Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

15 simpele dingen die mijn leven makkelijker maken

Je ontdekt soms dingen waarvan je denkt: ‘Hoezo weet ik dit nú pas?!’ Er zijn heel veel kleine trucjes en foefjes die mijn leven net een stukje makkelijker maken. Zoals de ‘Niet Storen’ functie op mijn iPhone, manieren om te checken of een ei nog goed is of een handige truc om een fles wijn snel koud te krijgen. Ik deel vandaag 15 simpele dingen die mijn leven makkelijker maken. En vanaf vandaag die van jou ook.

Leestijd

De ‘Niet Storen’ functie op mijn telefoon. Als ik die aanzet, krijg ik niks door van meldingen of telefoontjes. Prettig als ik even niet gestoord wil worden bij werk, of gewoon als ik een boek wil lezen en me niet wil laten afleiden.

Natte tissues. Als ik een fles wijn snel koud wil hebben, rol ik deze in natgemaakt tissues en leg ik hem in de vriezer. Een halfuurtje later is de wijn goed koud. Gaat veel sneller dan zonder de natte tissues!

Nog een gadget ding: op mijn Kobo e-reader zit een Engels woordenboek. Als ik een Engels boek lees kan ik zonder Google snel opzoeken wat de betekenis van een woord is dat ik niet ken. Zo handig.

Ik neem altijd een klein flesje wasmiddel mee op reis. Het komt altijd van pas en hoe fijn kan het zijn om even een klein handwasje te doen zodat je favoriete t-shirt (of onderbroek) weer schoon is.

Nog een reistip: ik zet mijn make-up kwasten altijd rechtop in een glas of plastic bekertje. Zo kan je er elke dag makkelijk bij en hoef je niet steeds je toilettas overhoop te halen.

Als ik geen geluiden om me heen wil horen, maar ook geen muziek wil luisteren, zet ik altijd natuurgeluiden op. Ik heb een hele playlist met zee- en regengeluiden en dat geeft zo’n lekkere white noise.

Je kent het wel: je bent op een afspraak, op je werk of ergens waar je niet thuis bent en je vraagt je ineens af of je de deur wel op slot hebt gedaan… Enne, is je auto wel op slot? Omdat ik dit van mezelf weet, doe ik dit altijd héél bewust. Je vergeet dit soort dingen namelijk doordat het zo’n gewoonte is, iets waar je niet bij nadenkt. Dus de volgende keer heel mindful je deur op slot doen 😉

Op een borrel of feestje met mensen die je niet zo goed kent, kan het soms lastig zijn een gesprek lekker gaande te houden. Vaak gaat het vanzelf, maar soms niet. Mijn truc is dan altijd om gewoon geïnteresseerd vragen te gaan stellen. Klinkt heel simpel, maar sinds ik dit bewust doe lopen gesprekken veel soepeler. Weet je, mensen praten graag over zichzelf, dus stel gewoon wat vragen en het gesprek loopt weer.

Ik heb altijd een kleine powerbank in mijn tas. Echt zo’n platte, een mini ding, weegt niks en ik vergeet altijd dat ik hem bij me heb… tot ik hem nodig heb! Hij heeft een vermogen van 4000 mAh, daar kan ik mijn telefoon 1,5 keer mee opladen. Ik heb ook grotere zwaardere powerbanks die ik meeneem op reis, maar deze heb ik gewoon altijd in mijn tas en er is altijd een moment dat ik er dolgelukkig mee ben. Of iemand anders gelukkig mee kan maken.

Ik zag altijd mensen met Popsockets (ja, ik moest Googelen om erachter te komen hoe die dingen heten) op hun telefoons en dacht dat ze aanstellers waren. Je weet wel, het is zo’n ronde ‘knop’ die je achterop je telefoon plakt en die je uit kan trekken om je telefoon beter vast te houden. Een tijd terug kreeg ik er een van Benefit en die plakte ik meteen op mijn telefoon en sindsdien snap ik waarom het zo handig is. Ik laat mijn telefoon nooit meer vallen omdat ik hem veel steviger vasthoud én ik kan mijn telefoon nu makkelijk neerzetten om bijvoorbeeld te Netflixen. Ideaal ding. Wil niet meer zonder.

Misschien weet iedereen dit al, maar er ik gebruik twee handige ei-trucjes. Een om te kijken of een ei gekookt of rauw is. Ik leg hem op het aanrecht en probeer hem te ‘spinnen’ zodat hij rondjes gaat draaien. Draait hij snel rond, dan is hij gekookt. Draait hij langzaam rond, dan is hij rauw. En de check of een ei nog goed is en niet bedorven: leg het ei in een glas water. Gaat hij drijven, dan is hij niet meer goed.

Ik leg altijd een houten lepel op een pan waar bijvoorbeeld kokende pasta, rijst of aardappel in zit. Zo kookt hij niet over.

Laatste reistip: ik neem vaak mijn Chromecast mee op reis. De meeste ‘moderne’ televisies hebben een USB-ingang en op de meeste plekken heb je WiFi. Zo kan je op een makkelijke manier op een groot scherm je favoriete series en films kijken. Het kan zeker niet overal, vaak zijn in grote hotelketens de televisies sowieso beveiligd voor dit soort dingen, maar het apparaatje weegt zo weinig dat ik hem vaak gewoon meeneem en negen van de tien keer kan ik hem gebruiken.

Ik zorg dat ik altijd een paar losse euro’s in een vakje in mijn tas én in mijn auto heb liggen. Ze komen altijd ergens van pas.

Google Agenda. Ik gebruik mijn planner om taken in te plannen en om thuis mee te werken, mijn Google Agenda gebruik ik al jaren als tool om mijn afspraken in te zetten. Het is heel eenvoudig, maar het handige is dat ik er overal bij kan. Als ik bij wijze van spreken in Tasmanië in een internetcafé zit (…) kan ik inloggen en mijn agenda zien (ik zou niet weten waarom ik dat in Tasmanië zou willen, maar het kán).

Nog 1 techtip als bonus: Airdrop op Apple apparaten. Met Airdrop kan je makkelijk en snel bestanden versturen tussen Apple apparaten. Van iPhone naar iPhone, van iPad naar iPad, van MacBook naar MacBook maar ook van iPhone naar MacBook enzovoort. Het is ideaal om foto’s over te zetten van het ene apparaat naar hete andere zonder dat je internet of een kabel nodig hebt. Ook vind ik het top om te gebruiken om foto’s uit te wisselen van iPhone naar iPhone. Veel mensen doen dit via WhatsApp, maar dat verkleint en verslechtert de foto’s heel erg. Met Airdrop gebeurt dat niet. Ideaal!

Deel je ook even jouw lifehacks die je leven elke dag een stukje makkelijker maken? Ik ben benieuwd!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.