Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

33 Leuke dingen om te doen in de zomer

Even geen inspiratie voor wat je nog wilt gaan doen deze zomer? Voor je het weet is ‘ie voorbij, kijk maar uit. Om je wat nieuwe ideeën te geven heb ik vandaag 33 leuke dingen voor je die je in de zomer kan doen. Veel plezier!

Leestijd

Erop uit

Ga naar een pluktuin! Er zijn talloze pluktuinen in Nederland, voor zowel bloemen als fruit en groente. Voor een (vast) bedrag mag je plukken. Dat is leuk en lekker (of mooi, als je voor bloemen gaat) en ook erg leuk met kinderen.

Bootje varen? Je kan in de meeste steden, maar ook bij veel natuurgebieden een bootje huren voor een (paar) uur. Koelbox mee met lekker eten en drinken, met mooi weer je badkleding aan en genieten maar.

Pretparken, dierentuinen: voor de hand liggend en misschien druk in de zomer, maar wel een leuke optie. Mijn favoriet blijft toch altijd de Efteling.

Ga naar het station, doe ezeltje prik op Google Maps en ga een dagje (of twee?) naar een nieuwe plek. Niks plannen, gewoon gaan.

Ontdek mooie wandelplekken in je omgeving. Ga maar eens Googlen op ‘wandelen + jouw woonplaats’ en dan vind je geheid een heleboel mooie plekken waar je nog nooit van hebt gehoord. Fiets of auto pakken en lekker een stuk gaan rondbanjeren. In combinatie met een kop koffie of lunch ergens nóg leuker.

Ga naar een escape room. Ik heb dit nog nooit gedaan, maar wil het toch echt eens gaan proberen.

Volg een kookworkshop! Google ‘kookworkshop + jouw woonplaats’ en dan vind je sowieso leuke dingen. Alleen of met een vriend(in), dit is leerzaam en leuk. Wedden dat je nieuwe dingen leert en gerechten maakt die je thuis nog vaker zal namaken? Ik wil altijd nog een Thaise kookworkshop hier in Zwolle doen.

Weet je dat er een oudere in je straat of buurt woont die wat eenzaam is? Bel eens aan voor een kop koffie of een blokje om.

Ik ben in de zomer in Nederland niet zo’n grote strandganger omdat het strand hier twee uur rijden vandaan is, maar het is natuurlijk wel ultiem: lekker een dagje strand. Of je nu op je handdoekje op het zand gaat liggen of naar een hippe strandtent gaat: het is zo heerlijk om dichtbij de zee te zijn.

Naar welk museum wil je nog graag? Misschien een bij jou in de buurt? Go!

Doe een Hollandse roadtrip! Pak je koffers, stap in de auto en rijden maar. Je kan het plannen, maar je kan ook zien waar je uitkomt (in het hoogseizoen misschien wat lastiger qua hotels en verblijfplaatsen, maar kamperen kan natuurlijk ook). Nederland is zó leuk, wedden dat je te gekke plekjes tegenkomt?

Plan een leuk etentje bij een restaurant waar je heel graag komt. Of bij een restaurant waar je juist nog nooit geweest bent!

Picknicken geeft altijd zo’n ultiem vakantiegevoel. Doe boodschappen, maak lekkere hapjes en vul een koelbox met de heerlijkste dingen. Kleedje mee en gaan. Enne, dit kan je ook prima in je eentje doen, he!

Ga bij slecht weer eens naar een tropisch zwemparadijs. Wow, hier ben ik al sinds dat ik kind ben niet meer geweest, en ik vond het altijd fantastisch. Dit wil ik zelf ook weer eens doen!

Doe samen met een vriend(in) een terras-hop-dag. Start met het ontbijt, dan ergens heen voor koffie, volgende stop voor lunch en zo door. Zo maak je je eigen roodtour! Wel eventjes voor sparen 😉

Bezoek eens wat kringlopen in de buurt en ga op jacht naar mooie pareltjes.

Lekker in en om huis

Zoek een leuk recept op om iets te bakken of koken wat je nog nooit eerder hebt gemaakt. Hartstikke leuk om te doen, ook met kinderen, en of het nou lukt of niet, leuk is het toch wel. En daarna lekker (samen) smullen.

Spelletjes! Trek de ouderwetse bordspelletjes uit de kast en ga samen met vriend(en) of familie weer spelletjes spelen. Lekker wat te eten en drinken erbij, gezellige avond of middag gegarandeerd.

Organiseer met vrienden of familie een wijnproeverij. Huur iemand in die jullie er meer over kan vertellen, of verdiep je zelf in de materie en laat iedereen zijn of haar favoriete fles meenemen. Hapjes erbij, leerzaam en hartstikke lekker.

Zet een kinderbadje in de tuin en vermaak je met het koele water.

Doe een huizenruil met bekenden, al is het maar voor een weekendje. Ultiem vakantiegevoel, nieuwe omgeving, nul kosten. Zij blij, jij blij!

Maak een lijstje met boeken die je deze zomer nog wilt lezen. En dan: lezen maar. De zomer is toch het seizoen bij uitstek om dagenlang lui te lezen. Of nou ja, dat vind ik van de winter ook. Maar toch, lezen hoort ook echt bij de zomer.

Ehhh, de SIMS spelen?! Logisch.

Verdiep je in een voor jou nieuw onderwerp. Waar wil je meer over leren? Bestel er boeken over, bekijk YouTube video’s, volg een online training… Zo maak je je eigen summerschool.

Natuurlijk lekker bezig met je nieuwe planner! Plannen maken voor na de zomer. Of juist al voor in de zomer!

Beauty middagje? Nagels lakken, manicure, je voeten verzorgen met een lekker voetenbadje, vraag een vriend(in) om een goede voetmassage (of huur een masseur in)…

Voor als je écht niks meer weet: mest je kledingkast eens uit.

Plan een avondje helemaal voor jezelf. Lekker douchen en een joggingbroek aan en dan op de bank met een nieuwe serie of een goed boek. Lekkere snacks en drankjes erbij… Zo’n avond die eindeloos voelt, heerlijk. Ik ga hem nu plannen!

Duik eens in oude fotoboeken van vroeger. Vraag je ouders om de verhalen die erbij horen.

In het verlengde daarvan: tijd om weer eens wat foto’s te laten afdrukken! Spit je telefoon en je computer door en laat weer eens een selectie analoog maken. Leuk om op te hangen of in een album te plakken. Je kan natuurlijk ook fotoalbums online laten maken.

Zelf pizza’s maken is zó leuk en zó lekker!

Nodig familie of vrienden uit en ga uitgebreid voor ze koken. Restaurant aan huis! Je vindt hier op Cynthia.nl genoeg recepten die je kan maken.

Koop mooie kaartjes, schrijf er een persoonlijk bericht op en stuur ze naar vrienden en familie. Je kan ze ook bij buren in de bus stoppen. Extra cheesy: van die vakantie ansichtkaartjes van jouw woonplaats kopen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.