Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Boeken juni 2021 deel 2

Deel 2 van de boeken die ik in juni las! Met één zeer ongeloofwaardig verhaal wat gewoon lachwekkend was, maar ook een verhaal dat ik helemaal het einde vond en waar ik erg van genoot.

Leestijd

Arie Boomsma - Volhard

Arie Boomsma – Volhard

Iedereen weet het: als je wilt afvallen, zul je anders moeten gaan eten en meer moeten bewegen. Als je een marathon wilt lopen, moet je kilometers maken. Dat zijn feiten. Wanneer je ze zo op papier ziet staan, lijkt het simpel. Toch lukt het mensen maar zelden gezonder te gaan leven en hun goede voornemens vol te houden, terwijl ze dat echt wel willen. Na zijn bestseller Fit, waarin Arie Boomsma liet zien hoe je met kleine stapjes tot grote veranderingen in je levensstijl kunt komen, beschrijft hij in Volhard hoe je die nieuwe, gezonde levensstijl kunt volhouden en ervoor zorgt dat je niet terugvalt in oude patronen. En hoe je daarbij bovendien plezier blijft hebben in je nieuwe, gezonde manier van leven. Volhard bevat tal van handige tips en trucs om doelgericht te leven, en vooral om vol te houden wat je jezelf hebt voorgenomen, juist in deze tijd.

Ik was al even benieuwd naar dit boek van Arie Boomsma – ik volg hem met veel plezier op Instagram waar hij nuttige en leuke tips geeft over sport, voeding en routines – en ik kreeg hem voor mijn verjaardag. Er staat geen wereldschokkende informatie in, wel praktische houvast over hoe je gezonde gewoontes in je leven kan verweven.
Na driekwart van het boek vond ik de staccato schrijfstijl van Arie wel wat storen, maar het is in ieder geval allemaal simpel en in duidelijke, eenvoudige taal uitgelegd. Ik heb er zeker nog wat praktische tips en tricks uitgehaald en vind de nuchtere kijk van Arie op gezond leven een hele prettige.
Aanrader voor iedereen die gezond(er) wil gaan leven en daar wel wat down to earth advies bij kan gebruiken.

Benedict Wells - Het einde van eenzaamheid

Wanneer Jules Moreau na een ernstig motorongeluk in het ziekenhuis belandt, wordt hij geconfronteerd met herinneringen uit zijn jeugd. Al vroeg verloren Jules, zijn broer Marty en zijn zus Liz hun ouders door een tragisch ongeval. Op hen alle drie laat dit verlies zijn sporen na, en in de jaren die volgen groeien zij gaandeweg uit elkaar. Vooral de eens zo zelfbewuste Jules trekt zich steeds meer in zijn eigen wereld terug. Alleen met de mysterieuze Alva kan hij vriendschap sluiten; jaren later zal hij echter pas begrijpen wat ze voor hem betekent – en wat ze altijd voor hem heeft verzwegen.

Als ze volwassen zijn verschijnt Alva weer in zijn leven. Even ziet het ernaar uit dat ze de verloren jaren kunnen goedmaken, tot ze toch weer door het verleden worden ingehaald.

Wauw – wat een prachtig verhaal. Van begin tot eind deed het me sterk denken aan de boeken van Griet op de Beeck. Heel rauw, pijnlijk, soms poëtisch, met de focus op familie.

B.A. Paris - Breng me terug

B.A. Paris – Breng me terug

Breng me terug van B.A. Paris gaat over de impact van een verdwijning. En over het feit dat iedereen wel iets te verbergen heeft… Van de auteur van Achter gesloten deuren en Gebroken.

Breng me terug is een thriller van bestsellerauteur B.A. Paris, bekend van Achter gesloten deuren en Gebroken.

Een jong stel rijdt door Frankrijk en stopt onderweg bij een benzinestation. Finn stapt uit om te tanken en te betalen, maar wanneer hij terugkomt bij de auto is Layla spoorloos verdwenen. Ze wordt nooit teruggevonden. Twaalf jaar later is Finn verloofd en gelukkig – zijn verleden heeft hij achter zich gelaten. Tot hij op een middag thuiskomt van zijn werk en zijn verloofde op de bank ziet zitten. Ze houdt iets in haar handen, houdt het tegen het licht. Een object zonder enige waarde, behalve voor Finn en Layla. Is zijn eerste liefde teruggekeerd? Of speelt iemand een spel met hen?

In het voorjaar las ik mijn eerste boek van B.A. Paris waar ik helemaal weg van was, De Therapeut. Daarna las ik Het Dilemma, wat ik iets minder vond, maar nog steeds goed. Nu ben ik helaas aanbeland bij Breng me terug. Kijk, het was vermakelijk om te lezen, en ook wel spannend. Een mysterie. Houd ik van. Ik wil niet al teveel verklappen over het plot maar dit is zo ongeloofwaardig dat het lachwekkend is. Wat mij betreft geen aanrader.

Benjamin Myers - De onderstroom

Benjamin Myers – De onderstroom

Prachtige historische coming-of-age roman aan de Engelse kust. Voor lezers van Het zoutpad van Raynor Winn en De acht bergen van Paolo Cognetti.

Engeland, kort na de Tweede Wereldoorlog. De zestienjarige Robert Appleyard verlaat het mijnstadje waar hij woont, op zoek naar werk en avontuur. Als hij bij de oostkust aankomt, ontmoet hij Dulcie Piper. Dulcie is drie keer zo oud als hij en woont met haar herdershond Butler in een gammel huisje. Ze is een ongewone, zeer onafhankelijke en slimme dame, die houdt van drank, lekker eten en harde grappen. Robert werkt in de tuin en Dulcie kookt voor hem. Terwijl Robert voor het eerst proeft van gebakken kreeft en poëzie, ontstaat er een onverwachte vriendschap die hun levens voorgoed zal veranderen.

Dit is zo’n verhaal dat voortkabbelt. Geen grote, spannende of ingrijpende gebeurtenissen, maar de beschrijving van een vriendschap én het landschap. Het is bijna poëtisch, rustig, hoe Benjamin Meyers de Engelse kust omschrijft.
Mooi zacht verhaal over vriendschap, andere keuzes maken dan van je verwacht wordt en rouw.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.