Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Boeken van december 2018

De laatste boekenupdate van 2018! Ik sloot het jaar af met een goede leesmaand en mijn een-na-laatste boek van dit jaar hoort eigenlijk ook wel echt bij mijn favorieten. Ik vertel je over de zes boeken die ik las.

Leestijd

Robert Kiyosaki - Rich Dad Poor Dad

Robert Kiyosaki – Rich Dad Poor Dad

April 2017 marks 20 years since Robert Kiyosaki’s Rich Dad Poor Dad first made waves in the Personal Finance arena. It has since become the #1 Personal Finance book of all time… translated into dozens of languages and sold around the world. Rich Dad Poor Dad is Robert’s story of growing up with two dads — his real father and the father of his best friend, his rich dad — and the ways in which both men shaped his thoughts about money and investing. The book explodes the myth that you need to earn a high income to be rich and explains the difference between working for money and having your money work for you. 20 Years… 20/20 Hindsight In the 20th Anniversary Edition of this classic, Robert offers an update on what we’ve seen over the past 20 years related to money, investing, and the global economy. Sidebars throughout the book will take readers fast forward — from 1997 to today — as Robert assesses how the principles taught by his rich dad have stood the test of time. In many ways, the messages of Rich Dad Poor Dad, messages that were criticized and challenged two decades ago, are more meaningful, relevant and important today than they were 20 years ago. As always, readers can expect that Robert will be candid, insightful… and continue to rock more than a few boats in his retrospective. Will there be a few surprises? Count on it.

Dit boek las ik op aanraden van een vriend. ‘Het is super Amerikaans en het zit vol met herhaling en clichés, maar ik heb er veel van geleerd en het is echt leuk om te lezen.’ Dat is volgens mij een perfecte samenvatting van dit boek. Robert Kiyosaki is multimiljonair en vertelt in dit boek over zijn twee vaders en hoe zijn ene vader arm was en een ook een arme ‘mindset’ had, en over zijn rijke vader, met een, je raad het al, rijke ‘mindset’. Wat mij vooral is bijgebleven is de passage over hoe mensen tegen geld en spullen aankijken. Dat de ene persoon zegt ‘dat kan ik nooit betalen’ en de andere ‘ik ga uitzoeken hoe ik dat geld bij elkaar kan krijgen.’ Een totaal andere mindset die kan leiden tot heel andere resultaten. Ik vind het mega leerzaam, deze money mindset verhalen, vooral omdat ik er nooit eerder iets over gelezen heb. Nu geloof ik niet dat alles mindset is, maar ik geloof wel dat het helpt, bij alles in het leven. Ik vind wel dat Robert over alles heel makkelijk praat, hij benadrukt heel vaak hoe makkelijk het is om heel veel geld te verdienen, en daar ben ik het niet mee eens. Wel geeft hij goede tips om ‘geld voor je te laten werken’ en tips om te investeren in bijvoorbeeld vastgoed. Ik stoorde me aan de eindeloze herhaling, aan de wat te makkelijke Amerikaanse houding waarbij íedereen álles kan, maar al met al wel een leuk en leerzaam boek, waardoor ik wel wat meer over geld wil lezen.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Douglas Adams - The Hitchhikers Guide to the Galaxy

Douglas Adams – The Hitchhikers Guide to the Galaxy

Op een donderdag tijdens de lunch, wordt de Aarde onverwacht opgeblazen om plaats te maken voor een nieuwe intergalactische snelweg. Het is de laatste druppel voor Arthur Dent, die die morgen ook al hulpeloos moest toekijken toen zijn huis werd platgewalst. Maar voor Arthur is het pas het begin… In de paar seconden vóór de vernietiging van de wereld, wordt hij opgevist van de planeet door zijn vriend Ford Prefect, en samen reist het paar door het heelal op de wildste, vreemdste roadtrip ooit.
Ook deze klassieker las ik op aanraden van een vriend én mijn eigen vriend. Ik lees niet zoveel fantasy, maar dit boek vond ik wel tof. Het is superdroog geschreven, met eigenlijk alleen maar rare wendingen, maar vanaf het moment dat ik dat wat meer ging omarmen kon ik het wel waarderen. Ik vond hem niet waanzinnig, maar wel vermakelijk. Het is gewoon niet zo heel erg mijn ding, dit genre.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book. Deze links gaan naar de originele Engelse editie, klik hier voor de vertaalde Nederlandse editie.

Virgie Tovar - You Have the Right to Remain Fat

Virgie Tovar – You Have the Right to Remain Fat

Growing up as a fat girl, Virgie Tovar believed that her body was something to be fixed. But after two decades of dieting and constant guilt, she was over it—andgave herself the freedom to trust her own body again. Ever since, she’s been helping others to do the same. Tovar is hungry for a world where bodies are valued equally, food is free from moral judgment, and you can jiggle through life with respect. In concise and candid language, she delves into unlearning fatphobia, dismantling sexist notions of fashion, and how to reject diet culture’s greatest lie: that fat people need to wait before beginning their best lives.
Dit dunne boekje is een manifest over dik zijn. En dat jij dik mag zijn. En blijven. Het gaat voor een groot deel over dieetcultuur en ‘fatphobia‘ en dat vind ik heel interessant én shocking om te lezen. Het is een heel persoonlijk verhaal over Virgie haar jeugd, met veel duidelijke en belangrijke statements over dik zijn. Een aanrader, eigenlijk voor iedereen.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Marelle Boersma e.a. - Paal 15

Marelle Boersma e.a. – Paal 15

Tijdens een verblijf op Ameland schreven vijftien auteurs elk een kort verhaal dat zich afspeelt op een van de Waddeneilanden. Het levert een bundel verhalen op vol spanning, ontroering en romantiek.
Voor elk verkocht exemplaar doneert Droomvallei Uitgeverij, namens de auteurs, 1 euro aan de Waddenvereniging.
“Je proeft de sfeer van een Waddeneiland en elk verhaal weet een intens beklemmend gevoel op te roepen.’ – Wendy Wenning
Hoofdredactie VrouwenThrillers
Door Marelle Boersma (tevens initiatiefnemer), Bente van de Haar, Esther van der Ham, Monique van Hest, Eveline Jongen, Antoinette Kalkman, Lisette van Kasteren, Petra Knaapen, Anita Kok, Jolanda Pikkaart, Gerda Scholts, Mirjam Schoots, Madeleine ten Thij, Esther van de Ven en Bianca Witmer.

Heerlijk, lezen over de wadden. Dit boek is een verzameling verhalen van vijftien verschillende auteurs, de meeste ‘amateurs’, al klinkt dat altijd zo onaardig. Ik bedoel dus, schrijvers die niet schrijven voor hun beroep. Laat ik voorop stellen dat ik het gewoon meteen al top vind als een boek zich afspeelt op de waddeneilanden, ik ben er graag en lees er ook graag over. Het ene verhaal is sterker dan het andere, de meeste vond ik meeslepend en prettig om te lezen, andere verhalen wat minder. Wat ik wat minder vond over het geheel genomen, was dat veel van de verhalen thriller-achtige wendingen hadden en het wordt dan toch bijna grappig om te lezen over misdrijf na misdrijf op de waddeneilanden.

Klik hier voor het fysieke boek. Dit boek heb ik gekregen.

Jen Sincero - You Are a Badass at Making Money

Jen Sincero – You Are a Badass at Making Money

From the author of You Are A Badass, the New Your Times bestselling book everyone is talking about. YOU ARE A BADASS AT MAKING MONEY is the book you need if you’ve spent too much time watching money land in your bank account and then roll through your fingers. Jen Sincero went from living in a converted garage to traveling the world in 5-star luxury in a matter of years, and knows all too well the layers of BS one can get wrapped up in around money, as well as what it takes to dig your way out. In this funny, fascinating and practical book she goes in-depth on how powerful our thoughts are and how our bank accounts are mirrors for our beliefs about money. YOU ARE A BADASS AT MAKING MONEY combines laugh out loud comedy with life-changing concepts, all boiled down into manageable, bite-sized tips so that YOU can put them into practice and get life changing results.

Oef, dit boek. Ik vond het echt drie keer niks. Na Rich Dad Poor Dad dacht ik, ik lees nog een boek over geld en money mindset. Dit boek gaat daar ook over, maar waar Rich Dad Poor Dad óók praktisch ingestoken is met tips om daadwerkelijk veel geld te verdienen en geld voor je te laten werken, is dit boek veel gebakken lucht en wel erg zweverig. Dit boek gaat eigenlijk helemaal uit van The Law of Attraction en deze schrijfster gelooft erin dat als je ergens maar hard genoeg in gelooft, als je maar goed genoeg ‘je bestelling plaatst bij het universum’, dat je het dan krijgt. Ja, ik heb hier ook in geloofd toen ik achttien was, inmiddels weet ik dat de wereld niet helemaal zo werkt. Ik heb You Are A Badass At Making Money na tweederde weggelegd. Ik werd echt flauw van de beperkte gedachtegang van de auteur en omdat ik zelf niet veel mee kan en ik het weinig praktisch ingestoken vond, is het niet mijn ding.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book. Ik las dit boek via Kobo Plus.

Revka Bijl - Gapen onder Water

Revka Bijl – Gapen onder Water

Veda heeft geen reden onsuccesvol te zijn. Ze woont in een grote stad met eindeloze mogelijkheden en is net afgestudeerd. Toch lukt het haar niet een glorieus bestaan op te bouwen, iets wat haar beste vriendin moeiteloos voor elkaar krijgt. Wanneer Veda bevriend raakt met een elfjarig meisje, merkt ze dat ze nog verder uit de pas loopt. Is er iets mis met haar? Maar wat is normaal en hoe kan ze het worden?
Met frisse stem en droge humor beschrijft literair talent Revka Bijl hoe een jonge vrouw haar weg zoekt, en inspiratie vindt op de meest onverwachte manier.

Dit is het debuut van Revka Bijl en ik vond het te gek. Het verhaal gaat eigenlijk over iemand met het tegenovergestelde van een burn-out. Veda verveelt zich dood, heeft geen baan, en als ze eindelijk een baan heeft verveelt ze zich daar ook weer dood en krijgt ze geen enkele uitdaging. Ambities heeft ze niet, daar wordt ze onzeker van (ik moet toch wel ambities hebben?) en een vriendschap met een jong meisje maakt alles eigenlijk nog een beetje erger. Of toch niet? Ik vind het mooi geschreven, pakkend, met hier en daar goede droge humor. Ik kon me erg goed verplaatsen in Veda en dat vond ik lekker, ik wás Veda. Dat lukt me niet altijd als ik een boek lees.

Klik hier voor het fysieke boek (vanaf 9-1 beschikbaar). Ik heb dit boek gekregen van de uitgever.

Alexander McCall Smith - The Full Cupboard of Life

Alexander McCall Smith – The Full Cupboard of Life

Mma Ramotswe, who became engaged to Mr J.L.B. Matekoni at the end of the first book, is still engaged. She wonders when a day for the wedding will be named, but she is anxious to avoid putting too much pressure on her fiance. For indeed he has other things on his mind – notably a frightening request made of him by Mma Potokwani, pushy matron of the Orphan Farm.

Mma Ramotswe herself has weighty matters on her mind. She has been approached by a wealthy lady – whose fortune comes from successful hair-braiding salons – and has been asked to check up on several suitors. Are these men just interested in her money? This may be difficult to find out, but Mma Ramotswe is, of course, a very intuitive lady . . .

Deel vijf van The Ladies’ Detective Agency! Weer leuk. Gewoon echt leuk. Mma Ramotswe maakt weer een boel mee, van een bijzondere klus waarbij ze verschillende gegadigden voor een huwelijk moet gaan uitpluizen tot haar man, J.L.B. Matekoni, die ineens een parachutesprong moet gaan doen voor het weeshuis… Ik weet niet zeker of ik de andere delen ook nog ga lezen, ik merk dat ik me soms een beetje stoor aan de hele simpele schrijfwijze en de korte zinnetjes, maar aan de andere kant vind ik het wel nog steeds bestleuk…

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Dat was 2018 in boeken! Je kan hier mijn blogpost lezen over mijn favoriete boeken van het afgelopen jaar. Inmiddels heb ik mijn Goodreads Reading Challenge weer ingesteld (op 80) en is het leesjaar 2019 alweer goed begonnen…


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.