Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Boeken van augustus 2019

In augustus las ik vijf boeken, waarvan een aantal die ik al een tijdje graag wilde lezen. Na mijn grote liefde voor de serie The Handmaid’s Tale las ik het boek van Margaret Atwood en ik verdiepte me onder andere in de kunst van het zoeken naar goedkope vliegtickets.

Leestijd

Margaret Atwood - The Handmaid's Tale

Margaret Atwood – The Handmaid’s Tale

In Margaret Atwood’s dystopian future, environmental disasters and declining birthrates have led to a Second American Civil War. The result is the rise of the Republic of Gilead, a totalitarian regime that enforces rigid social roles and enslaves the few remaining fertile women. Offred is one of these, a Handmaid bound to produce children for one of Gilead’s commanders. Deprived of her husband, her child, her freedom, and even her own name, Offred clings to her memories and her will to survive. At once a scathing satire, an ominous warning, and a tour de force of narrative suspense, The Handmaid’s Tale is a modern classic.

Na het kijken van The Handmaid’s Tale op Videoland, was ik erg benieuwd naar het boek waarop de serie gebaseerd was. Het boek is best anders dan de serie, het beslaat maar een klein deel van het verhaal, daarmee bedoel ik dat de serie heel veel verder gaat. Het boek is heel droevig (logisch, het is ook een vrij droevig verhaal) en het valt me op dat er veel moeilijke Engelse woorden worden gebruikt, ik heb veel moeten opzoeken. Niet zo erg, maar het haalt wel een beetje de vaart uit het lezen.
Ik vond het leuk om te lezen waar een van mijn favoriete series op gebaseerd is, maar ik vind de serie beter dan het boek. Het boek is traag zoals ik al zei en het mist een bepaald ritme. Het voelt meer als een opsomming van feiten. Misschien is dat ook wel juist de bedoeling, doordat June zo numb is geworden door alles wat ze mee heeft gemaakt.

Het leukste vond ik denk ik de intro van Margaret Atwood. Ze geeft het verhaal meer context en legt het een en ander uit over het succes van de serie. Wat ik een tof weetje vind is dat alles wat in het verhaal gebeurd, gebaseerd is op historische feiten. Dus alle gruwelijkheden zijn ooit al eens in de geschiedenis gebeurd. Niet allemaal tegelijk in dezelfde oorlog of crisis, maar het is wel ooit gebeurd. Creepy idee.

Klik hier voor het fysieke boek.

Jelmer de Boer - Thuisblijven is duurder

Jelmer de Boer – Thuisblijven is duurder

VOOR IEDEREEN DIE GRAAG HONDERDEN EURO’S WIL BESPAREN OP VLIEGTICKETS

Denk je dat je alleen goedkoop kunt vliegen als je op dinsdagavond incognito browst met een VPN-verbinding via Taiwan en dan een vliegticket vanaf een tochtig Duits weiland midden in de nacht naar een dorp anderhalf uur buiten Londen boekt met een prijsvechter die je alleen een rugzak laat meenemen ter grootte van je portemonnee terwijl je verplicht je ticket moet printen en opgevouwen in je stoel zit te wachten tot het chagrijnige personeel loterijtickets begint te verkopen?

Mooi. Dan is dit boek voor jou.

Ik was erg benieuwd naar het boek van Jelmer en nu eindelijk las ik hem. Dit boek is voor iedereen die goedkoop wil vliegen en daar ook wat flexibel in is. Jelmer leert je over hoe luchthaven en luchtvaartmaatschappijen werken, en dus hoe je zo goedkoop mogelijk kan vliegen. Hij deelt al zijn trucjes en systemen met je en dat is gewoon hartstikke handig. Veel van geleerd en ik ga zeker ook proberen goedkope vliegtickets te scoren. Ik mis wel 1 ding en dat is een opsomming van alle handige tools op het einde.

Klik hier voor hetVergeet het oude concept van hard werken tot aan je pensioen en stel je spannende levensplannen niet uit.

Marelle Boersma - Ciao Sicilia

Marelle Boersma – Ciao Sicilia

Klik hier voor het boek.

Timothy Ferriss - Een werkweek van 4 uur

Timothy Ferriss – Een werkweek van 4 uur

Vergeet het oude concept van hard werken tot aan je pensioen en stel je spannende levensplannen niet uit.

Vraag Timothy Ferriss wat hij aan het doen is, en de kans is groot dat je als antwoord krijgt: ‘skiën in de Andes’, ‘duiken in Panama’ of ‘tangodansen in Buenos Aires’. Ferriss heeft namelijk het achterhaalde idee van ‘eerst werken, dan leven’ ingeruild voor een rijk leven in het hier en nu. Niet geld stelt je daartoe in staat, maar de nieuwe economische factoren tijd en mobiliteit.

Wacht niet langer, zeker niet in tijden van economische onzekerheid. En vergeet het achterhaalde idee van werken tot je pensioen. Of je nu die grote wereldreis wilt maken, een maandelijks salaris van vijf cijfers wilt met zo weinig mogelijk inspanning, of gewoon minder wilt werken en meer wilt genieten – Een werkweek van vier uur geeft het antwoord.

Dit revolutionaire boek wijst je de weg naar een nieuw leven van weinig werkuren, veel vrije tijd en geld in overvloed, of je nu een overwerkte loonslaaf bent of een ondernemer die klem zit in het succes van zijn bedrijf.

Zo’n tien jaar geleden las ik dit boek voor het eerst, en nu ik hem nog een keer heb gelezen leer ik er opnieuw van. Ik was er in die tijd wel een beetje te jong voor, nu haal ik de lessen er beter uit en snap ik sommige dingen ook beter. Het boek is vrij extreem en ik ben het lang niet met alles eens en ik zou dus ook zeker niet alles toepassen. Toch staan er hele nuttige tips en inzichten in en dat kan ik van harte aanraden als je naar manieren zoekt om slimmer te werken.

Klik hier voor het boek.

Tess Gerritsen - de Chirurg

Tess Gerritsen – de Chirurg

Klik hier voor het boek.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je het boek via de link aanschaft, krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dat heeft geen invloed op mijn mening.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.