Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Online sessie over ’23 kilo eraf: mijn verhaal’

In februari gaf ik de eerste keer een online sessie over hoe ik 23 kilo afgevallen ben. Hierop kreeg ik zulke positieve reacties & zoveel verzoekjes of ik dit nog eens wilde doen – dan gaan we dat gewoon doen. Op 20 mei is de tweede new & improved online sessie. Ik geef je heldere insights over de mentale en fysieke reis die ik gemaakt heb, waar je vervolgens zelf mee aan de slag kan. Als je er niet live bij kan zijn, kan je de opname ontvangen. Lees even verder voor alle info.

Leestijd

Foto Mariët Mons

Mijn geschiedenis: vreten of diëten

Een jaar of drie geleden besloot ik dingen wat anders te gaan doen. Ik voelde me niet lekker in m’n vel. Niet dat ik mezelf lelijk vond, maar ik had vooral veel rugpijn, ik bewoog niet gemakkelijk, ik had een slechte conditie en ik had niet bepaald veel energie. Er kwam een punt waarop ik dacht: als ik een beetje leuk oud wil worden, dan is nú het moment om dingen anders te gaan doen.

Alle keuzes die daarop volgden, zorgden ervoor dat ik in twee jaar tijd 23 kilo afviel. Het was geen doel op zich. Ik ging niet op dieet. Het was een gevolg van betere keuzes die ik maakte en nieuwe gewoontes die ik mezelf aanleerde. En de grootste win hierbij was voor mij nog wel dat ik het gewicht eraf wist te houden. Het afgelopen jaar was voor mij een ‘stabiel’ jaar waarin ik op gewicht bleef. Iets wat me nog nooit eerder gelukt was. Sinds mijn veertiende jojo ik. Het was altijd ‘vreten of diëten’. Óf ik was heel streng op een dieet (Sonja Bakker, Weight Watchers, you name it), óf ik at grenzeloos en heel ongezond. En daardoor werkte elk dieet alleen maar zolang ik het volgde (zoals met alle diëten).

23 kilo afvallen & stabiel blijven

Foto Ferdy Damman

2022 was dus het jaar dat ik stabiel bleef. Dat ik niet aankwam. Ook niet heel veel afviel (misschien een paar kilo’s). Voor het eerst in 32 jaar lukte me dat. En het voelt goed. Ten opzichte van 3 jaar geleden voel ik me zoveel beter. Mijn conditie is véél beter, ik heb meer uithoudingsvermogen, ik ben sterker dan ik ooit voor mogelijk had gehouden, ik heb praktisch geen rugpijn meer en: ik heb een gezonde relatie met eten. Het belangrijkste: ik heb er lol in. Ik voel me fantastisch en ik geniet ontzettend van lekker eten en mijn actieve levensstijl. En ik eet echt niet alleen eiwitrepen en groente. Ik eet alles. Ik verbied mezelf niks.

En ja, ik zie het in de spiegel. Je mag het tegenwoordig bijna niet meer zeggen, maar ik ben ook blij als ik in de spiegel kijk. 23 kilo minder staat me goed en ik ben er blij mee. Mijn uiterlijk was zeker niet de reden waarom ik ben afgevallen (zoals ik al zei was het een gevolg en niet een doel), maar ik ben toch óók blij met dat resultaat. Ik zag er goed uit toen ik zwaarder was. Maar ik ben hier toch ook heel tevreden over.

Waarom ik hier wat mee wilde

Foto Mariët Mons

De vraag die ik de afgelopen maanden het meeste heb gekregen is ‘hoe ben je 23 kilo afgevallen’? HOE heb je dat voor elkaar gekregen. Ik heb heel vaak nagedacht over het antwoord. Het is namelijk niet één ding. Het is niet een magic pill, het is niet een dieet, het is niet uit te leggen in 1 blogpost. Gelukkig maar. Er is namelijk geen quick fix. Ik geef op 20 mei weer de online afvalsessie met al mijn inzichten. Omdat ik dat zelf ook graag had geweten tien, vijftien jaar geleden. De vorige keer heb ik 400 mensen geholpen naar de eerste praktische stappen naar een gezondere levensstijl. Stappen die er wellicht voor kunnen zorgen dat je wat kilo’s afvalt. We stappen niet op de dieettrein. Ik heb geen magisch geheim. Ik ga je ook geen plan geven of een eetschema. Er is namelijk geen one size fits all.

Wat we wel gaan doen

Foto Evelien Walker

  • Ik ga je mijn verhaal vertellen. Mijn verhaal, over hoe het vroeger was. Hoe ik altijd heb geworsteld met mijn gewicht, met diëten, met mijn relatie met eten en sport.
  • Hoe ik op een moment zo’n drie jaar geleden besloot het anders te doen. En waarom ik dat wilde. Waarom het voor mij zo belangrijk was. En hoe ik dat stapje voor stapje heb gedaan.
  • Wat voor mij grote lessen waren.
  • Hoe intuïtief eten me geholpen heeft, hoe ik niet meer voeding verdeel over ‘slecht’ en ‘goed’.
  • Waarom ik geen dieet ben gaan doen.
  • Hoe je leven niet op pauze gaat als je besluit dingen anders te gaan doen. Maar dat je júist gaat leven.

En hoe dat allemaal geresulteerd heeft in -23 kilo en hoe ik nu bijna een jaar stabiel ben.

Maar… let op. Dit is niet voor jou als je…

  • een snelle fiks zoekt
  • een simpele manier zoekt om snel veel kilo’s af te vallen
  • een eet- of workoutschema verwacht dat je klakkeloos kan volgen

Livesessie op 20 mei - opname beschikbaar

Op 20 mei van 10.00 – 12.30 ga ik je mijn verhaal vertellen. Live.
In een veilige online livesetting ga ik het met jou delen. Je mag me vragen stellen op het eind!

Als je het achteraf helemaal niks vond, krijg je je geld terug. Beloofd.

Klik hier om je toegang te regelen.
Bijna 400 mensen gingen je voor op 20 mei en gemiddeld gaven zij de sessie een 8,4.
Voor deze nieuwe sessie zijn er al bijna 600 mensen die meedoen 😮
Je hebt niks te verliezen: vond je het niks, dan krijg je achteraf simpelweg je geld terug.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.