Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Boeken december 2022

Het is tijd om de boeken die ik las in de laatste maand van 2022 te bespreken! December was een rommelige leesmaand: ik las veel door elkaar heen en las dus ook weinig uit. Maakt niet uit, alsnog twee boeken met je te bespreken!

Leestijd

De kracht van het nu - Eckhart Tolle

De kracht van het nu – Eckhart Tolle

De kracht van het Nu van Eckhart Tolle las ik heel veel jaren geleden al eens en nu luisterde ik hem opnieuw.

Eckhart Tolles De kracht van het Nu, hét spirituele boek van het afgelopen decennium, nodigt je uit je over te geven aan het Nu. Bevrijd jezelf van je constante denken!
Tolle’s praktische en mystieke boodschap reikt ons transcendente waarheden aan die ons vrij maken. Om de weg te gaan die wordt beschreven in de bestseller De kracht van het Nu dien je de identificatie met je analytische geest en het daardoor gecreëerde onechte zelf, het ego, te laten varen.

We zijn ons denken niet. We kunnen onszelf van psychische pijn verlossen. Je authentieke kracht wordt pas gemobiliseerd door je over te geven aan het Nu. Hier vinden we vreugde en zijn we in staat ons ware zelf te omarmen. Daar komen we er ook achter dat we al ‘heel’ en ‘volmaakt’ zijn.

Velen zullen tijdens het lezen van dit boek vaststellen dat de grootste blokkades om in het Nu te komen onze relaties zijn, dat wil zeggen de manier waarop we in onze relaties staan. Relaties kunnen echter ook een toegang zijn om tot verlichting te komen, mits we ze wijs benutten zodat ze bijdragen aan onze bewustwording en we daardoor in staat zijn meer liefde te geven.

Als we volledig aanwezig kunnen zijn en iedere stap in het Nu kunnen zetten, kunnen we de werkelijkheid ervaren van zaken als ‘overgave’, ‘vergeving’ en ‘het onnoembare’. Zo kunnen we onszelf openstellen voor de transformerende ervaring van De kracht van het Nu, hét spirituele boek van de afgelopen decennia.

Ik moet er heel eerlijk bij zeggen dat ik ben gestopt met luisteren op ongeveer de helft van het boek. Op dat punt begon de herhaling ietwat te irriteren en begreep ik de strekking: wees in het nu. In het nu is alles. Als je je zorgen maakt over de toekomst, ben je niet in het nu. Als je loopt te malen over zaken uit het verleden, ben je niet in het nu. Dit boek had voor mij opnieuw weer wat grote reminders die me in het dagelijks leven echt helpen om vaker bewuster ‘in het nu’ te leven. Tolle zegt: in het nu is geen leiden. Als je echt in het nu bent, maak je je geen zorgen, heb je geen pijn. Die is natuurlijk vrij extreem en ik weet niet of ik het helemaal met hem eens ben, maar vaak helpt het me om te stoppen met ‘zorgen maken’ en weer terug te keren naar wat er nu is.

Je kan dit boek gratis luisteren als je via mijn link lid wordt bij Storytel, dan krijg je namelijk de eerste 30 dagen gratis! Uiteraard kan je hem ook als gewoon boek lezen.

Nou, nog eentje dan - Mariëtte Wijne

Nou, nog eentje dan – Mariëtte Wijne

Schrijver en illustrator Mariëtte Wijne dronk jarenlang te veel. In oktober 2009 is ze met frisse tegenzin gestopt. In Nou, nog eentje dan beschrijft de auteur in dagboekvorm haar belevenissen als beginnend geheelonthouder en blikt ze terug op een leven met alcohol. Wanneer begon ze te drinken? Op welk moment veranderde een gezellig glaasje in een drinkgelag? Waarom moest ze stoppen? En: hoe is het haar gelukt?

De zoektocht naar haar gecompliceerde relatie met alcohol brengt Mariëtte Wijne bij ex-drinkers en bij ex-drinkers en bij mensen die proberen te minderen of te stoppen, bij diverse deskundigen en instanties; van de AA en het Trimbos-instituut tot een privékliniek.

Nou, nog eentje dan, opgewekt van toon en vrolijk geïllustreerd, is een persoonlijk verhaal over een probleem waar ruim een miljoen Nederlanders mee worstelen. Een bemoedigend boek voor iedereen die wil stoppen met (te veel) drinken.

Sinds ik zelf gestopt ben met drinken, vind ik het interessant om hier boeken over te lezen. Dit boek van Mariëtte Wijne (toepasselijke achternaam) is best heftig omdat ze in gesprek gaat met allerlei experts en ex-drinkers die soms heftige verhalen hebben. Ze is zelf ook gestopt met drinken en in haar boek vertelt ze hoe haar dat afgaat. Er zijn boeken over stoppen met drinken die heel luchtig en grappig zijn, deze vond ik toch wel iets zwaarder van toon, maar ook echt goed en interessant om te lezen.

Als e-book gratis te lezen via mijn link bij Storytel, maar uiteraard ook als ‘gewoon’ boek te koop.

Rommelige leestijden. Veel door elkaar, niet veel uitlezen – heb ik een leesdip? Hmm, misschien wel. Hopelijk wordt dat snel anders en vind ik weer boeken waar ik helemaal door weggesleept wordt waardoor ik ze direct wil uitlezen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.