Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Boeken april 2022

Zoals ik eerder al vertelde, is lezen een uitdaging tot nu toe in 2022. Ik kwam nog niet echt in een lekkere leesflow en pakte telkens boeken die me gewoon niet echt heel erg grepen, waardoor ik weer weinig las. Inmiddels gaat ‘ie weer goed, qua lezen! Ik laat je zien wat ik in april gelezen heb.

Leestijd

Chris Anderson - De TED Methode

Chris Anderson – De TED Methode

Chris Anderson, dé man achter het wereldberoemde ideeën-imperium TED, legt in dit boek uit hoe iedereen een impactvolle en inspirerende presentatie kan geven. De TED-methode legt uit hoe de beste presentaties tot stand komen én geeft je waardevolle tools om zelf het meeste uit je presentaties te halen. Maar let op: er is geen vaste formule. Of het nu gaat om de inhoud, het beeldmateriaal of je lichaamstaal: het doel is dat je de presentatie geeft die alleen jíj kan geven. En maak je geen zorgen: met deze tips zal het je natuurlijker afgaan dan je denkt. Chris Anderson is directeur en curator van TED. Zijn mantra, ideas worth spreading, is inmiddels wereldberoemd en de TED-filmpjes zijn al meer dan een miljard keer bekeken. Anderson coachte de bekendste sprekers, en deelt exclusieve presentatie-inzichten van onder anderen Sir Ken Robinson, Elizabeth Gilbert, Monica Lewinsky en Matt Ridley.

Dit boek ben ik gaan lezen omdat ik de laatste en komende tijd weer vaker ‘fysiek’ voor groepen sta voor lezingen en workshops. Dat kan ik best wel, maar toch nuttig om nog weer wat meer te leren over hoe je nou ECHT goed een presentatie geeft. Dit boek zat voor mij vol mega praktische tips en uitleg over hoe ik een beter verhaal kan vertellen en hoe ik mijn luisteraar meer kan boeien. Heel blij met de dingen die ik uit dit boek heb gehaald, ik heb ze ook meteen toegepast.
Wel had ik graag nét wat meer praktische tips onder elkaar gezien, die moest ik er nu zelf uit extraheren, ik houd ervan als dat wat visueler onder elkaar opgesomd staat, bijvoorbeeld aan het einde van een hoofdstuk.

Astrid Boonstoppel - De Academie

Astrid Boonstoppel – De Academie

‘Ze zijn slim, talentvol en grenzeloos ambitieus. En ze opereren vanuit de schaduw.’
Niemand weet wat er precies gebeurt tijdens een Academiejaar aan de exclusieve Recourt Academie voor meisjes. De alumni zwijgen als het graf. Eén ding is echter zeker: de studenten worden zonder uitzondering succesvol.
Jaarlijks worden hooguit vijf studenten toegelaten tot de eliteschool van Frédéric en Isabella Recourt. De ambitieuze, talentvolle Em is een van die studenten. Ze kan niet wachten om haar grote voorbeeld, Isabella, in het echt te ontmoeten. Dit jaar is het begin van haar toekomst. Maar langzamerhand ontdekt ze dat de Academie vele geheimen kent…

Héérlijk boek dit. Lekker mysterieus, niet te ingewikkeld qua verhaallijnen en karakters, en de karakters díe aan bod komen, worden lekker uitgediept. Spannend, niet voorspelbaar, leest lekker, van genoten.

Jane Austen - Trots en vooroordeel (verteld door Lisette Jonkman)

Jane Austen – Trots en vooroordeel

De klassieker van Jane Austen opnieuw verteld
‘Pride and Prejudice’ is misschien wel de bekendste roman van Jane Austen. Voor de Blossom Books Wereldklassieker-serie vertaalde en bewerkte auteur Lisette Jonkman dit romantische verhaal over Elizabeth Benneth en Mr. Darcy.
‘Trots en vooroordeel’ is de zesde Wereldklassieker. Eerder verschenen al ‘Romeo en Julia’, ‘Frankenstein’, Dr. Jeckyl en meneer Hyde’, ‘Dickens’ Kerstverhaal’ en ‘Dantes goddelijke komedie. De hel’.

Dit was het niet voor mij. Dit boek had ik al eventjes liggen en het is vertaald door Lisette Jonkman (love her en haar boeken), dus ik dacht YES. Het is ook echt een prachtig boek om te zien, dus hier had ik zin in. Maar helaas. Ik weet niet wat het is, ik kwam er niet doorheen. Teveel mensen, teveel details en toch gebeurde er zo weinig. Misschien ben ik nu aan het vloeken in de kerk dat ik zeg dat ik niet door Trots en vooroordeel heen kwam, maar het was echt zo. Toen ik op een derde er nog steeds niet lekker in zat, heb ik het boek met een beetje pijn in mijn hart weggelegd.

Arthur Japin - Honden voor het leven

Arthur Japin – Honden voor het leven

Met ‘Honden voor het leven’ schrijft Arthur Japin een prachtig autobiografisch verhaal vol moed, levenslessen en hondentrouw.

Voor het eerst vertelt Arthur Japin over de hond die hem heeft opgevoed en twee puppy’s die zijn kijk op het leven bepalen. Grote thema’s als liefde, hoop, moed en vriendschap komen aan de orde. Herkenbaar voor groot en klein, troostend, aangrijpend en toegankelijk. Een wonderschoon verhaal over hondentrouw, avontuur en vrolijkheid, voor iedereen die van het leven houdt. De prachtige illustraties in kleur van Martijn van der Linden brengen Kellie, Trip en Basso tot leven en nemen je mee naar een wereld van kwispels, modderpoten en vooral veel liefde.

‘“Voor liefde heb je je verstand niet nodig.” Dit is nu typisch zoiets wat ik van Trip heb geleerd. Trip was mijn tweede hondje. Wanneer ik zulke dingen zeg, dat je beter je hart kunt volgen dan je hoofd, dan hoor je eigenlijk hém praten.’ – Arthur Japin, Honden voor het leven

Dit is een dun boekje, met mooie verhalen over de honden van Arthur Japin, met waanzinnige tekeningen. Ik dacht: dit gaat vrolijk worden, leuke korte hoofdstukjes over lieve hondjes, yessss. Nou, dat werd dus meteen janken. Tranen met tuiten.
Maar ik vergeef het Arthur Japin, het is een prachtig boekje vol met gevoelige, grappige en ontroerende verhalen over zijn honden. Tijdens het lezen knuffelde ik Kees extra hard en beloofde haar van elke dag samen te genieten.

Yung Pueblo - Helder en verbonden

Yung Pueblo – Helder en verbonden

Prachtige bundel vol reflecties en meditaties over hoe pijn uit het verleden invloed heeft op je huidige relaties.

‘Helder & verbonden’ is de nieuwe verzameling reflecties van instagramgoeroe Yung Pueblo. Hij leidt je in deze bundel moeiteloos door een innerlijke transformatie om je relaties te verdiepen en versterken. Intense emoties kunnen zich opstapelen in het onderbewustzijn en ervoor zorgen dat je op een bepaalde manier reageert. Daar word je zelden gelukkig van, en je geliefden ook niet. Met begrip voor waar je vandaan komt en wat je hebt meegemaakt, kun je hier inzicht in krijgen. Met als resultaat dat relaties dieper en authentieker worden.

Op Instagram volg ik dichter Yung Pueblo al tijden en van de uitgever kreeg ik dit boek opgestuurd. Ik moet zeggen dat ik nooit zoveel heb met dichtbundels, ik koop ze nooit, ik lees ze nooit. Maar dit is anders. Dit zijn ook niet écht gedichten, het zijn meer korte verhaaltjes, reflecties, bezinningen. Dit is zo’n boek dat ik er soms bijpak, om rustig wat van deze ‘verhaaltjes’ te lezen en er even bij stil te staan. Soms ook een fijne start van een meditatie. Hieronder een aantal van mijn favoriete uit deze bundel.

Ik las in Kobo Plus:

  • De TED-methode
  • Op goed geluk

Ik kreeg van de uitgever:

  • Helder en verbonden
  • Trots en vooroordeel

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.