Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Boeken van april 2020 – deel 1

April was een bijzondere leesmaand: ik las véél en vooral genoot ik enorm van alle boeken die ik las. Ik zit in een enorme leesflow en heb het ‘geluk’ dat ik elke keer een boek oppak dat me ook echt vastgrijpt. Soms heb ik van die fases dat het niet zo goed lukt of zo, het lezen, nu zit ik in een fase waarin ik elk vrij moment een boek pak om te lezen. Ik deel vandaag de eerste zes boeken van april!

Leestijd

Antoinette Scheulderman & Michel Egmond - Patty: de negen levens van Patty Brard

Antoinette Scheulderman & Michel Egmond – Patty: de negen levens van Patty Brard

Ruim een jaar lang volgden bestsellerauteur Michel van Egmond en bekroond interviewer Antoinnette Scheulderman het turbulente leven van Patty Brard (65).

Het resultaat is een indringend portret van een geboren overlever, een succesvolle tv-ster en gefrustreerde moeder tegelijk, waarin niets onbesproken blijft.

Zoals altijd is Patty Brard openhartig, over alles: haar successen en haar mislukkingen, haar huwelijken, haar cosmetische ingrepen en de dramatische breuk met zowel haar kind als haar eigen ouders, maar ook over haar speciale band met Freddy Heineken, de enige man die een naaktfoto van haar bezat, over de zwarte dagen na haar faillissement, toen ze uit geldgebrek hand- en spandiensten verrichtte voor een drugsdealer, over #MeToo voordat #MeToo bestond en over de pijnlijke juridische strijd met haar eigen zus.

Of, zoals ze zelf in dit opzienbarende boek de afgelopen 65 jaar samenvat: ‘Ze kunnen veel van me zeggen, maar niet dat ik weinig heb meegemaakt in mijn leven. En ik ben onderweg vaak genoeg neergegaan, maar ik ben ook steeds weer overeind gekomen.’

Toen ik op Kobo Plus dit boek over Patty Brard langs zag komen, dacht ik meteen: LEZEN. Een tijd geleden las ik het boek van Gordon en ik dacht: dit zal wel ongeveer hetzelfde zijn. En ja hoor. Heerlijk.
Op Instagram kreeg ik heel veel dm’s met de vraag: ‘Wat vond je van het boek over/van Patty!?’ Veel zijn hier nieuwsgierig naar. Mijn antwoord was telkens iets van ‘Een gedrocht, maar wel heerlijk.’  Ik bedoel niet dat het slecht geschreven is, of dat het per se een slecht boek is, maar wel dat dit verhaal toch echt een soort trainwreck is. Het valt me op dat er ongelooflijk veel met modder wordt gegooid, dat er oude koeien uit sloten worden getrokken, dat veel mensen even op hun plek worden gezet, maar dat je vaak wel alleen de kant van Patty Brard hoort. Mede doordat bijvoorbeeld haar zus en dochter niet mee wilden werken aan het boek. Dan krijg je dat, maar het blijft een eenzijdig verhaal.
Maar: ik heb er van gesmuld. Het is goed geschreven, het is neergezet als een reality soap en zó beeldend. Ik liep tijdens het lezen gewoon zelf rond in haar huis op Ibiza en ik zat naast haar in de privéjet van de Luv-tijd. Ik heb hardop gelachen, maar ook wel de pijn gevoeld die Patty voelt. Wat een leven heeft deze vrouw, vroeger én nu, en dat is toch wel erg leuk om te lezen.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Ilja Gort - Godendrank

Ilja Gort – Godendrank

Deze nieuwste roman van Ilja Gort is “Ik vertrek’ in de overtreffende trap.
Met veel humor beschrijft Gort de avonturen van dromer Abel en zijn nuchtere vrouw Angela die hun winkeltje in de Amsterdamse Jordaan verkopen om een wijnboerderij in Zuid-Frankrijk te beginnen.
Ze worden getroffen door bizarre tegenslagen en Abel besluit wiet te gaan telen om zijn wijn te voorzien van een scheut geestverruiming. Daarmee kruisen ze het pad van lieden die het niet zo nauw nemen met de wet, hetgeen leidt tot hilarische gebeurtenissen en een spetterende ontknoping.

Ik smul altijd enorm van de boeken van wijnmaker Ilja Gort, en bij deze is het niet anders. Een lekker ‘anders’ verhaal over een wijnboer die voor het slechte pad kiest. Wijn maken blijkt toch best wel lastig, maar wiet… Dat is een stuk makkelijker! Het is grappig, het is vlot geschreven, het leest heerlijk weg en het is gewoon zo’n fijn vakantieboek. Vrolijk, hier en daar spannend en het is geen straf mezelf te wanen in een wijnchateau in Frankrijk.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Rachel Brathen - Over liefhebben & Loslaten

Rachel Brathen – Over liefhebben & Loslaten

Het pijnlijke, rauwe, eerlijke en inspirerende verhaal van ‘Yoga Girl’ Rachel Brathen.

Over liefhebben en loslaten is het persoonlijke verhaal van Rachel Brathen. Ze vertelt over hoe ze opgroeide met een depressieve moeder, haar rebelse puberteit, haar vlucht naar Costa Rica, haar eerste yoga-ervaring en hoe ze vervolgens in een korte periode haar beste vriendin, oma en hond verliest.

Door het hele boek heen neemt ze je mee in alle pijn, verdriet en twijfels. Ze doet aan meditatie en yoga, alles om maar grip
te krijgen op zichzelf en het verdriet dat ze voelt.

Over liefhebben en loslaten gaat over het leven in de grootste en breedste zin van het woord; de constante groei die je doormaakt, en de intense pijnen en het enorme geluk die daarbij komen kijken.

Rachel, ook wel Yoga Girl op Instagram, volg ik al járen. Ik heb bewondering voor deze vrouw, die een florerende yogabusiness op Aruba heeft opgezet, die zo open en oprecht overkomt en die haar verhalen deelt met de wereld. Haar boek Over liefhebben en loslaten gaat over háár verhaal. Haar geschiedenis, haar jeugd, haar basis. Wat ik mooi vind is hoe open Rachel is en hoe dit een verdieping geeft aan ‘het volgen op Instagram’. Nu is ze online ook altijd heel open, en delen van dit verhaal heeft ze ook al eens in bijvoorbeeld podcasts gedeeld, maar dit héle verhaal op papier geeft een diepe achtergrond aan ‘Yoga Girl’. En die is niet mals. Rachel maakte veel mee in haar leven en dat vertelt ze in dit boek. Het meest heftige vond ik haar relatie met haar moeder, die al op jonge leeftijd ernstig verstoord was omdat zij depressief was, en die een zelfmoordpoging deed toen Rachel ouder was.
Maar ook het verlies van haar beste vriendin, haar hond en haar oma.
In het boek vertelt ze over hoe ze door al deze traumatische ervaringen heen haar bedrijf opbouwde en ook hoe ze daarin regelmatig fouten maakte. Openhartig en intiem, en vrij heftig hier en daar. Ik kan me niet in alle uitspraken van Rachel vinden, maar ik vond het wel erg fijn om te lezen.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Tonny Loorbach & Martijn van Tongeren - De Online Marketing Tornado

Tonny Loorbach & Martijn van Tongeren – De Online Marketing Tornado

Een belachelijk compleet en no-nonsense stappenplan voor meer bezoekers, leads, klanten, fans en ambassadeurs via het internet. Geschreven door 2 gedreven expert op basis van de praktijk.

Het internet biedt kansen in overvloed, maar hoe voorkom je dat je als ondernemer verzuipt in alle mogelijkheden? Hoe verzeker je jezelf van de meest effectieve online strategie en een onverstoorbare focus? Hoe tover je jouw website om tot een ware bezoekersmagneet en een volautomatische marketingmachine voor je business? Juist, met dit boek.
Ben jij klaar voor het geheim van de IMU? Dit boek neemt je mee in de Online Marketing Tornado. Een waterdichte blauwdruk voor een wervelende online business die impact maakt, jou als ondernemer de wind in de zeilen bezorgt én anderen meezuigt in een opwaarts momentum. Online ondernemen was nog nooit zo leuk!

Ik vind het erg leuk om regelmatig boeken te lezen waar ik wat van kan leren voor mijn bedrijf en dit was er afgelopen maand een van. De Online Marketing Tornado is een heel compleet boek waarin alle aspecten van online marketing worden aangestipt. Zelf heb ik heel wat praktische tips en tricks uit gehaald die ik meteen ben gaan toepassen. Wel is het hier en daar wat oppervlakkig en blijft het ‘hoe’ soms achterwege waardoor je niet altijd meteen echt aan de slag kan. Het is een boek voor beginners in de online marketing, als je bijvoorbeeld meer verdieping zoekt over (ik zeg maar wat) e-mailmarketing of SEO, is het een goed idee je daar nog verder in te verdiepen na het lezen van dit boek.

Klik hier om het boek te bestellen, je betaalt alleen de druk- en verzendkosten.

Jenny Colgan - De kleine bakkerij aan het strand

Jenny Colgan – De kleine bakkerij aan het strand

In De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan staat het leven van Polly Waterford op zijn kop. Haar relatie is op de klippen en haar bedrijf is ook nog eens failliet. Kortom, ze moét weg. Ze komt terecht op Mount Polbearne, een klein schiereiland voor de kust van Cornwall, in een appartement boven een verlaten winkel. Om haar zinnen te verzetten begint ze met het bakken van brood, dat al snel meer dan een hobby wordt.

Lees en leef mee met Polly die tegen wil en dank vriendschap sluit met de lokale bevolking, met vallen en opstaan haar leven weer richting geeft en bovendien valt voor een wel heel schattige huisgenoot die door het raam naar binnen komt waaien: de papegaaiduiker Neil.

Vorig jaar las ik een paar boeken van Jenny Colgan waar ik erg van genoot, en toen ik De kleine bakkerij aan het strand voorbij zag komen, dacht ik niet lang na voor ik begon te lezen. En ik kreeg geen spijt: wat is dit weer een heerlijk feelgood verhaal. Zo’n boek heb je gewoon soms nodig. Wat ik zó leuk vind aan de boeken van Jenny Colgan is dat ze altijd de omgeving zo goed weet te omschrijven. In dit verhaal waan ik me op het eiland Mount Polbearne en dat is heerlijk. Het is hier en daar wat zoetsappig, het is hier en daar wat voorspelbaar, maar dat maakt in een verhaal als deze helemaal niks uit. Ik zag net dat het vervolg op dit boek ook al uit is, dus die ga ik ook zeker binnenkort lezen.

Klik hier voor het fysieke boek.

Paulien Cornelisse - Japan in honderd kleine stukjes

Paulien Cornelisse – Japan in honderd kleine stukjes

Paulien Cornelisse houdt al jaren een Japanverzameling bij. En die verzameling ziet nu voor het eerst het licht in dit prachtig vormgegeven boek.

Pauliens collectie bestaat uit dingen die ze weet over Japan. Soms zijn het vondsten die ze deed tijdens haar reizen en verblijven in het land, onder meer voor haar VPRO-serie Tokidoki. Soms zijn het opmerkelijke feitjes. En omdat ze het nu eenmaal niet laten kan, zitten er in haar verzameling ook veel schitterende observaties van de Japanse taal.

Japan in honderd kleine stukjes is een verfrissend boek voor reizigers, thuisblijvers, taalliefhebbers en andere nieuwsgierigen. Paulien Cornelisse laat je ervaren hoe het voelt om te houden van een land dat nooit van jou zal zijn.

Oh, wat heb ik intens genoten van die boekje! Honderd kleine stukjes over Japan. Die grappig, ontroerend, verbazingwekkend of gewoon interessant zijn. Met leuke illustraties die Paulien zelf gemaakt heeft. Het knappe vind ik dat er nog wel een soort rode draad door de stukjes heen zit, er zijn vaak bruggetjes en dat zorgt ervoor dat het heel prettig leest. Ik heb meerdere keren hardop gelachen om de stukjes. Ik kan niet wachten om zelf naar Japan te gaan – maar we moeten nog even wachten.

Klik hier voor het boek.

Ik las Patty via Kobo Plus. De Online Marketing Tornado, Godendrank en Over liefhebben & loslaten kreeg ik opgestuurd door de uitgever. De Kleine bakkerij aan het strand en Japan in 100 kleine stukjes kocht ik zelf.

Binnenkort volgt deel 2 van de boeken die ik las in april! Het waren er nogal veel. Hoe was jouw leesmaand?

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een kleine vergoeding krijg als je het boek via die link aanschaft. Dat heeft geen invloed op mijn mening.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.