Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Boeken november 2022

In november had ik twee weken vakantie en daardoor heb ik heerlijk veel kunnen lezen. Heel uiteenlopend ook, van boeken over de special forces waar ik helemaal geobsedeerd door ben, tot een boek over wonderen manifesteren. ver

Leestijd

Simone van der Vlugt - Schaduwzuster

Simone van der Vlugt – Schaduwzuster

De literaire thriller Schaduwzuster van Simone van der Vlugt gaat over Marjolein, een betrokken, bevlogen docente op een zwarte middelbare school in Rotterdam die tussen twee vuren komt te staan.

De literaire thriller Schaduwzuster van Simone van der Vlugt gaat over Marjolein, een betrokken, bevlogen docente op een zwarte middelbare school in Rotterdam. Ze haalt veel voldoening uit het goede contact dat ze met haar leerlingen heeft, maar op een dag wordt ze tijdens de les bedreigd door een van hen. Ze komt tussen twee vuren te staan: enerzijds wordt er een beroep gedaan op haar loyaliteit ten opzichte van de school; anderzijds is er de angst voor de bedreigingen die niet ophouden.

Het eerste boek dat ik op Curacao las, Schaduwzuster. Ik vind het leuk om boeken te lezen die zich op plekken afspelen die ik een beetje ken, zoals bij dit verhaal dat Rotterdam als backdrop heeft. Ik had gewoon weer eens zin om zo’n spannend verhaal te lezen en deze is wel bevredigend. Spannend tot het einde, leuk hoe het springt van heden naar de toekomst, en de verschillende personages komen wel aardig uit de verf. Echt geen literair hoogstandje maar dat hoeft ook helemaal niet, want het is vermakelijk genoeg om te lezen.

Dai Carter - Nu of nooit

Dai Carter – Nu of nooit

Wij opereren altijd in het diepste geheim. En moeten fysiek en mentaal voorbereid zijn op de meest extreme uitdagingen. Nu of nooit.

Het Korps Commandotroepen zijn de Special Forces van de Koninklijke Landmacht. Niet iedereen is geschikt om dit werk uit te kunnen voeren. Sterker nog, slechts een zeer select gezelschap mag zich Commando Speciale Operaties noemen. Als je de commando-opleiding haalt, komt dat niet alleen door je fysieke kracht, maar vooral omdat je mentaal krachtig bent.

Hoe mooi zou het zijn om te leren hoe je mentale kracht toe kunt passen in je eigen leven? Dai Carter deelt in dit boek de lessen die hij meenam uit zijn carrière bij de Nederlandse Special Forces. Hij ontdekte hoe belangrijk het is om mentaal krachtig te zijn, ook en vooral in het dagelijks leven. Het is zijn persoonlijke missie om zijn verhaal te delen met iedereen die zijn of haar mentale kracht wil versterken.

Dai Carter (1989) diende dertien jaar bij de Koninklijke Landmacht, waarvan de laatste tien bij het Korps Commandotroepen. Hij ging acht keer naar verschillende conflictgebieden en voerde daar geheime missies uit. Dai is een van de hoofdinstructeurs in het succesvolle tv-programma Kamp Van Koningsbrugge.

Ik ben helemaal geobsedeerd door de special forces. Dat komt natuurlijk door het programma Kamp van Koningsbrugge op de NPO en Special Forces VIPS bij Videoland. Ik vind het prachtig om naar te kijken en daarom begon ik met het luisteren van het boek van Dai Carter, een van de instructeurs bij Kamp van Koningsbrugge. Zijn boek gaat over zijn werk bij de special forces en vooral wat je hier praktisch van kan leren. Wat ik erg mooi vind aan dit boek is dat je een bijzonder inkijkje krijgt in dit bijzondere werk, maar vooral dat Dai het vertaalt naar het ‘echt leven’ en wat wij als ‘gewone burgers’ kunnen met de inzichten uit dit werk. Ik had verwacht dat het vooral keihard zou zijn (wat het natuurlijk ook wel is), maar er komt veel spiritualiteit en mentale weerbaarheid naar voren en dat vind ik erg leerzaam en interessant.

Sander Aarts - Niet te breken

Sander Aarts – Niet te breken

Parachutespringen in het donker, zuurstofduiken in onderzeeboten, vuurgevechten met Somalische piraten – lees de bijzonderste en spannendste militaire verhalen

Ga met de hulp van de best getrainde militair van Nederland op zoek naar een betere versie van jezelf om sterker in het leven te staan en zo anderen te kunnen helpen

Hij had de mooiste baan, de ultieme jongensdroom: teamleider bij de Special Forces. Vechten, schieten, duiken, uit vliegtuigen springen, uit onderzeeboten ontsnappen… Een James Bond-film, maar dan echt. Na een succesvolle carrière van zestien jaar vertelt Sander Aarts, de best getrainde militair van Nederland, wat hij allemaal heeft meegemaakt en wat hij daarvan heeft geleerd.

Sander is het levende bewijs dat je met de juiste mentaliteit alles kunt bereiken. In Niet te breken deelt hij de inzichten die hij heeft opgedaan onder de meest extreme omstandigheden. Zo kun je lezen over bizarre belevenissen die je normaal alleen in films ziet en krijg je tegelijkertijd waardevolle, toepasbare lessen voor het dagelijks leven. Of het nu gaat om handelen in stressvolle situaties of hoe je beter kunt reageren op angst, dit boek inspireert je om je prestaties op ieder gebied te verbeteren.

Na het boek van Dai begon ik aan Niet te breken van Sander Aarts, een van de instructeurs van het programma Special Forces VIPS en de best getrainde militair van Nederland. Dit boek is een stukje rauwer, Sander schijnt ook een licht op de hardere, zwaardere, heftigere kanten van het werk en dat vind ik ook boeiend om te lezen. Net als Dai vertaalt Sander de lessen van de special forces naar het echte leven en dat maakt dit boek ook interessant voor iedereen. Na het lezen heb ik nog zoveel meer respect voor mensen die dit werk doen.

Willemijn Welten - Wonderen Manifesteren

Willemijn Welten – Wonderen Manifesteren

Wat als je elke dag zou voelen dat alles precies is zoals het moet zijn? Als jij echt elke situatie door de bril van liefde kan zien in plaats van angst? Dat je de voldoening niet buiten jezelf zoekt, maar in jezelf vindt en je dingen manifesteert die beter zijn dan jij nu kan bedenken?

In het boek Wonderen manifesteren leer je het innerlijk geluk toe te laten in je leven. Als je jouw intentie daarop zet, dan kan jouw droomleven zich ontvouwen. Ook al weet je nog niet hoe dat eruit ziet of hoe dat dan gaat gebeuren.

Willemijn Welten deelt in haar nieuwste en meest persoonlijke boek haar verhaal, vanaf het moment dat ze diepe angst ervaarde tot aan nu: ze is gelukkig en heeft het gevoel dat alles precies is zoals het moet zijn. Voelt ze dat altijd zo? Nee, maar het boek Een cursus in wonderen leert haar hoe ze telkens terug kan komen bij dat gevoel. De lessen die Willemijn zelf hebben geholpen, heeft ze voor dit boek vertaald naar praktische en nuchtere tools. Zodat ook jij elke dag die weg kunt maken van angst naar liefde en een leven kunt manifesteren dat beter is dan je nu kunt bedenken.

Even wat anders: Wonderen manifesteren. Vorig jaar las ik het eerste boek van Willemijn, Manifesteren kan je leren, en ik heb ook haar Manifestatie Dagboek volgeschreven. Ik vind het interessante materie en de manier hoe Willemijn het behandelt spreekt me aan: niet te zweverig en met hele duidelijke uitleg en handvaten over hoe je dit zelf kan toepassen. Ik kan me niet helemaal vinden en verplaatsen in alle lessen uit het boek, maar er zitten megaveel oefeningen en opdrachten in waar ik wel wat aan heb. Ook vind ik de meditaties die erin staan heel fijn om te doen. Een aanrader als je manifesteren interessant vindt.

Suzanne Collins - Spotgaai

Suzanne Collins – Spotgaai

Katniss Everdeen overleefde tot twee keer toe de Hongerspelen, het macabere evenement dat eens per jaar plaatsvindt om de bevolking van Panem eraan te herinneren dat er niet te tornen valt aan het dictatoriale regime. Maar dat regime begint nu te wankelen. Rebellen nemen Katniss mee naar het grimmige District 13, waar de regering geen vat op heeft en waar plannen worden gemaakt voor een revolutie die haar weerga niet kent.

Terwijl de voorbereidingen voor de opstand in volle gang zijn, herstelt Katniss van de verwondingen die ze in de arena heeft opgelopen en bereidt ze zich voor op haar rol als leider van de revolutie. Ze is volledig bereid te vechten en zelfs te sterven voor vrijheid. Maar dan geeft president Snow Katniss te kennen dat hij iedereen van wie ze houdt kapot zal maken als de rebellen hun plannen doorzetten. De prijs van vrijheid lijkt hoger dan ooit…

Spotgaai is het bloedstollende slot van de reeks die begon met De Hongerspelen en Vlammen. De Hongerspelen-trilogie leverde een succesvolle filmreeks op met Jennifer Lawrence in de hoofdrol.

Eerder dit jaar las ik de eerste twee delen – De Hongerspelen en Vlammen – en nu las ik het derde deel eindelijk uit. Wat mij betreft had dit verhaal mogen stoppen bij boek drie, ik vind het net wat te ver uitgemolken, maar als ik dan met zo’n serie bezig ben, wil ik het ook uitlezen. Boek drie is wel weer net wat anders dan deel 1 en 2, maar toch ook meer van hetzelfde en eerlijk gezegd was ik blij toen ik het uit had. Wel fijn dat er nog wat mooie wendingen inzitten en dat het einde verrassend genoeg is.

  • Nu of nooit van Dai Carter – geluisterd via Storytel
  • Spotgaai, Schaduwzuster, Niet te breken & Wonderen Manifesteren – Gekocht

Bij Storytel krijg je via mijn link de eerste 30 dagen gratis om eens te testen of je het luisteren van boeken wat vind. Je kan opzeggen wanneer je wil en je zit nergens aan vast. Ik ben hooked en vind het een enorme aanrader als je graag leest en veel in de auto zit of op een andere manier reist, wandelt of sport (of in het huishouden bezig bent), heerlijk om dan een boek te luisteren. Als je je aanmeldt via mijn link, krijg ik daar een vergoeding voor.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.