Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Boeken van 2022

2022 zit er bijna op en ik weet dat het altijd een fijn moment is om voor de kerstdagen nog even te delen welke boeken ik las en welke favorieten waren, want in deze periode hebben veel mensen juist tijd om lekker te lezen. Tromgeroffel, daar komt ‘ie… mijn favoriete boeken van 2022 – en sowieso alles wat ik las.

Leestijd

Mijn favorieten!

 • Evi Hanssen – Sinds ik niet meer drink
  Het boek dat ik las dat het zaadje plantte om te stoppen met drinken. Evi Hanssen beschrijft het vol humor, maar ook echtheid en ze confronteert me met mijn eigen gewoontes.
 • Holly Whitaker – Quit like a woman
  Het eerste boek dat ik las toen ik stopte met drinken. Wat een truth bombs staan hierin. Méga confronterend over alcohol, en ook over hoe gehersenspoeld we zijn rondom dit onderwerp. Hier moet je wel klaar voor zijn. 😉
 • Arthur Japin – Honden voor het leven
  Janken. Genieten van de mooie verhalen over honden. Van de prachtige tekeningen. En janken om de verdrietige verhalen. Ik knuffel Kees nog een keer extra.
 • Suzanne Collins – De Hongerspelen
  Eindelijk las ik de hele Hongerspelen-trilogie van Suzanne Collins. Fantastisch vond ik het. Wat een waanzinnig schurend verhaal over een bizarre wedstrijd waarin er maar één overlevende overblijft.
 • Israel van Dorsten – Wij waren, ik ben
  Het verhaal van Israel, een van de ‘kinderen van Ruinerwold’. Over zijn leven, opgesloten en mishandeld door zijn vader, en over zijn ontsnapping uit dit leven. Wat heftig en pijnlijk, en knap opgeschreven.
 • Raynor Winn – Het zoutpad
  Over een ouder stel dat uit bittere noodzaak, omdat ze alles kwijt zijn geraakt, gaan wandelen. Rauw, pijnlijk, confronterend en vooral heel mooi. Te gek dat dit boek zo’n hit is geworden voor ze.

Het linkje gaat naar Bol.com waar je de boeken kan aanschaffen.

Alle zes de boeken, behalve Quit like a woman en Het zoutpad, zijn ook te lezen/luisteren bij Storytel. En van mij krijg je je eerste 30 dagen gratis! Heerlijk om tussen kerst en oud & nieuw urenlang te luisteren. Meld je hier aan.

Alle boeken die ik las in 2022! Een stuk minder dan in 2021 (en voor het eerst heb ik mijn Goodreads account niet bijgehouden, als ik ze zo tel kom ik uit rond de 40 boeken. Maar de hoeveelheid zegt natuurlijk helemaal niks, het gaat erom hoeveel je ervan genoten hebt. En ik heb er héél veel van genoten! Volgend jaar ga ik wel weer Goodreads bijhouden, want ik mis dat overzichtje aan het einde van het jaar toch wel, haha.

Hier vind je mijn overzichtsposts waarin ik alle boeken bespreek:

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een vergoeding krijg als jij het boek via de link koopt. Dat heeft geen invloed op mijn mening.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.