Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Ideetjes voor moederdag – 8 mei 2022

Op zondag 8 mei is het moederdag en de meesten van ons kopen dan een cadeautje. Ik help je een beetje op weg naar leuke cadeaus en ook wat duurzame alternatieven.

Leestijd

Populair onder de meer jongere moeders is het merk Studio Noos. Ze hebben onder andere een hele populaire luiertas. Als je een cadeautje zoekt voor de wat jongere moeder is het leuk om bij dit merk te kijken. Maar, ook voor mijn eigen moeder zou ik een tas of een portemonnee een leuk cadeautje vinden! Ook van andere merken.

Een heel leuk merk wat een groot assortiment heeft aan plastic vrije beautybars is Ethique. Ze hebben allerlei leuke alternatieven voor vloeibare beautyproducten. De prijzen beginnen al bij €6,00 dus zo kun je ook met een klein budget een leuk duurzaam cadeautje geven.

Kaarsen zijn altijd leuk om te geven omdat vrijwel iedereen dit écht opgebruikt. Deze leuke op de foto zijn van het merk Bougie Bougie, waarbij je ook een abonnement kan nemen op kaarsensetjes die je dan elke keer toegestuurd krijgt. Net als Bloomon doet met bloemen. OOK een goed cadeau trouwens haha.
Je kan bij Bougie Bougie ook een setje los kopen of je geeft daadwerkelijk zo’n abonnement afhankelijk van je budget. Los van dit merk, die overigens ook leuke kandelaars heeft, kun je natuurlijk ook een leuke sets halen bij winkels zoals Hema!

Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar mijn moeder (en voor mijn gevoel alle moeders) heeft altijd een hoge pet op gehad van alles van Weleda en Kneipp. Elk product dat ik van deze merken zou kopen zou goed in de smaak vallen.

In het kader van ‘save the bee’s’ zou je haar ook een fijne plant kunnen geven voor in de tuin die ook nog eens vriendelijk is voor de bijtjes.

Waar tuincentra de laatste tijd nog al onder vuur liggen op het ‘duurzaamheidsspectrum’ kun je er ook voor kiezen om stekjes te kweken van allerlei mooie planten in de tuin en op die manier geef je haar allerlei leuke planten en geef je zelf ook nog eens geen geld uit!

Dit jasje is toevallig van Esprit, maar een kledingstuk is altijd leuk om te geven. Ik kan mijn moeders kledingstijl altijd wel goed inschatten en vind het ook heel leuk om iets voor haar uit te zoeken.
Om dit duurzamer te maken zou je je best kunnen doen om een aantal toffe tweedehands items te scoren op Vinted of bij de kringloop.

Nevermind mijn gortdroge handen, maar het gaat om de ring om mijn middelvinger. Deze is van roestvrijstaal en kocht ik bij MyJewelry. Een fijn merk dat hele toffe roestvrijstalen sieraden verkoopt. Hierdoor het is een stuk betaalbaarder dan zilver of goud én blijf het altijd goed. Ook is roestvrijstaal volledig te recyclen en allergievrij.

Andere kleinere gebaren zijn een door jou gekookt diner met restaurant ervaring, samen ergens lunchen of een leuk make-up product. Ik hoop dat je een leuk ideetje hebt gevonden!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)