Boeken van maart 2018

Voor het eerst sinds maanden had ik een tegenvallende leesmaand! Wat een anti-clickbait, dit. Maar het is gewoon zo: ik las voor mijn doen weinig en las geen enkel boek waar ik razend enthousiast over ben. Maar zoals je van me gewend bent deel ik deze maand wél de boeken die ik las!

Leestijd

Klik hier als je de video niet kan zien.

 • Remco de Ridder – Een sky full of gedoofde lichtjes – klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book
 • Jojo Moyes – Voor Jou – klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book
 • Anita Terpstra – Het huis vol – klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book
 • Hugh Fearnley – Whittingstall – Veg  – kik hier voor het fysieke boek.
 • John Irving – De wereld volgens Garp – klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Ik kreeg boek 1, 2, 3 en 5 van de uitgever.

To be read

 • Jojo Moyes – Een leven na jou – klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book
 • Jojo Moyes – Voor mij – klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book
 • Rachel Joyce – De platenzaak – klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book
 • Carolina Bont – Werkboek hooggevoeligheid en mindfulness  – klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.
 • Graeme Simsion & Anne Buist – Camino – klik hier voor het fysieke boek, klik hier voor het e-book.

Welke boeken las jij in maart? En welke was je favoriet?

Dit artikel bevat affiliate links. Als je producten via de link koopt, krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Dat heeft geen enkele invloed op mijn mening.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

22 reacties
 1. Wendy

  Hoi Cynthia,

  Altijd leuk om te horen wat je hebt gelezen en wat je aanraders zijn. Zorgt voor nieuwe inspiratie! 🙂

  Veel leesplezier aankomende maand!

 2. Benthe

  Ik las vorige maand het boekenweekgeschenk Gezien de Feiten (3*) en Je hebt wel iets te verbergen (4*) – interessant boek over privacy & technologie. En net las ik Gratis geld voor iedereen uit, dus net geen maart meer, maar wel een aanrader. Het boek omschrijft utopische suggesties voor de samenleving, zoals basisinkomen en een 12-urige werkweek. Super inspirerend!

  De komende maand lees ik sowieso De heilige Rita van Tommy Wieringa uit, daar ben ik al bijna halverwege in, en ook bestelde ik vorige week Into the Water (van dezelfde auteur als Girl on the Train!), Little Fires Everywhere en De avond is ongemak. Daar hoop ik er ook nog minstens 1 van te lezen deze maand.

  Dankjewel voor de fijne suggesties weer. Camino lijkt me tof, ik zou zelf graag ook een keer naar Santiago de Compastello wandelen dus die komt op mijn to-read lijstje.

 3. Fleur

  Wat een fijne video!
  Naar Een sky full of gedoofde lichtjes ben ik wel benieuwd, klinkt als een heel bijzonder boek!
  Heb eergisteren het laatste boek van Jojo Moyes uitgelezen en zit nog even op een roze wolk, wat een heerlijke serie is dat! Als je deel één al fijn vond dan kan ik je deel twee én drie zeker aan te raden:).

 4. chantal

  Dankzij jouw enthousiaste over boeken ben ik ook weer gaan lezen! Ik kreeg 1-7 van Harry Potter in engels voor mn verjaardag en vind t zó leuk! Nooit de films of boeken eerder gelezen 🙂 Mn challenge om iedere maand een boek te lezen (en dat is al heel wat voor mij) gaat tot nu toe super goed!

 5. Wil

  Hoi Cynthia, leuke video weer! Je moet het dilemma van Samantha King eens lezen.. steengoed!
  En de boeken van Julian Barnes hebben nu ook veel mensen het over

 6. Inge

  Door jou heb ik het lezen een jaar geleden weer opgepakt. Na de eerste 3 maanden van dit jaar staat voor mij de teller al op 15, heel veel voor mijn doen. Ik kijk iedere maand weer uit naar je overzicht van de boeken van de maand om inspiratie op te doen.

 7. Mimi

  Uit Veg is de warme pompoensalade met roquefort heel lekker. Ik gebruik zelf de biologische pompoenstukjes van AH omdat die een lekker korstje heeft en structuur. Ook de spinazie curry met aardappels deed het goed.

 8. Maaike

  Leuk om te lezen weer! Ik had deze maand een heerlijke leesmaand, ik las Ik ben Eleanor Oliphant van Gail Honeyman, Sterrenstof van Krystal Sutherland en De vrouw in het Raam van A.J. Finn, die vond ik allemaal 5 sterren waard op good reads!

 9. Anke

  Deze artikelen vind ik zo leuk en inspirerend! Tegenwoordig sleep ik iedere dag een boek mee in mn handtas zodat ik in verloren minuten even kan lezen, helpt echt om op de manier meer te lezen
  Het laatste boek dat ik gelezen heb is Lean-in van Cheryl Goldberg, over vrouwen “in the workforce”. Staat echt vol met nuttige en onderbouwde inzichten over hoe je als vrouw je kunt bewegen in organisaties maar ook hoe jij bekeken wordt in vergelijking tot mannen en tips hoe je daarop kunt reageren. Dikke aanrader!

 10. rachel

  leuke video meis ondanks ik nog steeds niks lees!! meiden vinden het wel leuk en als er wat tussen zit wat een beetje voor hun is gaan ze er naar op zoek 😀

 11. Mandy

  Altijd leuk om te zien wat andere mensen lezen!

  Ik las deze maand The Power en A Court of Thornes and Roses series, ben nu bezig in het laatste boek en OMG. Ik weet niet of je van fantasy houdt, maar ik ben verslaafd en waarschijnlijk ook sad als ik het boek uit heb.

 12. Tessa

  Zelf ben ik nu bezig in ‘De oorsprong’ van Dan Brown. Heb hem net twee dagen en nog niet veel tijd gehad om te lezen maar ben toch al een heel stuk op weg, leest als een tielerier! Tot nu toe echt een aanrader wat mij betreft.

 13. Minka

  Hartstikke leuk deze video, ik heb een aantal van jouw tips op mijn ‘to read’ lijst gezet. Grappig want ik had deze maand ook een mindere leesmaand. Ik ben heel benieuwd wat jouw genre is en wat voor jou een boek ‘goed’ maakt?

 14. Eline

  Ik vind het persoonlijk fijner dit soort artikelen echt te lezen, ik lees blogs regelmatig ’s ochtends in bed of in de trein en dan vind ik lezen een stuk prettiger dan een video kijken. Natuurlijk is dat heel persoonlijk, anderen vinden een video misschien juist weer leuker, maar ik wilde het toch even delen.

  Liefs, Eline

  • Marit

   Voor mij geldt hetzelfde inderdaad. Ik vind artikelen ook een stuk fijner om te lezen 🙂

 15. Karen

  Goedemorgen! Ik lees jouw boeken reviews heel graag! Echt een leuk item. Vraagje: vorige keer schreef je dat ‘Steeds Leuker’ van Jelle op je to-read lijstje stond. Ik ben benieuwd of je dat boek nog gaat lezen (of dat je het al gelezen hebt en wat je ervan vond). Ik ben gewoon nieuwsgierig wat jij van dit boek vindt. Ik heb er zelf een aantal keer mee in mijn handen gestaan (maar (nog) niet gekocht) in de boekenwinkel.

 16. Dora

  Hoi Cynthia

  Ik ben benieuwd naar je recensie over steeds leuker. Is deze verschoven naar de leeslijst van April?

  • Cynthia Schultz

   Ja, ik ben er niet aan toegekomen deze maand!

 17. Lou

  Oh wat grappig dat je Garp niks vond. Ik las hem voor Engels toen ik zestien of zeventien was en ik vond hem fantastisch. Juist makkelijk leesbaar, grappig, en lekker absurd-realistisch. Ik herinner me nog dat we het daar ook over hadden met m’n mondeling, over het absurdisme, waarin ik toch juist de menselijke maat zag en het toeval en de lulligheid der dingen. Was een leuke discussie met m’n docenten… naja, ieder z’n ding natuurlijk 🙂

 18. marije

  Mooie eerlijke reviews! Soms heb je een maand dat je geen enkel wauw boek hebt.
  Ben wel benieuwd naar a sky full of gedoofde lichtjes.

 19. Kirsty

  Prima hoeveelheid die je alsnog hebt weten te lezen voor een tegenvallende leesmaand! Ik merk dat ik na een paar tegenvallende boeken vaak ook minder zin om te lezen krijg, dus ik probeer altijd een stapel te hebben met boeken waarvan ik bijna zeker weet dat ik ze superleuk ga vinden haha.