Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

8 leuke dingen om te doen in de Kerstvakantie

Misschien ben jij vrij tussen Kerst en Oud en Nieuw, misschien langer, misschien helemaal niet. Maar, als je enigszins een momentje vrij hebt is het leuk om inspiratie te hebben om wat leuks te gaan doen. Ik geef je vandaag acht toffe ideeën!

Leestijd

Ga naar een gezellige stad

Bijvoorbeeld Haarlem of Maastricht. Zulke steden hebben normaal al zoveel sfeer maar in de Kerstperiode is het mega gezellig. Kerstlampjes, misschien wel een Kerstmarkt-achtig kraampje hier en daar, lekker overal naar binnen vliegen voor cappu’s en warme choco, ZIN IN!

Maak een wandeling bij zonsopgang

Je hoefde nog nooit zo laat je bed uit om getuige te zijn van de zonsopgang haha. De dagen zijn kort, en een mystieke wandeling in het bos is bij de wisseling van het licht echt magisch. Bovendien heb je dan de meeste kans dat je wilde dieren ziet!

Knutsel een DIY

DIY’s blijven bij mij altijd eeuwig op de lijst met ‘zou ik leuk vinden om ooit eens te doen’ staan. De Kerstvakantie is een perfect moment om eindelijk weer eens creatief te worden!

Ik wil al tijden beginnen met keramieken, al hoewel ik daar een cursus voor nodig heb…
Ook heb ik nu al meer dan een jaar losse tegels liggen om ooit eens iets mee te gaan mozaïeken.
Ook wil ik al tijden gaan schilderen. Het heeft gewoon nooit mijn prioriteit, maar een vakantie waarbij je niet OP vakantie gaat is het perfecte moment.

Bedenk je Kerstmenu

Je hebt er nu tijd voor, zoek lekkere recepten uit die je al een tijd wilt maken. Who cares als het een zomers gerecht is, het gaat erom dat JIJ enthousiast wordt van het maken. Misschien kun je gelijk kneuterige menukaartjes voor op tafel knutselen.

Kerstmarkt

Ga naar een mooie Kerstmarkt. Ik woon zelf wat dichter bij de grens dan jij wellicht, maar als je zin hebt in een uitje dan is Duitsland een goed idee. Munster heeft bijvoorbeeld een hele grote, mooie Kerstmarkt. Ook zitten er nog wat leuke winkels om te bezoeken ;).

Winterefteling

Helaas inmiddels niet voor iedereen meer betaalbaar, maar mocht het wel binnen je bereik liggen dan is de Winterefteling wel een tof uitje om met je gezin/vrienden te doen!

Ijsbeelden festival

In Zwolle is er vanaf 17 december een ijsbeelden festival. Zo cool! Ze hebben dit jaar het thema ‘What a wonderful world’. Het schijnt dat dit elk jaar in Zwolle gehouden wordt maar ik wist het nog niet tot ik nu ging zoeken. Mega tof! Bovendien is Zwolle een leuke stad om even doorheen te wandelen. Misschien spot je Cynthia nog haha!

Een ijsbaan of indoor Ski hal

Super leuk om eens een middagje te schaatsen of zelfs te ski’en! Hoevaak doe je dat nou eigenlijk? Het geeft wel een heel tof winters uitje :).

Ik hoop dat ik je wat inspo heb gegeven, of je nou kids hebt of niet, er is genoeg leuks te doen! 


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)