ik ben nu bezig in deel 2. Verder heb ik ook Sterf twee keer en Ik weet een geheim gelezen.
  Verder onlangs gelezen: Stoner van John Williams en De Hulp van Kathryn Stockett. Na deel 2 van Rizzoli & Iles ga ik beginnen in De Stilte van de witte stad van Eva Garcia Saenz de Urturi.

 5. Kirsty

  Leuk om te zien welke boeken je hebt gelezen! Die eerste klinkt wel interessant! Zelf las ik 7 boeken in juli.

 6. Ilse

  Heerlijk! Dit artikel herinnert mij er aan dat ik ook wel weer eens zin heb in een ´luchtig´ boekje, zoals van Lisette Jonkman. Ik ben altijd van de spannende thrillers, maar soms is dat ook wel eens (te) veel van het goede zoveel achter elkaar. Ik ben nu bezig in het nieuwe boek van Camilla Läckberg, Gouden Kooi. Ook een aanrader!!

  • Cynthia Schultz

   ja de afwisseling is lekker, he? En die staat ook nog op mijn lijstje!

 7. Judith

  Het boek van the handmaids tale vond ik vreselijk terwijl ik de serie net als jij heel goed vond. Volgens mij is dit de eerste keer dat ik een serie beter vind dan het boek!

  • Cynthia Schultz

   Eens, ik vind de serie ook beter dan het boek, maar ik vind het boek wel goed!

 8. Marley

  Ziet er goed uit! Ben zeker benieuwd naar de boeken van Lisette Jonkman en Nice girls rule. Deze komen op mijn to read lijstje:)
  Ik heb in juli niet veel boeken gelezen maar wel vrij dikke boeken:
  – Nee heb je van Charlotte de Monchy (echt een leuk boek voor de zomer)
  – Het italiaanse meisje van Lucinda Riley
  – De mister van E.L. James (totaal anders dan 50 tinten, veel meer verhaal erachter en vond ik dus leuker)
  – De olijfboom van Lucinda Riley
  En ben nu bezig met de Lavendelboom van Lucinda Riley. Ben zo’n fan van haar boeken. Na deze heb ik ze allemaal gelezen. Ook de zeven zussen boeken die tot nu toe uit zijn. Zo mooi hoe telkens het heden en het verleden samen komen.

 9. Inge

  Hey Cynthia!! Leuk artikel weer 🙂 mss een gekke vraag maar zou je eens iets kunnen schrijven over “hoe” je moet lezen of nouja ik ben geen analfabeet, heb een HBO diploma maarrr ik “kan” gewoon nooit eens een boek lezen. T lukt me niet. Zodra ik ga zitten met een boek dan schieten allerlei ideeën door mijn hoofd van dingen die ik beter kan doen dan lekker gaan zitten lezen. En na een blz of 10 weet ik dan al helemaal niet meer wat ik nu eigenlijk aan het lezen ben. In gedachten ben ik namelijk honderd andere dingen aan t doen. Hierdoor heb ik een grote stapel ongelezen boeken en baal ik dat t me nooit lukt om deze lekker te lezen…

 10. Liset – Beautydagboek

  Fijn dat er ook eindelijk een boek is waarin zakenvrouwen wel aardig mogen zijn :). Het boek Nice girls rule is dan ook een verademing tussen al die boeken dat je pittig de zakenwereld als vrouw moet rulen. Ben er heel benieuwd naar 🙂

 11. Mieke

  Yes, wat een lekker lijstje weer! Tess Gerritsen moet ik ook eens oppakken, want dit klinkt best wel lekker.

  Mijn juli was relatief rustig qua boeken:
  – De executie van Danielle Bakhuis. Ik had De eliminatie gelezen en vond dat heel vermakelijk. De executie is net zo’n boek en speelt zich af na De eliminatie (wel los te lezen, hoewel je wel wat te weten komt over De eliminatie). Soort dystopische wereld waarin live op tv beslist wordt over het los van ‘misdadige’ jong-volwassenen.
  – Welkom in het rijk der zieken van Hanna Bervoets. De twee parallelle werelden van een chronisch zieke worden beschreven: de ‘gewone’ wereld en het rijk der zieken. Vond ‘m fascinerend!
  – Een kleine verrassing van Hendrik Groen. Vond er nauwelijks iets aan. Het samenspel van Hendrik en Evert blijft best fijn, maar dit verhaal vond ik hemeltergend slecht en ik vond hoe de politie en de school werden neergezet echt om te janken. Dat streek me volledig tegen de haren in. Zou dit niet aanraden.
  – Jij bent van mij van Peter Middendorp. Dit boek handelt over een boer, tevens vader van jonge kinderen, die zich vergrijpt aan een meisje uit het dorp en haar vervolgens om het leven brengt. De vingers wijzen al snel naar het AZC in de buurt, maar het blijft een cold case. Dertien jaar later komt de waarheid aan het licht. Fascinerend en ontluisterend boek.

  Nog even een aanrader uit juni:
  – Samenloop van omstandigheden van Saman Amini. Daar was ik zó van onder de indruk. Zowel van het rauwe, ontnuchterende verhaal als van de ondersteunende tekeningen. Echt prachtig. Dit duw ik in de bibliotheek iedereen in handen. Absolute aanrader!

  • Cynthia Schultz

   100% eens mbt Hendrik Groen! Jammer he. Heb hem weggelegd. Enne, thanks voor het delen van je andere boeken! Zitten zeker wel aanraders voor mij tussen als ik het zo lees.

 12. Audrey

  Nice Girls Rule lijkt me echt tof! Ik geloof idd echt helemaal niet in die mythe. Van Tess Gerritsen heb ik nog nooit een boek gelezen, maar ik heb wel vaak naar de serie van Rizzoli & Isles gekeken.

  Ik las in juli ook Verknocht (heerlijk boek!) en oa My Sister’s Keeper. Die viel me alleen heel erg tegen helaas 🙁

 13. Jenny

  Ben momenteel veel Amish romans aan het lezen 😊 geweldig om die eenvoudige levensstijl te ‘beleven/belezen’. Heb verder nog een aantal Charles Martin boeken die op mijn wensenlijst staan 🙃 had zondag een Amish trilogie uit de bibliotheek uit de kerk geleend en gister had ik het ze allemaal al uit😀

 14. Irene

  Ik heb volgens mij alle boeken van Rizzoli & Isles gelezen en ik vind het een hele fijne reeks maar ik zie de serie op tv ook graag (al verschilt die dus wel wat van de boeken). Het eerste boek en Nice girls rule lijken me ook super fijn. Die ga ik op mijn lijst zetten!

  • Cynthia Schultz

   Ik wist dus helemaal niet dat er een TV-serie van was! Staat ook zeker op mijn lijstje bij deze.

 15. Claudia

  Zo! Een aardige lijst. Normaal gesproken lees ik ook zoveel boeken in een maand, maar ik ben even helemaal uit de leesflow, helaas.
  Mijn enige boek van deze maand is gelijk een aanrader: ‘Durf te leiden’ van Brené Brown. Ik geloof dat ik bij elke pagina wel een keer m’n man aangestoten heb: ‘moet je horen’