Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

2020 in boeken

Het einde van het jaar is in zicht en dan is het serieus tijd om terug te blikken op mijn leesjaar. In totaal las ik 91 boeken tot dusver en ik heb heel erg veel genoten van waanzinnige verhalen. Welke dat waren deel ik met je en ik deel ook mijn absolute aanraders.

Leestijd

Wil jij meer lezen?

Denk je meteen bij de intro: ‘Hóe kan je zoveel lezen?’ of ‘Ik wil ook zoveel lezen!’, check dan even deze blog. In de zomer van 2018 schreef ik over hoe ik zoveel lees en hoe je meer kan lezen als je dat graag wilt. Ik lees gewoon elke dag wanneer ik maar wat ruimte heb, al is het maar een kwartiertje voor het slapen gaan. En soms lees ik op een vrije dag een hele (mid)dag. Of ’s ochtends voordat ik aan het werk ga een uur. Ik hóud gewoon zo erg van lezen dat ik het automatisch heel veel doe. Als ik zit te wachten op de trein, als ik wacht op een afspraak, in plaats van series of films kijken (al doe ik dat zeker óók), in plaats van uren scrollen op Instagram… In ieder geval, lees die blogpost als jij ook graag meer wilt lezen. Het is heerlijk.

Ik deel deze blogpost nu alvast zodat je wellicht nog wat cadeau-ideetjes krijgt voor de feestdagen, of ideeën voor boeken die je wellicht in de kerstvakantie (als je die hebt) kan lezen.

Bij elk boek dat ik uitlicht vandaag staat een affiliate link (als je dan het boek bestelt, krijg ik een kleine vergoeding, wat geen invloed op mijn mening heeft), maar het is natuurlijk een heel goed idee om je boeken voor de feestdagen bij je lokale boekhandel te bestellen. De meeste boekhandels verzenden gewoon!

Mijn 91 boeken van 2020

Wat is het toch leuk om dit zo op een rijtje te zien! 2020 was weer een goed leesjaar, ik heb echt zo genoten van zo ontzettend veel boeken  Je kan hier in Goodreads mijn ‘Year in Books’ zien, met alle beoordelingen per boek erbij.

Hieronder de blogs over de boeken die ik las per maand, die van december volgt nog in januari:

Boeken van januari 2020

Boeken van februari 2020

Boeken van maart 2020

Boeken van april 2020 deel 1

Boeken van april 2020 deel 2

Boeken van mei 2020

Boeken van juni 2020 deel 1

Boeken van juni 2020 deel 2

Boeken van juli 2020

Boeken van augustus 2020

Boeken van september 2020

Boeken van oktober 2020 deel 1

Boeken van oktober 2020 deel 2

Boeken van november 2020

 

Boeken waar ik écht van heb genoten in 2020

De Zeven Zussen serie. Heerlijk. Ik ben nu bezig in Maan en nu realiseer ik me weer opnieuw hoeveel plezier ik hieraan heb beleefd. De serie gaat over zes (…) zussen die zijn geadopteerd door Pa Salt. Ze zijn opgegroeid op Atlantis en op een dag krijgen ze het nieuws dat Pa is overleden. In elk boek lees je een verhaal van een zus, die door aanwijzingen van Pa op zoek gaan naar het verleden én het heden. Lekker meeslepend, soms spannend, soms heel cheesy, maar wel erg lekker.

Drie drama’s op een rij:

Een klein leven van Hanya Yanagihara. Intens pijnlijk. Ik herlas hem dit jaar en het is het mooiste boek wat ik ooit gelezen heb. Mijn nummer 1 favoriet.

Kleine brandjes overal. Een familiedrama. Of familieSdrama, beter gezegd. Spannend en rauw.

Ik heb een naam van Chanel Miller. Over haar proces tegen haar verkrachter. Waargebeurd. Heftig.

Bio’s of waargebeurd:

Stoorzender van Arjen Lubach. Heel vermakelijk om eens wat meer in zijn privéleven te kijken. Grappig, ook.


Martien van Jan Dijkgraaf. Als Chateau Meiland-fan gewoon smullen. Alsof je naar een extra lange extra intense aflevering kijkt.

My friend Anna. Over con artist Anna die het leven van Rachel volledig op haar kop zet. Geweldig om te lezen, maar is echt een dramatisch verhaal.

Verder echte aanraders wat mij betreft:

  • Eens ging de zee hier tekeer – Eva Vriend. Indrukwekkend verhaal over de geschiedenis van de Zuiderzee.

    • Japan in 100 kleine stukjes – Paulien Cornelisse. Grappig, interessant, verbazingwekkend en vooral heel LEUK.

    • Station Eleven – Emily St. John Mandel. Hergelezen dit jaar, blijft een van mijn favorieten. Post-apocalyptisch verhaal.

    • Een ongewoon huwelijk – Tayari Jones. Jong stel, hij belandt onterecht in de gevangenis.

  • De hele ‘Kleine bakkerij’ serie van Jenny Colgan. Cheesy, voorspelbaar, maar soms wil je gewoon zo’n verhaal lezen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.