Boeken van april 2018

Ik vertelde de afgelopen maand al dat ik mijn leesmaand niet had, volgens mij ben ik in een leeshel beland. In april las ik voor mijn doen weinig (vier boeken) waarvan er één echt heel goed was. Maar goed, toch zoals elke maand deel ik de boeken die ik las met je! Met deze maand 7 Dagen van Deon Meyer, Steeds Leuker van Jelle Hermus, de biografie van Gordon en Concept M van Aafke Romeijn.

Leestijd

Deon Meyer - 7 Dagen

Deon Meyer – 7 Dagen

‘Ik zal elke dag een politieman neerschieten totdat jullie de moordenaar van Hanneke Sloet hebben gearresteerd.’
Kort nadat de SAPS, de South African Police Services, deze dreigmail heeft ontvangen, wordt een politieman door een sluipschutter neergeschoten. Bennie Griessel krijgt ogenblikkelijk de opdracht de zaak-Sloet te heropenen.
Hanneke Sloet, een ambitieuze advocate, is veertig dagen daarvoor in haar luxe appartement doodgestoken met een mes. De zaak is op een dood spoor beland en er zijn vrijwel geen aanwijzingen, afgezien van enkele naaktfoto’s van Sloet die bij haar thuis worden gevonden. Terwijl zijn superieuren hem op zijn nek zitten, de pers zich boven op de zaak stort en de sluipschutter elke dag weer een slachtoffer maakt, neemt voor Bennie de druk steeds meer toe.
Samen met zijn partner Mbali Kaleni gaat hij op zoek naar wat de schutter en Hanneke Sloet met elkaar verbindt. Het wordt een helse zoektocht die zeven lange dagen zal duren…

Dit is deel drie in de Bennie Griessel serie van Deon Meyer. Vorig jaar zomer las ik de eerste twee delen (Duivelspiek en 13 Uur), en ik was toch wel nieuwsgierig naar het vervolg. In dit verhaal volg je de zeven dagen waarin Bennie Griessel weer eens een nare zaak moet oplossen: Hanneke Sloet is vermoord én er worden telkens politiemannen neergeschoten door een sluipschutter. Oei oei, gaat het Griessel lukken om deze zaak weer op te lossen?

7 dagen is het boek waar voor mij de serie stopt. De herhaling verveelt me wat, Bennie ontwikkelt zich niet echt (behalve dan dat hij van de drank af is), het is wel spannend maar ook weer niet écht spannend (want je weet toch wel hoe het verhaal eindigt) en ik heb gewoon teveel pagina’s gescand omdat ik het te saai vond. Ik had hem eerder weg moeten leggen.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier  voor het e-book.

Jelle Hermus - Steeds Leuker

Jelle Hermus – Steeds Leuker

Je leven steeds leuker maken, met steeds minder moeite. Dat is waar ‘Steeds leuker’ om draait. Want eindeloos ploeteren is prima, maar op de bank zitten met een goed boek, een kop thee en een glimlach op je snoet is ook fijn.

In dit praktische boek presenteert Jelle Hermus de korte route naar een leuker leven. Hij laat zien hoe je – door het zetten van de juiste kleine stappen – je leven snel in een opwaartse spiraal kunt brengen.

Want we weten vaak niet precies wat we willen doen met ons leven, maar we weten wél hoe we ons willen voelen: vrijer, blijer en meer voldaan. Als je steeds kleine stappen blijft zetten in de juiste richting, kom je vanzelf waar je wilt zijn.

Jelle laat zien hoe je je leven leuker en leuker maakt, en tegelijkertijd je omgeving kunt verrijken. Met een liefdevolle aanpak en de nodige humor. Want alles wordt makkelijker als we het leven niet zo serieus nemen.

Een leuker leven bouwen is makkelijker dan je denkt. ‘Steeds leuker’ is je handboek naar een leven vol vrijheid, blijheid en betekenis. Zonder de ballast en de gekkigheid.

Jelle Hermus is oprichter van online platform soChicken.nl – waar maandelijks ruim 600.000 mensen komen broeden op een leuker leven. Zijn wekelijkse nieuwsbrief wordt gelezen door meer 140.000 mensen en zijn populaire Broednest cursussen hebben duizenden mensen geholpen om het leven stap voor stap steeds leuker te maken.

Ik ben gek op zelfhulpboeken die me ook daadwérkelijk inspireren en ervoor zorgen dat ik dingen in mijn leven ga aanpakken. Boeken die niet vol staan met open deuren en inkoppertjes, maar met dingen die echt mijn ogen openen. Het hele idee van Steeds Leuker is dat je stapje voor stapje je leven leuker maakt. Wat hierbij heel belangrijk is, is dat je niet in één keer je leven omgooit (met bijvoorbeeld sporten, gezonder eten, stoppen met roken, milieubewuster leven, aardige dingen doen voor mensen om je heen et cetera), maar dat je dit met hele kleine dingen doet. Stel, zegt Jelle, je wilt gezonder gaan eten. Begin dan met het aanpakken van je ontbijt. In plaats van gebakken eieren met spek ga je vanaf morgen voor iets gezonds, bijvoorbeeld havermout, of iets met fruit. Dat wordt vanzelf een gewoonte. Wanneer dat zo is, pak je het volgende aan.

Wat hier zo mooi aan is, is dat je op deze manier met hele kleine stapjes je hele leven omgooit. Op een manier die je volhoudt, die je gelukkig maakt en die eigenlijk heel makkelijk is. Ik houd van die simpele aanpak.

Iets wat mij over mijn eigen leven deed nadenken was een passage over ‘nu’. Ik ben veel bezig met ‘in het moment leven’ en mindfulness. Jelle vertelt in het boek dat je leven een aaneenschakeling van ‘nu’ is. Er is altijd alleen maar nu. En als je zorgt dat je ‘nu’ leuk en positief is, dan heb je een leuk leven. Dat is natuurlijk vrij kort door de bocht, maar het is wél zo. Hier denk ik nog vaak aan. En dan denk ik: alles is nu. Niet chagrijnen, niet irriteren, niet piekeren, kom op, het mag wel wat luchtiger. Probeer te genieten, en als dat niet lukt, in ieder geval niet negatief te zijn. Dat is voor mij een hele waardevolle eye opener, die eigenlijk heel voor de hand liggend is, maar waar ik nooit zó bij stil had gestaan.

Verder neemt Jelle je in het boek aan de hand om je leven leuker te maken en te bepalen wat je nu eigenlijk graag wilt aanpakken. Door bijvoorbeeld gezonder te leven, meer te bewegen, minder spullen te verzamelen et cetera. Er staan hier en daar wat tegenstrijdigheden in, maar ik vind het vooral een heel leuk en vooral praktisch boek om je leven écht leuker te maken.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier  voor het e-book.
Ik heb Steeds Leuker van Jelle gekregen.

Marcel Langedijk - Gordon

Marcel Langedijk – Gordon

Hij verkocht miljoenen platen, stond in bomvolle theaters, sporthallen en arena’s, en maakte enkele van de bestbekeken en meest spraakmakende tv-programma’s: Gordon Heuckeroth.

Van zijn jeugd in Amsterdam-Noord tot aan de villa’s in het Gooi, van marktkoopman naar de zegereeksen met de Toppers in de Arena, over de zoektocht naar liefde en geluk en de keerzijde van roem. In deze biografie spaart hij niemand. Ook zichzelf niet.

Ik zag de biografie van Gordon bij mijn Kobo Plus abonnement staan. Na het lezen van de flaptekst was ik zo benieuwd dat ik hem besloot te lezen. In een dag was het uit en ik kan je vertellen: ik heb ervan genoten. Niet omdat het zo goed was, of omdat het nou een heel waardevol boek is, maar omdat ik het heerlijk vind om te lezen over hoe Gordon vertelt over zijn leven. Hij hangt de vuile was buiten, inclusief die van (ex-)vrienden, familie en collega’s en ja, sorry, dat is gewoon leuk om te lezen.

Je leest over Gordon zijn jeugd, zijn ouders, zijn familie, en vooral over zijn carriere. En dan vóóral over hoe hij genaaid is. Het is niet echt een heel vrolijk boek over zijn successen, het is meer een klaagzang over wie hem allemaal een streek geleverd heeft dat het nooit, maar dan ook echt nooit, Gordon zijn eigen schuld is. Het boek is een opgeschreven relaas van deze man en ik vind het leuk om te lezen hoe hij het ziet. Al weet je natuurlijk ook dat aan alles nog een andere kant zit én dat heel veel mensen boos op hem zijn om dit  boek. Wat ik ook best goed kan begrijpen…

Marcel Langedijk heeft Gordon zijn verhaal goed opgeschreven, maar het is natuurlijk wel Gordon zijn waarheid. En dat vond ik vermakelijk om te lezen. Klik hier voor het fysieke boek.

Aafke Romeijn - Concept M

Aafke Romeijn – Concept M

In het jaar 2020, in een Nederland dat sterk lijkt op het onze, leeft Hava, een vijfentwintigjarige vrouw. Haar haren zijn grijs, haar huid is doorschijnend, haar ogen zijn diepzwart. Ze lijdt aan de mysterieuze ziekte kleurloosheid die de maatschappij steeds verder ontwricht: medicatie is onbetaalbaar voor particulieren en de overheid kan de kosten nauwelijks nog dragen. Hava raakt bevriend met een groep radicalen die voorspellen dat kleurlozen binnen een paar jaar in de meerderheid zijn – het einde van de Westerse wereld. Ze begint te twijfelen aan haar eigen bestaansrecht en besluit dat het tijd is voor actie.

Hét boek van deze maand is wat mij betreft Concept M van Aafke Romeijn. Wat een ontzettend spannend, meeslepend, naar verhaal. Vanaf pagina één leef je meteen in een wereld waarin kleurloosheid een ontzettend groot probleem is, voor iedereen. Niet alleen voor de kleurlozen, maar ook voor de gezonde mensen, die allemaal veel geld moeten betalen om de medicijnen voor de kleurlozen te kunnen blijven betalen. Er komt veel politiek om de hoek kijken en eigenlijk is niemand blij.

Je volgt Hava, die door haar vrienden radicaliseert en een gevaarlijk pad bewandelt. Het mooie van hoe Aafke het geschreven heeft, is dat je Hava eigenlijk heel goed gaat begrijpen. Een beetje eng, wel.

Klik hier voor het fysieke boek, klik hier  voor het e-book.
Ik heb Concept M van Aafke gekregen.

To be read mei

Mijn to be reads van de afgelopen maanden heb ik niet helemaal uitgevoerd, dus deze maand maak ik gewoon niet écht één. Op dit moment ben ik aan het lezen in Leven na jou van Jojo Moyes (het vervolg op Voor Jou), maar ik kan niet zeggen dat ik het heel fantastisch vind en ik moet nog 250 pagina’s. Wegleggen? Ook ben ik begonnen in The Consolations of Philosophy van Alain de Botton, deze tikte ik laatst op de kop bij een tweedehands boekenwinkeltje en ik was er toch wel erg benieuwd naar. Ik ben in april ook bezig geweest in De Platenzaak van Rachel Joyce maar die vond ik zo saai dat ik die wel echt op de helft heb weggelegd. Pfff.
Oké, duimen maar dat mei weer een wat betere leesmaand wordt! Vertel me wat ik moet lezen, iets waar ik helemaal in opgezogen word…

Dit artikel bevat gekregen producten en affiliate links. Als jij het product via de link koopt, krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Dat heeft geen invloed op mijn mening.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

47 reacties
 1. Daniëlle

  Weer een leuke lijst met tips. Ik ga ze weer onthouden!

 2. Lotte

  Wat een fijne tips, juist ook in de reacties!
  Ben halverwege “Reisverslag van een kat” van Hiro Arikawa. Wat een prachtig boek, las ergens een recensie dat het een heel ‘lief’ boek is en daar ben ik het tot nu toe helemaal mee eens. Word blij van de stijl van het boek.

 3. Hester

  Als je op zoek bent naar goede boeken zou je ook gewoon eens naar de site van de Libris Literatuur Prijs kunnen gaan, daar vind je ook de winnende boeken en short- en longlists van voorgaande jaren – genoeg inspiratie!

 4. Renske

  Ik vind dit altijd zo’n leuke rubriek! Altijd fijn om zo inspirayie op te doen.
  Ik ben op het moment in een Dan Brown periode, vooral Inferno zat ik heel snel in. Ik vind alle verwijzingen naar steden en kunst super interessant. Zou na het lezen het liefst de steden bezoeken waar het zich afspeelt haha.
  De Milenium triologie vind ik ook nog steeds geweldig, al is het eerste boek wel wat lastiger inkomen vind ik.

 5. Laura

  Dat boek van Jojo Moyes kom ik inderdaad ook niet doorheen, ik ben dus niet de enige haha 😉 Zelf heb ik o.a. de volgende boeken net uit: Nooit Meer van Colleen Hoover, Big Little Lies van Liane Moriarty en Turtles All The Way Down van John Green. Misschien niet allemaal jouw genre, maar erg leuk om te lezen.

 6. Naomi

  Ah yes, ik houd van deze posts, al was het alleen al omdat ik er zelf wellicht nog wat tips uit haal 😀 Heb je al eens iets gelezen van Brene Brown? In de categorie zelfhulpboeken, maar ik vind haar wel erg goed. Duidelijk geschreven ondanks de soms moeilijke onderwerpen (psychologie).

  • Naomi

   Oh oh oh! En heb je al eens iets van Niccolo Amaniti gelezen? Een italiaanse schrijver, soms hele bizarre verhalen, maar zo beeldend en mooi geschreven. Of Leon de Winter, met bijvoorbeeld “Het recht op terugkeer”.
   En 11/22/63 heb je vast al gelezen? Dat is, voor zover ik het heb, mijn lievelingsboek 🙂

 7. Aude

  Wat herkenbaar, ik word er ook altijd zo ongelukkig van als ik een slechte leesperiode heb! Het is zo fijn om een boek te vinden waar je je helemaal in kan verliezen, maar soms duurt het zo lang voor je zo’n boek vindt… Wat mij echt iets voor jou lijkt is “leven zonder filter” van Fleur van Groningen, een boek over hoogsensitiviteit dat hier in Vlaanderen enorm veel heeft losgemaakt!

 8. Bibi

  Wees onzichtbaar van Murat Isik echt heel mooi en meeslepend speelt zich af in de Bijlmer!
  En uit de bergen kwam de echo van Khaled Hosseini ook waanzinnig mooi
  Een klein leven van Hanya Yanagahari denk wel het mooiste boek wat ik ooit heb gelezen, wel heel zwaar en heftig!

 9. Linde

  Als je hem nog niet gelezen hebt: verbroken beloftes. Schrijver weet ik zo even niet. Het is echt een tussendoortje, je hebt het zo uit, maar ik vond het zo’n bijzonder boek, zo anders en zo menselijk!

 10. Mirthe

  Ik vind dit altijd zo’n leuke rubriek! Haal er mega veel boekeninspiratie uit en heb al een paar hele fijne boeken ontdekt door jou.

  Ik ben nu zelf bezig in Als je het licht niet kan zien van Anthony Doerr, een heel mooi verhaal over een blind meisje tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aanrader! In dezelfde categorie vond ik Post voor mevrouw Bromley van Stefan Brijs (oa van de Engelenmaker – ook een pracht boek) fantastisch. Zo indringend! Maar dan moet je dus wel een beetje van historische romans houden 🙂

 11. Irès

  Ik vond het tweede deel, een leven na jou, ook minder maar heb hem toch uitgelezen. Nu ben ik in het derde deel bezig en die wil je niet meer wegleggen! Dus ik zou toch doorlezen en aan deel drie beginnen 🙂

 12. Jala

  Tips!
  Wees onzichtbaar van Murat Isik, heftig om te lezen over opgroeien in de Bijlmer van de jaren 80/90.
  En we noemen hem van Marjolein van Heemstra; heel meeslepend geschreven en spannend en geeft ook stof tot nadenken.
  Tijl van Daniël kehlman, over Tijl Uilenspiegel maar die laat hij als een soort Forrest Gump bij allerlei belangrijke historische gebeurtenissen aanwezig zijn.
  En als je op zoek bent naar een lekker foute serie: The passage. Apocalyptische serie over vampiers maar wel met een heel goede pen geschreven.
  Enjoy!

 13. Danique

  Hallo Cynthia,

  Van de 30 boeken die ik dit jaar inmiddels gelezen heb, zijn mij bijgebleven ‘Noem me bij jouw naam’ van André Aciman en Tin man van Sarah Winman. Prachtige, melancholische verhalen.
  Een non-fictie boek dat indruk maakte was De Jihadkaravaan van Montasser Alde’emeh.
  Concept M staat mede door jouw gloedvolle betoog en de rating op Goodreads inmiddels op mijn ‘to read’ lijst.

 14. Jenny

  Als je ze nog niet gelezen hebt: de boeken van Philip Pullman! His Dark Materials is een epische trilogie… (het eerste deel (The Golden Compass) is zonder veel succes verfilmd, maar er wordt op dit moment een tv-serie van de reeks gemaakt). En het eerste deel van de prequels (The Book of Dust) is vorig jaar uitgebracht :).

 15. Loes

  Jammer dat het niet zo’n topmaand was qua boeken, maar dat gebeurt soms. Ik las onlangs 13 minutes van Sarah Pinsborough en werd best wel meegezogen in het verhaal. Ook de boeken van Khaled Hosseini zijn aanraders (De vliegeraar en Duizend schitterende zonnen), heel meeslepend.
  Verder vind ik de boeken van Robert Galbraith (Cormoran Strike serie) leuk (pseudoniem J.K. Rowling btw). En laatste aanrader vond ik All the Light We Cannot See van Anthony Doerr. Na het lezen van dat boek moest ik echt even bijkomen en heb dagenlang nog nagedacht en soms gedroomd over dit verhaal.

 16. Rowan Chanel

  Hi Cynthia,
  Ik hou ook ontzettend van lezen, maar aangezien ik moeite heb met begrijpend lezen, moet de schrijfwijze me wel echt liggen.
  Zo zal het jouw genre misschien niet helemaal zijn, maar ik ben dol op de boeken van Sophie Kinsella!
  XXXX

 17. Sacha

  Heb je Vaslav van Arthur Japin al gelezen? Zo mooi!

 18. Anna

  Vaslav van Arthur Japin! Heel mooi en je zit er gelijk in. Het is een waargebeurd verhaal over een Poolse danser.

 19. Lilian

  Wat een interessante boeken! Ik ben nu die van Jelle Hermus aan het lezen en ik vind het erg interessant, volg zijn website ook al heel lang. Concept M kende ik wel van naam, maar had geen idee waar het over ging, maar staat nu zeker op m’n lijstje!

 20. G

  Ik weet niet of je Hex (van Thomas Olde Heuvelt) gelezen hebt, maar ik was onder de indruk!

 21. Jantine

  Ik ben heel benieuwd wat je van Wees Onzichtbaar van Murat Isik vindt! Super tof dat hij de Literatuurprijs heeft gewonnen :). Heb er een stukje uit gelezen voor mijn opleiding en sta te popelen om verder te lezen, maar moet eerst nog wat andere boeken lezen haha ;p!

 22. Martine

  Aanrader van de bovenste plank: de boeken van Jo Nesbo (met Harry Hole in de hoofdrol).
  Een topserie.
  Wel beginnen bij het eerste boek “De vleermuisman” 🙂

 23. Kirsty

  Wat balen dat april geen fijne leesmaand voor je was! Toch knap dat je nog vier boeken hebt gelezen. Voor mij was april een hele goede maand qua lezen, maar ik moet ook zeggen dat ik geluk had dat ik redelijk makkelijk in de boeken kwam die ik wilde lezen. Oh en wat ik een fijne tip vind is om tussen dikke boeken in een graphic novel of een Penguin Modern boek te lezen (dat zijn van die dunne lichtblauwe classics). Dat vind ik zelf wel fijn voor de afwisseling.
  Als ik in een leesdip zit werkt het vaak het best om YA fantasy te lezen om er weer uit te komen. Young Adult leest lekker makkelijk weg en dan hoef je er niet teveel over na te denken en fantasy is sowieso mijn favoriete genre.
  Wat betreft het boek dat je nu aan het lezen bent en niet zo leuk vind: er is niks mis met een boek niet uitlezen. Er zijn er immers zoveel dat het bijna zonde is van je tijd om een saai boek te lezen. Natuurlijk moet je niet elk boek opgeven, maar zo af en toe mag je best een DNF hebben.

 24. Jard

  Ik werd afgelopen maand volledig opgezogen door 4321 van Paul Auster, een nieuwe favoriet naast ‘Een honger’ en ‘Een klein leven’.
  Het is een dikke pil en je moet goed je aandacht erbij houden, maar ik heb echt van dit boek genoten.
  C0ncept M komt op mijn lijstje. 🙂

 25. Stephany

  Ken je de serie Aardkinderen al? Van Jean M Auel.

  • Suzanne

   Ja die serie is inderdaad een aanrader!

  • Marloes

   Ja een top serie! Al vond ik deel 6 heeeel teleurstellend. Maar de eerste 3 zijn echt fantastisch!

   Toevallig afgelopen tijd de hele serie nogmaals gelezen en 3 dagen geleden deel 6 uitgelezen. Blijft een mooie serie. Maar had graag gezien dat de schrijfster meer had gedaan met het laatste deel ipv waar ze zich nu op gefocust heeft. Waren nog zoveel verhaallijnen die ze had kunnen uitwerken ipv relatieproblemen tussen Jondalar en Ayla.

   Mijn moeder en ik vonden deze serie zo leuk dat we de Duitse herder van m’n ouders naar Ayla hebben vernoemd 🙂

 26. rachel

  je weet ik ben zeker geen lezer maar dat boek van gordon trekt mij gewoon en denk dat ik hem maar gewoon even ga halen vanmiddag!!

 27. Suus

  He Cynthia!

  Bedankt voor deze artikelen, deze zijn voor mij als leesfreak mijn lievelings 🙂 Balen he, een leesdipje. Ik zit er nu ook in aaargh. Boeken die ik de uitzonderlijke 5 sterren heb gegeven op Goodreads (en jij nog niet heb gereviewd, want zeeeeker staan Verborgen geschiedenis, Klein leven. Concept M, etc. hier ook tussen), zijn:

  – De Engelenmaker van Stefan Brijs (wauw, wauw wauw)
  – De zwerm – Frank Schatzing (apocalyptische stijl)
  – De Einstein Code – Adam Fawer (drie keer gelezen)
  – IV – Arjen Lubach
  – Into thin air – John Krakauer

  As je deze leest, moet het gewoon dat je volgende maand een topleesmaand hebt 🙂

  Liefs!
  Suus

 28. Wil

  Hoi Nooit meer van Colleen Hoover. Echt een mooi boek…

  • Joyce

   Ja die heb ik ook net gelezen, mooi!!!

 29. Leonie

  Hoi Cynthia,

  Ik vind het altijd leuk om je boekenupdates te lezen. Ik zit op het moment in een goede leesfase en ik heb mijn bibliotheekabonnement weer goed in gebruik (ik koop alleen nog boeken die ik echt aan mijn collectie toe wil voegen, want ik lees zo snel dat mijn bankrekening het niet aankan ;-)).

  Wat ik vaak doe is op de beginpagina van de bieb kijken wat er nieuw binnen is of wat daar aangeraden wordt. Op die manier ‘ontmoet’ ik nog eens nieuwe schrijvers en dat is de ene keer heel leuk en de andere keer wat minder.

  Ik maak onderscheid in boeken die ik wil lezen omdat ze een vervolg zijn in een serie of van een van mijn favoriete schrijvers of omdat ze me op de een of andere manier interessant lijken.

  Boeken/schrijvers die ik je aan zou aanraden:
  Jill Mansell (niet nadenken, fijne chickflicks)
  Chantal van Gastel
  Camilla Lackberg (je moet er wel even inkomen in het begin, maar het is een mooie en spannende serie)
  Lars Kepler (retespannend (geen horror))
  Ik heb net het boek ‘Ik reis alleen’ van Samuel Bjork gelezen en vind dat ook een aanrader.
  Ook kijk ik vaak bij bol.com welke boeken in de top zoveel staan.

  Ik zit op het moment nog in mijn vakantieboekensfeer; chicklit en Scandinavische thrillers 🙂

  Groetjes Leonie

 30. M

  Mijn leestip op dit moment is het non fictie boek ‘Leerschool’ van Tara Westover (nu 32 jaar). Ze vertelt haar verhaal en hoe zij is opgegroeid in een streng Mormoons gezin zonder scholing tot haar 16e. Dan gaat ze zonder algemene kennis naar de universiteit nadat ze zichzelf wiskunde en algebra heeft aangeleerd. Je volgt haar door haar (vaak nare) jeugd en ontdekking naar zichzelf. Ik kan het momenteel niet wegleggen en word compleet meegezogen in het verhaal. Aanrader dus!

 31. Joyce

  De waterspuwer van David Andrews is mijn all time favorite. Hij sleept je mee en laat je niet meer los. Echt een keer gaan lezen.

 32. Yvonne

  Oorsprong van Dan Brown (anders dan zijn andere boeken vind ik).
  Ik kon het niet wegleggen.

 33. Caroline

  Ik ben bezig in het boek Zondagskind van Judith Visser.
  Moet je lezen Cynthia. Zo de moeite waard!!

 34. Pip

  Hoi Cynthia, heb je Het theemeisje van Yunnan van schrijfster Lisa See al gelezen? Zit ook in het Kobo Abonnement. Ik heb het boek vorige maand in 2 dagen uitgelezen.

 35. Marianne

  Ik vind vrijwel alles van Arthur Japin, Henning Mankell, Marianne Frederiksson, Camilla Lackberg, Griet op de Beeck, Paulien Cornelisse , Jolet Plomp en Joris Luyendijk de moeite waard om te lezen. Ben nu in ‘je bent wat je doet’ (van zelfkennis naar gedragsverandering) van Roos Vonk bezig en ik vind het steengoed.

 36. Fenemine

  De tuin van de samoerai! – gail tsukiyama. Mooiste boek ooit!

 37. Financefitgirl

  Het boek ‘Zusje’ van Rosamund Lupton is echt een aanrader. Heel meeslepend geschreven en met een verrassend plot. Het is geen literair boek, maar je wordt er echt in meegezogen en het is een van de weinige boeken waar ik echt een traantje bij moest wegpinken.

 38. Annelies

  Heb je de Frieda Klein serie van Nicci French al gelezen? Daar kon in echt uren in blijven hangen. Butcher’s Crossing van John Williams vond ik ook prachtig. En Het ongrijpbare meisje van Mario Vargas Llosa is ook heel mooi. Mijn lievelingsboek zelfs…

 39. Fanny

  Zou het boek van Alain de Botton zeker lezen. Heb veel van hem gelezen en heb m nog nooit kunnen betrappen op n oninteressant of saai boek !

 40. Marije

  Heel herkenbaar zo’n leesdip. Die heb ik soms ook.

  Ben erg benieuwd naar de boeken van Aafke Romijn en Jelle Hermus

 41. Elise

  Als je een beetje van dystopian novels houdt (zo vind ik Concept M wel klinken), is Station Elf van Emily St. John Mandell echt een hele grote aanrader! Lang geleden dat ik zo ondersteboven van een boek was…

  • Francy

   Echt zo’n leuke rubriek! De zeven zussen van Lucinda Riley, kun je ook niet wegleggen, deel 3 is net uit!

  • Naomi

   Grappig hoe meningen verschillen 😀 , Station Eleven vond ik echt verschrikkelijk saai, terwijl ik echt houd van dat soort verhalen..