Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Boeken van januari 2022

Nieuw jaar, nieuwe boeken! Yessss. Januari was qua lezen wat aan de rustige kant, ik las 1 boek uit en in een ander boek ben ik met plezier bezig. Uiteraard deel ik met je welke dat zijn en wat ik ervan vond.

Leestijd

Jane Wurwand - Skin in the game

Jane Wurwand – Skin in the game

Uncover the unique qualities within YOU that will lead you to find your true purpose, a meaningful career, and show you how to live your biggest life. I know I have a bigger purpose, but how can I find it? Dermalogica founder Jane Wurwand shows you how to turn your unique traits and experiences -especially the ones you may think are your biggest setbacks, into the tools you need to make your dreams a reality. This is not a memoir. This is the journey of how Jane, and how you can find yourself and purpose by harnessing the resilience and creativity within you to drive your own success. Sharing lessons learned, from starting a business on 14,000 dollars of self-funding to growing a multi-million-dollar international brand with a cult-like following, Jane takes you through her real-world experience so you can learn: How to look inward to find your true purpose and let it guide you to live your biggest life. How to discover what type of work will fulfill you and infuse your life with meaning and value. How to overcome seemingly insurmountable challenges between the life you’re living now and the life you know you deserve. How to achieve great success by doing what you love. Business leaders, professionals, entrepreneurs-you don’t have to feel stuck or frustrated any longer, get ready to find your purpose and start living your biggest life. After applying the lessons in Skin in the Game, you will be able to look towards a new future, confident in the choices you are making in your life, in your career, and in your impact on the world. Reading Skin in the Game, you discover the ‘why’ behind Dermalogica’s business model, that the Harvard Business Review called ‘brilliant’, and how the brand turned a skincare product line and salon training platform into a recognized symbol of women’s entrepreneurship around the world.

Het skincaremerk Dermalogica ken ik al een hele tijd en sinds een tijdje gebruik ik de producten zelf ook weer dagelijks. Van Dermalogica kreeg ik dit boek opgestuurd, geschreven door de oprichter en CEO van het merk.
Érg leuk om te lezen, ik houd van dit soort verhalen. Bedrijven die vanaf de grond worden opgericht omdat iemand een passie heeft. Het verhaal over het ontstaan van Dermalogica vind ik heerlijk en Jane heeft het ook erg pakkend geschreven omdat ze het afwisselt met persoonlijke verhalen en ervaringen.
Door die afwisseling wordt het hier en daar soms ook wel wat warrig, maar al met al vind ik het een heerlijk boek vol lessen, zowel voor ondernemers als niet-ondernemers.

Hanya Yanagihara - Naar het paradijs

Hanya Yanagihara – Naar het paradijs

Naar het paradijs is een gewaagde, briljante roman over drie verschillende versies van Amerika, in drie eeuwen.

In 1893 maakt New York deel uit van de Vrije Staten, waar mensen ogenschijnlijk mogen liefhebben wie ze willen. David verzet zich tegen de door zijn rijke familie gearrangeerde verloving met een geschikte kandidaat; hij voelt zich meer aangetrokken tot een charismatische maar arme muziekleraar.
In het door de aidsepidemie geteisterde Manhattan van 1993 woont de jonge Hawaïaanse David samen met zijn veel oudere, rijkere partner, voor wie hij zijn moeilijke jeugd en het lot van zijn vader verzwijgt.
In 2093 probeert Charlie zich staande te houden in het totalitaire New York zonder de bescherming van haar grootvader, een gerenommeerd wetenschapper. Ze ontmoet David, die zegt haar te kunnen redden – maar kan zij hem vertrouwen?

Deze drie delen vormen samen een weergaloos epos over familie, verlies en de zoektocht naar liefde. Wat niet alleen de personages, maar ook de verschillende versies van Amerika met elkaar verbindt, is de worsteling met de eigenschappen die ons menselijk maken: angst, liefde, schaamte, afhankelijkheid, eenzaamheid en bovenal het pijnlijke verlangen om degenen van wie we houden te beschermen.

Ja!
De schrijver van een van mijn favoriete boeken (Een klein leven) heeft een nieuw boek geschreven! Dit boek heb ik nog niet uit, maar ik wil wel alvast delen hoe erg ik van dit verhaal geniet. Hanya Yanagihara is zo’n ontzettend goede auteur en ook dit verhaal heeft ze weer zo mooi weten over te brengen.
De flaptekst had ik niet gelezen voor ik begon met het boek en toen deel 2 begon, over twee personen met dezelfde namen als in deel 1, heb ik wel even in verwarring gezeten. Maar al snel begreep ik dat het een nieuw verhaal is, in een andere tijd, met andere mensen, maar dan met dezelfde namen. Ik ben nog niet in deel 3 aanbelandt, maar nu ik de flaptekst gelezen heb, begrijp ik dat dat daarin ook gebeurt.

Ergens ook jammer dat ik er nu (waarschijnlijk?) niet achterkom wat er met David en Edward uit deel 1 gaat gebeuren, of misschien kom ik daar aan het einde van het boek nog achter? Ik ben benieuwd. Ik zal in maart als ik hem uit heb (in de blog over boeken van februari) delen wat ik er uiteindelijk echt van vond.

Beide boeken heb ik gekregen van de uitgever.

Ik zit er qua lezen nog niet zo heel lekker in dit jaar. Aan de ene kant komt dat doordat ik een nieuwe hobby heb gevonden, waardoor ik vaker zit te waterverven op momenten dat ik normaal zou gaan lezen. Ook had ik in de eerste weken van januari weinig ‘rust’ in mijn hoofd om te lezen.

Maar ik geniet erg van Naar het paradijs, dus ik heb goede hoop op weer veel leesuren de komende maand!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.