Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Boeken oktober 2021

Yes, nieuwe maand, nieuwe boeken! Ik deel weer vijf boekenreviews met je. Oktober was een heel prima leesmaand, ik heb van enkele boeken intens genoten en een aantal vond ik wat minder…

Leestijd

Kiki van Dijk - Vlieland

Kiki van Dijk – Vlieland

Vlieland, de nieuwe vakantiethriller van Kiki van Dijk, gaat over Charlie. Charlie is reisblogger, maar zoekt het dit jaar noodgedwongen dichter bij huis. Als ze wordt uitgenodigd voor een paar nachten op een glamping op Vlieland, grijpt ze haar kans. Het eiland trekt de laatste jaren veel hippe toeristen, dankzij de luxe restaurants, exclusieve winkeltjes en prachtige natuur.

Op het eiland aangekomen wil ze Sytze interviewen, de eigenaar van een nieuwe bierbrouwerij. Hij is echter bot en ongeïnteresseerd, en Charlie krijgt vreemde reacties als ze wat mensen naar hem vraagt. Dan wordt het bebloede lichaam van een meisje gevonden. Sytze wordt onmiddellijk verdacht, en als er nog een meisje verdwijnt weet iedereen het zeker: hij is de dader. Door de zomerstorm wordt Charlie gedwongen om op het eiland te blijven en ze besluit zelf op onderzoek uit te gaan, met gevaar voor eigen leven…

Ik houd erg van de boeken van Kiki van Dijk: ze nemen me mee naar allerlei plekken op de wereld. En als dat Vlieland is, word ik daar erg blij van. Kiki doet dat heel goed, je bént echt op die plek. Het verhaal van Vlieland is uiteraard weer een thriller: moorden, vermissingen, dat soort dingen. Ik vind dit verhaal wel een van de minder geloofwaardige van haar, ook een beetje warrig hier en daar, dat vond ik jammer.

Iris ter Haar - Een steekje los

Iris ter Haar – Een steekje los

‘Adem in, twee, drie, adem uit, twee, drie, vier. Herhaal ik als een mantra in mijn hoofd. Ik probeer mijn longen te vullen, maar de typische ziekenhuislucht lijkt steeds minder zuurstof te bevatten.’
Fris afgestudeerd psycholoog Iris ter Haar begint vol goede moed aan haar carrière als ondernemer. Voor de buitenwereld lijkt alles haar goed af te gaan, maar ongemerkt wordt haar wereld kleiner en kleiner, tot ze haar huis niet meer uit durft. Als bezigheidstherapie borduurt ze zich de blaren op de vingers terwijl ze op een eindeloos lijkende wachtlijst staat voor een psycholoog. In 2018 krijgt ze de diagnose paniekstoornis en agorafobie. Inmiddels heeft Iris een succesvolle borduurwebshop en lukt het haar (meestal) weer om zonder klamme handen de deur uit te gaan. In dit boek vertelt ze op luchtige wijze hoe het is om opgeslokt te raken door angsten tot je jezelf verliest. Maar ook hoe ze – met ups en downs – de draad weer oppakt. Inclusief handige lijstjes met wat je kunt doen als je een paniekaanval hebt, hoe je een wachtlijst doorkomt en de wetenschap achter angststoornissen.

Iris volg ik al een hele poos op Instagram, dus ik was nieuwsgierig naar haar boek. Het is mega interessant om een inkijkje te krijgen in het leven van iemand met een angststoornis. Natuurlijk heb ik er wel eens wat over gelezen of gehoord, maar het was nu net alsof ik even samen leefde met Iris en alles meemaakte wat zij meemaakte.
In Een steekje los heb ik geleerd over wat het inhoudt om een angststoornis te hebben en hoe moeilijk het kan zijn daarmee te leven. De praktische tips over wat te doen als iemand om je heen een paniekaanval heeft vond ik mega waardevol.

Denise Duffield Thomas - Get Rich, Lucky Bitch

Denise Duffield Thomas – Get Rich, Lucky Bitch

Hahaaa, ja, die titel stond mij eerst ook tegen. Een vriendin raadde hem jaren geleden aan en hij stond al een hele poos op mijn e-reader. Op vakantie besloot ik hem maar eens te gaan lezen en wat heb ik hier veel interessante lessen uit gehaald! Ik ben ook daadwerkelijk met de opdrachten aan de slag gegaan en daar kwamen goede inzichten uit over mijn relatie met geld en wat geld eigenlijk (voor mij) betekent.

Het is heel praktisch, niet echt zweverig, en echt een tof boek voor mensen die met hun geldblokkades aan de slag willen en ervoor uit (willen) komen dat ze veel geld willen verdienen.

Are you ready to get rich? Learn how to break through your money blocks, attract more abundance and start earning what you’re really worth. So you want to manifest more money this year. You’re not alone. But why does it feel so freaking hard? It’s weird and frankly bewildering that the most talented women in the world are often the ones struggling to make fabulous money from their talents. Too many female entrepreneurs sabotage their income and work too hard for too little. Why do most women settle for pennies instead of embracing true wealth? It’s not because you’re not smart or ambitious enough. You’ve just been programmed to block your Universal right to wealth with guilt, shame or embarrassment. Even if you’re unaware of these blocks and fears, you’re probably not earning what you’re worth. In Get Rich, Lucky Bitch! you’ll learn how to unlock your hidden potential for abundance and upgrade your life forever. Join Lucky Bitch author Denise Duffield-Thomas on a journey of self-discovery so you can smash through your abundance blocks and join a community of women all around the world who are learning to live large and become truly lucky bitches.

Louise Candlish - Ons huis

Louise Candlish – Ons huis

‘Meesterlijk bedachte, verslavende pageturner.’ The Guardian

Als Fiona Lawson op een dag thuiskomt ziet ze dat er een verhuiswagen voor haar woning staat, en dat onbekende mensen spullen naar binnen aan het brengen zijn. Er moet sprake zijn van een vreemd misverstand. Maar als ze het verhuizende stel hierop wil wijzen, komt ze erachter dat al háár spullen uit het huis verdwenen zijn. De nieuwe bewoners weten niet beter dan dat ze het huis voor flink wat geld hebben gekocht, en dat Fiona en haar ex-man Bram de verkoopakte ondertekend hebben.

Als Bram vervolgens spoorloos verdwenen blijkt kan Fiona niet anders dan op zoek gaan naar de oorsprong van deze nachtmerrie. Stukje bij beetje ontrafelt ze een wirwar aan leugens en verraad, totdat de schokkende waarheid boven tafel komt.

Ik heb voor mijn doen erg lang over dit boek gedaan: anderhalve maand of zo. Ik kwam er met moeite doorheen. Jammer, want het idee van dit verhaal vind ik heel vet: een vrouw loopt naar haar huis en ziet dat er verhuisd wordt. WTF?!
Cool vind ik dat, zo’n originele invalshoek. En ik vind het waarom in dit boek ook erg cool. Maar het wordt te lang uitgerekt. Er worden teveel zijwegen ingeslagen, het wordt te warrig en vooral te langdradig. Ik was best blij toen het uit was, en niet op een goede manier.

Willemijn Welten - Manifesteren kun je leren

Willemijn Welten – Manifesteren kun je leren

Dit boek is een must-read voor iedereen die klaar is om te shinen.
Manifesteren is de kunst om je dromen te realiseren. En het mooie eraan is: iedereen kan het leren! Willemijn Welten heeft een missie om met dit boek manifesteren voor iedereen zo makkelijk, leuk en praktisch mogelijk te maken. Ze haalt spiritualiteit uit het hokje ‘zweverig’ en vertaalt dit naar nuchtere tools zodat je op elk moment van de dag kunt manifesteren.

In Manifesteren kun je leren deelt Willemijn haar eigen verhaal en dat van anderen om te laten zien wat manifesteren je kan brengen. Ze helpt jou op weg om zelf aan de slag te gaan. Leer te vertrouwen op je intuïtie, je blokkades los te laten en ontdek hoe je een shift in je energie teweeg kunt brengen. Zodat jij weet wat je wilt en de moed hebt om hiervoor te gaan.

Willemijn Welten werkte meer dan tien jaar voor financiële start-ups & corporaties tot ze besloot haar hart te volgen en manifestatie-expert te worden. Ze woonde in Zuid-Amerika om zich te verdiepen in spirituele en sjamanistische principes en volgde een opleiding bij Gabrielle Bernstein. Terug in Rotterdam startte ze haar eigen onderneming waarmee ze iedereen wil leren hoe je je eigen leven kunt creëren.

Als nuchter type spreken dingen als manifesteren, astrologie en spiritualiteit me nooit heel erg aan. Laatst in Oostenrijk vertelde iemand over dit boek en ik werd er toch wel nieuwsgierig naar. Ik ben met een open houding gaan lezen: laten we maar eens kijken wat dit me kan brengen. Baadt het niet, dan schaadt het niet, toch? Ik vond het méga leuk om te lezen, vooral omdat Willemijn het heel praktisch brengt en er ook duidelijke opdrachten bij geeft. Die opdrachten vond ik inspirerend om te doen en dit boek heeft me zoveel geleerd. En ik merk nu dat ik in mijn leven al ontzettend veel gemanifesteerd heb. Wow! Ik ga er lekker mee aan de slag 🙂
Een aanrader voor iedereen die wil leren over wat manifesteren nu eigenlijk is en hoe je hier zelf heel praktisch mee aan de slag kan.

Gekregen van de uitgever:

  • Een steekje los
  • Vlieland

Zelf gekocht:

  • Manifesteren kun je leren
  • Get rich, lucky bitch

Uit Kobo Plus:

  • Ons huis

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.