Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Boeken juli 2022

In juli heb ik wel aardig veel gelezen, maar ik las allerlei boeken door elkaar, waardoor ik weinig uitlas. Dus deze maand ‘maar’ twee boeken om met je te delen, een over partnergeweld en een over het ondernemerschap.

Leestijd

Gary Vee - Twaalf en een half

Gary Vee – Twaalf en een half

Succesvol ondernemer en investeerder Gary Vaynerchuk (@garyvee) beschrijft in Twaalf en een half welke skills écht onontbeerlijk zijn om zakelijk succes te hebben.

‘Voel hoe hij tegen je praat: recht voor zijn raap. De man neemt je mee in zijn verhaal, sleept je aan je haren de bank af en laat je in actie komen.’ – Bas Smit, ondernemer

Twaalf en een half is de vertaling van de internationale bestseller Twelve and a Half van investeerder en ondernemer Gary Vaynerchuk (@garyvee op Instagram) waarin hij het geheim van zijn succes deelt. Het antwoord zal je wellicht verrassen: met een focus op soft skills. In dit boek biedt hij de leiders van vandaag (en morgen) cruciale hulpmiddelen om deze eigenschappen te verwerven en te ontwikkelen. Soft skills zoals dankbaarheid en empathie kunnen niet worden gemeten, maar kunnen zakelijk succes wel degelijk versnellen. In dit praktische boek deelt hij, aan de hand van talloze voorbeelden, de twaalf emotionele vaardigheden die tot zijn succes hebben geleid.

Ik volg Gary Vee al jaren op instagram en vind zijn kijk op het leven en het ondernemerschap a) interessant en b) leerzaam. Dit boek gaat niet alleen over het ondernemerschap, maar ook over een algemene kijk op het leven. Ik heb het met plezier gelezen en er ook weer goede lessen uitgehaald, bijvoorbeeld over hoe serieus je je tijd moet nemen. Ook staat het boek vol praktische voorbeelden waardoor je er ook echt mee aan de slag kan.
Aanrader voor ondernemers!

Tessel ten Zweege - Dat zou jij nooit toelaten

Tessel ten Zweege – Dat zou jij nooit toelaten

Tijdens een weekendje Londen ontmoet eerstejaarsstudente Tessel de charmante, zelfverzekerde Luis. Als Luis niet lang daarna voor haar naar Amsterdam komt is ze verguld, maar al snel ontpopt hij zich tot een jaloerse, gewelddadige machtswellusteling.
Tessel probeert haar gewone studentenleventje voort te zetten en ontwikkelt zich tot uitgesproken feminist met een eigen tijdschrift. Maar al leert ze de wereld waarin ze leeft en de positie die ze als vrouw inneemt steeds beter te begrijpen, toch durft ze de waarheid niet onder ogen te zien: thuis heeft ze een partner zitten die haar psychisch en fysiek mishandelt.

Partnergeweld komt niet alleen voor bij gesettelde stellen. Juist jonge mensen, nog onervaren in de liefde, zijn er kwetsbaar voor. In dit boek doet Tessel ten Zweege niet alleen haar eigen verhaal, ze biedt ook de informatie die anderen nodig hebben om partnergeweld te voorkomen, herkennen en doorbreken.

Oef, heftig. Dit boek werd me aangeraden door iemand die stellen in een liefdesrelatie coacht en ik was hier heel nieuwsgierig naar. Als we horen over partnergeweld, zijn we al snel geneigd te zeggen ‘dat zou ik nooit accepteren hoor, dan ben ik direct weg’. Maar het blijkt vaker een sluipende situatie te zijn, die niet van de een op de andere dag ontstaat. Ik heb dit boek met kippenvel gelezen en had veel begrip voor de situatie van Tessel. Ook goed dat het boek doorspekt is met verhalen van anderen en cijfers over partnergeweld.

Ook herlas ik een boek dat ik eerder dit jaar las, ‘Rich as f*ck’ van Amanda Frances. Destijds las ik hem digitaal, nu heb ik het fysieke boek waarin ik ook lekker aantekeningen kan maken en kan strepen en markeren.

Ik heb Dat zou jou nooit toelaten in Kobo Plus gelezen. Twaalf en een half heb ik van de uitgever gehad. Rich as f*ck heb ik zelf gekocht.

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een vergoeding krijg als jij het boek via de link koopt. Dat heeft geen invloed op mijn mening.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.