Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

5 tips om te besparen richting de feestdagen

Misschien wel de duurste tijd van het jaar: de feestdagen! De etentjes (al is dat nog af te wachten voor dit jaar), duurdere boodschappen, een toffe outfit, extra kappertje pakken en natuurlijk cadeaus. Daarom vandaag een aantal tips om te besparen richting de feestdagen.

Advertisement
Leestijd

Koken naar de aanbiedingen

Geleerd van m’n moeder: koken naar de aanbiedingen. Niet klakkeloos boodschappen doen en bestellen (of in je karretje gooien) waar je zin in hebt, maar éventjes kijken naar wat er in de bonus is. Als je dat dan ook nog eens lekker vindt, helemaal top. Zo is de hutspot nu in de aanbieding zie ik, heerlijk. En andijvie… Heb meteen inspiratie voor wat ik moet gaan koken. Het mes snijdt aan twee kanten!

Maak gebruik van dubbel beltegoed bij Vodafone

Foto: Tessa de Vries

Als je een Vodafone prepaid simkaart hebt, verdubbel je tot en met 13 december gratis je beltegoed. Als je 10 euro opwaardeert, krijg je dus een beltegoed van 20 euro, en als je 20 euro opwaardeert, krijg je 40 euro. Supernice natuurlijk. En prepaid is handig: geen contract, geen verplichtingen en je weet vooraf waar je aan toe bent. Ideaal richting de feestdagen en in deze tijd waarin je toch net wat vaker zit te FaceTimen met familie en vrienden. Klik hier voor alle info en natuurlijk om op te waarderen.

 

Cadeaus zelf maken

De feestdagen staan altijd in het teken van cadeaus en daar wordt dan ook een boel geld aan uitgegeven. Maar is het niet leuk om eens creatief met cadeaus om te gaan? Door bijvoorbeeld zelf cadeautjes te maken voor je geliefden? Ik denk dan meteen aan zelf koekjes, taart of cake bakken en dat cadeau geven. Chic verpakken, mooie strik erom. Of geef een waardebon om begin 2021 samen ’thuis uit eten’ te gaan.

Bij cadeaus gaat het echt om het gebaar, om de liefde en de aandacht, en niet om het bedrag dat er in gaat. Denk dus eens wat verder dan ‘gewoon iets kopen’. Is nog hartstikke leuk om te doen ook!

Even niet afhalen & laten bezorgen

De grootste kostenpost bij ons thuis in deze coronatijden is… ETEN. Nu gaan we niet uit eten, maar we laten wel regelmatig wat lekkers bezorgen. Of dat nu een speciaal menu is dat wordt thuisbezorgd (alsof je thuis uit eten bent) of gewoon een pizzaatje, de kosten lopen toch wel aardig op. De beste manier om te besparen zou voor mij dus zijn: even niet afhalen of laten bezorgen. Een beetje saai, maar wel een goede manier om de uitgaven een beetje in de hand te houden. Gewoon bij de wekelijkse boodschappen even goed kijken naar een aantal simpele, makkelijke maaltijden die je kan maken op dagen dat je normaal gesproken wat zou laten bezorgen. Of… maak je favoriete bezorggerechten zelf! Zoals een heerlijke pizza of hamburgers. Zo maak je er zelf ook weer wat leuks van.

Ga shoppen in je eigen kledingkast

Hoezo moet je met kerst per se een nieuwe outfit? Wedden dat je echt nog wel wat moois hebt hangen wat fantastisch is voor de feestdagen? Ga maar eens shoppen in je eigen kledingkast. Ik weet zeker dat wat tofs tegenkomt én niet alleen voor Kerst en oud & nieuw.

Laatst heb ik mijn kledingkast weer eens uitgezocht en ik kwam allemaal mooie items tegen die ik gewoon een beetje vergeten was… Schandalig eigenlijk, maar wel goed voor de portemonnee! Zo koop ik dit jaar zeker geen nieuw setje voor de feestdagen, ik heb genoeg leuke jurkjes om te dragen.

Dit artikel is een samenwerking met Vodafone.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.