Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Boeken van augustus 2020

Augustus was qua lezen helemaal top: ik las boeken waar ik heel erg van genoten heb en waar ik echt niet in kon stoppen. Ik las vijf boeken uit, waaronder het nieuwe boek van Arjen Lubach en Hex van Thomas Olde Heuvelt. Weten wat ik er van vond?

Leestijd

Francien Regelink - Druks

Francien Regelink – Druks

‘Heb jij je pilletje al geslikt?’ vragen mensen zich vaak af als ze Francien Regelink voor het eerst ontmoeten. Niet geheel ongegrond, want Francien heeft AD(H)D en kan nogal druk zijn. Maar AD(H)D is meer dan Alle Dagen Heel Druk.

In Druks legt Francien uit wat AD(H)D precies is en geeft ze een ongefilterd kijkje in haar leven. Van waarom boodschappen doen een uitdaging is en welke medicatie ze (soms niet) slikt, tot hoe AD(H)D werkt tussen de lakens en waarom ze op kantoor onder de brandtrap werkt. Voor iedereen die direct of indirect met AD(H)D te maken heeft.

Ik was nieuwsgierig naar dit boek omdat ik Francien al een tijdje online volg, én omdat ik in mijn Structuurjunkie trainingen vaak mensen met AD(H)D heb. Leek me dus interessant om daar wat meer over te leren. Druks is heel persoonlijk, Francien vertelt over hoe AD(H)D voor haar is, hoe het haar belemmert en hoe ze ermee omgaat. Dit mixt ze met verhalen van experts zodat het een mooie complete kijk op AD(H)D is.
Interessant én leuk om te lezen, vooral omdat ik me aan de ene kant hier en daar herken in Francien haar verhalen en aan de andere kan juist totáál niet. Tof ook dat ze de Structuurjunkie Planner gebruikt om haar dagen meer structuur te geven. Aanrader als je zelf AD(H)D hebt of als je gewoon wat meer wilt leren over AD(H)D.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Thomas Olde Heuvelt - Hex

Thomas Olde Heuvelt – Hex

Wie er wordt geboren is gedoemd er tot zijn dood te blijven. Wie er zich vestigt komt er nooit meer weg. Het ogenschijnlijk pittoreske dorpje Beek is in de greep van de Wylerheks, een vrouw uit de zeventiende eeuw met dichtgenaaide mond en ogen. Zwijgend loopt ze door de straten en dringt ze de huizen binnen, nachtenlang staat ze aan je bed. Iedereen weet dat haar ogen nooit mogen worden geopend.

Er wordt alles aan gedaan om haar aanwezigheid geheim te houden. Maar als een groep jongeren besluit viral te gaan met de heks, laat ze de moderne samenleving langzaam maar zeker afglijden naar middeleeuwse praktijken. En dan is de wraak van de Wylerheks nog niet eens begonnen…

Een vriendin raadde me dit boek aan en oh, wat is dit smúllen. Een echt horrorverhaal zoals je ze van Nederlandse schrijvers (helaas) niet zo vaak tegenkomt. Écht eng. Gory. Om rillingen van te krijgen. En het speelt zich af in een doodnormaal Nederland dorpje: Beek.
Het begint best schattig, kabbelend. Ach, ja, die Wylerheks is er, maar ze levert niet zoveel problemen op. Hoofdstuk na hoofdstuk wordt het naargeestiger. Komen er meer problemen. En wordt het verhaal steeds enger.
Soms denk ik: oef, vergezocht. Maar is dat niet inherent aan horrorverhalen? Dat het ongeloofwaardig is en toch in een verhaal wordt gestopt? Juist dat het zo onwaarschijnlijk is, is gaaf.
Heel goed geschreven, zonder opsmuk en poespas, leest fantastisch en dit leg je niet weg tot het uit is. Te gek.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Arjen Lubach - Stoorzender

Arjen Lubach – Stoorzender

In Stoorzender doet Arjen Lubach verslag van twee jaar uit zijn bewogen bestaan. Vanuit zes verschillende plekken (Los Angeles, Vlieland, New York, Friesland, Zweden en Amsterdam) schrijft hij ongebruikelijk persoonlijk over Zondag met Lubach, muziek, comedy, politiek, het leven en de liefde.

Stoorzender is een unieke mix van eerlijke, grappige en ontroerende verhalen, zoals alleen Arjen Lubach die kan schrijven.

Ik ben al jaren ‘fan’ van Arjen Lubach en toen zijn nieuwe boek uitkwam wilde ik die uiteraard meteen lezen. Stoorzender is zijn persoonlijke verhaal over de verschillende aspecten van zijn leven, geschreven vanaf verschillende plekken. Je wordt meegenomen in de moeilijke momenten, de twijfels, de onzekerheid, het gedoe, bedrog – dingen waar je Arjen op zijn social media nooit over hoort, waardoor het boeiend is om te lezen. Maar uiteraard lees je ook over de successen en mooie momenten, al ligt voor mijn gevoel het zwaartepunt wel wat meer bij wat er moeilijk is. Het voelt heel intiem en persoonlijk, al merk je dat hij heel specifiek kiest waar hij wel en niet tot in detail over vertelt. Zoals zijn relatie, en zijn ruzie met een zaken/muziekpartner. Daar vertelt hij wel wat over, maar hij doet het niet compleet uit de doeken.
Leest heerlijk, alsof je met Arjen mee bent op reis en hij dit verhaal aan je vertelt. Interessant om een kijkje te krijgen achter dit multitalent waar ik veel bewondering voor heb.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Glennon Doyle - Ongetemd leven

Glennon Doyle – Ongetemd leven

“Lees dit boek,’ zegt Adele over “Ongetemd leven’, dé bestseller in de VS, Nederland en Vlaanderen, waarin Glennon Doyle benadrukt: hoe moediger je bent, hoe gelukkiger je wordt.

Bestsellerauteur Glennon Doyle laat in “Ongetemd leven’ zien hoe vrouwen volledig en krachtig zichzelf kunnen zijn en daarmee meer geluk in het leven kunnen ervaren. Van jongs af aan hebben vrouwen geleerd te leven naar de verwachtingen van de buitenwereld, en Doyle pleit er in dit boek voor dat we die verwachtingen nu loslaten en ontdekken wie we echt willen zijn.

Door haar eigen verhaal met de lezer te delen geeft de auteur ons allemaal de kracht om gehoor te geven aan de innerlijke stem die wij te lang hebben genegeerd. Alleen door echt jezelf te zijn, kun je werkelijk gelukkig zijn en je mooiste leven leiden. Ontdek wie jij was, voordat de wereld jou vertelde wie je moest zijn.

Zou het niet fantastisch voelen om volledig en krachtig jezelf te zijn? “Ongetemd leven’ is eerlijk, kwetsbaar en compassievol en Glennon Doyle inspireert als nooit tevoren. Daarnaast is dit een heerlijk meeslepend verhaal over liefde, vertrouwen en overwinning.

Iedereen is wild over Ongetemd leven (pun intended) en ik was daarom erg nieuwsgierig. Ik verwachtte een soort handboek, een zelfhulpboek, een stappenplan. Op de cover staat ‘vind het lef om helemaal jezelf te zijn’, vandaar. Maar dat was het allemaal niet. Het boek bestaat uit korte verhalen van Glennon, over haar relatie, haar gezin, haar werk, haar geloof, haar struggles, feminisme, haar jeugd…
Hier en daar voor mij wat ’teveel’ (dit boek had een derde dunner mogen zijn), soms ook net wat te zweverig gebracht, maar ik heb wel genoten van dit boek en er staan hele leerzame fragmenten in. De boodschap is prachtig: wees jezelf. Wees ongetemd. Verzin je eigen regels.
Maar de quote op de voorkant, ‘vind het lef om helemaal jezelf te zijn’, de how to mis ik nog een beetje.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Héctor Garcia & Francesc Miralles - Shinrin-Yoku

Héctor Garcia & Francesc Miralles – Shinrin-Yoku

De auteurs van Ikigai beschrijven opnieuw een onontdekt Japans geheim voor een lang en gelukkig leven

Iedereen kent wel dat rozige gevoel na een mooie boswandeling. Of je nou een half uurtje een rondje loopt of een stevige wandeling maakt van een paar uur, in het bos zijn geeft ons een weldadig gevoel. Wat als je dat gevoel kan versterken? Wat als je zelfs gelukkiger wordt in je dagelijkse leven door nét iets meer te doen in het bos dan alleen wandelen?

De schrijvers van de bestseller Ikigai beschrijven in Shinrin-yoku de Japanse kunst van het “bosbaden’. Dit onontdekte geheim gaat over je onderdompelen in het bos: al je zintuigen inzetten om de helende kracht van een boswandeling zo sterk mogelijk te ervaren. Francesc Miralles & Héctor García geven je praktische adviezen en nemen je vervolgens mee in alle geestelijke en lichamelijke voordelen van Shinrin-yoku: minder stress, beter slapen en zelfs een langer en gelukkiger leven.

Voor mijn verjaardag kreeg ik dit boek van Willem vanwege onze fascinatie voor Japan. En natuurlijk vanwege mijn fascinatie voor het wandelen. Mooie combi! Ik houd van dit thema: “bosbaden”. Het concept is simpel: jezelf onderdompelen in de natuur. Vanwege deze ‘Japanse kunst’ die een belangrijke plek heeft in de cultuur zijn de Japanse steden ook zo groen en zijn er veel parken, zodat je je altijd kan terugtrekken tussen bomen.
Leuk om te lezen en om ook de gedachte, wetenschap en cultuur erachter te begrijpen. Wel vind ik het wat veel tekst voor zo’n simpel idee.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Van de uitgever gekregen: Druks en Ongetemd Leven. Met Kobo Plus gelezen: Hex. Zelf gekocht(/voor mijn verjaardag gekregen): Stoorzender en Shinrin-Yoku.

Genoten van deze vijf boeken. Favoriet? Hex. Maar dat moet wel je ding zijn, horror.

Wat was jouw favoriete boek van afgelopen maand?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.