Boeken van november 2017

Elke maand behandel ik hier de boeken die ik de afgelopen maand las. Ik vertel je vandaag over de zeven boeken die ik in november las en wat ik daarvan vond. Ik las onder andere vier boeken uit de Harry Potter serie!

Leestijd

Klik hier als je de video niet kan zien. Hieronder vindt je de lijst met boeken:

 

Klik hier voor mijn Goodreads account.

Deze blogpost bevat affiliate links. Als je via deze link het boek koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dat heeft geen invloed op mijn mening.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

25 reacties
 1. Daniëlle

  Leuke tips. Dagboek van een boekverkoper wil ik zeker een keer lezen!

 2. Eva

  Ik ben ook net bezig in Harry Potter and the order of the phoenix ;-). Grappig! Ik zit ergens op pagina 400 momenteel, over de helft (mijn editie is 766p.). Zalig! Ook in het Engels :-). Jij leest wel snel hoor, de eerste vier allemaal in één maand, en dan nog andere boeken erbij ;-). Ik wou dat ik het zo snel kon lezen!

 3. Annelore

  Super leuk in video-vorm! Vind dit persoonlijk fijner dan de geschreven blog.
  Een goede reminder van de Harry Potter-reeks, die heb ik eigenlijk nog nooit gelezen..

 4. Henny

  Ik vind Harry Potter in het Engels zoveel leuker dan in het Nederlands. Ik weet nog dat Harry Potter and the Philosopher’s Stone het eerste engelse boek was wat ik voor mijn plezier las en niet omdat je boeken moest lezen tijdens Engelse les. Duurde echt ruim en week voordat ik het eerste boek uit had want moest best veel woorden opzoeken in een woordenboek. Dat moet in 2000 zijn geweest want ik ben de Engelse versie gaan lezen net nadat ik de Vuurbeker uit had in het Nederlands. harry potter and the deathly hallows heb ik in 2,5 dag uitgelezen in het Engels. Was eten, slapen, lezen. Internet wat is dat? hahahaha. Nu ik eraan denk ik moet deel 7 nog steeds lezen in het Nederlands. Heb de serie in beide talen maar deel 7 is nog ongelezen..oops.

 5. Ingrid

  Ik vind dit soort posts altijd geweldig. Mijn voorkeur gaat echter wel uit naar de geschreven variant 😉

 6. Jard

  Ik heb nu ook heel veel zin om weer in in de Harry Potterwereld te duiken. Eens zien of ik de Engelse versies voor een goede prijs kan vinden. Dagboek van een boekverkoper gaat ook op mijn lijstje.
  Ik weet niet of ik hem je al een keer heb aangeraden, maar ‘Een honger’ van Jamal Ouariachi is een nieuwe favoriet van me. Het is een goed verhaal, maar dat verhaal is bovenal in een hele inspirerende schrijfstijl gegoten. Ik wil het boek nog een keer lezen en alle inspirerende passages onderstrepen. Ouariachi noemt het boek zelf een ‘literaire gehaktmolen’; een hoofdstuk in de vorm van een restaurantrekening, hoofdstukken in de stijl van verschillende bekende schrijvers… Het boek bevat veel mooie metaforen en ik heb ook veel nieuwe woorden geleerd door dit boek. Ik vind het ook knap geschreven. Bij het lezen van de stukken waarin Alexander en Aurélie samen zijn voel ik de verliefdheid. Het onderwerp is heftig, namelijk pedofilie, maar het is op zo’n manier geschreven dat je sympathie creëert voor de vermeende dader. Aanrader!

 7. Linda

  Wat leuk dat je Harry Potter aan het herlezen bent! Dat doe ik ook elk jaar (‘vroeger’ zelfs twee keer per jaar), op sommige momenten moet ik nog steeds hardop lachen 🙂

  Dagboek van een boekverkoper gaat op mijn lijstje!

 8. Nathalie

  Ik vind deze artikelen/video’s zo leuk!! Ik haal er echt inspiratie uit! Sinds je die video maakte waarin je Pogingen iets van het leven te maken aanraadde, zoek ik regelmatig op je site of je nog iets over boeken hebt geschreven/gefilmd.
  Ik denk dat ik Harry Potter ook opnieuw ga lezen, ik heb al een tijdje zo’n mooie boxset in mijn boekenkast staan maar ik heb ze nog niet opnieuw opgepakt… Ik heb zelf deze maand Dagboek van een getuige, Ik geef je de zon, Everything Everything en Lama for Life gelezen. Echt stuk voor stuk goede boeken en gemakkelijk doorheen te komen.
  Groetjes Nathalie

 9. Nathalie

  Ik vind deze artikelen/video’s zo leuk!! Ik haal er echt inspiratie uit! Sinds je die video maakte waarin je Pogingen iets van het leven te maken aanraadde, zoek ik regelmatig op je site of je nog iets over boeken hebt geschreven/gefilmd.
  Ik denk dat ik Harry Potter ook opnieuw ga lezen, ik heb al een tijdje zo’n mooie boxset in mijn boekenkast staan maar ik heb ze nog niet opnieuw opgepakt… Ik heb zelf deze maand Dagboek van een getuige, Ik geef je de zon, Everything Everything en Lama for Life gelezen. Echt stuk voor stuk goede boeken en gemakkelijk doorheen te komen.
  Groetjes Nathalie

 10. Susan

  Harry Potter <3 Mijn lievelingsboeken voor altijd.

 11. Nynke

  Altijd inspirerend, je blogs over de boeken die je gelezen hebt! Je hebt me weer aan het lezen gekregen 🙂
  Erg leuk dat je het nu in een video doet. Mag van mij wel vaker!

 12. Loes

  Ja, zo leuk, Harry Potter! Ik probeer de collectie ook compleet te krijgen, maar koop ze dan op de Deventer boekenmarkt. Heb nu 3 boeken (in het Engels), en koop er dus elk jaar een bij (ongeveer). Enne, erg leuk, deze review in videovorm!

 13. Kim

  Het laatste boek lijkt mij ook erg interessant om te lezen!
  Dank je wel voor de tips 🙂

 14. Inge

  Harry Potter, wat leuk! Ik ben nu ook bezig met het herlezen van Harry Potter in het Engels. Ben ondertussen in deel 6 bezig en wil eigenlijk in de kerstvakantie alle films weer eens gaan kijken.

 15. Vivian

  Hoi Cynthia! Ik vind je blogs over lezen en boeken altijd heel erg leuk, maar deze videovorm spreekt me nog meer aan! Je kunt er veel meer over zeggen en je enthousiasme komt op deze manier nog beter over. Ik heb er weer veel inspiratie uit gehaald in ieder geval.

  • Cynthia Schultz

   Wat leuk om te horen! Misschien doe ik het wel vaker 🙂

 16. Stefanie

  Harry Potter!!! Oh dat is voor mij ook super lang geleden. Dat is een goed idee om die weer te gaan lezen. En dat dit keer in het Engels.

 17. bb

  Ik heb het lezen weer opgepakt, heerlijke tijdsbesteding! Nu bezig in Nooit meer te druk, echt een aanrader. Sommige zelfhulpboeken vind ik een beetje ‘magertjes’ maar dat is hier niet het geval. Wat ik je aanraad is Master je mindset van Michael Pilarzyk, vond ik erg inspirerend maar het blijft wel praktisch. Ook think and grow rich van Napoleon Hill lijkt me interessant, schijnt een soort holy grail te zijn in coachingsboeken. Is een Engels boek maar nu uitgebracht in het Nederlands door dezelfde auteur.

  Enne de Harry Potter films zijn vandaag in de dagdeal bij bol, alle films voor 35. Omdat je benoemde die nog te willen zien.

  • bb

   Niet 35 maar 25 euro voor Harry, foutje 🙂

 18. Lindsey Beljaars

  Wow, goed bezig met al die Harry Potter boeken zeg! Nooit meer te druk – Tony Crabbe lijkt me erg interessant.

 19. Milou

  Tof! Ik ben ook begonnen in Harry Potter deze maand en ben nu bij de Gevangene van Azkaban. Nooit meer te druk luister ik tussendoor op Storytel, toevallig!

 20. Willemse

  Ik zag dat er binnenkort ook het eerste deel van een nieuwe serie uitkomt van Haruki Murakami.
  Hier ben ik ook weer heel nieuwsgierig naar.
  Altijd leuk te lezen deze boeken lijsten.

 21. femketje

  jahaaa harry potter moet ik ook weer eens beginnen met lezen 😀

 22. Marije

  Zo leuk altijd deze blogposts! Haal er altijd inspiratie uit