Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Boeken mei 2022

Mei was een fijne leesmaand. Ik las een aantal echt boeiende boeken waar ik veel plezier aan beleefde! Welke dat waren, deel ik graag met je in deze blogpost.

Leestijd

Nicola May - Welkom in Ferry Lane

Nicola May – Welkom in Ferry Lane

Het dorpje Hartmouth in Cornwall is het decor van ‘Welkom in Ferry Lane’ het eerste deel van de Ferry Lane-feelgoodserie van Nicola May, de Britse hitauteur van de Cockleberry Bay-serie. De 33-jarige Kara droomt van een opleiding tot bloemist. Ze kan haar alleenstaande vader echter niet in de steek laten en dus kiest ze voor the next best thing: bloemen verkopen op de markt. Als er meerdere dingen gebeuren die Kara’s leven op z’n kop zetten, ontdekt ze dat je er niet voor anderen kunt zijn als je er niet in de eerste plaats voor jezelf bent. Met ‘Welkom in Ferry Lane’ heeft bestsellerauteur Nicola May een ijzersterk begin van haar nieuwe hitserie geschreven. Lees ook ‘De sterrenhemel boven Ferry Lane’, het tweede deel van de Ferry Lane-serie.

Bij de bibliotheek lag dit boek bij de top 10 en hij zag er zo vrolijk uit dat ik hem gelijk meenam. Dit is een boek in het straatje van Jenny Colgan. Vrolijk verhaal, leuke feelgood. Daar heb ik soms gewoon zin in, zoiets luchtigs. Dit boek is precies wat ik verwacht had en ik vond het heerlijk om te lezen. Ben benieuwd naar deel 2!

Aartjan van Erkel - Nummer 1

Aartjan van Erkel – Nummer 1

Maar wacht eens. Wie verdienen er nou meer: teachers of entertainers? Je lerares Duits van vroeger, of Beyoncé? Entertainers zijn populairder, en ze hebben een hogere status. Dat weet je allang. Maar waarom gebruik je het dan niet in je marketing? Wanneer je artikelen, advertenties en nieuwsbrieven entertaining zijn, zullen klanten geen genoeg van je kunnen krijgen. Dus: Stop met teachen, en begin met teasen!

In dit boek laat Aartjan van Erkel zien hoe je een superster wordt in jouw markt met onorthodoxe marketing:

hoe je kapt met brave marketing waardoor klanten geeuwend afhaken
hoe je nieuwsbrieven schrijft die je klanten hilarisch vinden maar die je concurrenten niet durven te schrijven
hoe je klanten charmeert tot op het bot door meer personality in je copywriting te leggen
hoe je een sterrenstatus creëert met een minimaal marketingbudget
hoe je boeken, trainingen en andere content verslavend maakt
hoe je geen klanten meer krijgt, maar volgelingen.

Dit boek ben ik gaan lezen op aanraden van een aantal mensen om me heen, en ik vond ‘m top. Aartjan is echt dé copyright koning van Nederland en hij vertelt in dit boek veel waardevolle dingen die je meteen kan toepassen. Voor de marketing van Structuurjunkie ga ik een aantal van zijn tactieken toepassen en dat vind ik nu al superleuk.

Tara Westover - Educated

Tara Westover – Educated

Traces the author’s experiences as a child born to survivalists in the mountains of Idaho, describing her participation in her family’s paranoid stockpiling activities and her resolve to educate herself well enough to earn an acceptance into a prestigious university and the unfamiliar world beyond.

Jemig, wat een verhaal. Dit is een waargebeurd verhaal over een meisje dat geboren wordt in een Mormoons gezin en dat niet naar school gaat. Ze krijgt een hele andere opvoeding dan andere kinderen van haar leeftijd, ook omdat haar ouders bijvoorbeeld geen gebruik willen maken van de gezondheidszorg (terwijl ze heel gevaarlijk werk doen en ook nog eens veel onnodig grote risico’s nemen, waardoor ze vaak (ernstig) verwond raken).
Het is een heel pijnlijk verhaal waarin op bijna elke pagina iets heftigs of verbazingwekkends gebeurt, zo erg dat je bijna niet kan geloven dat dit écht is. Ontzettend knap hoe Tara zich besloot los te wurmen uit dit gezin en besloot haar eigen pad te bewandelen door te gaan studeren (en uiteindelijk zelfs op een prestigieuze universiteit beland). Heel goed geschreven.

Jessamine Chan - De school voor goede moeders

Jessamine Chan – De school voor goede moeders

In dit beklemmende explosieve debuut zorgt één inschattingsfout van een moeder ervoor dat zij het heropvoedingsprogramma van de overheid moet volgen om het ouderlijk gezag over haar dochter te behouden.
Frida Liu heeft het moeilijk. Haar werk voldoet niet aan de verwachtingen van haar Chinese ouders, die zich als immigrant veel opofferingen hebben getroost. Ze weet Gust, haar man, niet over te halen om zijn jonge, door wellness geobsedeerde vriendin aan de kant te zetten. Alleen door haar dochter, Harriet, past Frida binnen de verwachtingen van het perfecte plaatje. Het mag dan niet veel zijn, maar Harriet is meer dan genoeg.
Totdat Frida een erg slechte dag heeft.
De staat houdt moeders in de gaten. Moeders die met hun telefoon bezig zijn, die niet voorkomen dat hun kind gewond raakt in de speeltuin, of die hun kind alleen naar huis laten lopen. Eén foute beslissing en een groep staatsambtenaren beslist of een moeder kandidaat is voor een Big Brother-achtige instelling die bepaalt of de toewijding van een moeder genoeg is om een goede moeder te zijn.
Frida moet laten zien dat ze kan leren een goede moeder te zijn zodat Harriet haar niet definitief wordt afgenomen.
De school voor goede moeders is een grensverleggende, meeslepende ideeënroman over hoe gevaarlijk de geldende normen rondom ‘perfect’ ouderschap zijn, de agressie van de staat jegens vrouwen en van vrouwen onder elkaar, over het systeem dat gezinnen uit elkaar drijft en over onbegrensde liefde. Frida is een vrouw van alle tijden en staat model voor alle moeders. Chan heeft een moderne literaire klassieker geschreven waarin ze met zwarte humor het verdriet en de vreugde van de hechte ban tussen moeder en kind verkent.

Lekker freaky verhaal, wat heel geloofwaardig neer wordt gezet. Heel eng idee dat je naar een soort heropvoedingskamp moet als wordt gevonden dat jij je kind niet goed opvoed. In het hele verhaal hangt een oncomfortabele spanning, die blijft opbouwen.

Roxane van Iperen - Eigen welzijn eerst

Roxane van Iperen – Eigen welzijn eerst

Nederland heeft lang een zelfbeeld van openheid en tolerantie gehad. Dat beeld kwam voort uit het naoorlogse optimisme van de middenklasse, die geloofde in kansengelijkheid, ongeacht afkomst of achternaam, en het belang van goede publieke voorzieningen. Zo zou elke nieuwe generatie het beter krijgen dan de vorige.

Het geloof in vooruitgang is de afgelopen jaren afgebrokkeld en heeft onder invloed van de politiek plaatsgemaakt voor een sterke hang naar zelfbehoud, met extreme sentimenten tot gevolg. In Eigen welzijn eerst laat Roxane van Iperen op prikkelende wijze zien hoe dit heeft kunnen gebeuren, en spreekt ze de hoop uit dat de middenklasse opnieuw de vooruitgangsgedachte omarmt.

Ik zag dit boek in een aantal talkshows voorbij komen, waarin het ging over ‘wellness rechts’. Ik verwachtte dat dit boek hoofdzakelijk daarover zou gaan, het is echter een breder politiek pamflet over de beweging naar (extreem)rechts met focus op zelfbehoud. Interessant en shocking om te lezen. Niet per se een light read 😉

Zelf gekocht:

  • Educated
  • Eigen welzijn eerst
  • Nummer 1
  • De school voor goede moeders

Geleend van de bibliotheek:

  • Welkom in Ferry Lane

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.