Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

10 dingen die ik ALTIJD mee neem op vakantie

Iedereen heeft eigen routines en eigen spulletjes waar die niet zonder kan. Deze items neem ik ALTIJD mee op vakantie, hoe ik ook ga.

Leestijd

Ik ben geen lightpacker. Ik kan het wel, ik ben een maand door Colombia gegaan met maar 8 kilo bagage (inclusief backpack) maar ik neem liever zoveel mogelijk mee. Onderstaande items neem ik echter áltijd mee. Hoe licht of zwaar bepakt ik ook ga! En oja, tussendoor deel ik even lekker veel oude reisfoto’s! 

DEO. Ik ben niet het type mens dat zonder deo kan. Ik zweet en ik stink. Naja, als ik deo gebruik stink ik niet natuurlijk. Daarom heb ik het ook NODIG in mijn koffer!
Natuurlijk andere obvious toiletartikelen zoals tandpasta etc ook, maar ik weet dat er ook mensen zijn die prima zonder een deo’tje kunnen. Not me.

Een uitgebreide make-up tas en daarbij neem ik ook wel echt alles voor een full face mee. Ik neem altijd één fijn veelzijdig oogschaduw palette mee zodat ik ook een wat uitgebreidere look kan maken. Ik vind het tutten voor een etentje aan het einde van een vakantiedag echt een heerlijk moment!

Meerdere soorten schoenen. Eigenlijk is de standaard; fijne sneakers, een paar gehakte sandaaltjes waar ik fijn op kan lopen en een look net wat meer fancy maakt, badslippers en vaak dan nog een extra slipper/sandaal die zowel leuk is als lekker loopt zoals bijvoorbeeld Birkenstocks.

Ja, ik pak echt bewust ook avondkleding in. Nogmaals, dat getut vind ik heerlijk en ik wil me dan echt aanzienlijk anders voelen dan de kleding die ik overdag ook al draag.

Uiteraard ook: paspoort, pinpas, cash én creditcard. Vaak zijn er plekken of hotels waar je gewoon echt een creditcard nodig hebt, en vergeet dan ook vooral niet de pincode daarvan haha.

Ik ben zo’n persoon dat los haar echt een opgave vindt. Ik doe het wel, want ja, wie mooi wil zijn blabla. Maar ik vind het een hassle. Zonder elastiekje überhaupt de deur uit gaan voelt als een risico dat ik niet wil nemen. Knipjes, elastiekjes zowel groot en klein, het móet mee.

Waszak(jes). Ik nam vroeger áltijd een aantal pedaalemmerzakken mee. Handig voor schoenen (ik snap nooit dat mensen dit los in een koffer knikkeren, ja, looking at you), maar ook voor vieze was of andere dingen die je weg wilt houden van de rest wat in je koffer zit. Nu vervang ik de plastic zakjes door herbruikbare en wasbare katoenen tasjes of speciale waszakjes zodat het iets milieuvriendelijker is.

Snacks en water. Wie op pad kan gaan zonder snacks is voor mij een bijzonder wezen. Ik moet gewoon wat te kanen hebben als ik langer onderweg ben. En natuurlijk ook water. Dat heb ik al als ik 10 minuten in de auto zit, ik heb áltijd een fles water bij me.

Inlegkruisjes en tampons. Je weet nooit wanneer auntie flo een surprise visit maakt, en bij een langere vakantie is de kans groot dat je sowieso menstrueert. Tenzij je de pil doorslikt natuurlijk. Of zwanger bent. Maar dan nog kan zo’n tussenbloeding je ineens verassen. Ik ben daar graaaag op voorbereid.

Mijn wenkbrauwen zijn wel van het formaatje Bert en hoewel ik daar blij mee ben, moet die bush ook getemd worden dagelijks. Een pincet vind ik echt onmisbaar.

Extra hulp nodig bij het inpakken? Cynthia maakte voor Structuurjunkie een vet handige paklijst zodat je niks meer hoeft te vergeten, die vind je hier.

Dit artikel is een stuk eerder geschreven dan de puclicatiedatum door mijn zwangerschapsverlof. Liefs, Emmy

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)