Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Boeken van april 2019

April was mijn slechtste leesmaand sinds tijden! Ik was deze maand wat drukker met werk en ik kon iets minder goed de rust vinden om een boek te pakken. Zo niet mij, maar dat geeft helemaal niks. De drie boeken die ik wél las, vond ik namelijk top.

Leestijd

Deze maand las ik ook meer in andere boeken, maar die las ik niet uit. Zo ben ik bezig in Otmars Zonen, maar daar heb ik nog niet echt meters in kunnen maken. De eerste twee boeken in deze blogpost heb ik opgestuurd gekregen van de uitgever. Dat heeft geen invloed op mijn mening.

Simone Levie - Start before you're ready

Simone Levie – Start before you’re ready

Het is de levensmissie van businesscoach Simone Levie om vrouwen te empoweren. Te vaak laten zij zich door irreële angsten en valse bescheidenheid weerhouden van het verwezenlijken van hun wensen en dromen. En die eeuwig twijfel… Zou ik het wel kunnen? Simone zegt: Start before you’re ready! Geen gemiep, ga ervoor, pak die kans als je hem ziet. Dit boek helpt je je talenten te erkennen en te kiezen voor de dingen die jij écht belangrijk vindt. Je kunt het, niets houdt je tegen!
Al een tijdje volg ik Simone en ik vond haar al een inspirerende vrouw waar ik graag meer over wilde weten. Ze is een hele succesvolle zakenvrouw die uit het niets een miljoenenbedrijf heeft opgebouwd. Ze heeft een fantastische missie en ze doet alles precies op haar eigen manier. Als geroepen kwam haar boek uit: Start before you’re ready. Ik heb nog meer respect voor Simone gekregen door haar persoonlijke verhaal. Succes lijkt van buitenaf altijd een sprookje, maar dat is natuurlijk meestal helemaal niet het geval, en bij haar zeker niet.
Het boek is ingedeeld als een soort werkboek met logische kleine hoofdstukken met aan het eind een aantal vragen of opdrachten. Je krijgt helderheid in je angsten, je (beperkende) overtuigingen, je missie, je dromen en je wensen. Simone daagt je uit wat lastige vragen aan jezelf te stellen waardoor dingen duidelijk worden waar je anders nooit over had nagedacht. Heerlijk inspirerend boek waarbij de quote ’treat yourself like a million dollar race horse’ heel erg is blijven hangen. Aanrader voor iedereen die wel een oppepper kan gebruiken!

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

 

Tatjana Almuli - Knap voor een dik meisje

Tatjana Almuli – Knap voor een dik meisje

Tatjana is al haar hele leven dik. En krijgt dus al zo lang ze zich kan herinneren ongevraagd commentaar op haar lijf. Naaste familie, wildvreemden, specialisten: iedereen vindt het nodig haar te vertellen dat dik zijn iets slechts is en dat ze daar zo snel mogelijk iets aan moet doen. Alsof het haar niet al duidelijk was hoeveel haar extra kilo’s haar hebben gekost. In haar puberteit waren er geen prille liefdes of eerste seksuele ervaringen, geen onbezorgd ontdekken van de wereld. In plaats daarvan waren er pestende klasgenoten, stiekeme vreetbuien en een constante schaamte. Wanneer ze eenderde van haar lichaamsgewicht verliest ervaart ze voor het eerst de privileges die bij slank zijn horen. Toch neemt het ongevraagde commentaar alleen maar toe – al helemaal als ze weer begint aan te komen. In dit boek neemt ze zélf de regie in het gesprek over haar lichaam, en doet ze openhartig verslag van het leven als dikke vrouw in een land waar dun zijn de norm is.

In dit boek heeft Tatjana haar hart en ziel gelegd. Dat voel je in elke pagina. Haar verleden is niet al te rooskleurig, met een toch best lastige jeugd, pesterijen, vreetbuien en altijd het dikke lijf dat zorgde voor problemen. Tatjana vertelt een heel persoonlijk verhaal in Knap voor een dik meisje. Ontzettend moedig, zo kwetsbaar. Het einde van het boek gaat over bodypositivity, maar het boek gaat vooral over hoe een dik meisje (en inmiddels vrouw) wordt behandeld in deze maatschappij en hoeveel belemmeringen dit geeft in haar dagelijkse leven. Maar ook gaat het over haar gezondheidsproblemen en de wens om wel fit en sterk te zijn, maar niet per se om slank te worden.
Confronterend, heftig, verdrietig en heel mooi opgeschreven. Ik vind het ook mooi dat Tatjana heel open aangeeft dat ze zelf ook nog zoekende is. Dat zij er nog niet is, dat ze nog middenin de acceptatie van zichzelf en haar lijf zit, en dat dat een proces blijft. Ze zet zichzelf niet neer als iemand die alles al weet, maar juist als een vrouw die al veel ervaring heeft op dit vlak en nog steeds elke dag worstelt.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Mark Tigchelaar - Focus AAN/UIT

Mark Tigchelaar – Focus AAN/UIT

Afdwalen tijdens gesprekken, aan het einde van de pagina erachter komen dat je eigenlijk geen idee meer hebt waar de tekst over ging en moeite met in slaap vallen omdat je hoofd blijft doortollen. Wanneer we geen grip op onze aandacht hebben, waaien we met alle winden mee, kost het meer tijd om ons werk te doen en neemt de stress toe. Op de lange termijn vergroot het zelfs de kans op een burn-out. Bestsellerauteur Mark Tigchelaar laat aan de hand van nieuw wetenschappelijk onderzoek en voorbeelden uit de praktijk zien hoe we weer grip op onze focus krijgen. Het effect is dat we weerbaarder tegen stress worden, productiever zijn en meer aanwezig zijn in het hier en nu. Rust, overzicht en controle.

Lees dit boek en je ontdekt:

    • hoe je slimme brain hacks inzet om niet meer af te dwalen
    • hoe je met het “MTW’-principe structureel meer gedaan krijgt
    • hoe je je kunt afsluiten voor de luidruchtigste collega
    • hoe je de denkmachine stopt en makkelijker in slaap valt

Ik vind het leuk te blijven leren over focus, planning, productiviteit, creativiteit en aandacht. Focus AAN/UIT van neuropsycholoog Mark Tigchelaar zag ik al een paar keer voorbij komen en nu wilde ik hem echt lezen. Wat ik zo leuk vind aan dit boek is dat het helemaal gestoeld is op wetenschappelijke onderzoeken, en dat het nog steeds fijn leesbaar is. Alle tips die Mark geeft, legt hij uit. Waarom werkt dit zo? Hoe werkt je brein? Wat werkt wel en wat werkt niet en wáárom? Toch blijft het heel praktisch en krijg je na elk hoofdstuk de grootste punten op een rijtje waardoor je er ook echt mee aan de slag kan. Voor mij waren de wetenschappelijke onderzoeken nieuw en ook heb ik er echt wat praktische tips uit kunnen halen voor mijn eigen dagelijkse werk. En voor mijn cursisten natuurlijk!

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Welke boeken las jij in april? En heb je nog aanraders voor me? Ik ga half mei op vakantie, dus tips zijn van harte welkom!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.