Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Boeken van januari 2020

Een nieuw leesjaar is aangebroken! 12 maanden om mezelf te verliezen in mooi verhalen, om me in andere werelden te wanen, om nieuwe dingen te leren en om te genieten van al die pagina’s vol letters. Ik ben benieuwd wat dit jaar me qua boeken gaat brengen. Het start een beetje traag met maar één boek in januari (dat ik niet eens uitlas), maar waar ik wel al veel uren plezier van heb gehad: Het Instituut van Stephen King.

Leestijd

Stephen King – Het Instituut

Midden in de nacht, in een huis in een rustige straat in een buitenwijk van Minneapolis, worden de ouders van Luke Ellis stilletjes vermoord. Luke zelf wordt in een zwarte SUV geladen en weggereden. Dit alles duurt minder dan twee minuten. Luke wordt wakker in het Instituut, in een kamer die precies op zijn slaapkamer lijkt, alleen zonder raam. Aan de andere kant van de deur zijn meer deuren, met daarachter meer kinderen, die daar allemaal op dezelfde manier zijn beland als Luke. Kalisha, Nick, George, Iris en de tienjarige Avery hebben allen speciale krachten, zoals telekinese of telepathie. Zij zitten in Voorkant. Ooit waren er nog meer kinderen, maar die zijn naar Achterkant verhuisd.

Het personeel van deze sinistere faciliteit, dat onder leiding staat van de genadeloze mevrouw Sigsby, wil de bovennatuurlijke gaven van de kinderen inzetten voor zijn eigen doeleinden. En deinst nergens voor terug om dat te bereiken. Als je meewerkt, krijg je muntjes voor de automaten. Zo niet, dan wacht een wrede straf. Hoe meer kinderen er naar Achterkant worden gestuurd, hoe wanhopiger Luke wordt om te ontkomen en hulp te zoeken. Maar er is nog nooit iemand uit het Instituut ontsnapt…

 

Dit nieuwe boek van Stephen King stond al even op mijn lijstje, ik was zó geïntrigeerd door de cover en de flaptekst. Dit kan niet anders dan een meesterwerk zijn, dacht ik. Ik ben er een beetje traag mee, normaal lees ik zo’n boek in een paar dagen of een week uit, maar januari is wat voller qua werk voor mij en aangezien Wie is de Mol en Heel Holland Bakt weer begonnen zijn, zit ik iets vaker voor de televisie dan met een boek in mijn handen. Het zegt niks over de kwaliteit van dit verhaal, want ik geniet er met volle teugen van. Ik ben op een derde ongeveer en er is nog steeds vrij weinig duidelijk waarom Luke precies in Het Instituut is. Wat is Achterkant? Wat gebeurt daar? Waarom moeten ze telkens tests ondergaan en waarom worden ze opgesloten in Voorkant? Waarom zijn Luke zijn ouders vermoord? Ik zit met enorm veel vragen en er wordt nog maar weinig prijsgegeven. Je zou dat traag kunnen noemen, maar er gebeurt genoeg: wat er in Voorkant afspeelt ontrafelt zich pagina voor pagina, de vriendschappen die (niet) gesloten worden worden uit de doeken gedaan, de strijdkracht van Luke wordt groter.

Onwijs griezelig concept dat me dus meteen aansprak en dat ik nu ook erg tof vind. Maar een echte conclusie kan ik niet geven, want ik ben nog bezig. Dat komt dus komende maand!

Klik hier voor het e-book en klik hier voor het fysieke boek.

 

Dit is denk ik de allereerste keer dat ik een boekenoverzicht maak waarin ik niet eens één boek heb uitgelezen! Maakt helemaal niks uit, het gaat niet om kwantiteit maar om kwaliteit immers.

Hoe was jouw januari qua lezen? Nog aanraders?

Dit artikel bevat affiliate links. Als je via de link het boek aanschaft, krijg ik hiervoor een kleine vergoeding. Dat heeft geen invloed op mijn mening.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.